Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by Baba Slim » 20 Sep 2011, 23:50

Konačno da i ja uhvatim da napišem koju reč... Problem je samo - odakle početi? :D

Jako sam se radovao ovom okupljanju, zaista... Super ljudi, odlična atmosfera, i na kraju krajeva - gomila gitara za isprobavanje. :D
Posebno mi je bilo drago što su se iscimali oko dolaska ljudi koji nisu iz NS, i za to im stvarno svaka čast, na odvojenom vremenu i volji. :ziveli:

O gitarama je manje-više rečeno već dosta detalja, šta se kome kako svidelo. Mogu samo da iznesem svoje utiske o gitarama koje sam probao, neke ranije a neke sada po prvi put...

- majtijev popularno nazvan "90e" Telecaster (P90) - ja sam zaljubljen u zvuk ove gitare, i jako mi je drago što sam baš ja za nju snimio kratak demo (uspešno ili ne, to je na drugima da procene :hide: :) ); kao i svaka njegova gitara, izuzetno svirljiv setup, svaka od 3 pozicije PU switch-a radi ODLIČNO, i jednostavno, ne bi me bio blam da sa ovom gitarom izađem na bilo koju binu, ikad. Jako mi je krivo što nisam imao para da je sebi odvojim, ali neka, biće ovakvog graditeljskog poduhvata još, i to u skorijoj budućnosti, nešto mi se javlja tako... :)

- Funkomatov "La Cabronita Especial" Style Telecaster - odličan Telac, težak neverovatno, ton kao kuća. Za moje potrebe, fali neck magnet, i tu nemam šta da dodam. Debeo vrat, za moj ukus i više nego predebeo, ali obzirom da je Funk tako hteo, gitara je više nego apsolutni uspeh, što se graditeljstva tiče. Ispala je mnogo bolje nego što sam uopšte mogao da očekujem (ovo malo bezveze zvuči, kao da sam mislio da će ispasti sranje od gitare, ali stvarno je uživo prelepa), super je osećaj uzeti je u ruke. Gos'n Oboss-u svaka čast za finiš, uživo izgleda ništa manje nego prelepo. :bravo: Ova gitara direktno kabelom u P&K JK, sa njegovim drajvom - neverovatan zvuk. Debeo, velik i masivan kaokuća. Što kažu, spreman da sedne u finalni mix, i tačka.

- Nemanjin Deluxe Telecaster - meni poznata priča sa Wide Range pickupima, volim taj šmek, rado sam svirao takvu gitaru (sličnu doduše) dok sam je posedovao. Pričalo se o ovoj gitari ranije, pa da ne dužim. Definitivno ima svoj karakter, koji u svirci više nego lako nalazi svoje mesto.

- Hotstepperov Baja Telecaster - probao ranije, sada je slušao...super odrađen Telac, odličan zvuk, super osećaj svirati je. Nemam šta da dodam. Super instrument, nema greške kod kupovine pomenute gitare.

- Lite Ash komadi - nisam ih probao, samo sam ih slušao. Malo manji output, ostale zvuče osetno deblje i drugačije. Ali, jednostavno imaju Tele potpis i to je to. Samo je pitanje ko šta voli i za kakvu ti svirku treba...

- Oboss PRS - gitara nije iz ove priče, ali svakako zaslužuje svaku pohvalu. Kao neko ko poseduje i već neko vreme svira original, primećuju se razlike u konturama tela, i mnogim drugim detaljima, ali sve je bilo stvar oboss-ovog izbora, i mogu reći, da je krajnji rezultat vredan ponosa. Pratio sam temu izrade, i sada kad je vidim uživo, fenomenalno izgleda. Finiš je izuzetno lep. Profil vrata nije po mom ukusu, ali to je totalno nebitno, jer je na kraju krajeva rađen da se svidi vlasniku, odn. majstoru. Zvuk je isto odličan, masivan, nekako čvrst, nema zajebancije. :) Nema šta, osim da očekujemo naredne oboss-ove graditeljske poduhvate, sa nestrpljenjem. :bravo:

Evo malo slika koje su nastale odmah na početku. Moram samo da napomenem da se izvinjavam što na slikama nema Nemanjine 2 gitare, on je stigao malo kasnije, a onda smo bili u frci i euforiji oko svega, gitare, pedale, pojačala, setap za snimanje, da jednostavno više nikome nije palo na pamet da izvadimo aparat da slikamo niti sebe u ambijentu niti gitare... Ali evo sve što je zabeleženo mojim aparatom...
ImageImageImageImageImageImageImage

I na kraju, moram da kažem koju reč o THE Pojačalu.

E, ovde stvarno ne znam odakle da počnem. Pojačalo je, po mom skromnom mišljenju, jebeno fenomenalno. Izrada i izgled koji odaju neverovatan utisak pouzdanosti, i pažnja za detalje. Stvarno nemam reči.
I više nego dovoljno glasno. Klin je neverovatan, pun, bogat, može se namestiti šta god hoćeš, uz pomoć EQ-a, i tek kad se uposli Fat switch, onda nastaje haos od mase zvuka, i u nekim momentima, bez pretvaranja i preterivanja (IMHO) čovek stvarno teško diše kad svira pored propisno pojačanog Kralja. Što od zvuka što od neverice. Isto sam se osećao kao kad sam ga prvi put probao na BG Guitar Expo-u na Pecinom štandu. Reverb je jednostavno prelep, ne znam stvarno kako bih opisao.
Drajv sa pojačala je i više nego dovoljan za bilo kakvu rock svirku. Stvarno strašan drajv. Šteta što nema odvojen drive kanal i FX loop pa da ima potpunu mogućnost kontrole svega, ali kapiram da za to služe još nadrndaniji modeli kojih, hvala Bogu, ima u ponudi.

Da ne dužim - definitivno, jednog dana, kada budem rešio da završim priču i oko upgrade-a pojačala, postoji samo jedna firma kojoj ću se obratiti.
Za Pecu samo :bravo: :bow:^100

I, kako bi rekao dobri brat Cortex (znači, smejao sam se pola sata kad sam video taj deo njegovog posta :XD: ) :
Cortex wrote: Peca wins.

Fatality.

Flawless victory.
P.S. Hvala ljudima na komplimentima koji se tiču sviranja... :oops: @Cortex: Ne znam samo kako si došao do toga "standardno super"... :)
Inače, jako je bilo dobro slušati sve pristune kako sviraju, svako ima svoj trip i svako je u njemu jako dobar. Samo da je više ovakvih stvari, i naravno, rokanja. :metal:

Bozha

Post by Bozha » 21 Sep 2011, 00:03

Cortex wrote:koristio sam par puta jebeni super lepak na ivicama noktiju i to radi poso, druga varijanta je od ping pong loptice da se izrezhe mali deo i zalepi ispod nokta, ali ne verujem da ce devojka da se lozhi i dalje na mene kada budem imao french manikir :lol:
Ja sam mislio da je to neko metroseksualno preterivanje... "Picks: González plays only with his fingernails, reinforced with a nail strengthener." (http://en.wikipedia.org/wiki/José_González). Uglavnom, industrija ima odgovor na problem.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 21 Sep 2011, 05:44

Da, ali vredi se prokonsultovati i sa nekim nutricionistom, i to najozbiljnije kažem. Za gomilu problema sa noktima i kosom ljudi upražnjavaju razna sredstva koja se nanose na iste, a mnogo toga može da se reši malkice drugačijom ishranom. Od kad sam imao 11 ili 12 godina imam i te nokte za klasičnu gitaru, i za ovih dvadesetak godina samo sam u vojsci bio bez istih, i nikad mi se nisu kidali, iako sam od kad sam imao 16 godina najviše svirao na čeličnim žicama. Konačno, fora je i da se nađe odgovarajuća dužina, koja vrši posao kod sviranja, a nije nezgodna što se tiče kidanja i lomljenja. I napadni ugao kod sviranja, i ugao pod kojim se pravi kosina na noktu, i tako... Ima tu eksperimentisanja svakojakog, i mnogo rešenja pre nego što se krene na izlivanje noktiju od akrila i sličnih akcija.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 21 Sep 2011, 09:01

Mozhda, za probleme sa noktima. Ali Kris zna se na shta se tu misli, ako ti se nokti listaju, propadaju na bilo koji nachin usled nedostatka nekog vitamina i sl, ali ovde govorimo o hard as steel wanna have noktima :) Chisto sumnjam da prosta promena u ishrani mozhe da uchini ishta tako radikalno. Takodje, video sma tvoje nokte, moji su duzhi, a i nachini sviranja nam se razlikuju, ja chupam dok ti klasicharski chupkash a i ne drzhimo ruku isto jer ja imam i trzalicu u ruci...sve to utiche na to da mi se lakshe lome i zacepljuju. Zapravo vishe se zacepe i to me mnogo vishe iznervira nego kad se polome [shto je sve redje] ali definitivno mi se ovako najvishe svidja da sviram, i necu odustati.
Moguce je da bi mis e manje cepali kad bih koristio deblje zhice kao ti, ja koristim 9 i 10.

Bozho hvala za ovaj nail link, chekiracu i lika da vidim kako i shta svira, jer ne znam ko je :hide: mozhda sam ga i slushao ali nisam znao da je on znate kako to vec biva...

Haha ovi na glazbenom forumu poludeli za nashim snimkom!

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 21 Sep 2011, 09:36

A onda nemaš izbora, ili veštački nokti, ili da naučiš da sviraš sa finger picks, što je meni isto kao da plivam delfin stilom u gumenim čizmama, ali vidim da ljudi to koriste sasvim uspešno, pa možda to tebi šljaka.

Sve u svemu ljudi, poslednja 2 meseca nisam svirao ništa drugo osim akustične gitare, i posle ovih snimaka sam ponovo pravio ozbiljnu buku po kući :) Bilo je više nego inspirativno!

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 21 Sep 2011, 11:18

Pocinje da se preteruje sa hvaljenjem pojacala. Sad bas gledam glazbeni forum i jeste dobro pojacalo ali se govori o njemu kao da je spejssatl.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 21 Sep 2011, 11:26

Ok necemo vishe, izvinjavam se. A sad odoh da se izvinim i moderatoru glazbenog foruma. :ziveli:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 21 Sep 2011, 11:48

Bas mi zao sto sam prodao jive kinga.
Cinjenica je da je cena skocila ubrzo nakon sto sam ga prodao sa 360 na 500-600eu a kako stvari stoje mozda skoci jos. :mrgreen:
Al ozbiljno.Jedino mu je, cini mi se, zvucnik bio bezze [ rocket 50 ].Mozda mi se vrati kao lesi. :)

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 21 Sep 2011, 11:50

Meni je žao što Andrej više nije u Beogradu tako da nije doneo svog Telca na druženje sa ovim ostalim lepoticama. Voleo bih da sam i tu gitaru mogao da vidim na ovim grupnim slikama i snimku. Vama momci još jednom svaka čast za gitare, za svirku i naravno za pojačalo :XD: :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Sep 2011, 11:52

nenadnenad wrote:Bas mi zao sto sam prodao jive kinga.
Cinjenica je da je cena skocila ubrzo nakon sto sam ga prodao sa 360 na 500-600eu a kako stvari stoje mozda skoci jos. :mrgreen:
Al ozbiljno.Jedino mu je, cini mi se, zvucnik bio bezze [ rocket 50 ].Mozda mi se vrati kao Lesli, kruci. :)
:bambi:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 21 Sep 2011, 11:53

EDIT:
Ne vidim zashto ti imash problem sa tim.
Tvoje pojachalo je isto super, niko nije rekao da je govno, ako se nekad postovi krecu u tom smeru to je samo da pokusham da navedem ljude da izvuku glavu iz dupeta Fendera, MArshalla, i VOX-a i razmotre i druge opcije, chesto kvalitetnije. I am passionate about what I like, a ako to uvide i drugi tone seeker-i, pa onda sam i ja uradio neshto za Pecu, a ne samo on za mene. To je sve o chemu se ovde radi.
Konstruktivnije bi bilo da postujesh antitezu tamo na glazbenom i lepo dash i drugo mishljenje, u stilu Majtija :ziveli: Hvala bogu mishljenja su kao dupeta shto kazhu :D, imamo ih svi, bzvz je da se chuje samo jedan glas :))
Pojachalo je dobro kao shto kazhesh, ali ni ja nisam rekao da pokriva sve shto se mozhe zamisliti. Nishta mi ne bi falila jedna Mesa Lonestar, ili Transatlantic, hell ne bih se mrshtio ni na bilo koji Cornford, a jednog Marshalla prskalicu JCM800 takodje bih ganjao zashto da ne. :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Sep 2011, 11:59

Ma ne, nemam ja problem sa pojacalom, meni bi, u skladu sa REALNIM potrebama, radio pos'o i kineski Lenji tranzistorac.

Samo cujem&konstatujem koliko su neka druga, a u slicnom cenovnom rangu - jednostavno bolja. :ziveli:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 21 Sep 2011, 12:08

Mene zanima, a mislim da nije pomenuto, na kolko je bio volume i master volume pri snimanju jive kinga?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 21 Sep 2011, 12:35

sinisake wrote:Ma ne, nemam ja problem sa pojacalom, meni bi, u skladu sa REALNIM potrebama, radio pos'o i kineski Lenji tranzistorac.

Samo cujem&konstatujem koliko su neka druga, a u slicnom cenovnom rangu - jednostavno bolja. :ziveli:
Ok sad mi nije nishta jasno :D
Onaj moj post koji pochinje sa EDIT je bio upucen Funkomatu, iz nekog razloga se ssve zhivo pretumbalo, sad kad sam doshao na temu ne znam gde da gledam jbt...

Nenade ne secam se, ako ciljash na to da se dobar zvuk dobija samo u uslovima koji nisu za kucu a ni podrum, terali smo ga i na malim glasnocama. Ja obecah da vishe necu da hvalim, ochito sam smorio

:ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Sep 2011, 12:53

A, izvinite. :lol:

Post Reply