kako odrzati tremolo u stimu

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Funkomat
MF veteran

Re: kako odrzati tremolo u stimu

Post by Funkomat » 30 Sep 2009, 13:51

Ja ne kontam kako mozete da podesite tremolo tako da malo odstoji a da se ne pomera kod jaceg bendinga.
Objasnite mi! :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 30 Sep 2009, 14:59

Funkomat wrote:Ja ne kontam kako mozete da podesite tremolo tako da malo odstoji a da se ne pomera kod jaceg bendinga.
Kontam da ako stavis vise opruga,nece se pomerati,ali ti vec imas pet tako da.... :?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Sep 2009, 15:01

Guitar_thrill wrote:
Funkomat wrote:Ja ne kontam kako mozete da podesite tremolo tako da malo odstoji a da se ne pomera kod jaceg bendinga.
Kontam da ako stavis vise opruga,nece se pomerati,ali ti vec imas pet tako da.... :?
Imam samo 3 ali bi 5 federa valjda privuklo kobilicu... :?

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 30 Sep 2009, 15:17

Funkomat wrote:
Guitar_thrill wrote:
Imam samo 3 ali bi 5 federa valjda privuklo kobilicu... :?
pa bi,ali onda opustis one sfrafove,pa se kobilica opet vrati na koliko ti zelis....bar je meni tako neko preporucio,jer isto imam 3 pa se kod benda malo savija tremolo, kontam da kada bih stavio jos dva federa,,da bi se teze savijao od bendinga :)
inace to od kad sam stavio 11ke, sa 10kama je to dosta malo i skoro neprimetno :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Sep 2009, 15:23

:)
Pa znam ja to ali koliko god da ih otpustis, 5 federa ce privuci kobilicu. Jedino ako ih otpustis toliko da ne budu zategnuti uopste ali u tom slucaju ce ispadati kod zavijanja tremola na gore.
Mozda bi moglo da se izvede tako nesto sa 5 onih slabijih cnih fenderovih...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 30 Sep 2009, 15:27

Funkomat wrote::)
Pa znam ja to ali koliko god da ih otpustis, 5 federa ce privuci kobilicu. Jedino ako ih otpustis toliko da ne budu zategnuti uopste ali u tom slucaju ce ispadati kod zavijanja tremola na gore.
Mozda bi moglo da se izvede tako nesto sa 5 onih slabijih cnih fenderovih...
e moguce, ili sa 4 obicna....ne znam....treba sve probati :D

Highway One

Post by Highway One » 30 Sep 2009, 15:35

Zasto svi misle da se stratov tremolo lako rastima , meni se cini da mi se ne rastimava skoro uopste gitara kad drndam tremolo ili bendujem , il imam mnogo slab sluh(moguce) , ili je to mexico powaa :mrgreen: , ili je zbog osmica. :? ::ranting:: ?

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 30 Sep 2009, 15:42

Highway One wrote:Zasto svi misle da se stratov tremolo lako rastima , meni se cini da mi se ne rastimava skoro uopste gitara kad drndam tremolo ili bendujem , il imam mnogo slab sluh(moguce) , ili je to mexico powaa :mrgreen: , ili je zbog osmica. :? ::ranting:: ?
moguce da je do toga sto je mexico....

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Sep 2009, 15:54

Guitar_thrill wrote:
Highway One wrote:Zasto svi misle da se stratov tremolo lako rastima , meni se cini da mi se ne rastimava skoro uopste gitara kad drndam tremolo ili bendujem , il imam mnogo slab sluh(moguce) , ili je to mexico powaa :mrgreen: , ili je zbog osmica. :? ::ranting:: ?
moguce da je do toga sto je mexico....
:lol:

guv'nor

Post by guv'nor » 30 Sep 2009, 16:22

Pa nemoguće je. Čim imaš tremolo koji floatuje, on mora da reaguje na svaki bending. :)
E sada, nekome to smeta a nekome ne smeta. Ako nemaš baš toliku potrebu da pri svakom drugom izvijanju sviraš i neki pedal tone, koji MORA da ostane u tačno tom pitch-u, ne vidim zašto bi smetalo.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 30 Sep 2009, 16:26

guv'nor wrote:
Pa nemoguće je. Čim imaš tremolo koji floatuje, on mora da reaguje na svaki bending. :)
E sada, nekome to smeta a nekome ne smeta. Ako nemaš baš toliku potrebu da pri svakom drugom izvijanju sviraš i neki pedal tone, koji MORA da ostane u tačno tom pitch-u, ne vidim zašto bi smetalo.
da meni je to smetalop samo npr, kada okinem debelu e zicu, i onda na h zici bendujem 15 prag, inace mi nikad nije smetalo :lol:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Sep 2009, 16:28

guv'nor wrote:
Kako ne bi smetalo covece...? :D Ne bih mogao da sviram tako, pa da ne znam sta.
Ti zavijas zicu a ona ostaje u isto piču. Ne bas u potpuno istom, naravno ali razumes... :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 30 Sep 2009, 16:33

au to mi se vec nije desavalo, tj. ja sam to tek primetio kada sam odvirao tako neki ton na otvorenom, inace se prilicno isto bendovalo,kao i pre, nisam morao nesto mnog vise da teglim itd :?

guv'nor

Post by guv'nor » 30 Sep 2009, 17:02

Funkomat wrote:Ti zavijas zicu a ona ostaje u isto piču. Ne bas u potpuno istom, naravno ali razumes... :)
E baš ga pretera :lol:
Pa ne znam, eto meni nikada nije nešto smetalo i ako sam navikao na hardtail-ove, a sa druge strane imam par dugara koji to, isto kao i ti, nikako ne podnose. :ziveli:

Markony

Post by Markony » 01 Oct 2009, 14:10

Sa vecim brojem opruga povecava se krutost i smanju je se sila po opruzi sistema bilo da je rec o Vintage trmolu ili FR-u.
Stim odredjuje kolika je sila potrebna za odrzavanje sistema u potrebnom polozaju.
Potreban polozaj se podesava zavrtnjima koji drze nosac opruga.

::ranting::
Masinci znaju o cemu pricama... :D

Ono sto smeta stimu jeste trenje koje postoji na mestima oslanjanja zica na hardware gitare i tu dolazimo do vec pricane price o nanosenju grifita na svim tim mestima u cilju odrzanja stima.

Garantujem da ce mi pre puci zica nego gitara izaci iz stima
cak i kad imitiram Steave Vai-a u gitarskom obracunu iz filma Crossroads!
:ziveli:

Ono sto moze da mi smeta je opusten Tremolo Arm.

Post Reply