Koja Jacksonka?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Bobi

Re: Koja Jacksonka?

Post by Bobi » 27 Oct 2010, 15:35

:1: na sve što reče kolega iznad.

Samo bih dodao da je taj Kramer made in Korea. Inače sasvim pristojna gitara za te pare, taj Floyd Rose II koji ima je bolji od većine smeća koje stavljaju na današnje gitare.

Tenji

Post by Tenji » 27 Oct 2010, 15:54

Sve zavisi u kakvom je stanju floyd, ako je u dobrom, onda je ovo sasvim ok ponuda...

umart

Post by umart » 27 Oct 2010, 16:19

i dosli smo do abroad Kramera iz osamdesetih. :D

prvo da se osvrnem na ibaneza sa emg-jevima.da ne bude cisti hejt jer sam jacksonas,mozda nekom i leze ti vratici na rg 'banezima.zasto sonicki taj ibanez i taj jackson ne mogu da se porede je zbog drveta (nemojte mi onu pricu kao i Suhr uvijek stavlja basswood,nije to taj basswood) drugo sto i njihove fabrrike u koreji i u indoneziji ne mogu da pariraju fenderovoj u japanu.to je cinjenica.DK2M je jednostavno mnogo,mnogo bolja gitara.

e sad na abroad Kramere.pored toga sto je gitara stara i to dosta,a ni drvo ni finis nisu takvi da su se poboljsali vremenom,Krameri imaju jako specifican vrat,i skoro uvijek ako se neko navari na compound radius jackson vrat,kramer mu je dalji i od 'baneza.u najgorem slucaju takav kramer treba uzeti u ruke i svirati dosta i dosta vremena,jednostavno su takve gitare da ili ih volis ili mrzis.istina je da je hardver bolji,ne nesto astronomski,ali je bolji.sav taj hardver iz druge polovine 80tih i pocetkom 90tih sisa danasnje do klase od 1000 dolara.(sem eto b.c. rich koliko vidim stavlja oridji floyd i na kineze,ali opet je sumnjivo dal je to pravi floyd,ne svirah jos) ali je sve ostalo objektivno na jacksonu bolje i eto taj vrat sto je subjektivno.

Dimo

Post by Dimo » 28 Oct 2010, 01:54

:1: Za onaj Kramer gore...Mada,meni se ovakav najvise svidja...
Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 28 Oct 2010, 03:20

Moj ortak je imao 'vaku Barettu, samo crnu. Prodao je za avijonsko karto za Amerigo, koliko se secam. Ili sam ga ja prodao za njega, ne secam se, davno bese. Krameri inace imaju vratove kaki god ti padnu na pamet, sve zivo su radili. Ali najcesce je to plici 'C' shape (plici otkad su prosirili vratove da bi montirali Floyda na te modele, a maltene svaki Kramer ie imao FR). Jako podseca filing na Stradzine standardne vratove (9.5"). Vratovi su im panjcine za razliku od Ibanezovih, ali kazem svasta su oni radili. Drugo, ESP je radio vratove za Kramera ali i za Fender Japan, pa su zato slicni. Ista proizvodna linija.

laza96

Post by laza96 » 25 Nov 2010, 22:33

Evo me posle duzeg vremena ponovo na forumu.

Za ovo vreme dok nisam bio prisutan skupio sam neke pare (450e), izdesavalo se i puno stvari, sto prijatnih sto neprijatnih.

Bio sam narucio gitaru Epiphone Les Paul standard plus top vintage sunburst sa koferom kablom i jednim kaisom preko www.thomann.de... Dakle gitara je trebala da stigne u Svajcarsku posto je tata na tri dana otisao kod prijatelja (poslovno) pa bi je on doneo sa sobom. Ja sam narucio na vreme (pise da treba da stigne od 4 do 5 dana za svajcarsku) i ja je narucim 5 dana pre toga tj tacno na vreme. Medjutim, sta se desava, oni me posle zovu i kazu nema na lageru ako zelim da nastavim isporuku moram sacekam mesec dana.... Jbg, ja se razocarao... Vec razmisljao gde cu da je drzim itd... kad ono nje nece ni biti.
Kasnije mi prijatelj od mog tate - veoma iskusan gitarista i muzicar kaze da je bolje da sacekam da naleti neka bolja ponuda neke skuplje gitare i da skupim jos malo para... Ok, ja ga poslusam...
On mi je pozajmio svoju akustaru - Ovation 1619 za pozlatom na civijama i nekakvim inlay-ima od sedega posto sam trebao da nastupam sa drugarom na nekoj svirci... Ok, ja uzmem tu gitaru i sa njom odsviram, ali posto je ta svirka kao neko takmicenje, covek mi pridje prikljuci gitaru u pojacalo ali stavi bass na 10-ku. Moja gitara se vrlo malo cula, a ispostavilo se i da u njoj baterija nije bila skoro menjana. Vrlo neprijatan osecaj kad sviras gitaru a necujes je... :x

Nista, zavrsim ja sa tim i to nekako prezivim....

Sada sam mu vratio gitaru, i ponovo razmisljam o onoj cuvenoj kupovini, ali posto sam sjebo 200e i kupio procesor (Boss Gt6) jos uvek nije stigao ali je na putu) sada mi ostaje 300 jebenih jevreja... Ne znam sta cu procesor je bio neophodan, a gitara mi je takodje hitna jel ovo veslo, kanta Squier bullet ne drzi stim ma ni 2 sata... ja sam u vrlo ne prijatnoj situaciji....

Dimo

Post by Dimo » 25 Nov 2010, 22:43

Mozda najbolje da jos skupljas pare...

laza96

Post by laza96 » 25 Nov 2010, 22:56

Pa ne znam, sada mi na pamet pada:
- polovan Jackson DXMG - 400e (nista menjano, kvalitetnija serija pravljena od aldera)
- ibanez rg370dx sa EMG 81/85 - 430e (sa koferom, mada mi se malo manje svidja posto ima onaj Edge III tremolo)
- i mozda neki epiphone les paul sa oglasa polovan

Stanko

Post by Stanko » 25 Nov 2010, 23:05

laza96 wrote:kanta Squier bullet ne drzi stim ma ni 2 sata...
Skupljaj parice, a na ovom skvajeru nemoj da koristis tremolo. Jednostavno se ne isplati. Bez tremola na 2 gitare koje sam ja svirao, ukljucujuci moju koju arcim 2 godine, civije nikad nisu bile problem. Mozda imas neke 11ke 12ke, to verujem da ovim civijama ne bi prijalo, ali ovako jako jako jako dobro drze :ziveli: :ziveli:

laza96

Post by laza96 » 25 Nov 2010, 23:08

Stanko wrote:Mozda imas neke 11ke 12ke
imam 9ke, ako mislis na zice...

Stanko

Post by Stanko » 25 Nov 2010, 23:10

laza96 wrote:
Stanko wrote:Mozda imas neke 11ke 12ke
imam 9ke, ako mislis na zice...
da, jel koristis tremolo?
Pitam jer sam stvarno bio iznenadjen da civije na mom (i jos jednom) buletu stvarno dobro drze ;)
Mozda je od komada do komada....

Dimo

Post by Dimo » 25 Nov 2010, 23:22

Ja imam Squier Obey Telecaster,i odlicno drzi stim ! :) A od ovih gitara koje si stavio gore,pa bas ti i ne bih preporucio,bolje skupljaj pare,mozes ti na tom Bulletu jos malo sigurno 8)

laza96

Post by laza96 » 25 Nov 2010, 23:36

Pa onako, ponekad...
Ali sve jedno ja ovu kantu moram da menjam, ne samo zbog zica tj stima nego zbog zvuka, magneta, i mnogih drugih stvari. Mislim ona da je dobra ne bi kostala 10.000 dinara.

Dimo

Post by Dimo » 25 Nov 2010, 23:42

Pa onda bolje da skupis pare,kupis mnooogo kvalitetniju i bolju gitaru,nego da uzmes neku,koju fces za godinu dana isto tako morati da menjas kao i ovu... 8) To je moje misljenje

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Nov 2010, 00:20

Ljudi, o cemu vi pricate?!?! Zasto da stedi i i ceka da uzima gitaru za duze vreme ako mu se ova vec toliko ogadila. Tom logikom treba da stedi za prestige ibaneza, a do tada da se sluzi ovim veslom. Pa, za 300e polovno se nadju stvarno do jaja instrumenti, 17k puta bolji od buleta, a kad se uzima polovno, nema ni velikog gubitka pri menjanju gitare za godinu - dve, kad mu trenutna dosadi, 50e u vr' glave. RG ibanez, epi lp std, i slicni instrumenti su sasvim prihvatljivi za godine izdrkavanja na njima, a opet ako shvati posle godinu dana da mu nesto ne lezi (jer ma koliko bio prezadovoljan gitarom u prodavnici i prvih par meseci, jednom mozes uhvatiti sam sebe kako se cudis kako je vrat ovoliko neudoban, kako koji god pot na pedali i pojacalu okrenes, nesto fali i sl) mozes je prodati za priblizno istu sumu (nekad i za vecu)...

Ako ti je dosta tog bulleta, listaj oglase, i mozes da nadjes svasta. Ibanezi RG i Jackson DX10 su gitare koje polovne ne smeju da kostaju vise od 300-320e zavisno od stanja (ima ih i za 250), a to su jako fini instrumenti.
laza96 wrote:Pa ne znam, sada mi na pamet pada:
- polovan Jackson DXMG - 400e (nista menjano, kvalitetnija serija pravljena od aldera)
- ibanez rg370dx sa EMG 81/85 - 430e (sa koferom, mada mi se malo manje svidja posto ima onaj Edge III tremolo)
- i mozda neki epiphone les paul sa oglasa polovan
Taj jackson je mozda preskup, a imas i u oglasima jednog crnog dx10d, nije lik stavio cenu, ali ne bi trebalo da je vise od 300e. Ako npr uzmes, i mislis da ti nesto fali u tonu, ubacis magnete kad budes imao kintu i miran si... A sto se tice edge3 tremola, ne rastimava se dok je u dobrom stanju, ali je napravljen od neke losije legure, pa se moze istrositi, a onda nastaju problemi. Nije los, ali... Sa ta dva magneta (EMG), ako gotivis taj ton, RG je dobra ponuda (naravno ako je tremolo u dobrom stanju).

Post Reply