Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Ako ih menjas tako kako ih menjas, koja je poenta praviti gitaru?nemanjavelimirovic wrote:koji telekaster kupiti ili dali praviti?
To je jedini minus kad je u pitanju rucni rad. U svakom drugom pogledu, rucni rad (naravno, dobar rucni rad) jede svaku firmiranu gitaru. Pogotovo s obzirom da bi mogao da biras sve od profila vrata do broja namotaja na magnetu.Baba Slim wrote:. Naravno, pod uslovom da ta gitara onda ne ide nikud dalje, vec ostaje za unuke.![]()
Ma ne menjam ja gitare iz nekog hira, nego shto nikad nemam pare na gomili da kupim neku kako treba (osim u slucaju Deluxe-a, sa kojim sam zadovoljan). Realno imam sad taj Frankenshtajn Jazzmaster, Deluxe i Lite Ash telac, ali naravno, poshto ostaju Deluxe i Frankenjazzmaster, trebalo bi uzeti neku gitaru sa tele prizvukom tj bash ono klasik tele, koji bi mi radio posao zasvagda na polju single coil magneta...Kill surf city wrote:Ako ih menjas tako kako ih menjas, koja je poenta praviti gitaru?nemanjavelimirovic wrote:koji telekaster kupiti ili dali praviti?
Ma najvise se radi o tome na cemu probash, iskreno odavno sam skapirao da pojacalo igra u zvuku bar 70posto, jer mi je svaki put takvo bilo iskustvo, da jednostavno pojacalo diktira vecinom zvuk... Fenderi od 1,5k i vishe evra mi ne padaju na pamet jer iskreno kojice mi to racq, nisam ja neki ultramegagiga svirach koji puni arenu, no najobicniji gitarista indie bendova, koji verovatno nikad nece biti neshto poznati...A i jos jedna stvar - vrsta mjuze mi je diskutabilni pojam - Mislim, pro co rat i sl nisu bash twangy fazoni, a opet teletina na klinu je za mene to shto zelim... A to shto si pomenuo - ma FEnder moze da bude golo go*no nevezano za cenu, meni je recimo jedan lik rekao da je Gilmurov sig strat totalno njesra jer Jujednostavno to nije to....samo izgleda super. Vecina gitara tih preskupih jako lepo izgleda, ali iskreno ja ne vidim razliku izmedju nekog USA strata sa munj magnetima od Custom Shop Mega Giga Yuri Shishkov tripova, koji su mi vecinom i vizuelno bezveze, kinjdjure ih da bi uvalili malogradjanima, taj mi je osecaj...Baba Slim wrote:Praviti ili kupiti?...
Majti i ja smo bili u Mitrosu pre izvesnog vremena, i probali smo nekog USA Telca od preko 150k rsd, i da budem iskren - ono nije ni za k*. Ne zato sto je meni Majti pravio gitaru pa sada nju hvalim ili njega kujem u zvezde (iako po meni on to i zasluzuje), vec zato sto kad smo probali gitaru, obojica smo se zgledali, i komentar je bio - sta je ovo bog te tvoj, da nisu stavili koju nulu viska na cenu?
EDIT: Ovaj Telac sa klipa uopste nije los, naprotiv...
Iskreno razmisljam o jednoj postavci:Tufli wrote:Nemanja , a npr handmade Jazzmaster? Oduvek si hteo da ga imash..
Problem bi bio ako bi reshio da ga nekad prodash, pa ulozene pare teshko da bi mogao da izvuchesh, ali generalno to bi mogla da bude vrhunska gutara.
Pa da, i meni je to nekako bolja verijanta i ono shto je takodje super osecaj je da je to unikatno i samo tvoje, a i to mu daje poseban shmek. Realno sve sam manje u fazonu da mora oridjidji ali dete u meni proradi kad vidim Fender logo jer sam u isti gledao 10 godina pre prvog fendera i to mi je verovatno stvorilo jake posledice. 10 godina nisam uspeo da pazarim Fender, i onda je krenuo HAOS.Funkomat wrote:To je jedini minus kad je u pitanju rucni rad. U svakom drugom pogledu, rucni rad (naravno, dobar rucni rad) jede svaku firmiranu gitaru. Pogotovo s obzirom da bi mogao da biras sve od profila vrata do broja namotaja na magnetu.Baba Slim wrote:. Naravno, pod uslovom da ta gitara onda ne ide nikud dalje, vec ostaje za unuke.![]()
Sad sam bas u procesu smisljanja novog projekta i to je ono... kao klinac u prodavnici slatkisa, sto bi rekli. Milina!
Moja omiljena kombinacija boja... <3nemanjavelimirovic wrote:
Gle gle gledaj:
[youtube]reX8jh9Unc8&feature=player_embedded[/youtube] shta mislite?
nemanjavelimirovic wrote:![]()
Mozda nikad nemas pare na gomili zato sto kupujes iz hira?nemanjavelimirovic wrote:Ma ne menjam ja gitare iz nekog hira, nego shto nikad nemam pare na gomili da kupim neku kako treba (osim u slucaju Deluxe-a, sa kojim sam zadovoljan). Realno imam sad taj Frankenshtajn Jazzmaster, Deluxe i Lite Ash telac, ali naravno, poshto ostaju Deluxe i Frankenjazzmaster, trebalo bi uzeti neku gitaru sa tele prizvukom tj bash ono klasik tele, koji bi mi radio posao zasvagda na polju single coil magneta...Kill surf city wrote:Ako ih menjas tako kako ih menjas, koja je poenta praviti gitaru?nemanjavelimirovic wrote:koji telekaster kupiti ili dali praviti?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest