Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by sinisake » 20 Sep 2011, 09:36

Zanimljivo mi je bilo da chujem dva najvoljenija mala pojachala u Amera, blues Junior i Peavey Classic 30, u istoj prosotriji sa Jive King-om. ranije sam ta dva pojachala samo chuo preko nebrojenih youtube klipova jer sam oba razmatrao da kupim.
Ma da, Piviju fali basa, usrednjen je, kutijast, na ovom snimku se cuje da je ovaj JK adzbaha.
Prijatno sam iznenadit zvukom gotovo svih gitara, uzgred. :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 20 Sep 2011, 09:49

Na snimku je JK dosta operisan od bassa, a reverb se ni ne chuje iako smo ga mi drzhali ON sve vreme i chuli, nije smetao, shtavishe. Jbg, ambijentalni mikrofon nam ne gine sledeci put :bambi:
Chini mi se da bi vi vlasnici Pivija sigurno dobili dosta bassa prebacivanjem u veci kabinet, ali to je ogromna zajebancija i dodatni troshak. mozhda prosto ici u zasebni extension kabinet poveci, sa jednom 12-icom?
josh je zanimljivija bila uporedba blues Junior-a i JK-a, jer oba imaju isti zvuchnik, Celestion G12H30. Mislim da to vecina prisutnih nije ni znala...I ja sam smetnuo s uma do sad.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Sep 2011, 12:20

Ma nema tu nikakvog poredjenja... Sa jedne strane rucno radjeno point to point pojacalo sa sjajnim komponentama i izradom, a na drugoj meksicki pcb :D ... ali daleko od toga da je blues junior lose pojacalo.
treca mi je La Cabronita, koja je, lichno meni, na ovom mestu na kome se nalazim trenutno po pitanju toga shta bih voleo da sviram, gotovo potpuno neupotrebljiva. shto ne treba shvatiti pogreshno, gitara SABIJA, predivno uradjena, odaje utisak da je mozhesh baciti sa zgrade i da joj nece faliti nishta, eventualno jedna zhica ce puci, ali ce ostati in tune. tamnija nijansa javora na griftplatni izgleda nerealno dobro. TV Jones kao magnet otkida, jako mi se dopada, ali za neki rockabilly, grunge, i slichno. za ogromne kolichine distorzije - nije. gubi definisanost dosta, no dobro, za to nije ni pravljen ni predvidjen. odlichan magnet sve u svemu, odlichna gitara, bash! to je za one likove, rocknrolla-e, koji izadju na scenu, rock out-uju kao da sutra ne postoji, bace gitaru u stranu [jer znaju da joj nece biti nishta] i onda se povuku u svoje bludne odaje sa nekim jail bait-om iz prvog reda. Ja ti to zhelim druzhe Funkomat :D
Hvala matori. :ziveli:
U pravu si da je veoma karakteristicna i netipicna gitara. Nema bas puno veze sa telekasterom. Ne moze svako da je podigne (pogotovo neko slabiji :D ) i ocekuje da svira sve sto inace svira na klasicnom telcu ili stratu ali na kraju krajeva, upravo to me privuklo kod ovog dizajna koji je meni licno, genijalan. Kao sto je Mike Eldred jednostavno sumirao, "punch in the ear". Sve u svemu, gitara ce se pre se uklopiti u samit cudnih gitara. :)

Mene mrzi da pisem nesto detaljno ali bih pomenuo 90e telca i baju. Prva me odusevila zvukom, a druga kombinacijom zvuka i osecaja pod rukom. Veoma vintidz, sto bi rekli. Samo da je malo deblji vrat. :) :P

Obossov prs je sjajna gitara ali to je potpuno druga prica.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 20 Sep 2011, 14:06

Funkomat wrote:.... Samo da je malo deblji vrat. :) :P
:mrgreen: tako je, stani mi na muku...

Kill surf city

Post by Kill surf city » 20 Sep 2011, 14:23

Cortex wrote:Chini mi se da bi vi vlasnici Pivija sigurno dobili dosta bassa prebacivanjem u veci kabinet, ali to je ogromna zajebancija i dodatni troshak. mozhda prosto ici u zasebni extension kabinet poveci, sa jednom 12-icom?
Najbolje neki ekstenzn keb sa zatvorenim ledjima™. :)
sinisake wrote:Prijatno sam iznenadit zvukom gotovo svih gitara, uzgred. :ziveli:
Takodjer, ovo. :1: I naravno, pojacalo je vrh, al to mi nije neka novosz. :bambi:

majtimika

Post by majtimika » 20 Sep 2011, 17:25

pivija sam prikljucivao na ext kabinet, i to na kutiju sa dve EV 15-tice, i zvuk je skoro pa isti sa i bez njih, sto ce reci da je zvucnik ok, samo je pojacalo takvo kakvo je, to pecino pojacalo je basovitije (sto po meni i nije prednost)verovatno zbog 6v6 lampi i konstrukcije, dok je na piviju EL84, sto je uvek kutijastije i srednjastije, i iskreno da vam kazem meni se to pojacalo nije ni previse dojmilo, na tihoj vatri je bilo onako nja, na velikoj je ok ali je znalo da proprdi na momente, opet zbog velike kolicine basa, neznam, svakom svoje, samo znam da nisam pao na dupe kao sto sam ocekivao, s'obzirom koliko je izvikano, cak ni izdaleka :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Sep 2011, 17:58

Ha, ha, to, majti, kontrasu stari. :lol: :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 20 Sep 2011, 18:14

Haha pa dobro, choveku se ne svidja shta sad. Ali to volim, to je forum jebote, kad se neko javi i kazhe izvini ali meni se ovo ne svidja, zbog toga toga i toga, a ne da samo jedan drugom lupamo plus jedan, nekako ne vidim kako iz toga mozhe ishta korisno da se izrodi. Jbg i ja, koliiiiko samo puta, kad bih negde dao negativan komentar, precutim. Al ne bi trebalo tako da se radi.
Zhiveli Majti :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Sep 2011, 18:18

:1:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 20 Sep 2011, 18:27

:1:
JA SAM TO ODMA REKO DA NEVALJA POJACALO RADI ZBOG STO NEMA 2 ZVUCNIKA, NEMOZE NIKAKO TO TAKO DA BUDE DOBRO AKO NEMA DVA ZVUCNIKA PARALELNO POVEZANA :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 20 Sep 2011, 18:36

http://www.glazbeni-forum.com/showthread.php?t=52726

Evo malo impresije sa ovog foruma o nashoj maloj akciji. :)

kwiss

Post by kwiss » 20 Sep 2011, 19:03

P90 prvih 10 mesta pa ostali,a i Baba Slimovi prsti :music-smiley2:

majtimika

Post by majtimika » 20 Sep 2011, 19:56

Cortex wrote:Haha pa dobro, choveku se ne svidja shta sad. Ali to volim, to je forum jebote, kad se neko javi i kazhe izvini ali meni se ovo ne svidja, zbog toga toga i toga, a ne da samo jedan drugom lupamo plus jedan, nekako ne vidim kako iz toga mozhe ishta korisno da se izrodi. Jbg i ja, koliiiiko samo puta, kad bih negde dao negativan komentar, precutim. Al ne bi trebalo tako da se radi.
Zhiveli Majti :ziveli:
sa druge strane, zaboravio sam da napomenem, da ti je stil svirke odlican idamineradispacekakotreba :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 20 Sep 2011, 21:01

:ziveli: mada josh istrazhujem taj nachin sviranja, tj u njemu sam se pronashao ali nokti mi se izuzetno lako lome zacepio sam ih chim sam uhvatio onaj davidov telac haha, koristio sam par puta jebeni super lepak na ivicama noktiju i to radi poso, druga varijanta je od ping pong loptice da se izrezhe mali deo i zalepi ispod nokta, ali ne verujem da ce devojka da se lozhi i dalje na mene kada budem imao french manikir :lol:
meni se svidelo dosta i kako ti svirash, Baba naravno standardno super, a David me je iznenadio, super on to radi, Nemanja takodje, ma svi smo momchine haha :bambi: :bambi:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Sep 2011, 21:04

Cortex wrote:zacepio sam ih chim sam uhvatio onaj davidov telac
Pa da, nije to gitara za zene. :kiss:

Post Reply