Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by Cortex » 19 Sep 2011, 12:24

TV Jones jebao kevu svemu :lol: Brate taj tvoj telac imam utisak da bi imao najdeblji ton neck magneta, znam ja da cesh kad tad da izbushish mesto za jedan :XD:
Zhao mi je shto mikrofon nije uhvatio reverb pojachala bash ni malo, zato valjda postoji josh jedan mic kao ambijentalni koij se blenduje sa onim kod pojachala...
Meni je vrhunac bio The Pretender! Zvuk direktno mozhe u zavrshni mix da ide, preslikan sa albuma, bolji :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Sep 2011, 12:31

Cortex wrote: znam ja da cesh kad tad da izbushish mesto za jedan :XD:
Ko zna, mozda i hocu. :D

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 19 Sep 2011, 12:32

Mnogo ste se fino proveli, blago vama. Uh, ako bude još nekih okupljanja ove vrste, baš ću da gledam da izbunarim vreme da se pojavim.

Šteta što niste malkice više štelovali ton, jer eto, TV Jones stvarno mnogo probija, a ima mnogo lep ton sa manje drajva, kada se ne javlja ovo izobličenje kod snimanja. Deluje mi da ste za Baba Slimov Telac najsrećnije napasovali zvuk, a najlošije se po meni čuo Lite Ash. A pojačalo kida, što sam se uverio uživo, tu nemam šta da dodam. Sjajno ljudi, baš dobar povod za okupljanje, i vrlo informativan snimak, nezavisno od sitnih tehničkih zamerki.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Sep 2011, 12:34

Ja sam stavio da se uploaduje pa sam zakuntao, bilo je oko 6am.. :D Jos sam kompresovao u Wmv i dobio 250Mb snimak, da sam ostavio full quality bilo bi preko giga....to bi uploadovao ...hm, pa nikad.. :mrgreen:

P90 - prelepa gitara za 90evra
TV Jones :bow:
...U svakom slucaju, sve gitare lepo rade i svaka ima svoju prichu, to je jedini zakljucak koji mogu da izvedem. Nadam se da cemo cesce praviti Evente slicne ovom...Jive King :bow: :ziveli:
Last edited by nemanjavelimirovic on 19 Sep 2011, 12:35, edited 1 time in total.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 19 Sep 2011, 12:35

Funkomat wrote:
Ma ne, napravi još jedno Tele, sa 2 TV Jones, ali da bude thinline. Cenim da je to vrlo fina kombinacija. A već sve znaš, samo može još bolje da ispadne pošto sada već imaš iskustva, a odlično ti ide.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Sep 2011, 12:39

Kristijan wrote:
Funkomat wrote:
Ma ne, napravi još jedno Tele, sa 2 TV Jones, ali da bude thinline. Cenim da je to vrlo fina kombinacija. A već sve znaš, samo može još bolje da ispadne pošto sada već imaš iskustva, a odlično ti ide.
Plan je bio da napravim bigzbi telca sa 2 tv jones-a ali mislim da bi to bilo bacanje para s obzirom da vec imam ovu pa sam se na kraju odlucio za dve rucno motane P-90ke. Njega planiram uskoro da pocnem.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Sep 2011, 12:42

Funk to je potpuni pogodak. Potpuni.
Nemanja svaka ti chast i hvala puno za trud!

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Sep 2011, 12:45

I ja kontam. Pogotovo nakon sto sam cuo majtimikinog telca.

Ultex

Post by Ultex » 19 Sep 2011, 12:58

Sta mislite o Meksickim telecasterima,da li su dobri za taj novac,ili ima nesto dosta bolje da se uzme?
Ja bih svirao sa Teletom indie/alternative rock uglavnom,ne znam kako bi to zvucalo.

Izvinite ako je ovo pitanje bilo postavljano.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Sep 2011, 13:04

Ultex wrote:Sta mislite o Meksickim telecasterima,da li su dobri za taj novac,ili ima nesto dosta bolje da se uzme?
Ja bih svirao sa Teletom indie/alternative rock uglavnom,ne znam kako bi to zvucalo.

Meksickih telecastera ima mnoogo razlicitih. Ja ti preporucujem Fender Baja Telecaster, koji je nesto ispod 700Evra ili Fender DeLuxe '72 ili Custom '72 koji su malo preko 800sad ili ako nemas para za ove dve uzmi Fender Standard Telecaster. Poslednja solucija i najjeftinija od svih je Squier Custom II P90 tele ili eventualno Squier Classic Vibe 50's tele. Toliko... :ziveli:

Ultex

Post by Ultex » 19 Sep 2011, 13:11

nemanjavelimirovic wrote:
Ultex wrote:Sta mislite o Meksickim telecasterima,da li su dobri za taj novac,ili ima nesto dosta bolje da se uzme?

Meksickih telecastera ima mnoogo razlicitih. Ja ti preporucujem Fender Baja Telecaster, koji je nesto ispod 700Evra ili Fender DeLuxe '72 ili Custom '72 koji su malo preko 800sad ili ako nemas para za ove dve uzmi Fender Standard Telecaster. Poslednja solucija i najjeftinija od svih je Squier Custom II P90 tele ili eventualno Squier Classic Vibe 50's tele. Toliko... :ziveli:
U pravu si,prvenstveno sam mislio na Fender Standard Telecaster :D
Mislis li da mogu da sviram indie/alternative i mozda malo jaci zvuk?Nekako mi se cini da je tele malo vise za classic/hard rock.Mozda bi Strato ucinio bolji posao?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Sep 2011, 13:18

Ultex wrote:
nemanjavelimirovic wrote:

U pravu si,prvenstveno sam mislio na Fender Standard Telecaster :D
Mislis li da mogu da sviram indie/alternative i mozda malo jaci zvuk?Nekako mi se cini da je tele malo vise za classic/hard rock.Mozda bi Strato ucinio bolji posao?
Nema pravila. Mozes ti na telcu sve svirati...standardni MIM su dobre gitare, ne odlicne i sjajne, ali dobre dovoljno za tvoje potrebe....Strat ti je univerzalnija gitara i ako uopste razmisljas o njemu, onda ova tema nije za tebe :mrgreen: hehehe.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 19 Sep 2011, 13:29

Zar Vasko nije banovan? :mrgreen:

Sjajan video, dzitre zvuce... :bow:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 19 Sep 2011, 14:07

p90 tele zvuci genijalno.imas bas debeo clean.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Sep 2011, 14:20

Jesmo li mi na kraju snimili oboss prs-a?

Post Reply