Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by Cortex » 19 Sep 2011, 14:27

Nestho sam ga ja vrlo malo drndao i to jako loshe zvuchi zbog previshe gain-a na OCD-u. Predlazhem da zaboravimo to za sad, Sloe i ja cemo ga dobro snimiti ovih dana, PRS je sad kod mene zahvaljujuci vanrednoj velikodushnosti i ljubaznosti Obossa koji mi je sam ponudio da uzmem PRS-a na neko vreme jer sam njime bio vidno potresen i odushevljen :D Gitara je...perverzija. Krushka joj daje tako jedan specifichan odnos frekvencija da ja mislim da bi ono seklo kroz bilo koji mix na clean-u! Rastura gitara.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Sep 2011, 14:34

Tu je taj snimak, nisam ga jos bio okacio, a posto nije telac nisam ga ubacivao u snimak. Da okacim?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Sep 2011, 14:36

kaci pa skini ako se Olegu ne svidi

Hillybilly

Post by Hillybilly » 19 Sep 2011, 14:37

Ubi me muka sto nisam mogao da vam se pridruzim. Obecah zeni da cu je voditi na izlet u nedelju...
U svakom slucaju cestitke kako za instrumente tako i za svirku. :ziveli: Moracu i ja da nabavim nekog telca kad mogucnosti dozvole :D !

U svakom slucaju ideja za ovakvo okupljanje je genijalna i voleo bi da napravimo nesto slicno ponovo sa mozda malko drugacijom tematikom, npr. Jazzbox meeting ili strange/wierd guitar meeting (strat, tele, les paul free).
Ako ima interesovanja javite se!

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Sep 2011, 14:48

Hillybilly wrote:Ubi me muka sto nisam mogao da vam se pridruzim. Obecah zeni da cu je voditi na izlet u nedelju...
U svakom slucaju cestitke kako za instrumente tako i za svirku. :ziveli: Moracu i ja da nabavim nekog telca kad mogucnosti dozvole :D !

U svakom slucaju ideja za ovakvo okupljanje je genijalna i voleo bi da napravimo nesto slicno ponovo sa mozda malko drugacijom tematikom, npr. Jazzbox meeting ili strange/wierd guitar meeting (strat, tele, les paul free).
Ako ima interesovanja javite se!
Ja ulazim sa Jazzmasterom ovim mojim Frankenstajnom..u tu kategoriju strange/weird :D :mrgreen: moze, samo da se poklopi slobodno vreme i zainteresovanost nekoliko clanova koji imaju cudne gitare :) ...
Funkomat wrote:kaci pa skini ako se Olegu ne svidi
Okej, evo sad cu da sinhronizujem i izrenderujem pa kacim. :ziveli:
Last edited by nemanjavelimirovic on 19 Sep 2011, 14:49, edited 1 time in total.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 19 Sep 2011, 14:49

Opak vam ovaj samit, a i demo je profi. :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Sep 2011, 14:54

Nemanja nemoj to da kachish breeee koliko se secam shit je totalni, kazhem da cemo snimiti Sloe i ja ovih dana. :metal:

Jel ulazim ja sa Parkerom u kategoriju weird gitara? Makar maaaalo? :bambi: :mrgreen:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Sep 2011, 15:00

Cortex wrote:Nemanja nemoj to da kachish breeee koliko se secam shit je totalni, kazhem da cemo snimiti Sloe i ja ovih dana. :metal:

Jel ulazim ja sa Parkerom u kategoriju weird gitara? Makar maaaalo? :bambi: :mrgreen:
Ma nije toliko strasno lose, nece da smeta...Stavicu na Vimeo. Parker je ko pravljen za weird kategoriju :mrgreen: :ziveli:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 19 Sep 2011, 15:31

Nemanja svaka chas' za montazhu i snimak u rekordnom roku! :mrgreen:

... 72' DeLux ostaje moja neprezhaljena ljubav, i kad tad ce biti moj...
Shto se tiche pojachala, stvarno je ludnica... Meni se svidja shto je vishe clean, al ima i drajva dovoljno za svakoga, reverb je sjajan, a i glasno je u PM! I zamisljao sam ga mnogo manjim dosad gledajuci slike na forumu...
Chinjenica je da ko svira ozbiljne manifestacije i da ima gde da ga raspanji, vredi svaku paru! :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Sep 2011, 15:46

Hotstepper wrote:Nemanja svaka chas' za montazhu i snimak u rekordnom roku! :mrgreen:

... 72' DeLux ostaje moja neprezhaljena ljubav, i kad tad ce biti moj...
Shto se tiche pojachala, stvarno je ludnica... Meni se svidja shto je vishe clean, al ima i drajva dovoljno za svakoga, reverb je sjajan, a i glasno je u PM! I zamisljao sam ga mnogo manjim dosad gledajuci slike na forumu...
Chinjenica je da ko svira ozbiljne manifestacije i da ima gde da ga raspanji, vredi svaku paru! :ziveli:
danke. bajdvej sacekaj novogodisnje popuste, u jednom momentu je 72jka prosle godina bila na 67-70 hiljada... ako ne ove godine sledece. Ja sam je merkao 3 godine i na kraju uzeo :mrgreen:

Evo ga PRS video http://vimeo.com/29259581 Sjajno radi, ja sam takodje bio jako prijatno iznenadjen, ali inace nisam prevelik fan PRS-a pa sam je malo isprobao samo na suvo. Izrada je perfektna, feel, sve odlicno, jos jednom cestitke! :ziveli: :ziveli:

E sad su na redu stratokasterdzije i lespolovci. Mi telekasterdzije smo probili led...Isto kao sto je bilo i sa gitarama davne '51 - '52... idmo po nekom istorijskom redosledu :mrgreen: :lol:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 19 Sep 2011, 19:03

E, nije los ovaj PRS snimak, uopste. Vrlo je reprezentativno. :ziveli:

istiqrac

Post by istiqrac » 19 Sep 2011, 20:09

Sad mi je jos zalije sto nisam mogao da dodjem... Snimci su do jaja i gitare,a posebno pojacalo :)

dweezil

Post by dweezil » 19 Sep 2011, 21:02

e pipl super su snimci sa summita, ono ovo je mali korak za telecaster ali veliki za Serbiju, super je ekipa bila vidim, ja samo mislim da bi bole bilo da to sve organizirate negde gajbi, uz neko posluzenje i ostalij hedonisticki overdrazesnes, mnogo zanimljivih djitri i cool ljudi, josh jednom pozzzzzzz :bambi:

xspaceman

Post by xspaceman » 19 Sep 2011, 22:10

dweezil wrote: ja samo mislim da bi bole bilo da to sve organizirate negde gajbi, uz neko posluzenje i ostalij hedonisticki overdrazesnes,
:1: :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 20 Sep 2011, 09:24

poz dweezil :D

Nemanja sasvim si u pravu, bilo bi do jaja sad da se skupe vlasnici Les Paul-a i SG-a, Gibson gitara uopshte, mozhe i Stanko naravno sa svojijim Explorerom, pa da ga opletemo po clean u distorzijama cenim da bi bilo zanimljivo chuti koja se gitara ponasha kako u kojim uslovima. Da li Cirin Epiphone sa EMG-em zaista ima vishe definicije na velikom gainu od Les Paula sa PAFovima i tako te priche...bilo bi do jaja.

Josh par rechi o Telecaster zemlji :)
Naime zheleo bih da se zahvalim ljudima iz te zemlje :mrgreen: na izvrsnom prijemu i lafovskom ponashanju, druzhenje je bilo izvrsno.
Shto se samih telaca tiche, najbolji utisak meni je ostavio onaj telac diskutabilne boje :D shalim se, meni se bash dopada kako izgleda, a radi bash odlichno. Sve tri pozicije su predivne ne zna se koja je lepsha, neck magnet malo zamuceniji, ali to nije nuzhno i losha stvar, soloi na blagom drajvu zato teku ko mleko shto kazhe Dersu. Output mu je bash kako treba, bogatstvo tonova i harmonika koji izlaze kad razlozhish akord...bash bash dobra gitara. semi hollow body daje mu utegnutost u basovima i izuzetno brz response, najbrzhe izbacuje note, to mi se dopalo.

Drugo mesto meni dele Tele od 90evra i Baja telecaster. Shocking, imajuci u vidu da prvi koshta 90e, dok drugi oko 700 ako se ne varam. Mada Fendera verovatno koshta 150e, a dok on dodje kod nas, toliko ispadne, 700, pisao je Dersu hehe.
Obe gitare rade odlichno, Baja je bash moderan telac ima izuzetno jak output i brojne opcije, i vrlo lep zvuk nema shta. 90e Tele by Majtimika, neverovatno debeo clean, gitarchina jbt koja odaje utisak stabilnosti i nepokolebljivosti, gitara koja vas ne mozhe izneveriti. Chuli ste snimke, za novac koji malo prevazilazi cenu roostera dobija se instrument na kome K-Line ili neka druga tobozhe boutique firma mozhe da nalepi svoj logo, izreklamira ga obojeno raznim neproverivim legendama i ceni preko 2000 dolara.
Dakle u prva dva mesta su majtimikine gitare, zabrinjavajuce :D

treca mi je La Cabronita, koja je, lichno meni, na ovom mestu na kome se nalazim trenutno po pitanju toga shta bih voleo da sviram, gotovo potpuno neupotrebljiva. shto ne treba shvatiti pogreshno, gitara SABIJA, predivno uradjena, odaje utisak da je mozhesh baciti sa zgrade i da joj nece faliti nishta, eventualno jedna zhica ce puci, ali ce ostati in tune. tamnija nijansa javora na griftplatni izgleda nerealno dobro. TV Jones kao magnet otkida, jako mi se dopada, ali za neki rockabilly, grunge, i slichno. za ogromne kolichine distorzije - nije. gubi definisanost dosta, no dobro, za to nije ni pravljen ni predvidjen. odlichan magnet sve u svemu, odlichna gitara, bash! to je za one likove, rocknrolla-e, koji izadju na scenu, rock out-uju kao da sutra ne postoji, bace gitaru u stranu [jer znaju da joj nece biti nishta] i onda se povuku u svoje bludne odaje sa nekim jail bait-om iz prvog reda. Ja ti to zhelim druzhe Funkomat :D

Sledeca mi je deluxe 72 tele, koju nismo ruku na srce kako valja ni probali, zvuchala je muljavo i mutavo a uveren sam da nije morala. drive na neck magnetu njenom, mi je najbolji od svih gitara, to se lepo chuje i kad ga Funkomat svira na ovom nashem snimku sa tjuba. Odlichna je to gitara, uveren sam, prosto zahteva malo vishe pazhnje dok se namesti zvuk.

da, sve gitare su snimane sa tonskim kontrolama pojachala setovanim na 12 sati. eventualno malo bass smanjen jer je amp totalno bass heavy.

Najloshije mi se pokazao Lite Ash American Standard Tele. tog sam ja i za snimak svirao :ma bravo: Tanak, neubedljiv, gejast :D shalim se, siguran sam da bi i on propevao da smo ga drugachije namestili, pogotovo da smo samo pojachali malo amp, jer on ima ubedljivo najslabiji output, totalno vintage. Opet, vishe sam ochekivao od te gitare. Verovatno to shto sam ochekivao, ima Baja kad malo bolje razmislim, hm.

Zanimljivo mi je bilo da chujem dva najvoljenija mala pojachala u Amera, blues Junior i Peavey Classic 30, u istoj prosotriji sa Jive King-om. ranije sam ta dva pojachala samo chuo preko nebrojenih youtube klipova jer sam oba razmatrao da kupim.
Mislim da ona pored JK-a nemaju shta da trazhe. Chini mi se da je Oboss-ov komentar bio "Ma kakvi, razlika je vishe nego klasna, vishe nego klasna!"
I ja tako mislim, u poredjenju sa JK oni su suvi, hladni, prosto, jeftiniji (shto i jesu haha) Ne radi se o loshim pojachalima naravno, to bi bilo apsurd reci, ali prosto, mislim da je demonstracija moci bila jasna.

Peca wins.

Fatality.

Flawless victory.

Post Reply