Svako ima svoj ukus,i svoje misljenje.Ne volim oguljene gitare,sav taj teatar i glumatanje;pri ovom mislim na signature modele,kopije relica .U pravu je Overdrive,fetisizam i groznicavo nastojanje BITI RAZLICIT PO SVAKU CENU.I Cortex ima pravo,distressed gitara ima prednosti,samo sviras i stvaras muziku,gitara je samo alat,ne relikvija,ne svetinja...samo alat kojim se sluzis,kad ga izakas,kupices drugi.No slazem se sa Kristijanom,ja imam drugaciji odnos i respekt prema instrumentu,vezujem se,kao i za ljude,jbg...Volim kad gitara lici na gitaru.
Ne znam koliko vredi Skala gitara,nisam je ni video ni cuo ni probao.I necu,to je za posebnu klijentelu.Znam da u rok muzici ta gitara nije dala neke klasike,nije ju je puno obogatila,tako da...svira kao i svaka druga,samo sto je mozda nekom udobnije,nekom bolje zvuci,nekom lepse izgleda.U danasnje vreme,ko ne nadje zvuk koji mu odgovara na gitari od 1500 evra,ili 2000 uvr glave,taj nije sve u libelu...sa tolikim izborom pojacala i efekata danas.
I covek koji kupi Ferarija,nigde ne moze da ga vozi punom brzinom,znaci obicno do 120 km na sat.Pa toliko ide i Opel Korsa,ali-on ima Ferrari,jbg...nije vazno sto sme da vozi do 120 samo.
Ponovo kazem,verujem da su dobre gitare,cim su ih uzeli ljudi od karijere,koju bi stavljali na kocku da je Skala los instrument.E sad-koliko sta kosta?Jel to u redu?Vredi li toliko?Sta dobijam za te pare?Nema odgovora.kupis,ili ostavis.
U Key Music udjem sa zenom da pogledam sta ima,i vidim na zidu sav oguljen izgreban i izubijan Stratokaster,valjda signature Michael Landay,ili i nisam vise siguran,a cena-izmedju tri ipo i cetiri hiljade evra.U Rory Gallagher fazonu.Pita me zena-Sta je ovo?Nisam siguran da sam joj dao zadovoljavajuci odgovor.Nisam ni sebi.Sto bi dao nekom 4000 evra da mi izgulji gitaru da bude bas bas bas ista kao njegova,mislim-Michael Landay?Jok,daj ti meni novu,a ako se izgulji,vraticu vam je,jer je los lak,dajte mi drugu.
Normalan covek udje u restoran i naruci biftek i krompirice,neko drugi za stolom do njega narucuje mozak pijanog majmuna i flambirane banane u konjaku...iz restorana izadju siti i zadovoljni i jedan i drugi.
Posle ovog topica,posebno cu obratiti paznju da vidim negde Scala gitare,mada je to za mene sporedna stvar,kao i Dussenberg,Framus,i neke druge egzotike.Zato mi se svidja Joe Perry,on svira sta dohvati,nema svoj modus operandi.Daj sta das,ja cepam!Pozdrav svima ,i da znate-svi ste u pravu.I subjektivno,i objektivno.Ne zezam se,ozbiljno mislim.Peace,brothers.