Kupovina elektricne gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kupovina elektricne gitare
Iskreno, nemas pojma o cemu pricas. Proslo mi je nekoliko gitara sa EdgeIII tremolom kroz ruke (setapovao drugarima, jednu sam posedovao neko vreme), ni jedna nije imala nepopravljiv problem. Samo je trebalo uskladiti tenziju opruga sa tenzijom zica, i to je to.
Tremolo stopere koriste na SVIM floating sistemima, najcesce da bi blokirali pull-up u slucaju da prilikom sviranja oslanjaju ruku na bridz (vidjao sam da to kaze i na original FR, i na Edge Pro, Lo Pro, cak i na Kahlere)
A kad kazem "retko ko ume da ga namesti", mislim na to kako nije SASVIM jednostavno kao zamena zica na tune-o-matic bridzu ili vintage tremolo kobilici, vec se treba malo vise pomuciti
Tremolo stopere koriste na SVIM floating sistemima, najcesce da bi blokirali pull-up u slucaju da prilikom sviranja oslanjaju ruku na bridz (vidjao sam da to kaze i na original FR, i na Edge Pro, Lo Pro, cak i na Kahlere)
A kad kazem "retko ko ume da ga namesti", mislim na to kako nije SASVIM jednostavno kao zamena zica na tune-o-matic bridzu ili vintage tremolo kobilici, vec se treba malo vise pomuciti
Chaseru, pričaš kao da o tome nešto znaš a zapravo ti se ne može ni odgovoriti koliko si pobrkao stvari i uporan u tvrdnjama a da zapravo nikada ni jednu od tih stvari o kojima pričaš nisi dotakao u stvarnosti. Izgovorena ili napisana reč bi trebalo da nosi odgovornost, svaka tvrdnja jasan argument. To je nešto što te čini dostojnim sagovornikom. Do tada se nadam da ćeš razmisliti o čemu pričam pre nego kucneš sledeći post... 

- ToneChaser
Ja ne znam koji deo mog posta ti je bio nejasan pa si upao onako da pises.... Mozes izneti svoje argumente ali ti si odmah navalio da pises o tome ko je kakav strucnjak i sl.... Zaobidji me time, nisam sujetan, i ne lozim se na te stvari...
Ako hoces odgovori liku kako god ti hoces, a mene pusti da pisem kako ja zelim i hocu!
Ako hoces odgovori liku kako god ti hoces, a mene pusti da pisem kako ja zelim i hocu!
- ToneChaser
Nista, onda kada naidje gitara koja "ne moze da se sredi" ja je saljem kod vas i ako je sredite dobijate duplo nego sto ste trazili a ako ne uspete, nema da se vadite, nego da platite vi cenu setapa.

- ToneChaser
Hehe obozavam ovog lika !
A i on obozava svoj posao, vidi se da uziva
Vidi se da je strucnjak veliki i uspeo je da je namesti ali zasto ima tako gorak osecaj u ustima?
Mozda zato sto je ovo jedna od milion gde je uspeo i istrosio 10 kila zivaca.
Svojim komentarom sam samo hteo da postavljac teme , mladi lik (cim se interesuje za ove gitare) ne postane ovakav sa ovakvim zivcima
p.s. Lik sa klipa je totalno objasnio na 7:20 poentu price haha ! Vrh!!!

Mozda zato sto je ovo jedna od milion gde je uspeo i istrosio 10 kila zivaca.
Svojim komentarom sam samo hteo da postavljac teme , mladi lik (cim se interesuje za ove gitare) ne postane ovakav sa ovakvim zivcima

p.s. Lik sa klipa je totalno objasnio na 7:20 poentu price haha ! Vrh!!!

A i ti si se setio da pomogneš čoveku posle mesec i više dana, dobri stari Tone stiže u pomoć da obrani™ od zlijeh gitara, bez potrebe da eto tako nešto napiše čisto da bi nešto napisao
Lock jedan molim vas

Lock jedan molim vas

- mislim_stvarno
daj ne preterujte sa lokovimassmc wrote:Lock jedan molim vas

Decko lupa gluposti, ali je zanimljiviji od nekih picks-a.

- Guitar_thrill
- MF veteran
mislim_stvarno wrote:

- ToneChaser
ssmc wrote:A i ti si se setio da pomogneš čoveku posle mesec i više dana, dobri stari Tone stiže u pomoć da obrani™ od zlijeh gitara, bez potrebe da eto tako nešto napiše čisto da bi nešto napisao![]()
Lock jedan molim vas
Iskren da budem, na to nisam ni obratio paznju, video sam temu na prvoj strani i rekoh hajde da vidim o cemu se radi.
Ako je to neki prekrsaj da se ne sme odgovarati na temu neka me kazni moderator, ali onda zasto tema nije zakljucana?
Mozda taj lik jos uvek nije kupio gitaru i prosto nestao sa foruma pa ce se vratiti pa ipak moj post i bude koristan.
Ako je neiskusan oko floydova, sigurno ce bar sad posle mene malo vise obratiti paznju kada kupuje i bice malo vise sumnjicav, nece svako moci da ga zezne tipa - ma to tako treba, stare su zice, treba malo da se podesi samo mene mrzelo i te fore...
A i da Edge III moze da se podesi za 2 minuta, opet dzabe jer sve te polovne gitare su stare oko 2 i mozda vise godina, sto je sasvim dovoljno da se pojede Edge III jer je kao sto ste i rekli od delova slabog kvaliteta, sto je i logicno za low class ibanez.
- ToneChaser
mislim_stvarno wrote:daj ne preterujte sa lokovimassmc wrote:Lock jedan molim vasZakljucana je ona tema o lp-ovima, iako ima gomila gorih tema. Prdeli smo o mnogo glupljim stvarima, mozemo i milioniti put o edge3 tremolu
![]()
Ja ne znam sta kome smeta pa da se zakljuca necija tema.....Ja ne bih nikom upadao u temu i trazio da mu je zakljucaju, jedn. ako mi to nesto ne odgovara, ne ulazim i ne citam to i ne vidim drugi problem?

Decko lupa gluposti
Nije lepo vredjati kada ti se nisam obratio i ja tebe isto licno vredjao, svako ima pravo da kaze sta i kako misli, ne treba covek da bude gord i da misli da je njegovo tacno.
Treba ti malo vise kulture i postovanja u komunikaciji.

A ja imam pravo da izrazim svoje misljenje kakvo god da je ono, ne pise nigde u pravilniku da je to neka povreda pravila.

- ToneChaser
Lepo bi bilo kada bi na forumu postojala opcija - sakrij postove ovog korisnika, i onda lepo svi koji ne vole da citaju sta ja pitam kliknu na to i resen problem, posto imaju problem suzdrzavanja da ulaze na moje teme i da citaju moje postove.
Ukoliko postoji takva neka opcija neka mi javi moderator ili neko od clanova, i ja bih je upotrebio za neke clanove moram da priznam, jer vec dosadjuju
Ako ne postoji opcija, eto ideje za onog ko je napravio sajt da eventualno ubaci.
Ali neee, to ne bi niko kliknuo, zar ne? Jer sta biste onda radili? Zvuci bolesno, ali vi zapravo volite ovo........
Jadan trzalica, zato je i pobegao od vas, steta sto se vise ne javlja, on je bio , ma svaka mu cast, sa 3 svoja posta svima zapusi usta argumentovano i niko mu nista ne moze.
e tek kad bi mi on uputio neku kritiku, stvarno bih malo preispitao sebe.

Ukoliko postoji takva neka opcija neka mi javi moderator ili neko od clanova, i ja bih je upotrebio za neke clanove moram da priznam, jer vec dosadjuju

Ako ne postoji opcija, eto ideje za onog ko je napravio sajt da eventualno ubaci.
Ali neee, to ne bi niko kliknuo, zar ne? Jer sta biste onda radili? Zvuci bolesno, ali vi zapravo volite ovo........
Jadan trzalica, zato je i pobegao od vas, steta sto se vise ne javlja, on je bio , ma svaka mu cast, sa 3 svoja posta svima zapusi usta argumentovano i niko mu nista ne moze.
e tek kad bi mi on uputio neku kritiku, stvarno bih malo preispitao sebe.

Kada izražavaš svoje mišljenje onda ne započinješ rečenicu sa "opšte je potnato" ili iznosiš svoje mišljenje kao tvrdnju. Makar da si na kraju napisao da je to samo tvoje mišljenje, pa neka ostali sami zaključe koliko je relevantno.ToneChaser wrote:
A ja imam pravo da izrazim svoje misljenje kakvo god da je ono, ne pise nigde u pravilniku da je to neka povreda pravila.
Similis simili gaudet.ToneChaser wrote:Jadan trzalica
- mislim_stvarno
Nije vredjanje ako je istina. Misljenje je jedna stvar, i ono moze biti ovako ili onako, ali posle nekih stvari koje si napisao na forumu, ne znam kako drugacije to nazvati.ToneChaser wrote:Nije lepo vredjati kada ti se nisam obratio i ja tebe isto licno vredjao, svako ima pravo da kaze sta i kako misli, ne treba covek da bude gord i da misli da je njegovo tacno.