Gitara Iz Vaših Snova?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sirkan

Re: Gitara Iz Vaših Snova?

Post by sirkan » 16 Feb 2010, 13:04

Na primer ovo bi bilo dreams come true.... :bow:

Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 17 Feb 2010, 07:06

friedman wrote: Poslušaj nešto, možda se ne pokaješ. :wink:
Ma jesam, naravno. Nekoliko albuma. Cak i onaj dvostruki, sta li je. Kao laganice na jednom CD-u a na drugom heavy. Meni su ti momci vocni, sto kaze Glava :ziveli:.

Elem, ne znam ni sam sto se uplicem u ovakve rasprave. Ja vi rekoh sta sam imao a vi gospodo kako hocete :bambi:.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 17 Feb 2010, 07:19

sub_zer0 wrote:Ma pogresio je Dersu. :) Hteo je da kaze 4. :lol: Fridman(i to trenutno), Zivojinovic, Santana, Meola. Ostali su neki totalno nebitni likovi. Momke iz Opeth-a ne racunam (iako volim taj bend, likovi sviracki nisu u rangu navedenih gitarskih heroja).
Meola su kupili parama pre vrlo kratkog vremena. 40 godina covek svirao Les Paula. Tako da dok bar 10 godina ne svira PRS, ne racuna se.

Marty svira od prosle godine nekog PRS-a ali nije endorsee, no ne mari nista. Anyway, Marty je gear slut :ziveli:, a obaska sto je verovatno hteo da nadrnda Ibanez tim potezom. Uzgred, Marty svira i Gary Kramer Deltawing, prica se u kuloarima.

Zivojinovic je svirao PRS najduze po stazu iza Santane, ali svirao je druge gitare jos duze a i danas svira 15 razlicitih gitara 5 razlicitih firmi u toku jednog certa.

Na posletku, sve je to ok, nemam zamerku, ali tesko da se ti likovi mogu svrstati u najmetalskije, a to je bila poenta mog repartea koji je sada otisao dodjavola :mrgreen:.

I kad smo vec kod PRS-a, Orianthi je carica :bambi:. Ta ce im doneti najvecu kintu.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 17 Feb 2010, 07:50

Uzgred, moram da napomenem zarad neke objektivnosti da i ne pratim neku 'najmetalskiju' scenu vec godinama, pa i ne znam sta se sve danas svira i ko koje instrumente svira jer mi je postalo i nebitno. Drvo kao drvo nije toliko ni bitno, sve se da nadomestiti u lancu zvuka iza gitare. Secam se samo ovakvih pitanja oko 'najmetalskijih' gitara od ranije, cuo sam ih pre. Onda se logicno namece vizija (ali kazem iz 80-tih i ranih 90-tih) a u toj viziji vecina likova kojih se secam su prasili Charvele i Jacksone. A ogromna vecina Charvela i Jacksona su tada pravljeni od aldera i basswood-a. Prema tome, vise radi kod mene sistem dedukcije nego neka statisticka metoda, nisam lupao recke sta ko svira :kokice: .

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 17 Feb 2010, 16:14

Namerno nisam pominjao Orianti, iako vidim da joj popularnost raste :) Sta znam, meni ona nije nista posebno. Ok svira, simpaticna je i zensko je i verovatno je zbog toga guraju. Daleko je bolja od svih gitaristkinja, koje sam do sada cuo. Bar zna da svira i ima koliko toliko pristojan ton. Zvuk mi se ne svidja, ali to je subjektivno.

Bacio sam uvo na njen poslednji album (vidim na wiki da ima cak 2) i mozda bi mi se svideo da sam americka tinejdzerka. Posto nisam i ne volim te pop Hana Montana vocne teenage tripove (koji su ruglo sami po sebi), mogu samo da pritisnem shift+del na tastaturi. Pozitivna stvar je sto ce se neko, slusajuci to, mozda okrenuti ka pravim stvarima. Ko zna... Ali neka je, neka svira, mozda napravi nesto vredno u karijeri. :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Feb 2010, 16:25

Kaki King jede Orianti na svakom polju.
Dodushe, nisam chuo da Kaki svira metal, ali ne sumnjam da bi briljirala.

Highway One

Post by Highway One » 17 Feb 2010, 16:30

Meni je ova boja zvuka najjaca , treblasto i zaobljeno, i cini mi se malo kompresovano , ali nikako ne grebe(ono kad treble probija usi),ili da gubi definiciju,sta mislite sta bi davalo takav zvuk :D
Last edited by Highway One on 17 Feb 2010, 16:41, edited 1 time in total.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 17 Feb 2010, 16:39

@cortex
Kaki svira akusticnu. Mesas babe i zabe.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Feb 2010, 18:03

Nije tachno. Svira i elektrichne gitare. Ali ne one pod distorzijom.
Daleko je bolja od svih gitaristkinja, koje sam do sada cuo.
Kad si tolika dlaka u jajetu, a jesi, mnogo vishe na netu nego uzhivo prijatelju :), onda lepo naglasi da se radi o elektrichnim gitaristkinjama koje cepaju chudo gain-a na svojim dzhitricama.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 17 Feb 2010, 19:13

Ali ne one pod distorzijom.
To nije elektricna. :) Totalno klin elektricna je wannabe akusticna. Zato je i pravljena, da bi se glasnije culo u bendu. A sto se snajke tice, preporucio bih joj da se ipak drzi akusticne ( na osnovu klipa kojeg sam video). :D

A inace, kada kazem gitarista, naravno da mislim na elektricnu. Da sam rekao flamenko gitarista, to bi vec bilo nesto drugo. :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 17 Feb 2010, 19:31

sub_zer0 wrote: A inace, kada kazem gitarista, naravno da mislim na elektricnu. Da sam rekao flamenko gitarista, to bi vec bilo nesto drugo. :)
taj rad...

evo npr. ova dva talentirana flamenko gitarista

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/5wTVLIZaxMk&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/5wTVLIZaxMk&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Haralampije

Post by Haralampije » 17 Feb 2010, 19:50

Gde si nasao ove diletante,jel ovo audicija za ja imam talenat? :XD: :XD:

Ovo se zove najbolji gitarista koji je krocio Zemljom

I svira gitaru mojih snova.....svih nasih snova. :lol:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 17 Feb 2010, 20:59

Cortex wrote:Kaki King jede Orianti na svakom polju.
Lupio si, ali ostade ziv :ziveli:. Kaki je gitaristkinja za decu. I omladinu. Orianthi je za nju majka Mara vizavi sviranja a bogami i komponovanja. O pevanju da i ne pricam.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Feb 2010, 21:35

Kako god :ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 17 Feb 2010, 22:08

Voleo bih da mi se devojka zove Kaki, to bi bio neiscrpivi izvor zabave... :(
Mislim... od sada mi je to životni san.

Ipak treba vratiti ovu diskusuju ontopic. Nastavite o snovima, pa će na red stići i gitare i we are back on tracks! :bambi:

Post Reply