Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Haralampije

Re: Zice za elektricnu gitaru... razmena misljenja i predlo

Post by Haralampije » 05 Jan 2011, 14:05

Ne menjaj ih circa 2-3 godine,umoci ruke u zejtin,mas',bilo kakvo ulje pre svakog sviranja(mada ces tad imati nezeljeni efekat skripanja na najtanjim :lol: ),and you're good to go. :ziveli:

Devetki imas u 5 verzija steinles steel,nickel wound,iste te samo ojacane,pure nickel i titanium...jedino da ih isprobas sam,pa da vidis dal' ce skripe ili ne

nebojsak

Post by nebojsak » 05 Jan 2011, 17:39

sinisake wrote::1: Upravo to sam hteo da napisem. :P
Meni i ovako dosta visokijeh, to vi sto ih nikako nemate, morate sas mukom da izvlacite. :P :ziveli:
Otupeće ti do maksimuma za 2 dana, taman za eurokrem :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 Jan 2011, 20:57

Elem, stavih sade ove Dunlop zice:

Image

Oprhvan vasim sugestijama u vezi sa muljevitoscu, odmah sam i sam primetio neobicno odsustvo zinga ™. Dalje, ukljucio sam se u dva soft simulatora, i testirao ih koji minut. Isto, cebe na visokima, istaknuti obli srednji.
Na pojacalu - ne znam, imam utisak da je slicna situacija (mada je Pajvi i sam tup pomalo, a nisam smeo da ga dovedem do pristojne radne decibelaze)... Ako jurite twang - ovo NISU zice za vas, definitivno.
Imam utisak (koji ce se proveriti u narednim danima) da su opako dobre za drajv. Tenzija je niska, vrlo su prijatne za sviranje (u odnosu na drndario sajle koje sam skinuo - paprika), i DA, primecujem neki zanimljiv rad G zice (ne znam da l' je do setupa, koji ce morati malo da se prilagodjava, verovatno), ali zica kao da ima neki svoj hod (malo bjezi, da prostite), kom treba prilagoditi prste. :nixweiss:

Eto. :bambi:

rock action

Post by rock action » 11 Jan 2011, 17:20

sto se mene tice, samo dean markley od sad. i to cu preko da ih kupujem

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 12 Jan 2011, 08:04

rotosound 600din :grummel_2: , a ernijeva jajca 750din u maricu, :grummel_2: :grummel_2: :grummel_2: a drugih hibridnih 10ki nema :grummel_2: :grummel_2: :grummel_2:

sad sam uzeo nove komplete, ali da li neko zna gde ima i ko drzi ghs boomers? :)

nemirkv

Post by nemirkv » 12 Jan 2011, 16:34

Mislim da sam te GHS zice video u Kraljevu u Mega Music-u... Koliko znam, imaju radnju i u BGu, tako da moz pogledas..
Naravno, ako sam pogresno video spreman sam da snosim posledice :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 12 Jan 2011, 16:37

mega music a? :D verovatno cu svratiti ovih dana, prolazim cesto kad idem do faxa (fakulteta, ne kolege faxa :mrgreen: )... :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 12 Jan 2011, 16:39

Stavio bio Dean Markley blue Steel na Parker-a. nikad vishe.

Onaj set D'Addario sa wounded trecom zhicom se pokazao super. mislim_stvarno, ja sam uvek kupovao Ernie-a u mixmusic-u, gde su redovno bile 100 i vishe kinti jeftinije nego u Maricu. Koja je tu logika, ne znam.

guv'nor

Post by guv'nor » 12 Jan 2011, 17:31

Cortex wrote: ja sam uvek kupovao Ernie-a u mixmusic-u, gde su redovno bile 100 i vishe kinti jeftinije nego u Maricu. Koja je tu logika, ne znam.
Dale kobilo™ da branim Marić ili bilo šta slično tome, ali logika je ta da niko ništa ne naručuje (kupuje) od zvaničnih distributera za Srbiju, nego se svako snalazi (previše fin izraz) onako kako zna i ume, naručuje se i đora se sa zaostalom robom sa Slovencima, Bugarima, Makedoncima, Nemcima i sl... Zbog toga je Marshall uvek jeftiniji u nekoj drugoj radnji nego u Sky Music-u, EB uvek jeftinije bilo gde drugde nego kod Marića i sl... To možda odgovara nama, potrošačima, ali baš zbog toga ćemo još godinama kaskati u mestu i zauvek ostati cigani, no pun intended. :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 12 Jan 2011, 17:59

Je l si promenio one tvoje D'Addario? Ja njih nisam koristio od devedesetih, poslednjih godina ono što čujem je 70/30 u korist lošeg, a kad sam ih probao na tvom Stratu... hmm. No no. Deluju ko da su stare 2 godine (pod prstima, ne zvučno) i stepen iznad štima. EB FTW.

ness

Post by ness » 12 Jan 2011, 18:14

guv'nor wrote:Dale kobilo™ da branim Marić ili bilo šta slično tome, ali logika je ta da niko ništa ne naručuje (kupuje) od zvaničnih distributera za Srbiju, nego se svako snalazi (previše fin izraz) onako kako zna i ume, naručuje se i đora se sa zaostalom robom sa Slovencima, Bugarima, Makedoncima, Nemcima i sl... Zbog toga je Marshall uvek jeftiniji u nekoj drugoj radnji nego u Sky Music-u, EB uvek jeftinije bilo gde drugde nego kod Marića i sl... To možda odgovara nama, potrošačima, ali baš zbog toga ćemo još godinama kaskati u mestu i zauvek ostati cigani, no pun intended. :ziveli:
Jes vala. Kada sam kupio zice za elektricnu(d'addario) u Mitrosu u NS(pre mesec dana) tek kada sam pazljivije pogledao pakovanje video sam da je godina uvoza 2009,a godina proizvodnje ni ne pise... Ali zato je cena bila kao da su nove :mrgreen: .Posto sam bio u NS sa kolegom koji je kupio gitaru,kupio sam zice razmisljajuci da, posto je veci grad, samim tim i promet u radnji je veci nego u ZR,sigurno necu dobiti neke sa lagera koje came u magacinu godinama,medjutim mosa!

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 12 Jan 2011, 18:26

Cortex wrote: mislim_stvarno, ja sam uvek kupovao Ernie-a u mixmusic-u, gde su redovno bile 100 i vishe kinti jeftinije nego u Maricu. Koja je tu logika, ne znam.
i u mitrosu su bile jeftinije kad su ih poslednji put imali. Poslednji put kad sam bio tamo imali su maaaliiii izbor zica, mislim da su bile fender drndario i dunlop (ali ne i zw komplet), i to ne u svim velicinama, a sad mi je jasno da mi se ni jedne od tih ne dopadaju :? .

top3 u secanju:
ghs boomers
rotosound
dunlop zw

posle njih, eb jer jos nisam siguran da ce mi trajati zbog proslih iskustava...

Haralampije

Post by Haralampije » 12 Jan 2011, 18:49

E u kakvom su pakovanju te d'addario?
Mislim da morate debelu paznju da obratite na detalje,pojavili su se fejkovi i ima ih mnogo,pogotovo sto za mnoge zice nema zvanicnih distributera,a mnogi preko ko zna kakvih kanala iste nabavljaju...
http://blog.ebma.org/2010/09/beware-of- ... rings.html

Image Image

I da li su hermeticki zapakovane..posto to ne znam.
Ako jesu. hermeticki kao kod Ernija Balise,nema sanse da budu bajate.Meni su rekli to i ovi nasi,kad sam isao da preuzmem "novogodisnji paketic" od EBa,kao ma verovatno su ti prodate bajate zice,dugo stajale itd....a u prepisci sa ljudima iz EB,covek mi kaze da to nema apsolutne sanse da se desi,a ako je obicno staro pakovanje,tu su gubile svezinu tek nakon 3-4 godine,ali i tu se dizajn menjao,pa je moglo lako da se uoci.

dweezil

Post by dweezil » 12 Jan 2011, 19:07

pa sve D Addario kod nas su vakumirane, tj. u onoj nekoj kesici sa co2 atmosferom or something

guv'nor

Post by guv'nor » 12 Jan 2011, 19:17

Za EB kažu Ameri da su se nešto pokvarili u poslednje vreme, mada ko će ga znati, meni su one uvek radile skroz ok. Kod njih mi samo fali neki normalniji prelaz sa 11ica na 12ice, tako da je veoma moguće da ću da se vratim na obične .011.
D'Addario hermetičko pakovanje je toliko tanko da na svakoj drugoj kesici možeš da vidiš da je vrh neke žice napravio rupicu na istoj.
nebojsak wrote:Je l si promenio one tvoje D'Addario? Ja njih nisam koristio od devedesetih, poslednjih godina ono što čujem je 70/30 u korist lošeg, a kad sam ih probao na tvom Stratu... hmm. No no. Deluju ko da su stare 2 godine (pod prstima, ne zvučno) i stepen iznad štima. EB FTW.
Nisam ih još menjao, malo sam sredio setap, opustio šipku i podigao žice, sada zinga sasvim lepo (isti onaj set), mada ću verojatno da se vrnem na EB 11, kao što rekoh na početku posta. :nixweiss:
ness wrote:.Posto sam bio u NS sa kolegom koji je kupio gitaru,kupio sam zice razmisljajuci da, posto je veci grad, samim tim i promet u radnji je veci nego u ZR,sigurno necu dobiti neke sa lagera koje came u magacinu godinama,medjutim mosa!
Najgore od svega u takvom procesu nabavke je što su one upravo i stigle kod nas zato što su u nekoj drugoj radnji/državi već stajale u magacinu ko zna koliko dugo. :(

Sve u svemu, žice su potrošna roba, tako da nema mnogo filozofiranja - stavljaj, menjaj, kada nešto odgovara ostaješ na tome tok je tako, pa opet menjaj, stavljaj... :mrgreen: :ziveli:

Post Reply