Tone to die for
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Tone to die for
[youtube]iJCXpFy0E5s&feature[/youtube]
gore na par stranica pre Dushan je postavio pitanje da li mislim da je dobro sviranje nespojivo sa umetnoscu pravljenja pesme, i ono pa naravno da nije. Ali posto se tema povela u smeru tzv. virtuoza ili podgrupacije shredera i korisnosti u bendu aj da kazem ovako. Naravno da ima primera odlicnih tehnickih gitarista pa ajde nek ih nazovu i schrederima mada po meni oni to nisu, kao npr Paul Gilbert, ili George Lynch, znaci ljudi koji su uspeli da pomire ispucavanje djitre spram cilja benda i pesme, tu pre svega mislim na ovog drugog koji cak ni produkcijski sve manje izdizhe sebe u bandu. Ali tu opet dolazimo do pitanja dobro ukusa, stila i umerenosti, odmerenosti. Jedan je Eddie Van Halen,Malmsteen, Vai ili Satriani, ili npr Django, jer oni su uspeli da izgrade prepoznatljiv i intiman stil koji je povukao za njima citavu lavinu gitarista.Mozda bi bolje bilo da dam primere u muzici koji najvise i slusham posto sam rock nesto i ne pratim. Znaci npr. Brent Mason covek koji je odsvirao najvise ploca country muzike i mozda jedan od najsnimanijih studijskih muzicara ikad, covek je def ubica i mrak, i eto snimio je par solo albuma koji su ono, meni konkretno muzicki dosadni, znaci ne ulazim u umece sviranja i pokazane fore na tim plocama vec na celokupan dojam . Znaci mene licno vise pogodi kad cujem na telecasteru Vince Geil-a, emotivno me vise pogodi, coveka koji je ono pre svega kantautor pa tek onda i gitarista. Il mozda da dam josh jedan primer. Bela Flek covek je isto ono dem mag, al eto ja vise volim da cujem Ron Blocka ili Earl Scrugssa. Hocu da kazem sto si veci mag na instrumentu treba da budes iskuliraniji da to sto sviras u bandu ne bude smor a zanimljivo samo studentima Berkley-a.
Dotakli ste se ovde i umece sviranja i ovladavanja gitarom, i umece komponovanja i pravljenja pesama su dve sasvim razlicite stvari. Gore ste naveli Neil Younga ono, covek je def ako cemo tehnicki smesan kao gitarista ali to i nije poenta, covek je legenda rok muzike i napisao je neke od najvaznijih stranica te muzike. Znaci sto se tice umetnosti pisanja pesama, def ne mislim da moras da si virtuoz da bi umeo da napises dobru pesmu, mislim da je bitniji talenat i spremnost da ucis, ali ne apredja, nego kako se pise pesma.
Dotakli ste se ovde i umece sviranja i ovladavanja gitarom, i umece komponovanja i pravljenja pesama su dve sasvim razlicite stvari. Gore ste naveli Neil Younga ono, covek je def ako cemo tehnicki smesan kao gitarista ali to i nije poenta, covek je legenda rok muzike i napisao je neke od najvaznijih stranica te muzike. Znaci sto se tice umetnosti pisanja pesama, def ne mislim da moras da si virtuoz da bi umeo da napises dobru pesmu, mislim da je bitniji talenat i spremnost da ucis, ali ne apredja, nego kako se pise pesma.
[youtube]vVzKLJHMKLQ&feature[/youtube]
držte čizme unt šešire!
-
Odoh iscrpljen spavati u stepi©
+prasnjavi slide

+prasnjavi slide
-
Ne treba se uopce svadjati, sirimo ljubav.Duane wrote:sa šrederima i inženjerima se ne treba svadjati
prvi postulat internet diskusija

Evo, za Djeda & S. Ovako zamisljam njihovu rock skolu.

- Dersu Uzala
To je taj Lespol.
Sad, ako neko ovo nikad nije vido, ili pojma ne zna o cemu pricamo, ili hoce da zapodene kabvgu kako je to taj Lespol ili NIJE to taj Lespol, Mashta, Masha Alah, Nameste, Kesme, M'nadimhoda, Pajdjur, i to.
Sad, ako neko ovo nikad nije vido, ili pojma ne zna o cemu pricamo, ili hoce da zapodene kabvgu kako je to taj Lespol ili NIJE to taj Lespol, Mashta, Masha Alah, Nameste, Kesme, M'nadimhoda, Pajdjur, i to.
'namaste
- Dersu Uzala
Daj bre, hocu kuci.
Di god ta kuca dije.

Di god ta kuca dije.
za u potpis
uz dopustenje
ton
emocija, Hazel, Maggot Brain, English Muff'n i tako to ...

ton
emocija, Hazel, Maggot Brain, English Muff'n i tako to ...
OK... OndaK nesto prigodnoDersu Uzala wrote: Daj da vidimo tvoj rad.
U redu je ako ga ne das. Ne dam ni ja bas sve. Ali stosta sam kacio ortacima ovde, sto javno sto privatno, pa imam neke svedoke.
Izadji na crtu.

http://soundcloud.com/user738286968/merrily
- Dersu Uzala
Sjajno je ovo. A-pirando.zwelj wrote:OK... OndaK nesto prigodnoDersu Uzala wrote: Daj da vidimo tvoj rad.
U redu je ako ga ne das. Ne dam ni ja bas sve. Ali stosta sam kacio ortacima ovde, sto javno sto privatno, pa imam neke svedoke.
Izadji na crtu.
Ktome, Luni Tuns. Epik.
Probaj, sinko, ovaj probaj prstima. Desne ruke.
Poslusaj Foghorna Leghorna.
zwelj wrote:OK... OndaK nesto prigodnoDersu Uzala wrote: Daj da vidimo tvoj rad.
Izadji na crtu.

Ovo ide na zvono