American Deluxe Telecaster vs Duks Sirmium Telecaster
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
Re: American delux Telecaster vs Duks sirmium Telecaster
Ha, ha, Rocket, jesi l' popio il si se napusio droge ljute???
Nego, ovo ce ti se svideti:
http://guitargeek.com/rigview/605/

Nego, ovo ce ti se svideti:
http://guitargeek.com/rigview/605/

- Rocket Roll
Taman posla. Ovo je samo dobra prilika da najzad ubacim taj gif.
Nije dule toliko ne primecen pominjao mi je neku njusku iz Bg, a ja sam zaboravio ime
koji je njegovu gitaru procenio na 1800e, a jedna njegova gitara je prodata ne ebay-u za cini mi se 2200e... Rekao sam da je on u kontaktu sa Fenderom, nesto mi je pricao da Fender radi sada neke gitare sa potpisom majstora a ne muzicara, pa on tu nesto hoce da proba kako sam ga ja razumeo, ko zna koliko ce njegove gitare kostati kroz 10-20god... Ima i toga!

- Rocket Roll
Vlada Marić - viewtopic.php?f=18&t=3863&p=42376#p42376BluesBoy wrote:...pominjao mi je neku njusku iz Bg...
Oh yeah, Duks was here.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Graham stari Telekasterash. Jedan od Bendova zbog kojih sam se navukao na tele zvuk...

verna kopija nije fabricka gitara . nista mu ja ne nudim. nigde nisam pomenuo telekaster iz 52-ge , samo telekaster.DrGreenthumb wrote:Izvini, ali kako bi bilo da nas postedis tako "korisnih" komentara. Covek pravi verne kopije '52. za pristojan novac, u odnosu na original. Ti mu nudis da kupi Fender Telecaster iz '52.? http://www.elderly.com/vintage/items/30U-13516.htm A kao alternativu MIM od 400e? Dajte, ljudi uozbiljite se... Kao kad bi rekao uzmi Pensu a mozes i Squier... Tema je American Deluxe VS Dux, ponovicu.Santana wrote:brate, je l' tebi treba telekaster ili cudo od gitare sa svim živim podređenim tebi što nema veze sa telekasterom kao telekasterom ali da ima oblik tela kao telekaster.
ako voliš telekaster ti lepo uzmeš fender telekaster bilo američki bilo meksički zavisno od para
- DrGreenthumb
- MF veteran
Kao neko ko sigurno nema kilometrazu, uho, niti znanje o datim instrumentima (mlad si i nedovoljno iskusan) apsolutno je neumesno da se nekome obracas (ko hoce da istrese poveliku kolicinu novca za VRLO specifican instrument) sa "...brate, da ti ja objasnim sta ti hoces...". Ajde sad razmisli malo. A Fender Telecaster ima desetine potpuno razlicitih inkarnacija, nije to samo MIA i MIM, shvatices jednog dana, ovde se radi o dva vrlo konkretna modela AmDlx i Dux (koji je kopija holy grail-a - '52.).Santana wrote:verna kopija nije fabricka gitara . nista mu ja ne nudim. nigde nisam pomenuo telekaster iz 52-ge , samo telekaster.DrGreenthumb wrote:Izvini, ali kako bi bilo da nas postedis tako "korisnih" komentara. Covek pravi verne kopije '52. za pristojan novac, u odnosu na original. Ti mu nudis da kupi Fender Telecaster iz '52.? http://www.elderly.com/vintage/items/30U-13516.htm A kao alternativu MIM od 400e? Dajte, ljudi uozbiljite se... Kao kad bi rekao uzmi Pensu a mozes i Squier... Tema je American Deluxe VS Dux, ponovicu.Santana wrote:brate, je l' tebi treba telekaster ili cudo od gitare sa svim živim podređenim tebi što nema veze sa telekasterom kao telekasterom ali da ima oblik tela kao telekaster.
ako voliš telekaster ti lepo uzmeš fender telekaster bilo američki bilo meksički zavisno od para
On-topic - Probao sam Baja tele i utisci su mi recimo pomesani, vrlo je vintage (sto je dobro), ima dovoljno zing-a, relativno lagana, dovoljno ruzna da bude lepa yadayadayada... E sad one manje lepe stvari, pragovi su malo kilavo finisirani (ima ostrih ivica na nekoliko, uglavnom sa gornje strane), a najbezveznija (mada i najnebitnija stvar) je sto su "malo" promenili layout switch-ovanja, pa umesto 3, tu su 4 pozicije, a sa S1 switch-om regulisete da li ce to biti series ili parallel (out of phase zvuk), pa svaki put kad hoces da promenis pickup moras da se zamislis sta treba sve da prebacis sakom... Stvar navike, i da, najbitnije, ima dosta izrazen V vrat sto je uvek love/hate gamble

Cheerz!
neznam ljudi ali za 1800 EUR covek bukvalno moze da bira kakvo tele ce da kupi i gde, opet kazem nemam nameru da potcenjujem nichiji rad, ali ono sto ja znam iz iskustva je da ozbiljan muzichar cesto nema dovoljno para da sebi priushti bash toliko skupu gitaru, i da se uvek pre opredeliti za neki standardan model koji ono mozda jeste fabricki i neznam, made in wherever, ali niko ne moze da me ubedi da su to loshe i nekvalitetne gitare. Po mom iskustvu, takve gitare kupuju ljudi koji su veoma chesto kolekcionari, ili ljudi koji kupe tako nesto i onda prichaju okolo, ja imam ovo i imam ono... Evo pogledaj na zapadu i po americi kakve gitare svira vecina twangera, nisu to da kazem najskupocenije gitare, dosta tu ima onoga sto vi ovde zovete konfekcija, a po meni su to ok gitare. Eto ja licno poznajem dva choveka kod nas koji su bash dugo i duboko u celom tom tele fazonu, i koji su vrhunski svirachi, znaci ne prosecni nego vrhunski, svaki od njih svira za vashe pojmove sasvim prosecnu gitaru. I Iskreno bih voleo da se vishe pojavi ili ovde, ili bilo gde u Srbiji neko, ko ce da me oduva svirkom i da me inspirishe da i ja bolej sviram i za koga mogu da kazem kapa dole, a da li ce da svira Fender Telecastera ili neznam neki rucni rad, svejedno. Jako mnogo je u Srbiji puvakanja skupom opremom i snobizma, a malo prave muzike.
dweezil wrote:neznam ljudi ali za 1800 EUR covek bukvalno moze da bira kakvo tele ce da kupi i gde, opet kazem nemam nameru da potcenjujem nichiji rad, ali ono sto ja znam iz iskustva je da ozbiljan muzichar cesto nema dovoljno para da sebi priushti bash toliko skupu gitaru, i da se uvek pre opredeliti za neki standardan model koji ono mozda jeste fabricki i neznam, made in wherever, ali niko ne moze da me ubedi da su to loshe i nekvalitetne gitare. Po mom iskustvu, takve gitare kupuju ljudi koji su veoma chesto kolekcionari, ili ljudi koji kupe tako nesto i onda prichaju okolo, ja imam ovo i imam ono... Evo pogledaj na zapadu i po americi kakve gitare svira vecina twangera, nisu to da kazem najskupocenije gitare, dosta tu ima onoga sto vi ovde zovete konfekcija, a po meni su to ok gitare. Eto ja licno poznajem dva choveka kod nas koji su bash dugo i duboko u celom tom tele fazonu, i koji su vrhunski svirachi, znaci ne prosecni nego vrhunski, svaki od njih svira za vashe pojmove sasvim prosecnu gitaru. I Iskreno bih voleo da se vishe pojavi ili ovde, ili bilo gde u Srbiji neko, ko ce da me oduva svirkom i da me inspirishe da i ja bolej sviram i za koga mogu da kazem kapa dole, a da li ce da svira Fender Telecastera ili neznam neki rucni rad, svejedno. Jako mnogo je u Srbiji puvakanja skupom opremom i snobizma, a malo prave muzike.

mislim ovakva tema treba da stoji na nekom stranom forumu tipa TDPRI i slicno, tamo bi imala neku tezinu i cilj. Ovde ljudi ne znaju ni ko je Buck Owens a ne ostalo...aj cheers 

- DrGreenthumb
- MF veteran
My thoughts exactlydweezil wrote: Jako mnogo je u Srbiji puvakanja skupom opremom i snobizma, a malo prave muzike.

- Rocket Roll
Pa, skupe gitare uglavnom i jesu kupljene da bi se ljudima pričalo "vidi šta ja imam" - više je advokata sa PRSovima nego muzičara.
Na TDPRI su poludeli za Baja Telekasterom. I za novim Squierom (Custom Classic). Ameri znaju vrednost novca bolje nego mi.
Na TDPRI su poludeli za Baja Telekasterom. I za novim Squierom (Custom Classic). Ameri znaju vrednost novca bolje nego mi.
Americke sisice: malo krize, i oni se odmah uplase...
Sta je za nas 1600 evra? Ko, bre, sirotinja?!? Sta jednu, daj PET!!!
Ipak se ne bih slozio sa tim da se skupi instrumenti kupuju prvenstveno zbog puvanja pred drugima.
Ko ima usi neka cuje, ko ima oci neka vidi, ali zaista vam kazem, ima nesto i u zvuku, i seksi finishu.
Sta je za nas 1600 evra? Ko, bre, sirotinja?!? Sta jednu, daj PET!!!

Ipak se ne bih slozio sa tim da se skupi instrumenti kupuju prvenstveno zbog puvanja pred drugima.
Ko ima usi neka cuje, ko ima oci neka vidi, ali zaista vam kazem, ima nesto i u zvuku, i seksi finishu.

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Gledao sam uporedni test Squier Classic Vibe telecastera i Fender 52 RI i to je to sa minimalnim razlikama....Eto pa sami zakljucite...E da, onda sam ukljucio u isto pojacalo (simulaciju istog) moj MIM tele iz 2005te i isto je to....mislim...a Baja tele isto zvuci kao svi ti telecasteri, stim da ima S1 sto ga cini jos zanimljivijim...
Ako neko ima novaca i zeli hi end instrument po njegovim specifikacijama nek razmisli o pravljenoj gitari eventualno
Ako neko ima novaca i nije siguran da li bas zeli telecaster, ali mu se trenutno svidja, nek kupi Fender 52, koji kasnije moze prodati i menjati za neki gibson veoma lako...
Ako neko (kao vecina nas) nema novaca neka pazari Baja Tele ili Mim tele (uz oprezno isprobavanje vise gitara) - jer MIM gitare znaju da budu i krsh, ako se ne izaberu...Ili isto taj princip kod Squier Classic Vibe Tele, koji je za one koji imaju oko 250-300E za gitaru, a zele nov instrument...
Eto i ja jos nesto da dodam ...heheheheh

Ako neko ima novaca i zeli hi end instrument po njegovim specifikacijama nek razmisli o pravljenoj gitari eventualno
Ako neko ima novaca i nije siguran da li bas zeli telecaster, ali mu se trenutno svidja, nek kupi Fender 52, koji kasnije moze prodati i menjati za neki gibson veoma lako...
Ako neko (kao vecina nas) nema novaca neka pazari Baja Tele ili Mim tele (uz oprezno isprobavanje vise gitara) - jer MIM gitare znaju da budu i krsh, ako se ne izaberu...Ili isto taj princip kod Squier Classic Vibe Tele, koji je za one koji imaju oko 250-300E za gitaru, a zele nov instrument...
Eto i ja jos nesto da dodam ...heheheheh