Gitara Iz Vaših Snova?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Gitara Iz Vaših Snova?
drugaciji senzibiliteti 

samo zbog neck magneta i 70s headstocka

- Highway One
andrej] wrote:
samo zbog neck magneta i 70s headstocka

Meni se ta gitara cela svidja , samo mi se ne svidja ona plocica preko kobilice toliko

Kako se na onom telcu sa još većom tom pločicom palm mjutuje?
- Rocket Roll
Ta pločica (popularno nazvana "ashtray") dolazi na svakom AVRI Fenderu (i na vintidž originalima, podrazumeva se). Niko je ne koristi, svi je skidaju. Samo se povuče naviše, nije čak ni zašrafljena.+Hopkins+ wrote:Kako se na onom telcu sa još većom tom pločicom palm mjutuje?
naravno, "ashtrayeve" bih poskidao right away. generalno, kod stratova jedino neck magnet mi zvuci nenadjebivo. sve ostale kombinacije postoje u boljoj izvedbi na drugim gitarama (bridge na teletu) ili su mi potpuno nepotrebne (ona out-of-phase cuda me ne interesuju, srednji magnet mi takodje ne treba). a volim 70s headstock i maple vratove, svirao sam jednog ovakvog celo leto (kumov, sa jos jednim prekidacem custom, za one out-of-phase fore i neck+bridge kombinacije).
-
A da nije kojim slucajem Jack Bruce??Rocket Roll wrote:Džindžer Bejker ga je često svirao, takođe.Z*Z*Z wrote: Fender Bass VI... mozes je cuti na "Abbey Road", svim albumima sastava Placebo i Cure...
A zar nije nekako steta svirati gitaru sa 3 magneta i 5 pozicija samo na jednoj?andrej] wrote:naravno, "ashtrayeve" bih poskidao right away. generalno, kod stratova jedino neck magnet mi zvuci nenadjebivo. sve ostale kombinacije postoje u boljoj izvedbi na drugim gitarama (bridge na teletu) ili su mi potpuno nepotrebne (ona out-of-phase cuda me ne interesuju, srednji magnet mi takodje ne treba). a volim 70s headstock i maple vratove, svirao sam jednog ovakvog celo leto (kumov, sa jos jednim prekidacem custom, za one out-of-phase fore i neck+bridge kombinacije).

Ja sam stalno svirao na neck magnetu pa sam terao sebe da koristim i ostale pozicije i vremenom sam zavoleo i zvukove ostale magnete.

Sad mi je gitara uglavnom uvek na nekoj od ostale 4 pozicije.
A ne, Jack Bruce lupa u DW bubanj!Enterprise wrote:A da nije kojim slucajem Jack Bruce??Rocket Roll wrote:Džindžer Bejker ga je često svirao, takođe.Z*Z*Z wrote: Fender Bass VI... mozes je cuti na "Abbey Road", svim albumima sastava Placebo i Cure...
- Guitar_thrill
- MF veteran
tako i ja istoFunkomat wrote:A zar nije nekako steta svirati gitaru sa 3 magneta i 5 pozicija samo na jednoj?andrej] wrote:naravno, "ashtrayeve" bih poskidao right away. generalno, kod stratova jedino neck magnet mi zvuci nenadjebivo. sve ostale kombinacije postoje u boljoj izvedbi na drugim gitarama (bridge na teletu) ili su mi potpuno nepotrebne (ona out-of-phase cuda me ne interesuju, srednji magnet mi takodje ne treba). a volim 70s headstock i maple vratove, svirao sam jednog ovakvog celo leto (kumov, sa jos jednim prekidacem custom, za one out-of-phase fore i neck+bridge kombinacije).![]()
Ja sam stalno svirao na neck magnetu pa sam terao sebe da koristim i ostale pozicije i vremenom sam zavoleo i zvukove ostale magnete.![]()
Sad mi je gitara uglavnom uvek na nekoj od ostale 4 pozicije.

- Guitar_thrill
- MF veteran
recimo da sam skontao da mi se na cleanu onom bas cistom(
) vise svidja 4. pozicija, dok za drive sada cesto koristim srednji magnet (ovu foru sam video od Robin Trowera, i za takvu neku svirku i koristim srednji magnet), dok sam neck magnet najvise koristim za neki prljaviji clean (SRV i kompanija)

- Guitar_thrill
- MF veteran
Zar nije to Clapton?eg303 wrote:A ne, Jack Bruce lupa u DW bubanj!Enterprise wrote:A da nije kojim slucajem Jack Bruce??Rocket Roll wrote:
Džindžer Bejker ga je često svirao, takođe.
- Rocket Roll
I on, naravno!Enterprise wrote: A da nije kojim slucajem Jack Bruce??
-
Sad meni konfuzija vlada u glavi.Ko svira bubljeve u Cream-u??Prema Vikipediji je Ginger.eg303 wrote:A ne, Jack Bruce lupa u DW bubanj!

- Rocket Roll
Džindžer lupa bubnjeve, Džek svira bas. Ja sam ih pomešao, pa se sad šalim na svoj račun