Jako sam se radovao ovom okupljanju, zaista... Super ljudi, odlična atmosfera, i na kraju krajeva - gomila gitara za isprobavanje.

Posebno mi je bilo drago što su se iscimali oko dolaska ljudi koji nisu iz NS, i za to im stvarno svaka čast, na odvojenom vremenu i volji.

O gitarama je manje-više rečeno već dosta detalja, šta se kome kako svidelo. Mogu samo da iznesem svoje utiske o gitarama koje sam probao, neke ranije a neke sada po prvi put...
- majtijev popularno nazvan "90e" Telecaster (P90) - ja sam zaljubljen u zvuk ove gitare, i jako mi je drago što sam baš ja za nju snimio kratak demo (uspešno ili ne, to je na drugima da procene

- Funkomatov "La Cabronita Especial" Style Telecaster - odličan Telac, težak neverovatno, ton kao kuća. Za moje potrebe, fali neck magnet, i tu nemam šta da dodam. Debeo vrat, za moj ukus i više nego predebeo, ali obzirom da je Funk tako hteo, gitara je više nego apsolutni uspeh, što se graditeljstva tiče. Ispala je mnogo bolje nego što sam uopšte mogao da očekujem (ovo malo bezveze zvuči, kao da sam mislio da će ispasti sranje od gitare, ali stvarno je uživo prelepa), super je osećaj uzeti je u ruke. Gos'n Oboss-u svaka čast za finiš, uživo izgleda ništa manje nego prelepo.

- Nemanjin Deluxe Telecaster - meni poznata priča sa Wide Range pickupima, volim taj šmek, rado sam svirao takvu gitaru (sličnu doduše) dok sam je posedovao. Pričalo se o ovoj gitari ranije, pa da ne dužim. Definitivno ima svoj karakter, koji u svirci više nego lako nalazi svoje mesto.
- Hotstepperov Baja Telecaster - probao ranije, sada je slušao...super odrađen Telac, odličan zvuk, super osećaj svirati je. Nemam šta da dodam. Super instrument, nema greške kod kupovine pomenute gitare.
- Lite Ash komadi - nisam ih probao, samo sam ih slušao. Malo manji output, ostale zvuče osetno deblje i drugačije. Ali, jednostavno imaju Tele potpis i to je to. Samo je pitanje ko šta voli i za kakvu ti svirku treba...
- Oboss PRS - gitara nije iz ove priče, ali svakako zaslužuje svaku pohvalu. Kao neko ko poseduje i već neko vreme svira original, primećuju se razlike u konturama tela, i mnogim drugim detaljima, ali sve je bilo stvar oboss-ovog izbora, i mogu reći, da je krajnji rezultat vredan ponosa. Pratio sam temu izrade, i sada kad je vidim uživo, fenomenalno izgleda. Finiš je izuzetno lep. Profil vrata nije po mom ukusu, ali to je totalno nebitno, jer je na kraju krajeva rađen da se svidi vlasniku, odn. majstoru. Zvuk je isto odličan, masivan, nekako čvrst, nema zajebancije.

Evo malo slika koje su nastale odmah na početku. Moram samo da napomenem da se izvinjavam što na slikama nema Nemanjine 2 gitare, on je stigao malo kasnije, a onda smo bili u frci i euforiji oko svega, gitare, pedale, pojačala, setap za snimanje, da jednostavno više nikome nije palo na pamet da izvadimo aparat da slikamo niti sebe u ambijentu niti gitare... Ali evo sve što je zabeleženo mojim aparatom...

I na kraju, moram da kažem koju reč o THE Pojačalu.
E, ovde stvarno ne znam odakle da počnem. Pojačalo je, po mom skromnom mišljenju, jebeno fenomenalno. Izrada i izgled koji odaju neverovatan utisak pouzdanosti, i pažnja za detalje. Stvarno nemam reči.
I više nego dovoljno glasno. Klin je neverovatan, pun, bogat, može se namestiti šta god hoćeš, uz pomoć EQ-a, i tek kad se uposli Fat switch, onda nastaje haos od mase zvuka, i u nekim momentima, bez pretvaranja i preterivanja (IMHO) čovek stvarno teško diše kad svira pored propisno pojačanog Kralja. Što od zvuka što od neverice. Isto sam se osećao kao kad sam ga prvi put probao na BG Guitar Expo-u na Pecinom štandu. Reverb je jednostavno prelep, ne znam stvarno kako bih opisao.
Drajv sa pojačala je i više nego dovoljan za bilo kakvu rock svirku. Stvarno strašan drajv. Šteta što nema odvojen drive kanal i FX loop pa da ima potpunu mogućnost kontrole svega, ali kapiram da za to služe još nadrndaniji modeli kojih, hvala Bogu, ima u ponudi.
Da ne dužim - definitivno, jednog dana, kada budem rešio da završim priču i oko upgrade-a pojačala, postoji samo jedna firma kojoj ću se obratiti.
Za Pecu samo

I, kako bi rekao dobri brat Cortex (znači, smejao sam se pola sata kad sam video taj deo njegovog posta

P.S. Hvala ljudima na komplimentima koji se tiču sviranja...Cortex wrote: Peca wins.
Fatality.
Flawless victory.

Inače, jako je bilo dobro slušati sve pristune kako sviraju, svako ima svoj trip i svako je u njemu jako dobar. Samo da je više ovakvih stvari, i naravno, rokanja.