Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kill surf city

Re: Oprema Koju Nemate

Post by Kill surf city » 17 Aug 2011, 02:22

sl0e wrote:U jee, $450 za pjedalu, mlogo. :ma bravo:
Nije mnogo za selebriti svirce na prvom mestu, a ni za armiju advokata, zubara, ginekologa i kolekcionara. Nije to za raju. A jos se i ne radi o raketnoj nauci™, mislim, nije ovo nekakav strymon timeline, ili eventide space. Oh well. Meni je svejedno. :nixweiss:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 17 Aug 2011, 02:57

Kill surf city wrote:...A jos se i ne radi o raketnoj nauci™...
It ain't rocket surgery, sto bi rekli Ameri.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 17 Aug 2011, 04:35

Dersu Uzala wrote:
Kill surf city wrote:...A jos se i ne radi o raketnoj nauci™...
It ain't rocket surgery, sto bi rekli Ameri.
To je tek zajebano :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Aug 2011, 10:43

Znachi ovaj Sunlion ne mozhe da prismrdi original FF-u.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 18 Aug 2011, 01:25

Tja, ja nisam FF afficionado ni u kom slucaju, pa sledeci komentar treba uzeti sa rezervom. I da sam slusao ovo sa povezom na ocima, vise bi mi se svideo prvi. Ima masniji smek sa vise basa, ovaj drugi mi je vise fokusiran, nemam pojma. Kao da su u pitanju potpuno razliciti tipovi fuzza. :nixweiss:

Kad bolje razmislim, zapravo mi se svidja zvuk onog starca. E sad, cela prica o tranzistorima, mojou, itd je nesto sto bih ostavio nekome ko je vise vremena proveo sa FF. :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 18 Aug 2011, 01:35

Cortex wrote:Znachi ovaj Sunlion ne mozhe da prismrdi original FF-u.
Previse promenjljivih u jednacini. Mike je u Sunlion pedale stavljao NKT275 (one njegove - White Dot, koji imaju vise visokih od "standardnih" komada, nemamju ni slicnu bazu ovih starih tranzistora), ponekad i TI/UK CV7003, bias Sunface dela Sunlion-a je na minimumu (znaci radi na 1,5-2V), a niko ne zna na koliko je biasovan ovaj stari FF. Daleko od toga da cu ikada tvrditi da je dobra nova pedala bolja od DOBRE & ispravne stare, ali malo je pajvanski snimljen ovaj demo. Sasvim moguce da sam merketinska rava, ali meni su Gilmor, Doyle i Ford sasvim dovljne velicine za odluku kada su FF klonovi u pitanju, mada... Nikada se necu buniti ni za jednu drugu varijaciju.... :mrgreen:

Evo jos jednog, isto tako pajvanskog i nespretnog, demoa potpuno drugacijeg zvuka...

:lol: :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 18 Aug 2011, 01:39

Kill surf city wrote:zapravo mi se svidja zvuk onog starca.
:1:
Najveci zajeb je u tome sto je dobar starac jedan u 10, u najboljem slucaju, a cene su od 400 do 1000 dolara, zavisno od stanja, tranzistora i sl... Niko ne prodaje zvuk u oglasu (pogotovo eBay-u, jelte). :mrgreen:

P.S. Dodao bih na citat, meni se mnogo vise u ovom demou svidja zvuk crvenog matorana... ^^
Last edited by guv'nor on 18 Aug 2011, 01:47, edited 1 time in total.

guv'nor

Post by guv'nor » 18 Aug 2011, 01:43

Med & mleko

Ali je high gain za medalju...

bancika

Post by bancika » 18 Aug 2011, 09:59

na koji nacin se odredi koji fuzz zvuci bolje kada oni po definiciji treba da zvuce ruzno? Jel ruznije znaci bolje?
Ne zezam se i nije sarkazam :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Aug 2011, 10:12

E jbg...pa shto ga pravish onda jbt hahah kad ti se ne svidja taj fazon uopshte? :D

Pa zvuk dobrog fuzz face-a meni je kao kad bi propustio svoju gitaru kroz ovo
Image
i dobio smooth debelu mednu saturaciju, koja nikada nije neshto shto smeta, koja ti bash, nasuprot tome, pomazhe da se izrazish na odgovarajuci nachin. Fuzz je mnogo expresivnija i zanimljivija stvar od distorzije. Kada sam prvi put doshao na ovaj forum, uobichavao sam da tvrdim drugachije, medjutim...
S druge strane losh fuzz face, mozdha dobar fuzz u nekom drugom kontekstu, meni zvuchi kao da sam propustio svoj signal kroz ovo
Image
groz gomilu pravougaonih sechiva, zvuk se bori da izadje, prducka, nervira se....
Da bi znao da li tvoj fuzz face zvuchi dobro ili loshe morash i da svirash na odredjeni nachin. Ne mozhe Petrucci da ti kazhe da li je jedan ili drugi FF bolji ili loshiji. Ali Eric mozhe, John mozhe, Jimmie mozhe, Joe mozhe, Philp, mnogi...
Nije fuzz ruzhan, shta ti je zaboga? :D :P

bancika

Post by bancika » 18 Aug 2011, 10:34

hehe, pa imao sam tranzistore bas kao za FF pa rekoh da probam. Radoznalost vise nego bilo sta drugo :)

Meni fuzz zvuci ovako, nekako cupavo i nekontrolisano. Vise volim hi-fi, kremasti tip distorzije gde nista ne strci i grebe :)
Image

Ali dobro, ovo je prilika da zavolim i prosirim vidike...ako ne, nece biti prvi efekat koji sam napravio da mi ne treba (bese tu auto-wah, phase 90 sa evh modom, itd, itd)

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 18 Aug 2011, 12:26

guv'nor wrote:Med & mleko
Baš je med i mleko!
Ajde donesi jedan dan Sunface do studija da ga bocnem u Hiwatta samo jedan ton da zaškripim da se vinem u nebesa :D
Ponesi i đitru na uporedni test stratova sa Sunfaceom i London Fuzzom, pa da vidimo kako šta zvuči.
Ponesi i pojačalo, sve ponesi! :mrgreen:

guv'nor

Post by guv'nor » 18 Aug 2011, 15:15

Aj, vikni kada ides tamo, cekam da probam strata i mjm-a vec mesecima. :oops: Ja sam ove nedelje i pocetkom sledece bez kutije, tako da dzitra, glava i pedale bleje spremne za iZcim. :) Ponecu i kapodaster! :mrgreen:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 18 Aug 2011, 15:48

Cortex wrote:S druge strane losh fuzz face, mozdha dobar fuzz u nekom drugom kontekstu, meni zvuchi kao da sam propustio svoj signal kroz ovo
Image
groz gomilu pravougaonih sechiva, zvuk se bori da izadje, prducka, nervira se....
Tu si potpuno u pravu. Ja nikad, nikad, nikad nisam mogao da svarim distorziju, i uvek sam bio pre za OD ili fuzz, ali kad je fuzz nesrećno sastavljen, kad svira ovako kako si ti opisao, gotovo da nema iritantnijeg zvuka, to stvarno teško podnosim.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Aug 2011, 15:56

Mjm pravi vrhunske pedale :ziveli: Bravo matorani.

Post Reply