Cortex wrote:jedan tranzistor germanijuma je bolji od komplikovane hrpe trandzhi sadrzhanih u IC-u
Vaistinu! Kao sto si rekao, jos kada se met'e, father of them all, CV7003...
Cortex wrote:Ma ja josh nisam nachisto ni shta mi rade High i Low ulazi
Progg je vec dosta toga rekao, igras se dok ne nadjes ono sto volis. Neko voli da tera pedale samo preko Low ulaza, neko koristi Low kada hoce malo vise da potera izlazne lampe a High mu je preglasan... Na to jos obracaju paznju samo basisti, ulaz za aktivu i pasivu - davno je poznato da su gitarosi olos i sljam koji
teraju sve da proradi.
Btw, to sa singlovima i hamovima i, respektivno, High i Low inputima je pilo vodu pre 60 godina, kada pojacala nisu smela da ulaze u drajv.
progg wrote: a meni se recimo ocd najvise dojmi sa LP modom i drajv kontrolom negde na 9-10 sati...
Tako ga i ja koristim od kada sam ga uzeo - najbolji zvuk na planeti. Jos sam ga pre par dana, prvi put, stavio da radi na 18V i sada je

... Uvek stoji ukljucen i to mi je clean zvuk, ispred njega su sve prljavstine (mid boost, FF sa smanjenim bias inputom, octafuzz) - sada rade k'o san, pravi onaj trip pojacala na veoma blagom drajvu.
Cortex wrote:
Ljubo, odlichno zvuche ovi tvoji snimci sa bendom, produkcija je objasnila, ja bash ovako volim, upeglano ali opet sa dosta tog live shmeka. Odlichno. Mozhda malo krzavo zvuchi gitra, kapiram da si na to i mislio pominjajuci tog VOX-a i neprijatnost svoju. Devojka lepo peva i konachno izgovor valja, a njen glas je u mixu mozhda malo previshe ispred, ali zaboga, ipak je to vokalni solista

shalim se, odlichan materijal.
@Bozha&Cortex, hvala momcovi, ali... Imam opasan problem sa tim snimcima. Mislim, sve je super snimljeni, kudos studiju, ali je sve odradjeno za jedva 4 sata, instrumenti i ako su ispod mixa (jer opet, to je radjeno zbog nje, da ima sta da podeli porodici, prijateljima i fakultetima u Amerigi) nisu lepo iznivelisani, gitara je nekada preglasna a nekad pretiha... Svoj zvuk necu ni da spominjem, ali to je ono o cemu sam ti pricao - vecina koja me je slusala i uzivo u toj prici kaze da je to to, dok je meni to svetlosnim godinama daleko od onoga sto ja dobijam svojom opremom. Samo da je tebi udobno za instrumentom, sve ostalo je manje bitno...