Gitara za Metal, oko 300 e?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mislim_stvarno

Re: Gitara za Metal, oko 300 e?

Post by mislim_stvarno » 10 Jul 2010, 22:23

Okaci sliku negde drugde, ne mozemo da pristupimo tvom gmailu :D

Sto se tice gitare, ja nisam svirao tu, ali moj rhodes je ista serija, concept 94 (oznaka mog je JRR94), i to je fenomenalna gitara. Made in Japan. Vrat ce prejebati bilo sta koliko je dobar, oblik i debljina su apsolutno genijalni, mnogo udobnije od ibanezovog wizard2 (obicna RG i S serija), i tanji je i nije flat D profil, jedino ne znam kakav je u odnosu na ibanez wizard prestige vratove (dosta je tanji i od danasnjih jacksonovih vratova)... Moj Jackson je napravljen od topole, a ovo bi trebalo (99%) da je od lipe (basswood), tako da to moze biti jedino odstupanje. Magneti na mom su meni isto tako savrseni, i bridge i neck (koji me trenutno zeza, malo mi prekida). Taj tremolo ako je JT500 je valjda isti kao sto imam na DX10D, i to je takodje dobra sprava, ne rastimava se, jedino ne znam koliko moze da traje (ovo kazem zbog onoga sto sam preziveo sa ibanezovim edge3 tremolom, mada ti matoriji tremolo sistemi su pravljeni od kvalitetnijih materijala od danasnjih leftinih ibanezovih...)

Zakljucak: Ako je ta gitara upola dobra kao moja, bices vrlo zadovoljan :mrgreen:

mada, da je u stock stanju ova cena bi bila apsolutno previsoka (300 max, aliiiiiii apsolutni max), sa ovim magnetima je ipak realna, ne bih rekao da je ispod cene...

strana 8 kataloga:
http://www.jacksonguitars.com/support/c ... atalog.pdf

terry mid

Post by terry mid » 10 Jul 2010, 22:35

E hvala mislim_stvarno ti mi uvek izadjes u susret sa opsirnim i korisnim savetima :ziveli:
To sto se cene tice ja sam se malo zaleteo, cak u Americi su jako jeftini oko 200$ ali ih jako hvale...ne znam u dilemi sam stalno se nesto dvoumim prvo sam hteo DX10 pa sad ne znam ni sam sta hocu...Usput ne radi mi ovaj katalog..

P.S. Auuu jeste sad sam provalio nemam nekog iskustva sa tim postavljanjem slika...ali eto sad sam naucio :ziveli
I da Stanko jesi zavrsio explorera sad sam citao ceo topic...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Jul 2010, 22:47

terry mid wrote:To sto se cene tice ja sam se malo zaleteo, cak u Americi su jako jeftini oko 200$ ali ih jako hvale...ne znam u dilemi sam stalno se nesto dvoumim prvo sam hteo DX10 pa sad ne znam ni sam sta hocu...Usput ne radi mi ovaj katalog..
pazi 'vako:

jsx i dx10d imaju:

- isti tremolo,
- isto drvo za telo,
- taj jsx ima bolje magnete (na dx10 su duncan designed),
- bolji vrat (mada to pricam na osnovu mog rr-a i licnog utiska)

Cena nije mnogo za nase uslove jer kod nas se sve cene bezobrazno bustuju, pogotovo ako negde na gitari pise made in japan. Tako je i kad neko od nas prodaje, jbg skroz drugacija ekonomija, i svaki evro je bitan, nije isto kao na zapadu... jbg, polovni rg ibanezi idu za preko 300e, za svaku polovnu gitaru je takva situacija kod nas.

Katalog moras da sacekas da su ucita.

Ako se dvoumis izmedju DX10 i ovog, ja bih pre isao na ovo.... I sa ovom cenom je ok s obzirom na magnete, ali svakako pitaj da ti spusti, i pomeni da si trazio na netu i da svuda pise 200$ :mrgreen:

terry mid

Post by terry mid » 10 Jul 2010, 23:06

Pregledao sam katalogu ali je na strani 15...No to nije bitno u medju vremenu sam u istom katalogu procitao da ova gitara ima 22 praga :? Ne znam kako to do sada nisam primetio ipak ne bi kupovao gitaru sa 22 praga makar ne sada...ta dva praga meni mnogo znace iako ih ne koristim toliko...Izvinite sto sam vam oduzeo vreme ipak je necu kupiti...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Jul 2010, 23:14

terry mid wrote:Pregledao sam katalogu ali je na strani 15..
da, ja sam mislio u pdf strana 8/15 :D

inace, meni su 22 praga postali plus kad sam ukapirao zbog cega mnogo vise volim neck magnet na jrr nego na rg-u ili dx10d, nisam znao zasto, ali cika joe mi je objasnio (na 2:00 :mrgreen: ):

Born_Dead

Post by Born_Dead » 11 Jul 2010, 12:23

zar opet? ::ranting::

:XD:

dweezil

Post by dweezil » 11 Jul 2010, 12:41

Satrianijev Ibanez bez klasicnog humbuckera u necku :) bljak , poludeo je :( a sad sam skapirao, to je zbog 24 praga.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 11 Jul 2010, 15:03

Image
http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=4314#
po 15 put,kao papagaj,za te novce,nista bolje ne mozes da nadjes.

MUzzY

Post by MUzzY » 11 Jul 2010, 16:25

dweezil wrote:Satrianijev Ibanez bez klasicnog humbuckera u necku :) bljak , poludeo je :( a sad sam skapirao, to je zbog 24 praga.
Pa?
Inace u neck-u mu je hotRails = mini humbacker.

nikolic025

Post by nikolic025 » 11 Jul 2010, 17:13

Ja bih rekao da on ne svira SD i da to nikako nije hot rails...Tacnije,naravno da nije SD,nego DiMarzio Pro Track!!

MUzzY

Post by MUzzY » 11 Jul 2010, 19:22

Pardon! :)
Znam da nije SD, ali sam pomesao nazive. Uglavnom, koncept magneta je slican.

Dushan S

Post by Dushan S » 12 Jul 2010, 16:11

Upadam kasno, bez veze na temu, ali da dodam svoja dva centa - floyd je dno na svim jeftinijim gitarama, čak i kad bi bila sa floydom ja bi to lepo komad drveta i zaglavio. Drugo - Dobar polovan komad pacifice 120 + EMG je izbijanje zuba za 250 evra, najbolji odnos cena-rezultat. Kasnije se doda još jedan magnet u neck, kad se uštedi od školske užine, ili se odmah uzme 85-ica za bridge, koja je po meni, jako dobra i kao lead magnet u toj poziciji, mnogo univerzalnija, 81 mi je samo za češanje mada ima svojih draži, naravno. Neke varijante sa starim Arijama i Ibanezima su isto bile dobre ali to sad više i nije jeftino.

dweezil

Post by dweezil » 12 Jul 2010, 18:10

MUzzY wrote:
dweezil wrote:Satrianijev Ibanez bez klasicnog humbuckera u necku :) bljak , poludeo je :( a sad sam skapirao, to je zbog 24 praga.
Pa?
Inace u neck-u mu je hotRails = mini humbacker.
ma kolko sam skapirao neck humbuckeri strava sljakaju na gitarama sa 22 praga jer je humbucker dovoljno odmaknut od bridgea i hvata lepo basove i masnocu, e sad posto je Satriani zeleo prvu gitaru sa 24 praga a da zadrzi humbucker u necku kojim bi bio zadovoljan, odlucio se na humbucker u singlu da bi makar kolko tolko smanjio los uticaj 24 praga, cudi me samo da nije uspeo da nadje neki alnico, nego je turio keramicki al ajd. :)

MUzzY

Post by MUzzY » 12 Jul 2010, 21:40

Ne znam da li si primetio da zvuci skoro isto kao i kad svira na js-u sa 22 praga? :) Prsti bato... ;)

Inace, ono sto je Dusan rekao je (po ko zna koji put :ziveli: ) jako praktican savet. Ja nisam hteo da davim vise sa Yamahom jer znam da se od "metal" gitare ocekuje da bude crna i shiljata :roll: ...

Born_Dead

Post by Born_Dead » 12 Jul 2010, 22:18

MUzzY wrote:. Ja nisam hteo da davim vise sa Yamahom jer znam da se od "metal" gitare ocekuje da bude crna i shiljata :roll: ...
zar to nije sustina metala? ako ne racunamo lp oblike 8) :metal1: :metal1:

Post Reply