Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rocket Roll

Re: Oprema Koju Imate

Post by Rocket Roll » 28 Mar 2010, 19:42

DrGreenthumb wrote:Music Man-a nemam vise...
Čestitam na apgrejdu.
DrGreenthumb wrote:Svira se uglavnom u kraju, bice mozda 8. maja u Ue pa izvolite :)
Hvala na pozivu, a gde je to Ue?

nenadnenad

Post by nenadnenad » 28 Mar 2010, 20:10

Image

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 28 Mar 2010, 20:26

@DrGreenthumb
Mogao si da probas sa drugim pickupovima, ali sa druge strane sto bi se zezao kada ti ne odgovara vrat. :)
Mojo je na sviracu :) Ali vidim da tebi sviranje dobro ide, keep rockin' :ziveli:

Čestitam na apgrejdu.
Image
Music Man je evolucija Fendera.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 Mar 2010, 20:32

Užice? Prilika za road trip!
sub_zer0 wrote:Music Man je evolucija Fendera...
...a Tasman Custom je, kako neki ovde kažu, evolucija MusicMana (po pitanju kvaliteta tona itd).

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 28 Mar 2010, 20:37

sub_zer0 wrote: Image
ma ajde... i covek je evolucija za majmuna, pa idalje gura prst u shupak iz radoznalosti

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 28 Mar 2010, 20:39

I gušter je evolucija gliste,al' niko ne pominje zmiju :XD:

majtimika

Post by majtimika » 28 Mar 2010, 20:40

Duane wrote:
sub_zer0 wrote: Image
ma ajde... i covek je evolucija za majmuna, pa idalje gura prst u shupak iz radoznalosti
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :metal: :metal: :metal: :metal:

MUzzY

Post by MUzzY » 28 Mar 2010, 20:43

Nisam probao Dr. MM-a ali jesam onog u maricu i Tas je ... uh :) Al' jbg. Drugi je to konept gitare. Ako samo gledamo vratove, Tas je definitivno bolj. (udobniji, "brzi", fenomenalno reaguje na legato ...)

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 28 Mar 2010, 21:03

Zamolio bih gospodina globalnog moderatora i mf veterana da malo smire strasti. Ne prilici vam ova rasprava uopste.

Cestitke Cortexu, a ko kaze da ne moze brutal death? :)

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 28 Mar 2010, 21:04

Drugi je to koncept gitare
Apsolutno. Mozda treba porediti sa axisom ili tako nesto. Ali nebitno, sve je to pitanje licnih preferencija :ziveli:

@duane
MM Albert Lee> Strat
:wink: :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 28 Mar 2010, 21:21

sub_zer0 wrote: @duane
MM Albert Lee> Strat
:wink: :mrgreen:
za to bi se slozio, taj albert li surovo izgleda, a i surovo zvuci... al pak Alber Lee.Cena > Strat.Cena

a i strat ima mojo, da se to nezaboravi :mrgreen:

al neam pojma, ono mozda sam ja lud, al meni je stvarno EXP svirati strata... bas ima mojo... bas je trip svirati stratA! ono brdo fantasticnih gitara, brdo svega... al strat je strat... molim lepo :D

al bi voleo nekog sg-a za neke mastne rifove! ili tako neku...

Highway One

Post by Highway One » 28 Mar 2010, 22:30

Duane wrote:
al bi voleo nekog sg-a za neke mastne rifove! ili tako neku...

:metal: :metal: :metal:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 28 Mar 2010, 22:34

Rocket Roll wrote:Užice? Prilika za road trip!
sub_zer0 wrote:Music Man je evolucija Fendera...
...a Tasman Custom je, kako neki ovde kažu, evolucija MusicMana (po pitanju kvaliteta tona itd).
Naravno, mozes i sa mnom, ici cu autom a bice bar 2 mesta slobodno, mada ja ostajem bar 10 dana da obidjem matore, Zlatibor, Mokru Goru etc. Mada rekose mi ovi momci iz Chainsaw-a da su otvorili nekakav klub gde ce biti stalne svirke, sva oprema je tu, ne placa se nista, sva kinta od ulaznica ide bendu... Fino zvuci, pa kad se navedzbam sa ovdasnjim (brand new) bendom, bicete informisani :)
Paaa, recimo da je potpuno drugaciji koncept, istina da je dosta "prljaviji" i manje hi-fi, ali mi mnogo vise prica od Pet-a, jbg. Nisam uopste planirao da prodajem tu gitaru, hteo sam da imam dve potpuno razlicite, ali sam svirajuci Tasmana provalio sta u stvari zelim... Cudna stvar... Anywayz, prilika da se napravi neki novi komad a to je uvek avantura za sebe.
KnightOfDoom wrote:Zamolio bih gospodina globalnog moderatora i mf veterana da malo smire strasti. Ne prilici vam ova rasprava uopste.
Razumeo! Sorry svima, malo sam vise jumpy ovijeh dana...
@ All - MusicMan je vrhunski profi instrument gde nije bilo "secenja krivina" u bilo kom smislu. Porodicna manufaktura sa malim output-om, koja sama po sebi garantuje bang for a buck. Nije uopste fer porediti sa mas produkcionim proizvodima. Ne znam da li znate ali npr. Fenderov custom shop, kad bi bio posebna firma a ne dete Fenderovo, bio bi 6. najveca firma za proizvodnju gitara u Americi. Figure that...

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 29 Mar 2010, 02:09

Cortex wrote:Zanimljivo kako me odjednom volish, a do juche si me hejtovao i moje poimanje muzike o kojem, btw, jako malo znash... :mrgreen: :mrgreen: :ziveli:
Ko te ne bi voleo sa takvom gitarom? :D
Ekstra matori, što se kaže, to je džitra sa kojom ćeš hteti da te sarane.
Da je sviraš sto godina, pa da je prodaš meni, hehehe. :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Mar 2010, 03:47

Rocket Roll wrote:
DrGreenthumb wrote:Cenim da je isuvise gimmicky za neku ozbiljniju upotrebu...
...u Srbiji, gde koncert na "10" još uvek može da prođe bez ekološke inspekcije, gde se "živa svirka" smatra neuspelom ukoliko publika može da razgovara međusobno i gde svako prosuđuje gitarsku opremu prema hard rok - stoner - sladž - dum - mJetal kontekstima, odnosno teroru gitariste nad svim ostalim članovima benda i publikom.

U glavama još nismo napustili še'set osmu. Siromašna zemlja, gitarska muzika je već dugo u drugom planu, pa ne možemo da prevaziđemo Hendriks koncept - skupa američka gitara u skupo i luksuzno britansko pojačalo, sve na maksimum. U Americi je poslednjih 20tak godina najprodavanije pojačalo Deluxe Reverb (deklarisan na 22W, suštinski isto što i Night Train).

15W neće rešiti sve Cortexove probleme bez ozvučavanja, ali eno cela jedna Amerika gitarista kojima taj koncept završava posao.

("Lampe za najmanje para" je nešto drugo - pare u džep i čekaš nešto preko prijatelja ili preko oglasa.)
:1:.

Post Reply