Bakers gitare ??

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

visackimarko

Re: Bakers gitare ??

Post by visackimarko » 20 Feb 2008, 23:33

Nas narod nevidjeno pati od brand-ova. Ako nije Fender, Gibson, ili za Metalce Ibanez, pa kakva je to gitara? Pa kako cu na scenu, sa necim cemu na headstock-u pise Bakers?
Dati 1000e za gitaru, je bacanje para. Prva stvar, ta gitara ne vredi ni pola te cifre. Koliki deo ide samo na racun tog natpisa na logo-u?
Steta sto se Bakers kupuje preko net-a, pa nije moguce birati primerak, ali svakako, verujem da gitara uopste nije losa.
Za 400-500e, se moze sklopiti dream gitara. Pod dream gitarom, mislim na svirljivost, a ne na "Ja imam pravog Strata, AMERICKOG", a uzgred novi Fenderi, nisu ni deseti deo kvalitetni kao stari. Dakle, medju jeftinim gitarama se mogu naci sjajni primerci, gde kasnije ubacite magnete po vasem ukusu (a ne stock Fendere, koji nisu nista specijalno, a da ne pricam koliko su vam ih naplatili...), eventualno aftermarket bridge (iako cesto nema potrebe za takvom intervencijom), i dobili ste sjajan instrument...
Ali je i dalje Bakers na headstock-u...

Critical
PedoBear

Post by Critical » 20 Feb 2008, 23:39

Pazi, meni ne smeta sta pise ako valja a to cemo videti uskoro ,zivo me zanima kakva je to gitara za 60e uz ono opremu (nije neka oprema ali opet je daju uz gitaru i to jos za 60e).

visackimarko

Post by visackimarko » 20 Feb 2008, 23:45

Naravno, zivi bili, pa videli.
Samo se spremi za dooobar pocetni set-up...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Feb 2008, 23:52

visackimarko wrote:Nas narod nevidjeno pati od brand-ova. Ako nije Fender, Gibson, ili za Metalce Ibanez, pa kakva je to gitara? Pa kako cu na scenu, sa necim cemu na headstock-u pise Bakers?
Dati 1000e za gitaru, je bacanje para. Prva stvar, ta gitara ne vredi ni pola te cifre. Koliki deo ide samo na racun tog natpisa na logo-u?
Steta sto se Bakers kupuje preko net-a, pa nije moguce birati primerak, ali svakako, verujem da gitara uopste nije losa.
Za 400-500e, se moze sklopiti dream gitara. Pod dream gitarom, mislim na svirljivost, a ne na "Ja imam pravog Strata, AMERICKOG", a uzgred novi Fenderi, nisu ni deseti deo kvalitetni kao stari. Dakle, medju jeftinim gitarama se mogu naci sjajni primerci, gde kasnije ubacite magnete po vasem ukusu (a ne stock Fendere, koji nisu nista specijalno, a da ne pricam koliko su vam ih naplatili...), eventualno aftermarket bridge (iako cesto nema potrebe za takvom intervencijom), i dobili ste sjajan instrument...
Ali je i dalje Bakers na headstock-u...

Znaci ako kupim ovu gitaru od 60e i promenim magnete dobicu kvalitet americkog strata?
Jebote sto pre nisi rekao covece?

visackimarko

Post by visackimarko » 21 Feb 2008, 00:00

Pa sta da ti kazem, kad ti ne trazis gitaru za sviranje, nego vise gledas, dal mozes da se hvalis sa njom.
Poenta je, da gitaru prilagodis sebi, tvom zvuku...
Kakav mi je to posao, dam preko 1000e za gitaru, pa onda stavljam magnete po mom ukusu, itd... Waste of money... A od tih 1000e koje sam dao, u startu sam 600 bacio...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 21 Feb 2008, 00:24

visackimarko wrote:Pa sta da ti kazem, kad ti ne trazis gitaru za sviranje, nego vise gledas, dal mozes da se hvalis sa njom.
Ajde da se nadjemo na svirku pa onda da se prozivamo na tim osnovama.
visackimarko wrote:Poenta je, da gitaru prilagodis sebi, tvom zvuku...
Hvala sto si me prosvetlio. Ne znam sta bih da mi ovo neko nije rekao... :|
visackimarko wrote:Kakav mi je to posao, dam preko 1000e za gitaru, pa onda stavljam magnete po mom ukusu, itd... Waste of money... A od tih 1000e koje sam dao, u startu sam 600 bacio...
Ako si kreten da das pare za gitaru koja ti se u pocetku ne svidja...

Ja mislim da si ti previse pametan za mene tako da cu da se povucem i upijam tvoju mudrost...
Lead the way, master :bow:

visackimarko

Post by visackimarko » 21 Feb 2008, 00:31

Da si hteo da sviras, kupio bi za manje pare Blade-a, koji je za nove Fendere 7 koplja iznad.

JloveGuitar

Post by JloveGuitar » 21 Feb 2008, 02:35

Ok, ovo spored mene je vise krenulo na vredzanje pa da smirimo malo diskusiju i da razmislimo sa ladne glave.
Svi mi ovde, verujem, zelimo da ta gitara koja kosta 90 eura je stvarno dobar instrument pa da ga svi kupimo i zastedimo brdo pare. Ali da budemo iskreni cena stvarno predizvikava sumnje ne zbok toga da ja verujem da skupije je uvjek bolje, nego poradi to sto tih 90 -tak eura stvarno ne mogu da pokrije proizvodne troskove za kvalitetan instrument: kvalitetno drvo+ 3 magneta + 3potenciometara + jack za gitaru + zice za elektroniku + 6 stimove + tremolo + mala kobilica + 22 praga ...... e na ovo dodaj amortizacija na alart za izrabotku na gitare + boja i proces na farbanje +procenat od cenu koj ide za majstorske plate + procent za profit(posto nijedna tvrtka ne radi za dzabe) + cena na ambalazu u kojoj se pakuje ........ a uz ovo nude i Kais, Trza ,gigbag i 3m kabla.
E sad vidis zasto smo svi sumnicavi :!:

P.S. i da uzmemo da je Blade stvarno bolji od strata(sto ja ne tvrdim), ipak ne kosta 90 eura.

viden

Post by viden » 21 Feb 2008, 09:10

Nije mi jasno zašto se svi toliko čudite ceni od 60 evra?
Pa kod na se prodaju Aster strat-ovi, koji sa pojačalom i (navodno) ABS koferom koštaju 148 evra.
Kada se uzme u obzir marža naših trgovaca onda se dođe na to da je kvalitet Bakersa i Astera isti (ako nisu rađeni u istoj fabrici).

Critical
PedoBear

Post by Critical » 21 Feb 2008, 10:10

Ok, ovo spored mene je vise krenulo na vredzanje pa da smirimo malo diskusiju i da razmislimo sa ladne glave.
Dzabe probao ja da ih smirim ,ali nikako ,ali sada cu da ih posavetujem da otvore temu gde ce da razmenjuju svoje stavove ,ja opet mislim da ovde vazi ona stara Koliko para toliko muzike .
Pa kod na se prodaju Aster strat-ovi, koji sa pojačalom i (navodno) ABS koferom koštaju 148 evra
Verujem da su u istom rangu ,i da nasi trgovci mlate pare samo tako,bas zato bih da kupim ovo da vidim da li je u rangu astera ,svirao sam jednog astera isto strtolikog i bio je kod mene jedno vreme pa bih mogao da uporedim ove dve gitare.

P.S. Nikako da uspem da narucim ovu gitaru ,vec sam pokusao dva puta i tamo pise stize vam e mail o potvrdi da ste narucili gitaru medjutim
meni nista ne stize ....

XtrmntR

Post by XtrmntR » 21 Feb 2008, 11:57

Probaj proveriti junk/bulk/spam poshtu.

E upravo to, koliko para - toliko muzike. Tako da ne verujem u bajke da mozete kupiti dobru gitaru za jeftine pare. Mislim, ako postoje tako dobre gitare, po tako jeftinoj ceni, zashto su onda svi ludi i kupuju skuplje i firmirane gitare? Ko ti garantuje da ce sutra da postoji ta firma(Aster, Bakers, i sl.), shta je sa ovlashtenim servisom, garancijom i sl? Dobro, na gitaru od 60e svakako necesh ni dobiti a nece ti ni trebati. Da li mozda i "pravi" muzichari sviraju gitare od 60tak evra?

JloveGuitar

Post by JloveGuitar » 21 Feb 2008, 14:01

Critical, a da nije to jedna velika prevara. Na faks kod mene profesor je pricao da na neki ruski sajt prodaju laptop kompjutere po cene pomale od nabavne cene tog modela na zapadu i mnogo ludi su izvrsili uplatu, a kompjuter nikad im ni je stigao!!! Dali znas neko koj je narucio ovu gitaru i ona mu je stigla. To sto sajt e na nemacki ne znaci da je sajt zaista nemacki. Dali placas preko kreditne kartice,pa onda cekas da ti stigne gitara, ili placas kad ti stigne pratka u posti ?

Critical
PedoBear

Post by Critical » 21 Feb 2008, 14:48

E vidis dobro je kada to pominjes ,naime ne postoji mogucnost da se plati po stizanju posiljke ,placanje se vrsi unapred posredstvom PayPala (ovo je po meni sigurno) i da, na sajtu stoji ime vlasnika adresa broj telefona ,cak ima i dve tri filijale .....

Ne znam ,valjda je okej,videcu da ih nazovem :D

viden

Post by viden » 21 Feb 2008, 21:17

XtrmntR wrote:Ko ti garantuje da ce sutra da postoji ta firma(Aster, Bakers, i sl
Ma te firme i ne postoje. Sve se to radi u istim kineskim fabrikama a na gitarama se piše ono što naručilac želi.

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 21 Feb 2008, 21:28

viden wrote:
XtrmntR wrote:Ko ti garantuje da ce sutra da postoji ta firma(Aster, Bakers, i sl
Ma te firme i ne postoje. Sve se to radi u istim kineskim fabrikama a na gitarama se piše ono što naručilac želi.
Tacno tako...
Ja imam Aster akusticnu gitaru, kupio sam je davno u Mix Music i na njoj pise da je pravljena za Mix Music...
Ako narucis dovoljan broj gitara iz te fabrike, mogu da ih nazovu tvojim imenom (ili kako god ti hoces)... :D

Post Reply