Pitanje za ljude koji kapiraju kiloome. :)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mateuspoz

Re: Pitanje za ljude koji kapiraju kiloome. :)

Post by mateuspoz » 04 Dec 2012, 22:21

Stavio sam vol pot od 500 kO CTS na Stratu koji nosi Fender Vintage Noisless magnete. Osećam za malo svetliji ton, ali manje nego što sam očekivao.
Na gitari je ostala ista kombinacija za treble bleed, naime redno vezani cap od 1000pF i resistor od 86 kO, ujednačeno spušta ton kao i sa predhodnim Fender potom od 250...

Večeras sam na jednoj svojoj guitar novotariji o kojoj ću tek da ispričam priču (radi se o jednoj trampi gitara i pedala koju sam uradio ovih dana...), ugradio treble bleed cap od 270 pF na volumenu od 500 koji vozi Goran Custom Hums 59' i to meni zvuči do jaja...baš kao i pre neki dan na stratu sa Tx Specials na potu od 250...ali ovo je tema za one koji vole da se igraju volumen potom....
Za ovog mog, na početku pomenutog Surf Green Fendera sa V.Noisless pups ostaje mi još da stavim pripremljeni GFS Brass tremolo block pa da vidimo šta dalje... :wink:

mateuspoz

Re: Pitanje za ljude koji kapiraju kiloome. :)

Post by mateuspoz » 07 Feb 2013, 08:54

Na stratu imam CS Texas Specials pup's, imam zvuk koji sam želeo sem u jednom delu, to je zvuk sa neck magneta koji bi po meni trebalo da bude malo otvoreniji, sa više treble u zvuku.
Možda je taj moj utisak i zbog toga što sam na ton potovima povezao neck i bridge magnete a midl ostavio slobodan, bez tone pota, dobio sam otvorenije međupoložaje na 2 i 4...i to odlično radi...ali, ostao je taj (ništa dramatično..ali) problem koji želim da probam da rešim.
Pitam, da li bi se "otvorio" neck magnet ukoliko bih umesto 250 kO stavio tone pot od 500?

Post Reply