mislim_stvarno wrote:A koji singl da stavim u midl?
@Jcm 800
A kakva je situacija kad je Paf vs Paf Pro?
Sto se tice singla, ne bih znao...ne razumijem se previshe u single coil magnete. Tj. nije da se ne razumijem, ali jednostavno nemam neko posebno misljenje o njihovom zvuku. Meni svi oni zvuce...onako indiferentno...Not my cup of tea!
Ako mene ipak pitas za middle...ja bih pitao: a zasto mora single? Mozes da stavis i tu humbucker...neki Hot Rails, Cool rails, JBJR, Lil59 ili slicno...
Bas sinoc sam ortaku ugradjivao neke na gitaru. Covjek ima HSS konfiguraciju magneta na gitari...Yamaha Pacifica 412 (ili slicno) zelio je da promijeni magnete, da se oslobodi single coil zujanja i da ima debeo i mastan ton na neck poziciji.
Na moju sugestiju nabavio je Duncane i to: full size SH4 JB za bridge, JBJunior Neck (sigle coil sized humbucker) za middle i SHRn Hot rails neck za neck poziciju.
A swithcing smo uradili na sledeci način:
1. Neck (hot rails neck) full humbucker,
2. Neck & Middle ( po jedan coil od HRn i od JBJr.n u paralel modu) humcanceling,
3. Middle (full humbucker JBJr.n)
4. Middle & Bridge ( Po jedan coil od JBJr i SH4JB u paralel modu) hum canceling
5. Bridge (full size JB humbucker)
Tako je dobio 3 humbucker zvuka ( u 1,3,5) i dva paralelna single coil zvuka (2,4) a svih 5 su bešumni. Nema zujanja.
Iznenađenje večeri je bilo kako Hot Rails i JBJr zvuče zajedno poziciji 2 (po jedan coil, paralelno)...Vrrrrrrlo fenderast zvuk. Teško bi koji majčin sin uspio da ga razlikuje od pozicije 2 na vintage fenderima...Zvuk je vrrrrlo nalik na neck&middle poziciji na fenderu...Fantastično. Ubili smo se od SRV-isanja sinoć.
Pozicija 4 (middle & Bridge, po pola, paralelno) je takođe interesantna. Vrlo funky...prezentno. Pravi single coil zvuk...ali bez zujanja!
Iskreno, bio sam oduševljen konačnim rezultatom! Prevazišlo je moja očekivanja.
Summae summarum...možda ti je najbolje rešenje da i ti na middle ubaciš neki spljošteni humbucker i da ga povežeš na ovaj način...Dobijaš mnogo raznovrsniju paletu tonova, 3 humbuckera i 2 single coil zvuka... a svi su ti bešumni...
Dakle...ja ti i za middle savjetujem neki humbucker...Ako je DiMarzio u pitanju...Pro Track bi ti mogao odgovarati...vintage PAF zvuk u single coil pakovanju!
Što se tiče PAF vs. PAF Pro...situacija je sledeća...
PAF Pro ima jači output i otvoreniji je...Akcent mu je na gornjim srednjim i ima neku iskričavost u zvuku...PAF Pro ne kopira nikog i ništa, on ima SVOJ ton...Baš LIJEP ton...specifičan.
Sa druge strane PAF je DiMarziov take na klasični PAF zvuk...Usmjeren da replicira (za one koji to žele) tonove iz vintage PAF magneta po cijenama za smrtnike.
U poređenju sa PAF Pro...PAF je izbalansiraniji i ima blago naglašene srednje...ima zvonastiji ton u donjim registrima spektra...na velikom gainu zvuči masnije..možda i pomalo mutno u poređenju sa Pro.
Sve je ovo samo moja impresija naravno...Ja imam blago oštećenje sluha (tinitus, j..bi ga!!! Posljedica godina jake muzike, vokmena i MP3 playera, Marshalla, feedbacka i humbuckera...) tako da možda djelimično hendikepiran da sudim o finim nijansama tonova
Ali nadam se da je bar malo pomoglo...