to moze da se odradi.
ali je pitanje da li majstori hoce time da se bave i koliko li ce naplatiti. Mozda je jednostavnija varijanta da kupis drugi vrat, ili da platis majstorima da ti naprave samo vrat, plus ces moci da menjas kad ti dune...
w437776 wrote:
Ali opet je pitanje koliko ce to da kosta jer je vrat vrlo karakteristican - ima 27 pragova:
Hamer Californian podmodel .. deluxe.. valjda.. a jesi li svirao ti tog Hamera...? meni se cini da on nije u "D" vec da mu je stomace maaalkice iznad sredine.. vise dodje kao pola jajeta... (ko me razume, razumeo me je..)
w437776 wrote:
Ali opet je pitanje koliko ce to da kosta jer je vrat vrlo karakteristican - ima 27 pragova:
Hamer Californian podmodel .. deluxe.. valjda.. a jesi li svirao ti tog Hamera...? meni se cini da on nije u "D" vec da mu je stomace maaalkice iznad sredine.. vise dodje kao pola jajeta... (ko me razume, razumeo me je..)
Svirao sam, gitara je moja. Vrat jeste blago asimetrican, tanak, lagan, zice niske...
Meni su ovi saveti bili i vise nego korisni. Osim sto ja nemam pojma sta je kapodaster:-(... Kupio sam nedavno Ibanez gitaru kojoj su zice suvise blizu vrata, pa se na nekim pragovima javljaju buzz notes. Da li samo treba da odaljim zice, ili moram da podesim i reljefnost vrata???
Strauss wrote:Meni su ovi saveti bili i vise nego korisni. Osim sto ja nemam pojma sta je kapodaster:-(... Kupio sam nedavno Ibanez gitaru kojoj su zice suvise blizu vrata, pa se na nekim pragovima javljaju buzz notes. Da li samo treba da odaljim zice, ili moram da podesim i reljefnost vrata???
Verovatno samo treba da menjas visinu zica, ali ako si menjao zice na deblje ili tanje, onda moguce da treba i da se dotegne/otpusti sipka...prostudiraj malo link.
Nisam menjao debljinu zica, nego sam spustio stim za ceo stepen:)! da li to znaci da treba da podesim reljefnost??? I ako podesavam reljefnost, da li onda moram da podesavam i intonaciju???
Suvise kasno:-)... Posto sam poceo da podesavam sipku pre nego sto sam procitao tvoj odgovor... I sad namestam intonaciju, a posto to prvi put u zivotu radim, preznojavam se kao u sauni:-)... Ipak, hvala na savetima...
nadjoh par korisnih klipova (ne znam da li su bili) ali reko' da ih postavim...
gitara se stvarno ne rastimava cak i posle visesatnog sviranja i bendovanja