Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
dejankuki
Ćale - moderator

Re: Oprema Koju Imate

Post by dejankuki » 16 Sep 2010, 21:33

Ma ljudi, jel ne vidite da covek ima misa u sobi.. izgrisce mu svu drvenariju.... ostace samo HARDware...

Nabavi macku...!!!! poThitno...

:ziveli: :lol:

rock action

Post by rock action » 17 Sep 2010, 13:55

Duane wrote:koja ti je ovo leva? neka den auerbah gitara, verujem da delje
Jean & Jean :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 17 Sep 2010, 14:08

dweezil wrote:very drazesna opremica from @Baba and @rock action. 8) Btw @Baba za koje fore koristish ultra shifter, jel ima mozda neki snimak na tube-u sa neke vase svirke?! Prs je bash lep :bambi:
Hvala :ziveli:

Shifter, najčešće koristim za dizanje za oktavu gore, ponekad oktava dole (tremolo bar funkcija), i za oktavu na dole da svira istovremeno sa direktnim signalom.
Upoređivao sam sa Boss PS-5 i mogu reći da u nekim funkcijama bolje radi Behringer (da ne veruješ), dok samo u trem.bar funkciji mi se čini da Boss malo, ali baš malo, za nijansu glatkije odrađuje (ne znam kako bih drugačije rekao). Ali, u svemu drugom mi se čini da ga Behringer šije. I ako uzmeš u obzir da Behringer košta 50e, a Boss 170e... :? :grummel_2:

Snimaka sa njim nema, baciću link kad bude. Ili, mogu zbudžiti neki uporedni test US600 i PS-5 pa oba spojiti sa Pocket pod-om pa da vidimo šta će da ispadne...

majtimika

Post by majtimika » 17 Sep 2010, 15:48

Baba Slim wrote:Čestitke! :ziveli:

Evo sada sve na gomili, sa sinoćne svirke u Tremi:

Image
Image

sad si me iznervirao po dve stavke

1. kako si to postavio mikrofon na amp
2. Nismo se videli dve nedelje i u pedalbordu nema nista novo , brinem se :D :D :D

rock action

Post by rock action » 17 Sep 2010, 15:52

to je audiotechnica, inace mikrofon za bubanj, verovatno nisu imali onaj mali stalak da nasrafe mikrofon na nj pa su ga okacili da visi :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 17 Sep 2010, 16:25

majtimika wrote:sad si me iznervirao po dve stavke

1. kako si to postavio mikrofon na amp
2. Nismo se videli dve nedelje i u pedalbordu nema nista novo , brinem se :D :D :D
Dobrodošao nazad :ziveli:

1. Ja majmun zaboravim svoj stalak za mic, pa je prvo bilo postavljeno ovako bezbeze, ali smo kasnije ipak stavili mic na kofer normalno na grill pa je bilo kako treba, uz pomoć tvoje omiljene metode "štap & kanap" :)

@rock action - :bambi: :bambi: :bambi: jeste A.T. za bubanj, a kupiću sad njihov MB2K, jeftinu zamenu za SM57, kaže mi više ljudi da jako dobro odrađuje posao...

2. Jbg, mogu i ja malo da o'ladim po pitanju pedala. Ustvari, čekam tebe da prepakujemo već jednom, kao kafu - 3 u 1... :lol:

rock action

Post by rock action » 17 Sep 2010, 16:53

nisam probao, ali verujem da radi dobro...

inace, jedna od najboljih kombinacija koje sam video za ozvuku gitarskog pojacala su zajedno sm57 i Sennheiser e906.

sm je malo ostriji a 906 malo topliji i ravniji ali zajedno su ultrasuper

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 17 Sep 2010, 18:59

Par ljudi sa kojima sam razgovarao koji su ga koristili kažu da radi sasvim pristojno.

Svestan sam ja da je to low budget varijanta, ali verovaću im na reč, i pri tome ću imati na umu da mi je isto tako gomila ljudi rekla da je kod A.T. mikrofona odličan odnos cena/kvalitet. Takođe sam svestan da to ne može raditi identično kao sm57, ali obzirom u kakvim uslovima sviram 95% vremena, ako barem približno radi tako kvalitetno, biću prezadovoljan. A za neku ozbiljniju priču kao što je snimanje, uvek ću moći da se snađem za toliko da nabavim 57-cu, ili šta je već potrebno.

majtimika

Post by majtimika » 17 Sep 2010, 20:31

jes jes stap & kanap, ali jos malo ce bidne kuka & motiklja. :D :D :D

ima za tebe ovaj 3 u 1 gotov samo da gi nosis 8)

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 19 Sep 2010, 02:11

Baba Slim wrote:Par ljudi sa kojima sam razgovarao koji su ga koristili kažu da radi sasvim pristojno.

Svestan sam ja da je to low budget varijanta, ali verovaću im na reč, i pri tome ću imati na umu da mi je isto tako gomila ljudi rekla da je kod A.T. mikrofona odličan odnos cena/kvalitet. Takođe sam svestan da to ne može raditi identično kao sm57, ali obzirom u kakvim uslovima sviram 95% vremena, ako barem približno radi tako kvalitetno, biću prezadovoljan. A za neku ozbiljniju priču kao što je snimanje, uvek ću moći da se snađem za toliko da nabavim 57-cu, ili šta je već potrebno.

Šta je toliko nepristupačno u 57-mici? Koliko znam, nov je 100€, kapiram da polovan može da se nađe za još manje pare

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Sep 2010, 16:57

tyler durden wrote:Šta je toliko nepristupačno u 57-mici? Koliko znam, nov je 100€, kapiram da polovan može da se nađe za još manje pare
Pa, daleko od toga da je to sada neka odvratno nepristupačna cifra, to je tačno, ali ja trenutno ne želim da dam 120e za mikrofon. Da, 120e, jer ni u jednoj radnji nisam našao jeftiniji. Što se polovnih tiče, ne želim više ni polovan mikrofon da kupujem.

Što se tiče A.T., ljudi koji su ga koristili u live kontekstu su jako zadovoljni. Kao što rekoh, verujem da mi u uslovima u kojima sviram nije potreban bolji. Pod tim "uslovi" što stalno pominjem, podrazumevam - jeftine miksete i razglase i ostalu propratnu jeftinu opremu koja se koristi u lokalima u 98% slučajeva, gde čisto sumnjam da bi se primetila ikakva značajna razlika, koja bi bez razmišljanja opravdala razliku u ceni (koja nije velika u svetu mikrofona, a i generalno, i ja to znam, ali ipak postoji).
Kada je u pitanju neka ozbiljnija prilika, snimanje , svirka, odn. neko je angažovan da profesionalno uradi ton, kapiram da će taj neko imati potrebna sredstva za rad, gde spada i pominjana 57-ca.

Mogut

Post by Mogut » 19 Sep 2010, 18:17

Baba Slim wrote: Pa, daleko od toga da je to sada neka odvratno nepristupačna cifra, to je tačno, ali ja trenutno ne želim da dam 120e za mikrofon. Da, 120e, jer ni u jednoj radnji nisam našao jeftiniji. Što se polovnih tiče, ne želim više ni polovan mikrofon da kupujem.

Što se tiče A.T., ljudi koji su ga koristili u live kontekstu su jako zadovoljni. Kao što rekoh, verujem da mi u uslovima u kojima sviram nije potreban bolji. Pod tim "uslovi" što stalno pominjem, podrazumevam - jeftine miksete i razglase i ostalu propratnu jeftinu opremu koja se koristi u lokalima u 98% slučajeva, gde čisto sumnjam da bi se primetila ikakva značajna razlika, koja bi bez razmišljanja opravdala razliku u ceni (koja nije velika u svetu mikrofona, a i generalno, i ja to znam, ali ipak postoji).
Kada je u pitanju neka ozbiljnija prilika, snimanje , svirka, odn. neko je angažovan da profesionalno uradi ton, kapiram da će taj neko imati potrebna sredstva za rad, gde spada i pominjana 57-ca.
Evo jednog primera realnog i zdravog razmišljanja koje se retko viđa kod muzičara, poslovično opterećenih opremama
a uz to često egocentričnih do bestraga... Svaka čast. :bow:

rock action

Post by rock action » 19 Sep 2010, 19:01

plus je uvek dobro imati u steku i svoj mikrofon. ako te saceka 57 npr. svoj ostavis ustekan u torbi, a ako te saceka neko djubre - ili nista - onda lepo izvadis svoj i svi srecni :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Sep 2010, 19:48

Mogut wrote:Evo jednog primera realnog i zdravog razmišljanja koje se retko viđa kod muzičara, poslovično opterećenih opremama
a uz to često egocentričnih do bestraga... Svaka čast. :bow:

:ziveli: Mada, nemoj me pogrešno shvatiti, jako rado bih ja pljunuo 120e za novu 57-cu da mi taj novac ne treba ni za šta drugo, ali to je retko slučaj, tako da... :lol: Jbg, kad već nisi u idealnoj situaciji, onda gledaš da uzmeš nešto približno dobro, što ipak pristojno uradi posao. Nadam se da će A.T. u praksi pokazati da je dobar izbor.
rock action wrote:plus je uvek dobro imati u steku i svoj mikrofon. ako te saceka 57 npr. svoj ostavis ustekan u torbi, a ako te saceka neko djubre - ili nista - onda lepo izvadis svoj i svi srecni :D
That's what I'm talkin' about :ziveli:

Mogut

Post by Mogut » 20 Sep 2010, 00:31

Naravno, ne odnosi se moj komentar isključivo na 57icu, već na to da
mali broj ljudi je svestan u kakvim okolnostima će svirati i šta je
tu ograničavajući faktor, dok će veći deo fetišizirati opremu i maštati
ili pucati silne pare na opremu koja ili neće doći do izražaja ili je
isti efekat mogao biti postignut sa manje sredstava ali više znanja.

Odoh ja u off, al eto... :ziveli:

Post Reply