Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Re: Oprema Koju Imate

Post by Cortex » 27 Aug 2010, 10:30

pa znam da ne moram njegov softver da koristim, ali da li mozhe da mi sluzhi kao bolje M-Audio karte i slichno? dakle sa njim mozhe sve isto kao sa bilo kojom karticom samo shto je prilagodjen gitari. pa onda je to to. I want it. :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 27 Aug 2010, 10:56

http://mitrosmusic.com/proizvod/6683-M- ... rack-MKII/

ima i ovo slichne je cene pa se sad razmishljam, no neshto mi se chini da cu sutra da pazarim ovaj ux1.

Stanko

Post by Stanko » 27 Aug 2010, 11:08

Cortex wrote:http://mitrosmusic.com/proizvod/6683-M- ... rack-MKII/

ima i ovo slichne je cene pa se sad razmishljam, no neshto mi se chini da cu sutra da pazarim ovaj ux1.
Ovaj je meni isto pao za oko... Kako ova cuda rade sa pedalama ispred?
I jel iko terao ovakve stvari pod linuxom?

Takodje ovaj ima i phantom power za mikrofone. Inace za dinamicke mikrofone, jel neophodno nesto ovako ili mixeta da stoji izmedju mikrofona i racunara? :)

edit: na sajtu artista pise manja cena, nadam se da je i tacna :)

Hotstepper

Post by Hotstepper » 27 Aug 2010, 11:37

@cortex
koristi se bukvalno kao eksterna muzichka kartica, koja plus ima ulaz za gitaru (ili bass) i ulaz za mic... i na line-out sam vezao zvuchnike, povremeno slushalice (shto je mom bratu najbolja stvar, sad ne mora da me slusha po ceo dan :lol: )

Ne morash uopshte da koristish njegov softver. Ja npr. u sviranju koristim Line6-ov softver (GearBox), ima poprilichno dobre simulacije pojachala, pedala i uredjaja, a za da se usnimim koristim Adobe Adition.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 27 Aug 2010, 12:41

Ja bih pre isao na varijantu sa m-udiom jer mislim da je daleko ozbiljnije resenje od ovog toneporta

progg

Post by progg » 27 Aug 2010, 12:44

Cortex wrote:http://mitrosmusic.com/proizvod/6683-M- ... rack-MKII/

UX1 mozes koristiti kao bilo koji audio interfejs... ja imam bas taj UX1 (izmedju ostalog) i sprava radi za "sve pare"... skoro je drug uzeo gore pomenuti Fast Track MKII, probao sam ga kod sebe i mogu da kazem da je fina sprava... neces pogresiti, uzmi ono sto ima na lageru prodavnica... :ziveli:

progg

Post by progg » 27 Aug 2010, 12:48

cccira wrote:Ja bih pre isao na varijantu sa m-udiom jer mislim da je daleko ozbiljnije resenje od ovog toneporta
nije... barem po meni... nijedan uredjaj nije namenjen profi produkciji, oba su iz klase "zezam se kuci i pravim muziku"... jedina razlika je sto M-Audio ima kontrolu jacine gitarskog ulaza (doduse, ima i phantom power), koja bas i nije nesto neophodna jer mozes da je "vozis" do odredjene granice nakon koje krece kliping... UX1 nema kontrolu jacine gitarskog ulaza ali nema ni klipinga, a rezultat uporednog snimka je tu negde (ljudsko uho nece cuti razliku)... M-Audio jeste (mozda) ozbiljnija firma, ali ne u ovoj klasi proizvoda (imo)... :ziveli:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 27 Aug 2010, 12:58

My bad... preterah ga sa ovim "daleko" delom. Ali i dalje mislim da je mudio bolje resenje, ako nista drugo zbog fantomskog napajanja koje je mnogo bolje imati a ne koristiti, nego nemati :)

istiqrac

Post by istiqrac » 27 Aug 2010, 13:07

Ja isto imam doticni ux1, i ja bi se slozio da je jedini nedostatak to fantomsko napajanje, al ga verovatno ne bi menjao za m audio. Jedino sam se zajebao sto nisam pristekao jos malo kinte i kupio ux2 :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 27 Aug 2010, 13:58

istiqrac wrote:Ja isto imam doticni ux1, i ja bi se slozio da je jedini nedostatak to fantomsko napajanje, al ga verovatno ne bi menjao za m audio. Jedino sam se zajebao sto nisam pristekao jos malo kinte i kupio ux2 :)
A shto?
Pa apsolutno je sve isto, sem shto ima par ulaza vishe, koji obichnom gitaristi koji hoce svoja dela i nedela da snima, ne trebaju. Sad pretpostavljam da su tvoje potrebe vece(ispostavilo se)? :)

progg

Post by progg » 27 Aug 2010, 14:10

cccira wrote:ako nista drugo zbog fantomskog napajanja koje je mnogo bolje imati a ne koristiti, nego nemati :)
sve zavisi... cemu potreba za tim ako ga ne koristis... (znam, ne pije vodu)... ali opet, s druge strane, line 6 ima bash fin software koji ide uz njega, a koji mozes koristiti cak i u nekoj malo ozbiljnijoj produkciji...

again, oba interfejsa su extra za tu klasu (i kintu)... :ziveli:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 27 Aug 2010, 14:22

progg wrote: again, oba interfejsa su extra za tu klasu (i kintu)... :ziveli:
:1:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 27 Aug 2010, 14:45

progg wrote:cemu potreba za tim ako ga ne koristis...
Pa nikad se ne zna kad ces dobiti neku super ponudu za neki kondenzatorski mikrofon ili jednostavno odluciti da ti je tako nesto potrebno. Evo, npr. moj interfejs nema ni preampe ni fantomsko napajanje pa sam morao dodatno da ga "osposobljavam" preamp jedinicom
progg wrote:li opet, s druge strane, line 6 ima bash fin software koji ide uz njega, a koji mozes koristiti cak i u nekoj malo ozbiljnijoj produkciji...
Softver je danas (na nasim prostorima) najmanji problem, wink-wink... amplitjubovi, guitar rigovi, waves bandlovi i jos 300 cuda are just one click away tako da mi to i nije neka prednost na strani line6-a
No opet, to je samo moje neko poimanje situacije :ziveli:

progg

Post by progg » 27 Aug 2010, 14:49

cccira wrote:
progg wrote:cemu potreba za tim ako ga ne koristis...
Pa nikad se ne zna kad ces dobiti neku super ponudu za neki kondenzatorski mikrofon ili jednostavno odluciti da ti je tako nesto potrebno. Evo, npr. moj interfejs nema ni preampe ni fantomsko napajanje pa sam morao dodatno da ga "osposobljavam" preamp jedinicom
progg wrote:li opet, s druge strane, line 6 ima bash fin software koji ide uz njega, a koji mozes koristiti cak i u nekoj malo ozbiljnijoj produkciji...
Softver je danas (na nasim prostorima) najmanji problem, wink-wink... amplitjubovi, guitar rigovi, waves bandlovi i jos 300 cuda are just one click away tako da mi to i nije neka prednost na strani line6-a
No opet, to je samo moje neko poimanje situacije :ziveli:
ma, slazem se... lepo je imati i phatnom power kao opciju, kao sto rekoh - ne pije vodu... "ko shta voli"

istiqrac

Post by istiqrac » 27 Aug 2010, 15:08

Cortex wrote:
istiqrac wrote:Ja isto imam doticni ux1, i ja bi se slozio da je jedini nedostatak to fantomsko napajanje, al ga verovatno ne bi menjao za m audio. Jedino sam se zajebao sto nisam pristekao jos malo kinte i kupio ux2 :)
A shto?
Pa apsolutno je sve isto, sem shto ima par ulaza vishe, koji obichnom gitaristi koji hoce svoja dela i nedela da snima, ne trebaju. Sad pretpostavljam da su tvoje potrebe vece(ispostavilo se)? :)
Pa ima fantom, i mogucnost snimanja dva kanala odjednom :)

Post Reply