Velika dilema oko Fender Stratocastera Made in USA

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Fenderica

Re: Velika dilema oko Fender Stratocastera Made in USA

Post by Fenderica » 25 Aug 2011, 22:34

bancika wrote:Da se razumemo, ni meksicki ni USA strat nema vrat koji je lepljen iz vise dela.
O.K. čemu onda potenciranje na tome "one piece" kod skupljih modela? Marketinški trik?

guv'nor

Post by guv'nor » 25 Aug 2011, 22:37

Fenderica wrote: Marketinški trik?
Uglavnom, mada se to ponekada odnosi i na grifplatnu (fretboard).
Neke gitare imaju maple vrat i maple fretboard, dok se nekima pragovi ukucavaju direktno u one piece maple neck.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 25 Aug 2011, 22:52

guv'nor wrote:Neke gitare imaju maple vrat i maple fretboard, dok se nekima pragovi ukucavaju direktno u one piece maple neck.
...I to je sve što je trebalo reći na ovu temu! :ziveli:

:zzz:

Fenderica

Post by Fenderica » 25 Aug 2011, 23:02

Ako je tako, Fenderica vredi tih 1000 eu novčanica. Jer, i ovako planiram vrat sa "presvlakom" od ružinog drveta na kome su učukani pragovi! Bar se uvek može prodati za sličnu cenu i nakon dugog niza godina. :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 25 Aug 2011, 23:15

Ali opet razmotri i custom gitare. Probao sam strata koji je pravio Mirko Tasic, mada je u pitanju ne-bas-standardni YJM signature, gitara je apsolutno savrseno uradjena. I kod customa nemas bespotrebnih gubitaka (kao npr menjanje stock magneta firmiranim, jednostavno odmah ugradis zeljene magnete) mozes do detalja da sve podredis svom ukusu (oblik vrata, dizajn gitare, izbor drveta i hardvera...)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Aug 2011, 23:26

Sto volim ovu tipicno serbsku zvaku, "Fender i blues".

Ukucaj blues guitar ili blues guitarist u Google, prebaci se u slikovni mod, pa pogledaj koliko tih blues gitarista svira Fendere, a koliko ne svira. Prekinite vise sa gluparanjem. :mrgreen:

I rekao sam ti u cemu je fora sa one-piece neckom, ali dzaba. Ako je iz jednog dela, pretpostavka je da ako je renomiran proizvodjac, taj vrat je od center-cut parceta a ne quartersawn. Samo center-cut je superstabilan sam po sebi, ni lepljeni vrat u teoriji ne moze da bude stabilniji. Jasno?

Fenderica

Post by Fenderica » 25 Aug 2011, 23:49

theTrooper wrote:Ali opet razmotri i custom gitare. Probao sam strata koji je pravio Mirko Tasic, mada je u pitanju ne-bas-standardni YJM signature, gitara je apsolutno savrseno uradjena. I kod customa nemas bespotrebnih gubitaka (kao npr menjanje stock magneta firmiranim, jednostavno odmah ugradis zeljene magnete) mozes do detalja da sve podredis svom ukusu (oblik vrata, dizajn gitare, izbor drveta i hardvera...)
Ma nemoj?!? A taj Taso, jeli ima zalihe drveta Johe koje suši zadnjih 50 godina, renomirani je proizvodjač gitara još iz perioda kauboja i indijanaca, ili je tek juče počeo proizvodnju i sada se ovde na ovakav način reklamira?
Mislim da ovde mnogi navode vodu na svoju vodenicu i još sam ubedjen u to. Čak šta više sumnjam da su članovi ovog foruma u stvari ti sami proizvodjači "custom" gitara MADE IN Serbia.
Sigurno takva gitara iz srpske proizvodnje neće vredeti kao Fender ili Gibson i nakon mnogo godina pa bila bolja 100 puta (a neće ni u snu). To sranje me ne zanima. Srbija ni rakiju ne proizvodi kao svet, još manje će da poverujem da neki srbin pravi bolje gitare od Fender-a. A da ih i pravi, i da ima bolje drvo, delove, ne bi niko u to poverovao i vrednovao tu gitaru, i još bi se smejali naivčini koja je nasela i naručila custom made gitaru u Srbiji za cenu novog USA Fendra.
NEKA ' FALA! :metal:
Unapred!!!
Dersu Uzala wrote:Sto volim ovu tipicno serbsku zvaku, "Fender i blues".
Ukucaj blues guitar ili blues guitarist u Google, prebaci se u slikovni mod, pa pogledaj koliko tih blues gitarista svira Fendere, a koliko ne svira. Prekinite vise sa gluparanjem.
Ma da druže, samo SRBI glupi i zaostali znaju za Fender i Blues, ostali sviraju "Custom made in Serbia" gitare. AJD NE SERI!
Ovo je najjači predlog koji sam pročitao. :XD: :lol: Znači najveće BLUES majstore ove planete smatraš budalama jer sviraju Fender gitare? Koji to najpoznatiji Blues gitarista ne svira Fender gitaru, ili bar nije snimao numere sa tom gitarom? Takodje Gibson gitare? Koje su to "treće" gitare više zastupljene u bluzu, gospodine Uzala???
Da ne sviraju možda Ibaneze sa Floyd Rose tremolom?
Smatraš li ti mene budalom?
Last edited by Fenderica on 25 Aug 2011, 23:53, edited 1 time in total.

parker

Post by parker » 25 Aug 2011, 23:53

Ček ček, a onda ako si hteo LP a ne daje ti se 3 kile para pa fender dođe utešna nagrada, šta je npr. sa PRS ili nešto treće? Nije valjda da nema gitara osim fendera i gibica

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Aug 2011, 23:53

Fenderica wrote:Smatraš li ti mene budalom?
Da. U najkracim crtama. Pricati tebi ili zidu je ocito svejedno. :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Aug 2011, 23:57

Ja te smatram budalom. U 3 posta uspeo si da opsujesh i izvredjash vishe nego shto smo svi mi u nashih 100 000 postova. DOshao si ovamo da ti pomognemo, a govorish ljudima "ne seri" ili "jebite me u dupe" i slichno. Kao da to nije dovoljno, sve to podvlachish i pishesh velikim slovima, daj prestani ili zapali sa foruma.

Takodje pogledaj koliko poznatih gitarista svira gitare u stock stanju, ili one na kojima je neshto, ili svashta menjano, probaj par gitara gosn Mirka Tasica i drugih majstora, pa onda dodji ovde i kenjaj Dersuu koji je probao i posedovao 15 puta vishe gitara od svih nas.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 25 Aug 2011, 23:58

Brate Fenderica.. jesi ti ubaceni spijun?.. ajmo malo teorija zavere...

Nit znas s kim pricas, nit si video njegov "minuli rad" na forumu niti si posisao sva vJesla... a imas samo 6 (ŠEST) postova...

ajde, malo spusti loptu... iii, castim te WARNom...

Fenderica

Post by Fenderica » 25 Aug 2011, 23:58

parker wrote:Ček ček, a onda ako si hteo LP a ne daje ti se 3 kile para pa fender dođe utešna nagrada, šta je npr. sa PRS ili nešto treće? Nije valjda da nema gitara osim fendera i gibica
O.K. ako ja hoću Fender, u čemu je poenta da me svi od toga odvraćate?
I još smešnije, nudite neku serbia made varijantu, kopiju iste, za iste pare(!)?
To mi odgovorite.

Ne zanima me ni Music Man, ni PRS, ni Ibanez, ni ništa drugo, da li je to toliki problem?
Ne shvatam, što toliko mrzite najzastupljeniji instrument u istoriji rok muzike???

BTW. zabole me ***** za Tasića i njegove gitare. Reklamirajte ga na nekom drugom mestu. Ja sam pokrenuo temu o Fender gitarama a ne KOPIJAMA!

I DA, BANUJTE ME SLOBODNO ako ne prihvatam vaše predloge da kupim KOPIJU iz radionice nekog TASIĆA.
HVALA"

nemirkv

Post by nemirkv » 26 Aug 2011, 00:01

Nakon ovog posta, ja te, najiskrenije, smatram... Smesno...

[EDIT]
Eh, pretece me nekoliko ljudi sa istom konstatacijom :mrgreen:

Fenderica

Post by Fenderica » 26 Aug 2011, 00:04

nemirkv wrote:Nakon ovog posta, ja te, najiskrenije, smatram... Smesno...

[EDIT]
Eh, pretece me nekoliko ljudi sa istom konstatacijom :mrgreen:
Evo i ja ću da se nasmejem .... :D :D :D :D
Znači, tražio sam savet u vezi Fender gitara, dobio sam odgovore da je to sranje kome nalepnica samo vredi 500€, i da je najbolje da ja odem kod gospodina Tasića da mi on sklepa gitaru po želji, inače ako tako dobre predloge ne usvojim, ja sam naravno budala.
E, odoh ja sa ovog foruma zauvek, pa vi hebite nekog drugog! :bravo:
Sve najbolje

nemirkv

Post by nemirkv » 26 Aug 2011, 00:06

Jedna od odlika budala je to da su nedokazane, sto nastavljas da potvrdjujes... Zao mi ljudi koji potrosise malo zivaca da ti nesto objasne :)

Locked