Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rocket Roll

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by Rocket Roll » 23 Jun 2009, 23:54

sinisake wrote: Imam utisak da zvuku (govorim o klinu, ne o drajvu) nedostaje malo vise MASTI, debljine (onog sto je iza tona, onih debelih vibracija koje se vise osete nego sto se cuju:)), pa i prezentnosti...
Ah, izgleda da osamdes' četvorke u izlazu nisu za tebe.

Vlada ima Classica 30, slušao sam ga pristojno pojačanog u kontekstu celog benda na njihovoj prošloj svirci i slažem se da nema "masti", ali nisam je ni očekivao od fenderolikog preampa koji gleda u VOXov izlaz. Ono što se (po meni) prilično čuje je taj "posni" i iskričavi ton EL84 izlaznih lampi (koji je za mene veoma prijatan). Nije klon VOXa, ipak, tonski je najbliži Fenderu.

Ukratko - vrlo fin dizajn, lepo se ponaša "van sobe" tj. u bendu (ton mu niko i ne spori). Na prvu loptu se čuje zašto je popularan: bastard "mirnog britanskog" i "mirnog američkog" zvuka.

Ono što me brine je trajnost, ali to je druga tema: http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... ALL&so=ASC

sinisake
The original one

Post by sinisake » 24 Jun 2009, 00:02

Ukratko - vrlo fin dizajn, leži & lepo se ponaša "van sobe" (ton mu niko i ne spori), na prvu loptu se čuje zašto je popularan: bastard između "mirnog britanskog" i "mirnog američkog" zvuka.
Da, a vidis... Peavey Delta Blues IMA tu tesko definisucu velicinu, koju zovemo mast, mada je shema (elektronika) gotovo podudarna, izuzev tremolo sekcije (tako kazu, ja nemam pojma).

Zar je moguce da petnaestica daje toliko ''ozbiljnosti'' i debljine tonu?

(Peavey inace nije varao na onom You Tube predstavljanju Classica, iskreno, to je vrlo verna slika onog sto cete dobiti, ali pitam se da li su ''varali'' (kompresija, ozbiljnija obrada snimka) kad je Delta Blues u pitanju, da bi opravdali, ne bas malu, razliku u ceni???) :)
Ah, izgleda da osamdes' četvorke u izlazu nisu za tebe.
Nemoj to da mi radis, ja se dogovaram o organizaciji prevoza, a ti tako... :D :D
Last edited by sinisake on 24 Jun 2009, 00:14, edited 2 times in total.

bokicasa

Post by bokicasa » 24 Jun 2009, 00:05

Funkomat wrote:
bokicasa wrote:peavey classic 30
Aj napisi par reci. Kako ti se cini?
da li treba da kazem bilo sta sada? :XD:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 24 Jun 2009, 00:07

Ih, pa nije valjda da nema vise sta da se kaze? :lol:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 Jun 2009, 00:09

sinisake wrote: Da, a vidis... Peavey Delta Blues IMA tu tesko definisucu velicinu, koju zovemo mast, mada je shema (elektronika) gotovo podudarna, izuzev tremolo sekcije (tako kazu, ja nemam pojma).
Ne bih ništa govorio dok ne čujem Delta Blues uživo. Pretpostavljam da su te ili prevarila tonska podešavanja / kontekst ili da se ja varam kad o petnaesticama mislim kao o svemu sem o "masnom" zvučniku.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Jun 2009, 01:52

sinisake wrote: Nego, funkomat, sto se ti raspitujes za Pivija? :)
Ma cisto onako... Hvala na tekstu. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Jun 2009, 07:12

Ponovo radi bioskop. Postavio sam onomad jednu slicicu na nekoj temi, a sad ne znam gde da cusnem no prilazem mali slideshow.

Ideja je prosta: Stradza iliti Superstradza
Tematika je Richard Lavljeg Srca meets Rusija and Vizantija (with love).
Tip koji je pravio (rucno) djitru je obitavao neko vreme i na istoku i na zapadu i posto mu se citava serija instrumenata zove 'Krstas' resio je za neki tamo muzicki sajam u Meksiforniji show da napravi jedan tematski rad. Standardno postoje tri modela u stvari, u zavisnosti da li je telo farbano ili transparentno i u zavisnosti od toga da li ima 'lazni' pickguard koji vidite na pojedinim slikama.

Rusija je telo. Znaci zlatom optoceno drvo (mahagoni) pa onda izguljeno kao sto su jelda ovi sa zapada 'gulili' ikone koje su pljackali po Rusiji i Carigradu. Dusa cele gitare takoreci. Jad i cemer. Na tom istom telu izmedju magneta se presijava Ricardov lav, i on pomalo nacet zubom vremena. Vrat i telo su spojeni malteskim krstom, a na vratu su ugravirani neminovni simboli sredjnovekovnog evropskog ratnika, mac, slem i stit. Vrat je od venge sa hvataljkom (fretboard) od abonosa. Civije su Gotoh, ali budzene rucno (kapice su od venge kao i vrat, ne bi li to gotivnije izgledalo), vibrato je Gotoh, magneti su SD JB (most/bridge) i SD Jazz (vrat/neck) i prebacuju se stilizovanim topuzom. Tojest, prekidac je drska topuza a volume potish je glava topuza. Buzdovana jelda. Ona dva mikroprekidaca, po jedan za svaki magnet, vezu ih ili serijski ili paralelno (posto su hambakeri). Dvopolozajni su, nema sredine. Moze da se ubaci i tropolni prekidac da radi istu funkciju i jos u srednjoj poziciji nesto trece (splitovanje ili obrtanje faze) ali je to malo zajebato za mnoge kad u brzini nuzda pritera. Sve supljine da prostite su izolovane standardnim 'di je lektricnim sprejevima i oblozene specijalnom folijom (NASA to koristi za letelice koje pice u duboki svemir, a ima ljudi koji su sa NASA na prst u ljubicu), ne bi li elektronika srecno svoj zivot provela u 'Faradejevom kavezu'. Za one koje mrzi da Guglaju, 'Faradejev kavez' je za elektronske komponente sto i Harem za Turcina. Sex. To je onaj 'filing' kad se ubudzis u 4 razjarena slejvovana Mesa Boogie-ja (dobro preterujem, you get the idea) i opicis iz gain-a u gain do besvesti, sve na 1500w razglas (u lokalnoj birtiji), otpanjis volume pot na djitri i nista se ne cuje. Muk. Onda se covek zaboravi, tapne trzalicom magnet samo da vidi da li je ukljucen kad ono katastrofa, us'o majmun u tenak, gosti se razbeze, gazdarica se zali, bubnjar blago kontuzovan.

Sta jos, a da, u slucaju da se za vreme pauze tokom tezge malo popije, a neka hava, polumrak, pada i mrak na oci lagano, gitara nece da zove 'Cedomire ovde sam'. Ali dok je ukljucen kabl u nju, ako je okrenes otpozadi mozes da je lociras po onom pulsirajucem O Ricarde natpisu pozadi tela, na poklopcu takoreci. To ima unutra neke led diode, koje prave light show ne bi li Cedica u polumraku polupijan locirao Lavlje Srce i prionuo na drugu polovinu seta.

Slajdsou

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Jun 2009, 07:44

A da, hvataljka (fretboard) je Macassar abonos. Zato ima i te sare, nije skroz naskroz crna. K'o eurokrem. Da me ne potegne Sava :ziveli: sto sam neprecizan. Savo, sve rucno sefe. Nema nista do desnice ruke.

MUzzY

Post by MUzzY » 25 Jun 2009, 14:51

Slike! :)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 25 Jun 2009, 14:54

MUzzY wrote:Slike! :)
Ahem...
Dersu Uzala wrote: Slajdsou

shule

Post by shule » 25 Jun 2009, 14:54

Pa eno ti link za slideshow. :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 25 Jun 2009, 15:27

sve je to fino, al stit templarski na gitari? malo je bzvz... i ona lavlja glavudzha... da nekazem kitschasto.. :D al ono, khitara je u rangu "sta reci?"

MUzzY

Post by MUzzY » 25 Jun 2009, 18:13

DrGreenthumb wrote:
MUzzY wrote:Slike! :)
Ahem...
Dersu Uzala wrote: Slajdsou
Me so sori! :)

Wook

Post by Wook » 25 Jun 2009, 18:27

Ijaooo, dodjoh iz Mitrosa, sad bio sa Cirom, isprobali smo par pedalica.. Meni se bas svidelo ^^
Ovako, uzeli smo ESP/LTD MH-250 (koliko se secam, mada nisam bas najsigurniji) i isfurali kroz ono Fender Deluxe pojacalo..
E, sad od pedala sta smo probali:

1) Digitech Hardwire SC-2 Valve Distortion - potpuno sam se razocarao, pogotovo posle slusanja klipova na jutjubu i review-ova ove pedale... uooopste ne moze da izvuce onaj "metalski" drajv... kao da je Gain isuvise slab, ne znam :?
Image

2) Sad ide niz pedala (posto su u Mitrosu na onom pedalboard-u tako prikacene u nizu... redom: Digitech Bad Monkey Tube Overdrive, Digitech Sreamin' Blues Overdrive/Distortion, Digitech Hot Head Distortion Pedal, Digitech Grunge Distortion Pedal i Digitech Death Metal (ne znam pun naziv)...
Posto ja planiram da uzimam neki dist u svakom slucaju, danas sam otisao sve to da isprobam :D ukratko, ostale su dve opcije, i to Grunge i Death Metal... Death Metal je otpao posto nema gain kontrolu, pa cu, najverovatnije da uzmem taj Grunge (a i jeftin je, svega 4.200)
Image
3) I za kraj svega, Digitech Valve RV-7 Reverb
Image
mislim da bi bio red da Cira malo pise o ovoj spravici... ja nisam mogao da verujem sta sve moze to cudo da izvlaci... :bow:

P.S. Pohvala za zaposlene u Mitrosu, bas su bili skroz opusteni, i svirali smo jedno sat ipo, nijednom nas nisu uznemirili, samo su nam donosili pedale... ^^
Eto, to je neka uvertira, a Ciru ako ne bude mrzelo, bas moze jedan lep review da odradi :D

cccira
MF veteran

Post by cccira » 25 Jun 2009, 19:09

Evo ukratko posto moram da palim.
Stavka broj 1 je vise valve drive nego distorzija, premalo gaina da bi se zvalo distorzijom (bar moj neki licni utisak). Isprobasmo i sve ostale dist/drive pedale koje su se nasle u onoj prostoriji i grunge ih je sve pojeo za dorucak (za potrebe gosn Wooka)
Gitara me je odusevila. Ne mogu trenutno da nadjem koji ltd je u pitanju ali ima seymour duncan magnete (koji se splituju), lepljen vrat i fiksnu kobilicu. Kosta oko 60 hiljada ako se dobro secam, ali stvarno radi za sve pare. Jedina stvar na koju bih mozda morao da se navikavam je vrat, sve ostalo je savrseno.

E, sad - reverb. Preeeeodlican, znaci stvarno skidam kapu gospodi iz digitecha. Moram jos da probam verbzillu, mada mislim da ce biti tesko da nadmasi digitecha. Svaki od reverbova je odlicno odradjen i svaki deluje veoma korisno. Da ima octoverb verbzillin ukrao bih negde tih 12000 i otisao jos danas da ga kupim :D

Post Reply