Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
guv'nor

Re: Oprema Koju Imate

Post by guv'nor » 05 Oct 2010, 15:50

nenadnenad wrote:koji je to bassman?
:XD:

@Nebojsak,
Još jednom čestitke, lepo napakovano! :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 05 Oct 2010, 16:12

E, a fora je u tome što sam sad definitivno otkrio neke potove na određenim pedalama :) Do sada sam uglavnom svirao na jačalima sa prilično naglašenim karakterom, a užasno mi je komplikovano da konačno složim taj zvuk za postojeći bend, pošto ima dosta brzosmenjujućih nestandardnih rifova koji zahtevaju da se čuje žica, a opet da bude malo gaina.

Elem, Filter pot na pacovu se prvi put pokazao u nečemu što nije solo. Drndao sam po postavkama svega i svačega, panjio standardno midlove, držao dist na minimumu, i sve vreme su mi izlazili oni zajebani zrnasti pršteći visoki, a drastičnije smanjivanje trebla na pojačalu bi ga umuljalo previše. I onda odvrnem Filter na podne (akcija koja je do sada bila nepoželjna osim kod solaža, pošto zamuti ton), i dobijem predivan suvarak, rng rng rng klang :metal: , i dalje prezentan, ali bez šuštanja :) Plus sam izvalio hot spot distu za tu situaciju (bukvalno jedna pozicijica između 0 i 0,5). E sad, ostaje mi da smislim kako to održavati u koncertnim uslovima bauljanja po bini :)

Rocketov Roger Mayer klon je tek ludilo u ovoj varijanti, ali on ide sledeći u detaljno razmatranje i eksperimente.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 05 Oct 2010, 16:31

jbg, ne vidim na slici sta je a nisam pratio pricu ako je pominjaTo sta ce se uzeti ili sta se uzelo

guv'nor

Post by guv'nor » 05 Oct 2010, 16:36

E jbga, ja mislio ti opet zafrkavaš, pošto već duže vreme traje zezancija na temu Blues Junior - Bassman. :)
nebojsak wrote:E, a fora je u tome što sam sad definitivno otkrio neke potove na određenim pedalama
Jes', ta stara "bas" pojačala primaju pedale ko ništa na svetu. ^^

Vaske023

Post by Vaske023 » 05 Oct 2010, 16:48

Ponovio se i ja malo(posle duzeg vremena :mrgreen: )
Image

nebojsak

Post by nebojsak » 05 Oct 2010, 16:52

nenadnenad wrote:jbg, ne vidim na slici sta je a nisam pratio pricu ako je pominjaTo sta ce se uzeti ili sta se uzelo
Silverface 135.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 05 Oct 2010, 19:10

Sa prethodne strane o Hellbabe >

bio danas kod Funkomata, uspešno je zamenio trim pot, stavili 250k umesto 1M jer nije bilo tako malog trimera od 1M, ali ispostavilo se da je razlika u vrednosti totalno nebitna jer sve radi isto, odn. kako treba. :bravo:

Snimiću nešto ovih dana, kad prođe frka oko ispita ove nedelje.

Funk, veeeliko hvala još jednom, i definitvno mora uskoro da padne jedno opipljivo :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Oct 2010, 19:26

Baba Slim wrote: ali ispostavilo se da je razlika u vrednosti totalno nebitna jer sve radi isto, odn. kako treba. :bravo:
Nije isto, jebiga da smo vratili 1M mogao bi da ga podesis da se mnogo sporije gasi kad se vrati u originalniji polozaj ali ne znam sto bi to bilo ko hteo + i ovako moze da se podesi nepotrebno veliki dilej. :)
Baba Slim wrote:Funk, veeeliko hvala još jednom, i definitvno mora uskoro da padne jedno opipljivo
:wink: :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 05 Oct 2010, 19:31

Funkomat wrote:Nije isto, jebiga da smo vratili 1M mogao bi da ga podesis da se mnogo sporije gasi kad se vrati u originalniji polozaj ali ne znam sto bi to bilo ko hteo + i ovako moze da se podesi nepotrebno veliki dilej. :)
Tačno tako, samo što ja odmah u početku nisam računao na mogućnost maksimalno odloženog gašenja, tako da je u mojoj glavi ovo ista stvar. :lol:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Oct 2010, 19:38

Ja bih njega potpuno zamenio џампером da se gasi sto brze. Kontam da ces vec posle dan-dva navici na to koliko smes da ga "ljuljas" a da se ne ugasi. Pogotovo s obzirom da mozes da ides bukvalno 2mm pred kraj sweep-a a da se ne gasi. Paljenje/gasenje je odlicno odradjen na pedali.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 05 Oct 2010, 21:02

Hm, čudno je to što, koliko sam guglao po netu, to automatsko paljenje i gašenje je upravo stvar po kojoj ljudi najviše pljuju, kao totalno suvišna stvar. :)
I oni ljudi koji se odluče da ga moduju, uglavnom se igraju položajem LED-a i fotoćelije jer drastično utiče na zvuk, i ugrađuju true bypass sa prekidačem kao kod Crybaby-ja...
Ok mi je ovako za sada, koristiću prvo ovako neko vreme. Mada, mislim da bilo kakve promene po ovom pitanju neće biti potrebne... :kokice:

rosoneri

Post by rosoneri » 05 Oct 2010, 21:08

Posto se ne razumem bas u Ebay moze li mi neko reci da li je ovo neka zajebancija ili sta ?

http://cgi.ebay.de/Epiphone-Les-Paul-St ... 2eb053b217
http://cgi.ebay.de/99-NEW-EPIPHONE-LES- ... 43a228dc1a

Cemu ovakve cene ?

sl0e

Post by sl0e » 05 Oct 2010, 21:12

Pa obicna aukcija je u pitanju.

eg303

Post by eg303 » 05 Oct 2010, 21:26

Za onu prvu gitaru je još 4, a drugu 24 dana fore da nabiju do tih nekih tristotinak evra...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Oct 2010, 21:39

Baba Slim wrote:Hm, čudno je to što, koliko sam guglao po netu, to automatsko paljenje i gašenje je upravo stvar po kojoj ljudi najviše pljuju, kao totalno suvišna stvar. :)
I oni ljudi koji se odluče da ga moduju, uglavnom se igraju položajem LED-a i fotoćelije jer drastično utiče na zvuk, i ugrađuju true bypass sa prekidačem kao kod Crybaby-ja...
Ok mi je ovako za sada, koristiću prvo ovako neko vreme. Mada, mislim da bilo kakve promene po ovom pitanju neće biti potrebne... :kokice:
Automatsko paljnje i gasenje je meni jako losa i suvisna stvar, kao sto ti rekoh ali je kvalitetno odradjen u smislu da se brzo palo/gasi, osetljiiv na najmanji pokret, ne utice narocito na sweep (sem onih 2mm sto pomenuh) i slicno... Bar koliko sam ja skontao u onih po h. :)

Post Reply