Sansamp GT2 i Fulltone OCD
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Sansamp GT2 i Fulltone OCD
savijas lim?
Imam jedno pitanje za Vas.
PLaniram da izadim ovako nesto.U jednoj kutiji velicine procecora bi smestio tako neke pedale recimo preamp za klin,overdrajv,dist,compresor,chorus,delay itd,al recimo neka bude 5 efekata.Svaka bi imala true bypass i ono napajanje itd.
Da li bi to pilo vodu kod cenjenih kolega gitarista ili oni vise vole da redjaju pedale i stalno eksperimentisu sa njima u smislu povezivanja i nadogradnje pedalborda.Ovo Vas pitam jer ja ne sviram gitaru a bas me zanima vase cenjeno misljenje.?
PLaniram da izadim ovako nesto.U jednoj kutiji velicine procecora bi smestio tako neke pedale recimo preamp za klin,overdrajv,dist,compresor,chorus,delay itd,al recimo neka bude 5 efekata.Svaka bi imala true bypass i ono napajanje itd.
Da li bi to pilo vodu kod cenjenih kolega gitarista ili oni vise vole da redjaju pedale i stalno eksperimentisu sa njima u smislu povezivanja i nadogradnje pedalborda.Ovo Vas pitam jer ja ne sviram gitaru a bas me zanima vase cenjeno misljenje.?
Pa tako nekako.
- mislim_stvarno
to su u principu 5 pedala u jednom kucistu, a to ne ide toliko na ruku ni tebi, a ni onome ko kupi. Ti mozes da uzmes vise para ako svaku od tih pedala prodas kao poseban uredjaj, a onaj ko kupi, ako mu se ne svidi preterano dist npr, ima mnogo vise problema da menja to (pravljenje nove pedale, pa uglavljivanje u kuciste, sto moze biti i nemoguce ako svih 5 pedala uradis na jednom pcb-u) nego da izbaci tu dist pedalu, ubaci drugu.
Jedina prednost bi bila ako bi imao neki nacin da menjas presete, ali to nije izvodljivo (bar ne lako)
Jedina prednost bi bila ako bi imao neki nacin da menjas presete, ali to nije izvodljivo (bar ne lako)
Da i ja slicno razmisljam,al mislio sam desi se da otkaze neki kablic ili tome slicno -pa eto problema u sred svirke.a reko pogotovo za one koji putuju stalno a vole da sviraju na pedalama mozda bi ovo resilo njihove probleme.Jer ugalavnom se havarije desavaju u transportu ili u brzini pri namestanju instrumenata pred nastup.
A naravno svaka plocica tj pedala bi bila zasebna komponenta tako da se moze izvuci iz kutije i ugraditi druga.
Iskreno, i ja misli da je bolje da svaka pedala bude za sebe, u svom kucistu. Em se lakse menjaju, nekada nije ni potrebno tegliti ceo bord, a i vole gitaristi taj kic raznobojnih pedala u bordu! 

Aha ok drugari slazem se.Tako sam se i ja odlucio da pravim pedale-mnogo volim taj raznobojni kic ispred nogu .Rekao bih kao da su to neke MODERNE MISOLOVKE