Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Trooper
Urednik

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by Trooper » 03 Jun 2010, 19:30

Malopre sam u Mitrosu probao Ibanez RGD420 (valjda :D)
Produzena skala (ne znam tacno na koliko, ali je primetno duza od onih na ostalim gitarama u radnji), fabricki desetke u D stimu. 2 high output magneta sa nozevima umesto pinova, mada nemaju nikakve oznake modela, verovatno neka varijacija na temu X2N. Zvuk je... jaaaako dobar. Bar za ono za sta meni gitara treba. Na cleanu drajvuje, sem u medjupozicijama. Ali sad sam se nalozio na skalu, meni savrseno odgovara zbog vecih prstiju, do sada najlakse sviranje na visim pozicijama. Cena je oko 45000 ili tako nesto. Jel zna neko nesto posebno o ovim gitarama produzenih vratova, o ovom ibanezu bas malo ima po netu, izgleda da je ovogodisnji model

Evo nasao sam, jeste ovogodisnji model, duzina skale je citavih 26.5''
http://www.ibanezrules.com/namm/2010/rgd.htm

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 03 Jun 2010, 20:00

znaci i to su poceli da dovoze, lepo lepo. :bravo: I to, ista cena kao rg3x0. :o Jel edge3 na njima?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 03 Jun 2010, 20:57

Da :/

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 14 Jun 2010, 20:10

probao sam ibanez S570, :bow: jbt, i sa nesrecnim inf magnetima (drugacijim nego na rg-u) moze da tonski pojede bilo kog rg-a, mnoooooooogooooooooooo bolja gitara

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 20 Jul 2010, 16:33

Image

kroz
Image

:cry: zelim ga ! (SG-a :mrgreen: )

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 20 Jul 2010, 16:48

Koji je to SG?

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 20 Jul 2010, 16:54

Epi g400, bio je i dzipson isti ovakav, samo sto nisam smjeo da mu pridjem, nisam mu dorastao :mrgreen:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 20 Jul 2010, 16:58

Solomon wrote:Epi g400, bio je i dzipson isti ovakav, samo sto nisam smjeo da mu pridjem, nisam mu dorastao :mrgreen:
nadao sam se da je epi g400 :mrgreen: jako, jako fina gitara :)

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 20 Jul 2010, 17:04

ovaj faded mi je sad kako sam ga uzivo vidio mnogo ljepsi od crvenog :)

muki17
Urednik

Post by muki17 » 20 Jul 2010, 17:50

mislim_stvarno wrote:probao sam ibanez S570, :bow: jbt, i sa nesrecnim inf magnetima (drugacijim nego na rg-u) moze da tonski pojede bilo kog rg-a, mnoooooooogooooooooooo bolja gitara
detaljnije,molim :mrgreen:

Vaske023

Post by Vaske023 » 21 Jul 2010, 00:41

Solomon wrote:ovaj faded mi je sad kako sam ga uzivo vidio mnogo ljepsi od crvenog :)
:1: meni se vise svidja worn brown(tj. faded)nego worn cherry,jos samo da su nastavili da im prave vrat oivicen sa bindingom :( ,kao nekad.
Image
Od skoro su uveli i metallic light blue finish:
Image
Al cherry finish je meni ipak najlepsi :) .

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 24 Nov 2010, 21:26

Evo ovih dana sam probao par lepih komada opreme, te reshih da svoj impresije podelim sa vama. :)
Naime moj 18-ogodishnji brat od tetke me je naprasno obavestio kako planira da kupi gitaru, shto je mene iznenadilo iz razloga shto se do skoro izjashnjavao kao basista a iz drugog razloga kako je budzhet 1000e (?!). Stoga sam strpljivo krenuo da ga ispitujem shta voli da slusha, shta voli da svira, chemu naginje i sl. Gotovo potpuni pochetnik je u pitanju.
Takodje sam ga savetovao da za te pare kupi i pojachalo for the love of god. I poslushao me je :) Anywho, ispostavilo se da naginje Fenderu ipak, ali da voli da mu gitara bude dobra na drajvu i sl. Ja se onda setim Thinline telekastera, kao vrlo versatilnih gitara, i kao gitara koje bi mu svakako posluzhile i za kasnije, ma u kom smeru da mu se muzichki ukus bude menjao. Poshaljem ga tako da se informishe o gitarama i vidi da li mu se svidjaju, te mi se on vrati sa osmehom na licu, dogovorimo dan kada ce doci za BG, te odosmo u Mitros da pazari jednu.

Probali smo vishe komada, dosta temeljno, na MArshall JCM2000 pojachalu, clean i drive jelte. Zalepili se za sledeca 3:

Image

koji je bio nekih 80K din

sledeci je

Image

oko 95K din, i poslednji, njega sam spazio kako visi bez istaknute cene, i naravno da sam se zalepio za njega jer sam se slikama i video review-ovima ove gitare chesto vracao na netu, izuzetno mi se dopala tako na nevidjeno. Slepci iz Mitrosa nisu ni znali sht aimaju u radnji, kapiram da su joj nadenuli cenu na licu mesta, 77K chini mi se. Takodje su neshto pominjali Thomann, te cena na Thomannu ovoliko onoliko a ok, onda je kod nas ovoliko...
Elem,
Image

Fender Deluxe Telecaster Black Dove sa P90 pickupima.

Dok su gornja dva modela ostavila POTPUNO blag i maltene bljutav utisak, Black Dove ih je pojeo za doruchak, svime, clarity ovih magneta, clean neverovatno lep prosto se topi u uhu, ova dva modela iznad su mozhda imala udobniji vrat starog kova, dok ovaj Black Dove ima bukvalno vrat kao bilo koji Ibanez, ravna daska, medjutim ne smeta to toliko, stvar navike, meni ni najmanje nije smetalo. Nisam zheleo da utichem na odluku burazera, ali kad je i njegov majka koja je bila prisutna haha :mrgreen: izjavila da joj se najvishe svidja zvuk BD-a, onda stvarno...a zhena nema dve vezes a muzikom jelte...Mocan 70s headstock koji tako ooo dobro izgleda! Gitra je teshka, i na drajvu ima izuzetno lep i definisan zvuk, chuje se mapple, chuje se sve, da ne smaram.
Sve u svemu ovo je mocna kupovina, i jedino shto mogu da se naam je da ce se moj burazer ponovo vratiti u basiste a meni jednog dana prodati ovo chudo od gitare za neku razumnu svotu.

Vidim i da je on odushevljen, a najbolje shto se pochetniku mozhe desiti, (pored toga da kupi ovako papreno skupu gitaru, za pochetnike gledano jel) je da ima gitaru koju obozhava i da ga vuche da je svira.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 24 Nov 2010, 21:32

Da, u to vreme sam ovde prochitao da u dotichnoj radnji imaju popust na Blues Junior-a, pa smo hteli i to da pazarimo haha, medjutim neko ga je drpio pre nas.
Onda smo imali priliku da probamo ovo

Image

i mogu vam reci da ovih 5W lampashkih apsolutno rasturaju, ovo se dere izuzetno dobro!
Mislim da ne vredi prokletih 60K din, ali da zvuchi dobro, zvuchi.

smith

Post by smith » 25 Nov 2010, 02:19

Dragi, i dalekovidi Cortexe ili Durexe.

Slepci iz Mitrosa su veoma fini momci,birani pre svega po svojim licnim i moralnim osobinama.
Tamo mi radi rodjak, poznajem i ostale momci, sve do jednag za primer.

Ti zvucis kao covek koji bas i nemas srecan zivot, finansijske mogucnosti i postovanje prema drugim ljudima i to ti je izgleda teret koji moras rebaciti na drugog.
Mislim da ti nemas problem sa "slepcima", nego sa sobom.

Jedva cekam da prebace ceo posao na online shop, i da naplacuju konzumaciju u radnju da bi oni koji stvarno nesto zele da kupe dosli i imali mir i paznju prodavaca.

Ne moras odmah da odgovoras na ovo, drski i neprijatni odgovori ce samo potvrditi moju tvrdnju.
Izvuci pouku iz ovoga,mozda ces sebi i drugima uciniti komunikaciju i citanje ovog foruma prijatnijim i poucnim kao sto mu je to i namena.

U dobroj nameri, mada prilicno zabrinut nacinom ophodjenja.

Pozdrav.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 25 Nov 2010, 03:00

:povrac: :povrac: :povrac:
:facepalm:

Post Reply