Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kill surf city

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by Kill surf city » 23 Sep 2011, 14:36

Ako se nekome svidja i kako zvuci i kako izgleda, razumem argument. Meni nit se svidja kako zvuci, jos manje kako izgleda :mrgreen: , al jbg, to je zato sto nemam taj zvuk/tu estetiku u glavi. Sasvim legitimno. :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Sep 2011, 14:54

Ma ja se trudim da budem objektivan. To jeste dobra gitara. E sad, meni nikad nije ležala ni jedna gitara sa 3 magneta, pa tako ni ova po tom pitanju ne može da legne. Takođe, ima jako tanak vrat, a ja sam navikao na "toljage". Takođe volim i deblje žice, a sa onakvim vratom ja se ne bih usudio da preterujem po tom pitanju. Ali smatram i pored svega toga da je to stvarno vrlo kvalitetan instrument, i vrlo upotrebljiv instrument. Meni jste Telecaster broj 1 električna gitara, ali ne možemo svi svirati Telecaster, zar ne?

Kill surf city

Post by Kill surf city » 23 Sep 2011, 14:56

Ma jasta, ja sam skroz za raznovrsnos' prema licnim potrebama, samo mi bilo smesno ono sto je Funkomat napisao. :mrgreen:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 23 Sep 2011, 17:49

"Kako si pocheo?"

-"Drushtvo me navuklo..."

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Sep 2011, 19:12

Pokvarili te mangupi :lol:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 28 Sep 2011, 00:09

Ma telekaster je keva, jebo Parkera i tako to :mrgreen: :XD: Zezam se naravno.

Evo ja resio: Prodao strata, sutra dolazi lik sa 370Evrona po njega imam u shteku oko 130 to je 500 Evrona. Kontam da utopim i Lite Ash-a i Vox AC30 moj handmade i da iz toga izvucem barem jos 600-700jura. 1100 Evra, ako sve bude po planu - koji telekaster kupiti ili dali praviti? Ajde malo da se ova tema vrati iz mrtvih, mora bar jednom dnevno neki post, s obzirom na telecaster zarazu na forumu... :mrgreen: 8) :kokice:

Bajdvej uzeo sam od basiste Roland Cube 60 Japanski jer sam skapirao da je savrsheno za potrebe manjih svirki, za vece imam bejzmen i aj cao. Vox je super amp, ali je velik takodje, pa nema smisla, sta ce mi dva velika pojacala i 4 gitare, nisam shiva :ticonguitar:

Gle gle gledaj:
[youtube]reX8jh9Unc8&feature=player_embedded[/youtube] shta mislite? :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 28 Sep 2011, 00:59

nemanjavelimirovic wrote:koji telekaster kupiti ili dali praviti?
Ako ih menjas tako kako ih menjas, koja je poenta praviti gitaru? :hmm:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 28 Sep 2011, 01:04

Praviti ili kupiti?...

Nekad mi je odgovor na tu dilemu iskljucivo bio kupovina firmiranog. Medjutim, to se poljuljalo u znatnoj meri. Zasto? Zato sto sam ubedjen da je Telebaba daleko bolja gitara (i to bogami sa budget magnetima - GFS, 70$ par) od mnogih fabrickih koje daleko prevazilaze cenovni rang kostanja rucnog rada (ako izuzmemo rucne radove jako skupih majstora sa reputacijim).

Majti i ja smo bili u Mitrosu pre izvesnog vremena, i probali smo nekog USA Telca od preko 150k rsd, i da budem iskren - ono nije ni za k*. Ne zato sto je meni Majti pravio gitaru pa sada nju hvalim ili njega kujem u zvezde (iako po meni on to i zasluzuje), vec zato sto kad smo probali gitaru, obojica smo se zgledali, i komentar je bio - sta je ovo bog te tvoj, da nisu stavili koju nulu viska na cenu? :-)

Elem, na to se jos dodala i cinjenica odn. (moje licno barem) odusevljenje time kako JAKO jeftina gitara moze neverovatno dobro da radi (isto majtijev, "90e" challenge Telac)... Ako nista drugo natera te da dooobro razmislif kako ces da potrosis tesko zaradjene/ustedjene pare.

Svi znamo sta ima a sta nema preprodajnu vrednost, i tako dalje. Ja licno ne bih voleo da sam pred tom dilemom. Mozda bi najbolje bilo da cekas da uleti neki stariji komad, pa da tome das sansu. Ali, sada sa svim ovim saznanjima, i jos narocito ako znas kakav zvuk hoces, ja licno bih se jako tesko opredelio da kupujem novu gitaru, kod koje svi znamo da dobrim delom placas logo, vec bih pre dao sansu rucnom radu. Naravno, pod uslovom da ta gitara onda ne ide nikud dalje, vec ostaje za unuke. :-)

Da ne pricam da mislim da bi ti posle tog rucnog rada jos i ostalo para od te sume...

EDIT: Ovaj Telac sa klipa uopste nije los, naprotiv...
Last edited by Baba Slim on 28 Sep 2011, 01:11, edited 1 time in total.

Tufli

Post by Tufli » 28 Sep 2011, 01:08

Nemanja , a npr handmade Jazzmaster? Oduvek si hteo da ga imash..
Problem bi bio ako bi reshio da ga nekad prodash, pa ulozene pare teshko da bi mogao da izvuchesh, ali generalno to bi mogla da bude vrhunska gutara.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 Sep 2011, 01:13

Baba Slim wrote:. Naravno, pod uslovom da ta gitara onda ne ide nikud dalje, vec ostaje za unuke. :-)
To je jedini minus kad je u pitanju rucni rad. U svakom drugom pogledu, rucni rad (naravno, dobar rucni rad) jede svaku firmiranu gitaru. Pogotovo s obzirom da bi mogao da biras sve od profila vrata do broja namotaja na magnetu.
Sad sam bas u procesu smisljanja novog projekta i to je ono... kao klinac u prodavnici slatkisa, sto bi rekli. Milina!

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 28 Sep 2011, 01:38

Kill surf city wrote:
Ma ne menjam ja gitare iz nekog hira, nego shto nikad nemam pare na gomili da kupim neku kako treba (osim u slucaju Deluxe-a, sa kojim sam zadovoljan). Realno imam sad taj Frankenshtajn Jazzmaster, Deluxe i Lite Ash telac, ali naravno, poshto ostaju Deluxe i Frankenjazzmaster, trebalo bi uzeti neku gitaru sa tele prizvukom tj bash ono klasik tele, koji bi mi radio posao zasvagda na polju single coil magneta...
Baba Slim wrote:Praviti ili kupiti?...

Majti i ja smo bili u Mitrosu pre izvesnog vremena, i probali smo nekog USA Telca od preko 150k rsd, i da budem iskren - ono nije ni za k*. Ne zato sto je meni Majti pravio gitaru pa sada nju hvalim ili njega kujem u zvezde (iako po meni on to i zasluzuje), vec zato sto kad smo probali gitaru, obojica smo se zgledali, i komentar je bio - sta je ovo bog te tvoj, da nisu stavili koju nulu viska na cenu? :-)

EDIT: Ovaj Telac sa klipa uopste nije los, naprotiv...
Ma najvise se radi o tome na cemu probash, iskreno odavno sam skapirao da pojacalo igra u zvuku bar 70posto, jer mi je svaki put takvo bilo iskustvo, da jednostavno pojacalo diktira vecinom zvuk... Fenderi od 1,5k i vishe evra mi ne padaju na pamet jer iskreno kojice mi to racq, nisam ja neki ultramegagiga svirach koji puni arenu, no najobicniji gitarista indie bendova, koji verovatno nikad nece biti neshto poznati...A i jos jedna stvar - vrsta mjuze mi je diskutabilni pojam - Mislim, pro co rat i sl nisu bash twangy fazoni, a opet teletina na klinu je za mene to shto zelim... A to shto si pomenuo - ma FEnder moze da bude golo go*no nevezano za cenu, meni je recimo jedan lik rekao da je Gilmurov sig strat totalno njesra jer Jujednostavno to nije to....samo izgleda super. Vecina gitara tih preskupih jako lepo izgleda, ali iskreno ja ne vidim razliku izmedju nekog USA strata sa munj magnetima od Custom Shop Mega Giga Yuri Shishkov tripova, koji su mi vecinom i vizuelno bezveze, kinjdjure ih da bi uvalili malogradjanima, taj mi je osecaj... :)
Tufli wrote:Nemanja , a npr handmade Jazzmaster? Oduvek si hteo da ga imash..
Problem bi bio ako bi reshio da ga nekad prodash, pa ulozene pare teshko da bi mogao da izvuchesh, ali generalno to bi mogla da bude vrhunska gutara.
Iskreno razmisljam o jednoj postavci:
Image
Funkomat wrote:
Baba Slim wrote:. Naravno, pod uslovom da ta gitara onda ne ide nikud dalje, vec ostaje za unuke. :-)
To je jedini minus kad je u pitanju rucni rad. U svakom drugom pogledu, rucni rad (naravno, dobar rucni rad) jede svaku firmiranu gitaru. Pogotovo s obzirom da bi mogao da biras sve od profila vrata do broja namotaja na magnetu.
Sad sam bas u procesu smisljanja novog projekta i to je ono... kao klinac u prodavnici slatkisa, sto bi rekli. Milina!
Pa da, i meni je to nekako bolja verijanta i ono shto je takodje super osecaj je da je to unikatno i samo tvoje, a i to mu daje poseban shmek. Realno sve sam manje u fazonu da mora oridjidji ali dete u meni proradi kad vidim Fender logo jer sam u isti gledao 10 godina pre prvog fendera i to mi je verovatno stvorilo jake posledice. 10 godina nisam uspeo da pazarim Fender, i onda je krenuo HAOS. :mrgreen: :ziveli:

Svakao shta god uradio, necu da zurim ne isplati se. Nego, jel moze neko da mi kaze neshto o ovoj gitari: http://www.kupujemprodajem.com/Fender-T ... -oglas.htm O cemu se radi? Tozla bih naravno skinuo u slucaju kupovine, jelte, mrzim tozla hardver... :) :ziveli:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 28 Sep 2011, 01:58

nemanjavelimirovic wrote:
Gle gle gledaj:
[youtube]reX8jh9Unc8&feature=player_embedded[/youtube] shta mislite? :ziveli:
Moja omiljena kombinacija boja... <3
Chak me sustizhe neki GAS ogranak da dam baju na refinishiranje, i to ovako da izgleda i da bude nitro, blago mat, ne skroz sjajno... (inache, izashao je baja i ovoj kombinaciji, ali nema kod nas... niti ce verovatno)

Shto se tiche tvoje dileme...
Ne bih voleo da sam u tvojoj kozhi.
Jako je to teshko. Puno je to novca i onda kad si tako blizu nekad treba kupiti ono o chemu si sanjao i mashtao, da sebi udovoljish,
a onda sa druge strane, poshto te je zhivot usput nechemu i nauchio znash da to ne vredi toliko para i da su ce ti ruchni rad mozhda biti boljeg kvaliteta (ali drazhi.... hmmm... nisam siguran... svi smo pomalo robovi sujete, voleli mi to ili ne..)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 Sep 2011, 01:59

nemanjavelimirovic wrote: Image
:homer:

Kod ove iz oglasa se dosta toga ne podudara sa 50kom, kontam neka budzotina ali matori, da ja kupujem gitaru od 1000e, definitivno bih trazio nesto u sta ne moram da ulazem dodatnih 150, ako ne i vise (zlatni hardver, jel). :D

Kill surf city

Post by Kill surf city » 28 Sep 2011, 02:00

nemanjavelimirovic wrote:
Kill surf city wrote:
Ma ne menjam ja gitare iz nekog hira, nego shto nikad nemam pare na gomili da kupim neku kako treba (osim u slucaju Deluxe-a, sa kojim sam zadovoljan). Realno imam sad taj Frankenshtajn Jazzmaster, Deluxe i Lite Ash telac, ali naravno, poshto ostaju Deluxe i Frankenjazzmaster, trebalo bi uzeti neku gitaru sa tele prizvukom tj bash ono klasik tele, koji bi mi radio posao zasvagda na polju single coil magneta...
Mozda nikad nemas pare na gomili zato sto kupujes iz hira? :lol: Asalimsejamalo © bez lose namere. :ziveli:

Vezano za ovaj zlatni tele, jope dobronameran savet - ako ti to ne lezi, zaobidji ga. Nema leba na duze staze od tih kupovina - 'cim uzmem, menjam ono & ovo'. Mozda je stvarno najbolje da sastavis jednu djitricu kako zelis, ozbiljno ! Bas neki vaki jag/jazz telo, tele struA, ko sto si okacio. :ziveli:

ultraedit: Zlatni tele Danko Z™ prodaje, bougkte. :lol:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 28 Sep 2011, 09:18

Ja ću samo da ti kažem da za te pare možeš da dobiješ ručno rađenog telca kakvog poželiš sa najkvalitetnijim hardware-om. To važi i za tvoju ideju sa slike, ne treba se samo na Telca ograničiti ako ti se dopada i nešto drugo. :)
Čak i Fender logo nije nerešiv ali mislim da je to pogrešno stavljati na ručno rađenu gitaru...

Post Reply