Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ssmc
Floyd

Re: Oprema Koju Imate

Post by ssmc » 08 Jun 2010, 16:51

rock action wrote:kako da resim to?
Pa sad,da bi sve bilo uzemljeno u jednoj tački,znači da moraš jedno pojačalo odzemljiti (mada ovo nikako ne preporučujem!),što znači da je masa samo na jednom pojačalu,ali to opet znači da ako si uključio i sviraš oba pojačala,mora tako i da ostane (+što ground path ide sa jednog pojačala,kroz pedale/gitaru/magnete/svirača i završava se na drugom pojačalu,odnosno štekeru).

rock action

Post by rock action » 09 Jun 2010, 13:09

probacu tu foru sa normal ulazom, tj. ionako kacim gitaru u bright ulaz deluxe-a, pa cu da probam iz normala da odem dalje u laney pa cu videti sta se desava. hvala na predlozima :ziveli:

razmisljao sam i o tome da napravim AB switch pedalu, pa da sa fendera vucem cistake a sa laneya samo drive... tu onda ne bi trebalo da imam problema sa ground loopom, no, hteo sam da probam i kako ce ti cistaci da zvuce stereo... javim cim probam sta se desava!

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 09 Jun 2010, 14:38

Mali off:

@Rock Action: treba uskoro da mi stigne Behringerov Ultra shifter/Harmonizer, pa sam samo hteo da te pitam da li si ti tvoj Boss PS5 (ako se ne varam) vezao u lancu ispred ili iza drajv pedala? Hvala unapred :ziveli:

rock action

Post by rock action » 09 Jun 2010, 14:51

znas kako, ja ustvari imam dva shiftera :D

whammy vezujem prvog, pre drivea, waha i svega ostalog.

bossov shifter mi je posle sd1, ali sd1 koristim samo kao boost, tako da su i u tom slucaju drive sa laneya (i big muff) posle njega.

jednom sam vezao big muff pre shiftera i dobio nesto zanimljivo - toliko je veliki dist na muffu da kada je shifter trebalo da digne oktavu gore, nije uspeo da "dokaci" celu oktavu jer ga je dist prethodno "pojeo". samo je krenuo nagore i negde se pred kraj izgubio :D

mozes da eksperimentises, ali mislim da ces najbolje rezultate dobiti da ga vezujes sto ranije u lancu. eventulano moze wah pre njega i neki stimer i tako to, ali meni je uvek najbolje radio kao prvi efekat pa posle toga sve ostalo. :ziveli:

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 09 Jun 2010, 15:21

Baba Slim wrote:Mali off:

@Rock Action: treba uskoro da mi stigne Behringerov Ultra shifter/Harmonizer, pa sam samo hteo da te pitam da li si ti tvoj Boss PS5 (ako se ne varam) vezao u lancu ispred ili iza drajv pedala? Hvala unapred :ziveli:
Gde si ga naručio i za koliko para? Obavezno javi kako radi, pošto bi to trebalo da je 1:1 kopija PS5.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 09 Jun 2010, 15:26

Puno hvala na iscrpnom odgovoru :) :ziveli:

Jedva čekam da mi stigne pedalica malo da se igram, pa ćemo da vidimo kako će ispasti. :)

Edit: @Baal: Drugar mi ga donosi iz Engleske, on je tamo naručio preko Amazona (taj link sam mu ostavio), stiže mi krajem meseca. Kontam da će me izaći oko 50-tak e. Znam da je kopija boss-a, sviđaju mi se mogućnosti, ali mi se bossova cena nikako ne sviđa :grummel_2: , i zato sam ovo iskombinovao. Nadam se da će ispasti ok, a biće i neka recenzija kad stigne. :)

rock action

Post by rock action » 09 Jun 2010, 15:39

bossova cena je stvarno hevi :x ne bih ga ni ja platio toliko ali sam imao srece jer me je bio izasao kao poklon maltene ^^

javi kad stigne kako radi! :bravo:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 09 Jun 2010, 15:42

Will do :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Jun 2010, 16:06

imam jedno pitanje vezano za te shiftere: Da li taj behringer ultrashifter sa expression pedalom radi isto sto i whammy?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 09 Jun 2010, 17:11

Iskreno, nemam pojma, na sajtu ne piše, a iz nekog razloga ne mogu da skinem user manual.... Znam da ima izlaz za exp.pedalu. Kad ga dobijem, pokušaću negde da nabavim i expression pa da probam.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 09 Jun 2010, 19:23

A sto ne kupite neki manji proc.. ima vrlo dobrih harmonajzera...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 09 Jun 2010, 19:38

@Dejankuki: Ja mogu da odgovorim samo u svoje ime, a to je: nema smisla da kupujem procesor zbog jednog tipa efekta, koji svejedno dobijam u pedali koja košta samo 50tak e, i koja je daleko lakša za momentalno menjanje podešavanja. Takođe, već imam sve ostalo što mi je potrebno, tako da bi mi procesor (ponavljam - sa kojeg vučem samo jednu stvar) bio apsolutni višak. Da ne pominjem da moraju lepe pare da se daju za proc koji bi radio kako treba.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 09 Jun 2010, 19:44

Apsolutno si u pravu.. jesi...

ali bas zbog eventualnih dodatnih efekata... koji se realno reeetko upotrebljavaju, mozda neki proc i dobro dodje... u smislu cemu kupovati ring modulator... ili dva tri delay efekta... ili whammy... kad sve to realno upotrebis u jednoj-dve pesme...

No, bilo kako bilo... upozoravam da se dooobro obrati paznja sa tim pedalama... jedan lik je ovde kupio ovu bossovu.. i ubrzo je prodao u bescenje, samo zbog toga sto se nije snasao..

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 09 Jun 2010, 20:12

Upozorenje je na mestu :ziveli:

Upravo zbog toga ja lično uvek dobro razmislim pre svake kupovine, šta mi je potrebno i koliko mi je to zaista potrebno, kako to najbolje da rešim i kako najbolje da prođem što se tiče novca.

Što se ove konkretne pedale tiče, moram priznati da mi i nije toliko potrebna jer realno nemam neke određene momente gde baš moram da koristim baš taj efekat, ali pošto sam uspeo da je nabavim relativno jeftino i pruža velike mogućnosti u tom domenu, negde će već naći primenu :D Btw, malo igranja nikad nije na odmet... ^^

shule

Post by shule » 09 Jun 2010, 22:10

imam sada i Big Muff Pi! :D
dirty thing. :D

Post Reply