Da ne b' pucao tu vrat kad gitara 'sklizne' na pod. A pucao je bas tu, redovno. Kad gitara sklizne na pod.Haralampije wrote:Ma to je specificno za Norlin eru....hedstok je pod manjim uglom,darko77 wrote: meni ne deluje sumnjivo taj ugao
Misljenja o Gibson Les Paul Custom '74
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Dersu Uzala
Re: Misljenja o Gibson Les Paul Custom '74
- nikolic025
Pa,takve gitare ako su u fabrickom stanju,mislim bez menjanja civija,magneta,struje,lakiranja itd vrede i vise od te cene (cene novih,jer je cini mi se nov Custom 270000din) ali se treba paziti i dobro probati komad,pregledati,otvoriti ako treba i tek onda pljunuti kes...
pa ja u glavi imam taj svoj neki zvuk koji trazim.. I nekako mi je les paul najblizi tome .. jos nisam nasao ONU gitaru.
Inace,vec imam jednog Gibson-a (Les paul jr) i prezadovoljan sam..
I uvek sam bio vise za lespolike gitare..stratovi me nikad nisu privlacili,do skoro..
Pa sam sad nekako vise da uzmem strata,pa da imam i jedno i drugo.. i budem srecan
A onda jos fali i Les paul '59 i ne treba mi vise nista
Inace,vec imam jednog Gibson-a (Les paul jr) i prezadovoljan sam..
I uvek sam bio vise za lespolike gitare..stratovi me nikad nisu privlacili,do skoro..
Pa sam sad nekako vise da uzmem strata,pa da imam i jedno i drugo.. i budem srecan
A onda jos fali i Les paul '59 i ne treba mi vise nista
Najvažnije je da čovek zna šta hoće.
- LifelessDead
Koliko se ja secam taj lik je prodavao gitaru i za 1700 evra, valjda su ga smarali i nudili mu manje pa je sad digao na 2K. Tako da bi je verovatno dao za 1700
Elem, kao sto se vidi ima rosewood fretboard a ne bi me cudilo da ima i maple vrat. Video sam jedan bas takav Gibson slicnog godisa ako ne i istog sa rosewood/maple kombinacijom. To se lako moze proveriti kad se skine TR poklopac. Toliko od mene 
- Haralampije
I ovo je jos jedna karakteristika Gibanica iz Norlin ere.LifelessDead wrote:a ne bi me cudilo da ima i maple vrat.
-
Kill surf city
Imao sam prilike da bliže pogledam tu gitaru, tačnije došla je kod mene zbog isprobavanja kombinacije sa jednim JMP 50W od istog lika, koji je došao na hot-road-ovanje. Gitara je definitivno original, i da , FB je rosewood kao i kod polovine Giba iz tog perioda pa naknadno obojeni. Glava je 14 stepeni za razliku od starih 17, koje su bile podložnije pucanju. Kasnije tokom '70tih su dodali i onaj "vault" ili ti izbočinu, ojačanje...koji se protezao kasnije i u 80te, kao i ugao glave. Vrat je malo tanji, podseća na neke SG koje sam viđao. Tih godina se oblik vrata nikako nije mogao generalizovati, iz godine u godinu su menjali. Znam za neke primerke iz 76-7 koji su maltene bili kockasti poput Wizard Ibaneza.
Dal je Maple , ne bih znao reći, tako reći ne sećam se, ali sumnjam da jeste što u suštini može i biti bolja kombinacija pošto je FB rosewood. Da je ebony u toj kombinaciji bio bi još oštriji. Telo je srednje teško, pošto sam i viđao i teže...Da ne pričam o ASH fenderima iz tog doba...
Magnet je tad bio Goranov i prilično je otvoreno zvučao, mada nije potovan na zahtev vlasnika, što može biti malo problem. Za moj ukus, ja bih tu metnuo neki Alnico2.. i eto, nadam se da sam pomogao. Najbolje je probati ga, naročito što se svi iz 70tih prilično razlikuju...
Dal je Maple , ne bih znao reći, tako reći ne sećam se, ali sumnjam da jeste što u suštini može i biti bolja kombinacija pošto je FB rosewood. Da je ebony u toj kombinaciji bio bi još oštriji. Telo je srednje teško, pošto sam i viđao i teže...Da ne pričam o ASH fenderima iz tog doba...
Magnet je tad bio Goranov i prilično je otvoreno zvučao, mada nije potovan na zahtev vlasnika, što može biti malo problem. Za moj ukus, ja bih tu metnuo neki Alnico2.. i eto, nadam se da sam pomogao. Najbolje je probati ga, naročito što se svi iz 70tih prilično razlikuju...