Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sirkan

Re: Oprema Koju Imate

Post by sirkan » 25 Aug 2010, 15:54

Image

Upravo sam se vratio iz pazarluka,pa da vam prijavim novu drazesnu pedalicu... :ziveli:
Probao sam je na malom Rolandu i sa nekim Shecterom,vrlo je zivahna pedala,po meni bolje radi od Zakk Wilda 50%,jer sam i njega danas probao.

Wild Child

Post by Wild Child » 25 Aug 2010, 20:30

ali kakve veze imaju te dve pedale? zek vajld je buster....

sirkan

Post by sirkan » 25 Aug 2010, 20:34

Wild Child wrote:ali kakve veze imaju te dve pedale? zek vajld je buster....
http://www.sweetwater.com/store/detail/ZakkOver

Wild Child

Post by Wild Child » 25 Aug 2010, 20:44

nenene nisi ti mene razumeo.
gle...Zakk Wylde overdrive je zamisljen da radi kao buster,on ga svira (kolko sam ja upucen) na modovanom marshallu (master volume-u) bas tako.znachi gazi ga pred solo
a moje pitanje je bilo,kako poredis buster i dist ?

sirkan

Post by sirkan » 25 Aug 2010, 21:11

Wild Child wrote:nenene nisi ti mene razumeo.
gle...Zakk Wylde overdrive je zamisljen da radi kao buster,on ga svira (kolko sam ja upucen) na modovanom marshallu (master volume-u) bas tako.znachi gazi ga pred solo
a moje pitanje je bilo,kako poredis buster i dist ?
Ovako,da uprostimo.... Zakk je klasican overdrive a ne boost pedala,mada si u pravu da ga on tako koristi...a kazem samo da izmedju Zakka,MXR custom shop overdrivea,i ovog MXR dista postoje ogromne razlike,mada su mi ove tri opcije ponudjene kao simply the best...meni ovaj dist III ima najvise mogucnosti,mozes da nabodes i dobar crunch a boga mi i malo opakiji dist,dok sa druge dve imas drive i to ne bas nesto narocit po meni...

Mozda je lakse da ti opisem ovako na sta mislim...

mada mislim da je ovo bolji primer

http://vids.myspace.com/index.cfm?fusea ... 2033044530

Wild Child

Post by Wild Child » 26 Aug 2010, 03:21

sirkan wrote:Zakk je klasican overdrive a ne boost pedala,mada ...

ne znam kako,ali ja imam onda totalno drugaciju percepciju ova dva pojma.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Aug 2010, 08:17

Ako se ja ne varam, Zakk kao bust koristi wah, u poziciji sa petom dole cini mi se, tako da ima bustovane visoke.
[youtube]bo_7mLBSAaU&NR[/youtube]
Moguce je da ZW-OD koristi da bi konstantno gurao pojacala u veci drive, za vise gaina, ne samo za vreme sola (ali ovo vrlo moguce i nije tacno...)

ovaj lik pokusava da kopira Wylde-a, u svakom pogledu, koristi isti pedalboard i skoro isto pojacalo, pa na pocetku pesme pali sd-1 i ne gasi ga do kraja...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 26 Aug 2010, 18:00

Od pre par dana sam postao vlasnik jedne male ali ubitačne spravice:

Image

Ovim putem bih želeo i javno da se zahvalim DrGreenThumb-u na nesebičnoj pomoći u otklanjanju nekih mojih nedoumica, pre nego što sam se konačno odlučio za ovu kupovinu... Posedovao je ranije ovu spravu, i nesebično je podelio svoja iskustva u korišćenju iste, i time mi je mnogo pomogao. :ziveli: :ziveli: :ziveli:

Par reči o napravi:

izuzetno je jednostavna za korišćenje, prilično je intuitivna, i ako znaš šta hoćeš, jako brzo se namesti željeni zvuk na samom procesoru, a uz pomoć dodatnog softvera moguće je daleko detaljnije podešavanje svakog preseta. Gomila simulacija različitih glava, kabineta, i naravno efekti (i tap tempo delay na dugme, uraaa! :bambi: :bambi: :bambi: ), koje ovde neću nabrajati. Koga zanimaju detaljnije specifikacije, na http://line6.com/pocketpod/ ima sve što treba.

Ono zbog čega sam uopšte kupio ovu spravu, jeste činjenica da mi često oprema nije u stanu, a i kada jeste, nije baš praktično panjiti se u zgradi da bi imao neki doživljaj sviranja i zvuka. Sad se može tiho, nesmetano svirati sa manje-više kompletnim doživljajem u ušima. :D Mali je uređaj, prenosiv, može i na baterije, i staviš ga u torbu i ideš kod bilo koga da svirate u kućnim uslovima, i to prikopčan na bilo kakve zvučnike.

Još jedan veliki + jeste mogućnost direktnog snimanja iz njega u line in kompa, bez puno petljanja, a zvuk je isti kao na sluškama. Ovo me je posebno privuklo, jer već neko vreme nameravam da snimam sviranje po malo, da bih mogao realnije da čujem šta se tu dešava, a svi znamo da je mnogo lakše kad samo slušaš i ne sviraš pri tome.

Evo jedan mali demo, u kome sam prošao nekoliko boja koje sam namestio juče i danas. Na par mesta malo klipuje, jer nisam još detaljno namestio jednake nivoe za sve presete... Naravno, oprostite na aljkavom sviranju, ali godine nevežbanja su učinile svoje. :hide: :)

Mislim da redom idu: klin sa tremolom, klin sa flangerom, klin sa chorusom, blues crunch, Mid gain, Hi gain, i kasnije hi gain sa chorusom...
Ne znam za svaki preset koja je kombinacija glave i boxa, ali neki preseti su isti, a neki jako slični u kombinaciji.

http://www.box.net/shared/9qxkok58p2#/s ... 95606780/1

Hotstepper

Post by Hotstepper » 26 Aug 2010, 19:38

Odlichna stvar... svaka pohvala. :bravo:
a ja sam pre nedelju dana postao ponosni vlasnik ovoga :lol:
Image
Koliko sam shvatio, trebalo bi da je slichna stvar, sem shto je POD "stand alone" uredjaj, a ovo moje chudo nije.
Al sve u svemu, super igrachka, milion preseta, tone varijacija, simulacija pojachala, mikrofona itd.
I najveca prednost, snimish se, preslushash, i terash sebe da popravljash... :gitara3:
I cena je solidna, josh ako se nadje polovan... 8)
Topla preporuka za sve koji zhive u stanovima.

Vaske023

Post by Vaske023 » 26 Aug 2010, 20:01

Cestitam na line 6 prinovama obojici :D .
@ Hotstepper Ne hvalis se da si se ponovio :D!Nisi Kosketu rekao da dodje da ti udari atest :lol: !
Hotstepper wrote:Topla preporuka za sve koji zhive u stanovima.
Eto vidis da je ipak bolje stanovati u kuci,mozes da odvrnes pojacalo bez posledica :lol: !
:ziveli: !

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 26 Aug 2010, 22:27

@Vaske023: Hvala :ziveli:

@Hotstepper: Čestitke! :ziveli: ajd kad se vidimo zanima me kako to radi, a mogu poneti i ovu moju spravicu pa da isprobamo :) Taman da ti vratim Wootenov dvd konačno... :hide:

dweezil

Post by dweezil » 26 Aug 2010, 23:11

e strava pipl, drazesni su ti Line 6 gadgeti, ranije dok sam se zezao sa snimanjem na kompu probao sam samo shugavi Jamlab, a volija bih taj Toneport, slusao sam likove na YouTube sa veoma drazesnim setupima i zvukom kroz njega. :bambi:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 27 Aug 2010, 02:04

@Baba Slim
Naravno, ja sam kod kuce ovih dana, pa ako hocesh da navratish popodne, javi se, e sad ne znam kako stojish ti sa vremenom zbog svirki...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 27 Aug 2010, 07:26

I ja sam se neshto razmishljao bash ovih dana, kako bi mi valjalo da uzmem taj Toneport UX1, odlichna je stvar nego gledam...za 100+ evra mozhe da se nadje na oglasima sasvim pristojna zvuchna kartica, ok manje je mobilna nego ovo i nema simulacije pojachala efekata i sl., ali bar dobijesh i ubrzanje u mixanju mjuze ili bilo kakvom audio radu, dok koliko shvatam(a bilo bi do jaja ako greshim) toneport gedzheti ne mogu da sluzhe u te svrhe.
Ali me opet privlachi sprava, a i klipoi po tjubetu koje sam gledao...pa ni na jednom zvuk nije bio losh, naprotiv.

progg

Post by progg » 27 Aug 2010, 08:46

Cortex wrote:I ja sam se neshto razmishljao bash ovih dana, kako bi mi valjalo da uzmem taj Toneport UX1, odlichna je stvar nego gledam...za 100+ evra mozhe da se nadje na oglasima sasvim pristojna zvuchna kartica, ok manje je mobilna nego ovo i nema simulacije pojachala efekata i sl., ali bar dobijesh i ubrzanje u mixanju mjuze ili bilo kakvom audio radu, dok koliko shvatam(a bilo bi do jaja ako greshim) toneport gedzheti ne mogu da sluzhe u te svrhe.
Ali me opet privlachi sprava, a i klipoi po tjubetu koje sam gledao...pa ni na jednom zvuk nije bio losh, naprotiv.
toneport ux1 ti je audio interfejs kao i svaki drugi (naravno, u tom rangu cene...uvek ima boljih...a i losijih)... mozes ga koristiti kao i svaku drugu "zvucnu karticu" uz bilo koji audio software... (ne moras koristiti njegov software)...

Post Reply