Par pitanja u vezi ibanez gitara

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rax13
MF veteran

Re: Par pitanja u vezi ibanez gitara

Post by Rax13 » 22 Jan 2009, 22:03

bokicasa wrote:jedan ogroman off,muki molim te promeni sliku..
+1 :)

muki17
Urednik

Post by muki17 » 22 Jan 2009, 22:35

Rax13 wrote:
ljudi,ovo je fora,nemoj da mislite da ga stvarno slusam..joooo :grummel_2: :grummel_2: .....ajd' ajd' vecina je izglasala... :)

....its ok now,right,or a shoud get a permanent ban..? :oops:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 22 Jan 2009, 23:05

Znaci tebi se svidja ibanez zbog 24praga i floyd rosea?
Nameravas da sviras rock, hard rock, blues, svidja ti se les paul zvuk i oblik?

Kupi les paul kopiju. Ako kupis ibaneza samo ces kukati kao Santana (ne karlos nego chlan foruma) i nikad neces biti zadovoljan njime.
To sto ti hoces da sviras stvarno nece koristiti ni 23ci ni 24ti prag, magneti nisu dobri za takvu svirku, a o floydu da ne pricam...
Mislim nisam nikakav strucnjak za bluz, ali ko mi navede vise od trojice bluzera koji sviraju gitaru sa floydom chastim ga pivom...

A sto se tice tog pojacalca, to je obican shit, i ja sam svog squiera isprobavao na tom pojacalu i to ne u gluvoj sobi, jbg misle "ma to je neki klinac ko ga je&e", i tu ni jedna gitara ne bi zvucala dobro.
Kad budes isao da isprobavas i kupujes obavezno trazi bolje pojacalo i svaku gitaru koja ti se ucini zanimljivom...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Jan 2009, 00:06

muki17 wrote:
Rax13 wrote:
ljudi,ovo je fora,nemoj da mislite da ga stvarno slusam..joooo :grummel_2: :grummel_2: .....ajd' ajd' vecina je izglasala... :)

....its ok now,right,or a shoud get a permanent ban..? :oops:
kapiramo to, al brate... stvarno je bilo previse :D

jcm 800

Post by jcm 800 » 23 Jan 2009, 13:20

mislim_stvarno wrote:Znaci tebi se svidja ibanez zbog 24praga i floyd rosea?
Nameravas da sviras rock, hard rock, blues, svidja ti se les paul zvuk i oblik?

Kupi les paul kopiju. Ako kupis ibaneza samo ces kukati kao Santana (ne karlos nego chlan foruma) i nikad neces biti zadovoljan njime.
To sto ti hoces da sviras stvarno nece koristiti ni 23ci ni 24ti prag, magneti nisu dobri za takvu svirku, a o floydu da ne pricam...
Mislim nisam nikakav strucnjak za bluz, ali ko mi navede vise od trojice bluzera koji sviraju gitaru sa floydom chastim ga pivom...

A sto se tice tog pojacalca, to je obican shit, i ja sam svog squiera isprobavao na tom pojacalu i to ne u gluvoj sobi, jbg misle "ma to je neki klinac ko ga je&e", i tu ni jedna gitara ne bi zvucala dobro.
Kad budes isao da isprobavas i kupujes obavezno trazi bolje pojacalo i svaku gitaru koja ti se ucini zanimljivom...
Apsolutno se slazem sa ovim misljenjem.
Covjek ti je dao pravi savjet. Floyd rose je za neke druge stvari...Doduse ima FR i jednu univerzalnu vrijednost a to je dobro drzanje stima. Top lock, tune and forget...
Ali htjeti FR radi FR-a je overkill. Takodje, FR moze da bude vrlo iritantan...kad treba da ga nastimujes...a ono zatezes E, opusta se A, zategnes A opusti se D, zategnes D opusti se E, i tako u krug...ima mecku da rodis dok ga ne dovedes u stabilno stanje...Doduse, onda ostaje stabilno do promjene godisnjeg doba...
Dalje, moze da te iritira ako koristis jaci palm muting...Ono naslonis dlan da mutiras low E a dobijes F jer si nehotice zategao bridge...
Na kraju sam drvenim uloskom blokirao FR, zategao opruge do kraja, i super...poboljsao se i sustain, lakse se stima, i nema problema sa palm mutingom...

Ma ne treba ti ta muka. Tune o matic je zakon. Dva srafa duboko u drvo... stabilno ko temelji zemlje...i bucaj.
tune o matic bridgeovi ce ti dati bas ono sto ti treba za blues...dobar sustain i rezonantnost. Osim ako nemas u vidu neki shredding blues... :lol:

Sto se tice broja pragova...takodje...ja slusam i sviram (izmedju ostalog) neki classic rock i heavy metal,80.s... a tu shreddinga ima podosta.... pa ne mogu bas da se sjetim puno primjera kad mi je zatrebao 24ti prag. Nista sto full tone bend na 22 ne moze da zavrsi...

Uostalom pitanje je i upotrebljivosti fret no. 24 za veliki broj gitarista. Ja svoje ekstremno vitke i duge prste jedva smjestim na 24 prag u rijetkim trenucima kad mi zatreba. Mogu misliti kako je tek ljudima sa normalim prstima. A ako imas podeblje prste...24 prag bi ti bio cista dekoracija na gitari.

KEEP IT SIMPLE!!!

Pozdrav

cccira
MF veteran

Post by cccira » 23 Jan 2009, 13:38

jcm 800 wrote:Uostalom pitanje je i upotrebljivosti fret no. 24 za veliki broj gitarista.
Meni je 24 praga uvek plus zato sto to obicno podrazumeva da je laksi pristup 21. i 22. pragu za razliku od gitara kojima su to poslednji pragovi

Blingo

Post by Blingo » 23 Jan 2009, 14:27

I meni je ovo o čemu priča cccira plus kod gitara sa 24 praga na vratu.

jcm 800

Post by jcm 800 » 23 Jan 2009, 14:59

Slazem se. Jeste gotivno imati taj visak pragova...stvarno daje bolji pristup 21 i 22 ci. Ali ima i svojih nedostataka...sto bi reko moj ortak kad uzme gitaru sa 24 praga:'pogubim se od ovoliko pragova, ne mogu da se orjentisem, ima ih nekoliko viska ne znam vise koji je koji!' :lol: (covjek inace svira strata sa 21 pragom, pa mu ovo sa 24 dodje odista malo previse) :lol:

zadresar

Post by zadresar » 23 Jan 2009, 15:41

Šta bi rekli klavijaturisti na ovo? :)

Fiber

Post by Fiber » 25 Jan 2009, 10:06

Ok, hvala svima na pomoci. :D Slusao sam dosta prica sa problemima oko podesavanja FR, al me je nekako vuklo da probam i ja to cudo. Moracu da se naviknem da nemam vise rucicu na kobilici, jer ste me ubedili (a i sam sam to vec znao) da mi je najbolje da uzmem nekog LP. 8) Mada cu probati jos neke Ibaneze (a i druge gitare), da proverim kako sta zvuci u tom cenovnom rangu i da odaberem ono sto mi se svidja (mada ce to najverovatnije biti neki LP). I ubuduce cu da ih isprobavam na kvalitetnijim pojacalima. ::ranting::

Frostensen

Post by Frostensen » 29 Jan 2009, 00:44

Idi do marica ..vidi ako i dalje imaju Apollo SG kopiju...ili u MusicCentar da li imaju Vintage SG.. Mozhesh da drljash rok i bluz do mile volje..a i neku metalshtinu ako napravish dobar sound setup..
Imaju karakteristichan vrat koji je meni lichno na keca lego bolje od LP i Strat modela i odlichan sustain..
Ja sam uzeo Apollo SG za smeshne pare i prezadovoljan sam. Jedino shto G hoce da se rashtimava ali za te pare pored toga shto gitara nudi.. josh je smeshnije je zhaliti se. :hide:

Highway One

Post by Highway One » 29 Jan 2009, 13:57

jcm 800 wrote:Slazem se. Jeste gotivno imati taj visak pragova...stvarno daje bolji pristup 21 i 22 ci. Ali ima i svojih nedostataka...sto bi reko moj ortak kad uzme gitaru sa 24 praga:'pogubim se od ovoliko pragova, ne mogu da se orjentisem, ima ih nekoliko viska ne znam vise koji je koji!' :lol: (covjek inace svira strata sa 21 pragom, pa mu ovo sa 24 dodje odista malo previse) :lol:
+1
Bolje mene niko da ne vidi kad trebam da sviram gitaru sa 24 praga josh kad nema tackice nego zube :oops:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 29 Jan 2009, 14:04

Zato valja imati jednu gitaru sa zubima i 24praga i jednu sa tackicama i 22praga... :mrgreen:

Post Reply