Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Born_Dead

Re: Oprema Koju Imate

Post by Born_Dead » 21 Dec 2010, 12:18

uuuuuu bajo svaka ti dala za tamburu! :) aj pa sto brze da nam odsviras
ovo :lol: :lol: ----> http://www.youtube.com/watch?v=b51Qz7sb ... re=related

tHe bLuEsMaN

Post by tHe bLuEsMaN » 21 Dec 2010, 12:36

NikolaNis wrote:I od mene čestitke na gitari, neka te dobro i dugo služi :)

Moram da potvrdim tvoju priču za ljude u Lyri ali u Nišu, uvek jako ljubazni i fini i spremni za razgovor i saradnju. Bar je sa mnom uvek tako bilo.
:1: za ljude u niskoj Lyri..u odnosu na ostale niske radnje u kojima su prodavci neljubazni i nadrkani ovde su bas ok..malo im hvali asortimana (kad sam iso da pazarim pojacalo ni jednog lampasa nisu imali u radnji) ali sto se tice usluznosti i efikasnosti ljudima svaka cast..ali ako pogledamo niski mix onda su svemirski brod :metal:

Haralampije

Post by Haralampije » 21 Dec 2010, 12:49

Pa koliki si ti covek,bre,kad su ti radnje niske?
Mozda su neljubazni i nadrkani zato sto su niski. :D

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 21 Dec 2010, 13:13

micha81 wrote:
Sto? :)

Nisam neki ljubitelj aktivnih magneta - al opet, nisam bas ni svirao na aktivnim EMG's (imam na drugoj gitari aktivni Shadow EQ5, al to je sasvim druga prica), al sto se tice ovih HZ, sta ga znam, neck pickup je onako, nisam nesto odusevljen (mada sam samo nesto kratko svirao sinoc), ali radi sasvim pristojno (verovatno se treba joste malko igrati sa setapom gitare i visinom magneta pa da se izvuce nesto malo bolje iz njega).
Bridge, sasvim druga prica, mislim, sve zavisi kako ko sta voli, al najbolji opis bridge magneta bi bio - SCREEAAAAMMMMM :metal:

Opet, nisam bas neki poznavalac, i naravno, ukusi su razliciti, meni ovi HZ sasvim lepo rade posao, tako da u skorijoj (a bogme i daljoj) buducnosti ne vidim razlog za promenom :)

Pa nisam ni rekao da staviš aktivu. Pročitaj šta sam napisao. "Ne mora aktiva", nego je moja preporuka da menjaš magnete u neke druge. Ne vidiš sad ništa loša. Ali to su magneti najniže klase, i veuj mi, ako promeniš u bilo koje druge, bolje magnete, neke pasivne duncane, dimarzio, ili aktivne emg, šta god da ti voliš i da odgovara tvom tipu svirke, videćeš i te kakvu promenu tona.

Jednostavno, taj magnet ne može da ti da pravu karakteristiku te gitare, i nikad neće moći da iznese taj ton. Greota je ne staviti bolje magnete na tu gitaru, jer ta gitara je vrlo solidnog tona i sustaina. A sve to ti pričam, jer sam imao te HZ na par gitara, i vrlo dobro znam kako rade i kako se ponašaju, i na svakoj sam ih zamenio drugim, i znam kakve sam promene u tonu video. :ziveli:

micha81

Post by micha81 » 21 Dec 2010, 13:19

tyler durden wrote: Pa nisam ni rekao da staviš aktivu. Pročitaj šta sam napisao. "Ne mora aktiva", nego je moja preporuka da menjaš magnete u neke druge. Ne vidiš sad ništa loša. Ali to su magneti najniže klase, i veuj mi, ako promeniš u bilo koje druge, bolje magnete, neke pasivne duncane, dimarzio, ili aktivne emg, šta god da ti voliš i da odgovara tvom tipu svirke, videćeš i te kakvu promenu tona.
Ma videh, nego se pogresno izrazih :)
Samo sam konstatovao da nisam neki ljubitelj aktivnih :)

rock action

Post by rock action » 21 Dec 2010, 13:38

cestitke!

ma ne moras nigde da se cimas i zuris, dobio si gitaru kakvu si zeleo, sad je sviraj i nauzivaj se pa polako... lako ces uvek nesto da menjas :ziveli:

micha81

Post by micha81 » 21 Dec 2010, 13:42

rock action wrote:cestitke!

ma ne moras nigde da se cimas i zuris, dobio si gitaru kakvu si zeleo, sad je sviraj i nauzivaj se pa polako... lako ces uvek nesto da menjas :ziveli:
Hvala :)

Exactly my point :)
Za sad, meni ona zvuci kick a$$, za kasnije, videcemo.

Avlijaner

Post by Avlijaner » 21 Dec 2010, 17:16

Guild Starfire VI '64

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Fender Telecaster (mex) sa Goranovim '52 tele setom

Image
Image
Image

MetalFunk

Post by MetalFunk » 21 Dec 2010, 17:22

Uuuuu, cestitke za Guild Starfire. Cuo sam kakav je bass zvuk, a za dzitru ne zelim ni da zamislim.
I tele ti je bas onako po mom izboru. Da te sluzi dugo! :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 21 Dec 2010, 17:44

Fuckshit, kakav Starfire :shock:

:ziveli:

Tufli

Post by Tufli » 21 Dec 2010, 18:05

Aiiii!!! Kako je zao ovaj Guild! Svaka chast ! Isprichaj malo o njenoj istoriji, kako je dospela kod tebe i tako to.
:D :ziveli:

....pogle' ovo

http://www.guitar-museum.com/guitar-251 ... 65-Vintage

Avlijaner

Post by Avlijaner » 21 Dec 2010, 18:17

Tufli wrote:Aiiii!!! Kako je zao ovaj Guild! Svaka chast ! Isprichaj malo o njenoj istoriji, kako je dospela kod tebe i tako to.
:D :ziveli:

....pogle' ovo

http://www.guitar-museum.com/guitar-251 ... 65-Vintage
Yep, to je ta... Verujem da je bila svetlija, i je bio zlatni hardver, ali se (hvala bogu) vremenom izlizao...

Imam je već nekih 7-8 godina, pazario od Dače Karamarkovića (predavao na Stankoviću gitaru)
Finiš joj je istrošen od sviranja, ostalo je sve nedirano... Inače sam se zaljubio u tu gitaru još pre 15ak godina kad sam je probao... Ima ludački dobar ton, ali specifičan, nisam siguran da bi se baš svakome dopao... Za snimanja je fantastična, na live izbegavam da je nosim, prosto malo mi truba, uglavnom sviram po nekim rupama, pa mi žao da je cimam... Za to imam telca! :D
Ali u koje god pojačalo je upikneš, kako god da postaviš potove radi fenomenalno, i ima neverovatnu dinamiku...
Goran (custum guitars) je menjao pragove davno, i relativno skoro mi je voskirao magnete jer sam imao problem sa mikrofonijom...

Thats it...

Hotstepper

Post by Hotstepper » 21 Dec 2010, 18:36

@Avlijaner

Definitivno najbolji par koji mozhe chovek da pozheli :bow: :bow: :bow:

Avlijaner

Post by Avlijaner » 21 Dec 2010, 18:40

Thanks! Svirale su obe u CK13 na otvaranju sezone...

Next time... :ziveli:

Tufli

Post by Tufli » 21 Dec 2010, 19:46

@Avlijaner

A koje pojachalo imash?

Post Reply