Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
guv'nor

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by guv'nor » 25 Nov 2010, 03:52

:lol:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Nov 2010, 06:00

Cortex wrote:
Probali smo vishe komada, dosta temeljno, na MArshall JCM2000 pojachalu, clean i drive jelte.
Problem je i u tome na kom ste pojacalu probali. Ja sam veliki obozavalac P90 magneta, ali ako probash na pravi nacin (fender, vox, ili neshto u tom fazonu), wide range nisu bljutavi, ni malo (ja sviram deluxe sa wide range i govorim ti samo zbog tvojeg losheg utiska, ovako kazem opet o ukusima ne treba raspravljati...) :D Ja se inace i lozim da uzmem neki P90 telac ili thinline, ali mi je zao shto si stekao losh utisak o wide range magnetima, a za to je najkrivlji taj marshall, tacno znam kako si doziveo gitare, skoro sam na njemu svirao u nekom studiju i mogu potpisano da tvrdim da JCM2000 je pojacalo mozda za neke hevi moderne gitare, ali za Fender nije, meni se ni malo ne svidja, iskreno fender FM koji kosta 200e je bolje pojacalo po meni od tog "namunjenog lampasha"...ja sam samo rekao - za ovo polovno 800-1000evra, ma daj...moj randall od 520e(tolika mu je cena sad) je bio bar 5 puta bolji amp od JCM2000...isto HAJ GEJ(n).
Uvek ce P90 bolje zvucati od svih magneta jer oni imaju puno punch-a i attacka, na drajvu su dobri, pomalo zujavi, imaju svojih mana, koje ces uociti sam (a koji magneti nemaju mana :-)) ali svakako da za izbor samo kazi burazu :bravo: i probaj wide range jednom bar na bluz junioru ili ako imaju na twincu/bassmanu... ja sam tako kupio gitaru...nudili su mi i na marshala da probam, ali ja ih jednostavno ne volim...(osim ponekih modela, kojih sigurno nema vishe u prodaji) :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 25 Nov 2010, 08:39

Ortak mi radi u beogradskom mitrosu
Tamo mi radi rodjak
@smith, el ti u Mitrosu radi ortak, ili rodjak?
Ili se rodjak u medjuvremenu zaposlio?

U svakom slucaju, lepo je sto firma ima nekoga ko prati muzicke forume i diskretno je reklamira. Nema niceg loseg u tome, naprotiv. :wink:
Samo, treba da vam objasne na sta treba reagovati, a na sta ne. :lol: :ziveli:
birani pre svega po svojim licnim i moralnim osobinama.
:mrgreen:

A bogami, lepo bi bilo znati i kako to (internet propagandu) treba raditi, da ne ispadnete smesni, kao sad... :ziveli:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 25 Nov 2010, 09:36

...u svojoj "ludachkoj" potrazi za telcem sa humovima pre par dana u radnji probao ovo:
Image

Prelepo izgleda gitara, moja omiljena kombinacija sunburst/black pickguard/ maple vrat, zvuk tachno ono shto zhelim...
Ali, nazhalost, vrat je po mom ukusu suvishe ravan i ne bih zheleo da pravim taj kompromis poshto to planiram da mi bude gitara
"za duzhe vreme"...

Na srecu, kolega sa foruma mi reche da je Fender izbacio novu seriju Blacktop, imaju sva chetiri modela sa humovima! 8)
Za sad, na papiru to izgleda kao to shto trazhim... josh samo da mi padne pod shake! ^^
Image

nebojsak

Post by nebojsak » 25 Nov 2010, 12:07

smith wrote:Dragi, i dalekovidi Cortexe ili Durexe.
Može li moderator da reaguje na ovo odsustvo elementarnog kućnog vaspitanja i minimuma pristojnosti u ophođenju?

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 25 Nov 2010, 12:28

ma pusti ga, ocigledno nema pojma sta je cortex :mrgreen:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 25 Nov 2010, 17:33

Po sadrzaju i nacinu pisanja posta, reklo bi se da citirani ne koristi ni jedno ni drugo. :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Nov 2010, 17:39

:)

Inache, momci iz Mitrosa su to veche bili jako ljubazni, valjda jer su nanjushili pare :p
Shalim se, nijednu zamerku nemam za to veche. Slepcima sam ih nazvao jer ne znaju ni shta imaju u radnji, mada to dodje poprilichno handy da se zagube neki Blackstar-ovi po oglasima...

Mrav

Post by Mrav » 25 Nov 2010, 17:41

cccira wrote:
Po sadrzaju i nacinu pisanja posta, reklo bi se da citirani ne koristi ni jedno ni drugo. :mrgreen:
hahahaha, kakav WIN!

Varenika

Post by Varenika » 25 Nov 2010, 21:35

smith wrote: ...Jedva cekam da prebace ceo posao na online shop, i da naplacuju konzumaciju u radnju da bi oni koji stvarno nesto zele da kupe dosli i imali mir i paznju prodavaca...
Kako sad da naplacuju konzumaciju??
Pa i hleb kad se kupuje treba 20 komada dobro da ispipkas da dodjes do pravog, sa pravim feelom pod rukom.
A da ne govorimo o skupoj stvari kao sto je instrumenat !

nebojsak

Post by nebojsak » 25 Nov 2010, 21:53

Jedva čekam da se takva praksa uvede i u prodavnice odeće i obuće. Pun mi je kurast ljudi koji dođu pa probaju nešto, umesto da odmah kupe.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 25 Nov 2010, 22:04

Varenika wrote: Pa i hleb kad se kupuje treba 20 komada dobro da ispipkas da dodjes do pravog, sa pravim feelom pod rukom.
!
Pipači hleba attack! :lol:

Jednom pipač - uvek pipač! :P

P.S. Ko nije gledao, neka potraži na jutjubetu!

guv'nor

Post by guv'nor » 25 Nov 2010, 22:11

sirac-šunka wrote:Pipači hleba attack! :lol:
Ovo je penzioner, pogledajte kako pazljivo bira svoj plen! :lol: :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 25 Nov 2010, 22:21

Aha, naplata konzumacije... Divan korak unazad, kao sredinom osamdesetih kad te u državnoj prodavnici sačeka neki baja u plavom mantilu pa ti kaže da kupiš lepo gitaru, pa da je kod kuće sviraš kol'ko 'oćeš!

Da sam čuo grozne priče o Mitrosu - jesam. S druge strane, ja nisam imao ružna iskustva, osim što zapravo ne možeš da isprobaš gitaru kako treba jer je u sobi za probu neki karambol sa električnom instalacijom, njušim da tamo nema uzmeljenja uopšte. A da su prema meni bili korektni njihovi trgovci - jesu. Odnosno, predpostavljam da je njima uvek lakše kada im dođe neko sa preciznim pitanjima, i preciznom idejom šta zapravo traži. Ne znam kako bih ja reagovao da mi dobar deo dana kroz radnju defiluju razni Beavis and Butthead likovi i postavljaju čudna pitanja... Ali ja se zato ne bavim trgovinom, a ko je rešio da se bavi trgovinom, mora da trpi i bubuljičave tinejdžere koji dolaze da pazare prvu gitaru. U Mitrosu definitivno ne znaju da su im to ipak najbitnije mušterije, jer ako ih vežu sada za sebe, kupovaće kod njih godinama. Ja jedva da više nešto pazarim u jednoj drugoj radnji, ali su tamo uvek bili vanredno ljubazni prema meni, i mada su im cene sada malo fijuuu, ja tamo rado odem, jer svraćam tamo 21 godinu. Ne ide da se Mitros otvoreno deklariše kao najpovoljnija prodavnica (dakle totalno populistički pristup) a da se posle ponašaju kao da im smeta "rulja".

Inače, jeste baš gotivan ovaj Telac sa P90 magnetima. Čak i Squier verzija za raju zvuči vrlo solidno i zanimljivo.

Varenika

Post by Varenika » 25 Nov 2010, 23:59

sirac-šunka wrote:
Pipači hleba attack! :lol:
Jednom pipač - uvek pipač! :P
Svi smo makar jednom bili pipači u prodavnici gitara. I to još gori od penzosa, jer oni na kraju pipkanja i kupe nešto...
padoše mi napamet sad i kako bi ih nazvao- presjedači u autobusu. Uglavnom isto penzosi.Ono,vidiš ga/je kako sjedne na jedno, pa nešto ne valja, pa drugo, treće...peto
mjesto u autobusu.
Mislim da ima nekoliko razloga kad i zašto oni to rade:
1.
Penzos presjedač nikada neće samovoljno sjesti do prozora i pritom rizikovati da bude zagrađen i da ne stigne prvi da izađe na svojoj stanici. U tom slučaju prirodno je i normalno da presjedne na prvo mjesto do prolaza koje se oslobodi.
2.
Sjedanje na mjestima koja su okrenuta unazad. Od starih baba sam čuo da kad se voziš unazad da može da ti bude muka, mada to u praksi nisam vidio do sada. Drugo, ne vidi se baš najbolje put, a put se mora vidjeti, nema veze
što se tuda prošlo 100000 puta.Rekao bi da ta preglednost utiče i na sledeći fakat:
3.
Nema boljih mjesta od mjesta koja su naprijed u autobusu. Ona se prva razgrabe. Ali i medju dobrim mjestima naprijed ima boljih i lošijih. Kada vidite nekog da se iznenada ustaje i premješta sa naizgled dobrog mjesta, pri
pažljivijem posmatranju ispod njega(ako je u pitanju stariji autobus koji nije niskopodni)uočava se izbočina od točka. A sjedanje na točku se jednostavno ne toleriše, što zbog većeg truckanja, što zbog smanjenog prostora
za noge. Ovo gore je bio razlog premještanja br 4.
5. Treba biti što bliži vratima
6. Ljeti izbjegavati mjesta na koja padaju sunčevi zraci. Nema veze što autobus tokom gradske vožnje često mjenja smjer, pa se i mjenjaju osunčana mjesta. Presješćemo koliko je puta potrebno! Ovo pravilo slaže se sa
pravilom br1. jer su po pravilu osunčanija baš ona omražena mjesta do prozora. A ima i jedan razlog zbog kojeg se svi normalni premještaju, a to je kad neko do njih smrdi-na znoj,luk, duvan, alkohol,nosi smrdljive kace od sira, kiselog kupusa, usmrđelu ribu... primjetio sam da to ne pogađa penzose previše.

čisto da ne bude off, sa mnom su bili sasvim korektni u mitrosu kad sam bio i ispipavao meksičkog fendera, do duše, ni ja nisam mnogo smarao, sad da li bi classic player 60s ili samo 60s stratokrater, je8em li ga ne znam, al
znam i da sam imao pare tad, nisam siguran bi li ga kupio jer je bio da kad 2 puta brzo
pređeš preko čitavog vrata, krv da ti pusti kakve su ivice pragova bile.

Post Reply