Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
guv'nor

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by guv'nor » 01 Oct 2011, 01:04

A da ti to lepo z'obiđeš? :)
Mogu sutra, ako hoćeš, da okrenem par drugara i vidim ko mo je dig'o Frontline-ove iz tih godina pa da proverima da li su pravljeni i kako se tačno zove model. Serijski govori da sigurno nije AVRI 52 (što ovaj ni ne tvrdi), ali se nigde na Fenderovom sajtu ne navodi šta sve nije US 52 Vintage Telecaster, tj šta je ovo što ja imam u katalogu iz 2001, a zove se '52 Tele Special i iz AVRI serije je.
ImageImageImageImage
Ne taj string tree i nema pristup šipci sa glave... Zašto smaram oko AVRI serije - ako nije onda mnogo traži, a kolekcionarski primerak je za zid, gitara nije svirana skoro 10 godina (opet, da ne grešim dušu, možda izuva...).

Edit: Sl0e opet brži! :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 01 Oct 2011, 07:09

Budzotina.
sl0e wrote: + za te pare, def. zaobidji.
:1:

majtimika

Post by majtimika » 01 Oct 2011, 07:59

def zaobidji sve sto danko zebic prodaje, po mom iskustvu sa njim, to je verovatno ili neki meksikanac, ili neko govno sa fender logom, ne mogu da gresim dusu, mozda je i real deal, ali sigurno ne vredi ovoliko sta god da je, taj covek je prodavao squiera za 500 eura, sta vise reci, trazi ti njemu doplatu ako je prava

EDIT: sad malo bolje pogledah slike, vrat je 95% ok, ali telo nema sanse, pogledaj leba ti onaj dzep za vrat, cnc ne ostavlja takve tragove, a ni fender nema tako bednu zavrsnu obradu, ili je telo rucni rad(i to bedan), ili je neko kinesko govno

fattwang

Post by fattwang » 01 Oct 2011, 08:13

majtimika wrote:zaobidji sve sto danko zebic prodaje
:1:
Taj mulja i sa Jolanama.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 01 Oct 2011, 11:18

Just as I figured.
Ma ono, niti negde zhurim niti shta. A i ta cena (400e moje doplate) je way out of my league right now.
Mada jbg, Fender stavi drugi pot na neki model i nazove ga CTS reissue ili tako neshto...stoga mi je bilo mogucno da je ovo zaista neki model, ali intuitivno je bilo jasno i meni da je budzhevina.
A sad kad rekoste da je to Danko Zebic, oh it rang the bell so f-in hard :lol: chovek je lolchina.

Ma ja bih bio presrecan sa ovim modelom iskreno

Image

Bridge je klasichan tele zvuk, srednja pozicija i dalje ima dovoljo tele twang-a, a neck magnet...chika Seth Lover je znao shta radi, to su defiitivno jedni od najsladjih humbuckera ever, pevaju na drajvu, pevaju. To se chuje i na nashem snimku sa tele samita, kad Funkomat svira.
Roadworn verzija ovoga je trenutno na snizhenju u Mitrosu, pa ako Parker ode za pare, a interesenata bogami ima [niko od njih nema i pare, naravno] onda mozhda neshto i bude s tom kupovinom. Baja je fenomenalan telac, ali ovaj 72 Custom vishe nekako lezhi mom senzibilitetu.

Evo izvrsne stranice posvecene samo ovom modelu => http://lidbjork.homelinux.org/72cc/

:ziveli:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 01 Oct 2011, 12:19

Taj delux 72 je strvarno prelepa gitara...
jedino shto bih ja mozhda lichno uzeo sa 2 hum-a, jer to su najlepshi hamovi (a zapravo ni nisu hamovi realno gledano)
koje sam ikad chuo... chisti kao zvonce...
...i mozhda bih voleo da je vrat na njemu deblji (kao kod baje) al da ne cepidlachimo sad...
legao bi mi na dushu kao lukaC na pljesku... <3
(....jednoga dana...)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 01 Oct 2011, 12:26

Verujem da gitara radi odlicno, ali samo moram da ti ukazem na jedan moguci problem: radijus vrata je jako mali, 7.25", i zbog toga je skoro nemoguce bendovati zicu za dva stepena, jer kad zica predje preko polovine vrata po sirini pri zavijanju, pragovi koji su dole niz vrat skoro obavezno guse zicu. Mozda je to od modela do modela, ali znam da sam imao taj problem kada sam imao '72. Thinline-a. Nosio sam kod Dancheta na poliranje pragova ne bi li resio problem, i naravno da problem nije 100% resen ali je zato servis uredno naplacen, i to momacki, no to je neka druga prica.

Kapiram da je minimum za radijus 9.5" da se to ne desava. Na Telebabi je radijus 9.5" i nemam taj problem. Eto, cisto mali heads up, na vreme. :-) Inace, taj C shape koji sam imao na '72. thinlineu je jako udoban, bas bas super...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Oct 2011, 12:31

Baba Slim wrote:Verujem da gitara radi odlicno, ali samo moram da ti ukazem na jedan moguci problem: radijus vrata je jako mali, 7.25", i zbog toga je skoro nemoguce bendovati zicu za dva stepena, jer kad zica predje preko polovine vrata po sirini pri zavijanju, pragovi koji su dole niz vrat skoro obavezno guse zicu. Mozda je to od modela do modela, ali znam da sam imao taj problem kada sam imao '72. Thinline-a. Nosio sam kod Dancheta na poliranje pragova ne bi li resio problem, i naravno da problem nije 100% resen ali je zato servis uredno naplacen, i to momacki, no to je neka druga prica.

Kapiram da je minimum za radijus 9.5" da se to ne desava. Na Telebabi je radijus 9.5" i nemam taj problem. Eto, cisto mali heads up, na vreme. :-) Inace, taj C shape koji sam imao na '72. thinlineu je jako udoban, bas bas super...
Podignes malko zice i voila. :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 01 Oct 2011, 12:37

To bi mozda resilo problem, ali kad razmislim, nije bila ultra niska akcija na toj gitari, boga mi, bilo je tu borbe. :-) Kapiram da bi se morale bas dici zice da bi se tako resio problem. I sam majstor mi je rekao da to ne moze zbog malog radijusa da se resi 100%. E sad da li je prikrivao to sto nije uspeo da sredi, jbg.

Mislim, ako bih morao da biram izmedju pristojne akcije i bendinga za 2 stepena, jebes bending.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Oct 2011, 12:53

Baba Slim wrote:To bi mozda resilo problem, ali kad razmislim, nije bila ultra niska akcija na toj gitari, boga mi, bilo je tu borbe. :-) Kapiram da bi se morale bas dici zice da bi se tako resio problem. I sam majstor mi je rekao da to ne moze zbog malog radijusa da se resi 100%. E sad da li je prikrivao to sto nije uspeo da sredi, jbg.

Mislim, ako bih morao da biram izmedju pristojne akcije i bendinga za 2 stepena, jebes bending.
:1: :mrgreen:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 01 Oct 2011, 13:17

Baba Slim wrote: Nosio sam kod Dancheta na poliranje pragova ne bi li resio problem, i naravno da problem nije 100% resen ali je zato servis uredno naplacen, i to momacki, no to je neka druga prica.
Nije vreme ni mesto, al ja sam jos gore prosao, platio sam naivnost def. Jbg. :bambi:

neki

Post by neki » 01 Oct 2011, 13:41

kad smo vec kod poliranja i ravnanja pragova ko je u beogradu najbolji za to?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 01 Oct 2011, 15:00

Nema veze shto je 7.5, ja gotivim tako zakrivljen fingerboard, ali naravno, mnogo to treba da se proba pre nego shto se izvade pare. Retko ja bendujem za dva stepena iskreno. Mada je na SG-u to piece of cake :D

Inache taj Danko Zebic me je zvao malopre i smarao me je dobrih 15min mozhda i duzhe, i prichao mi svashta...i bio je u fazonu pa dobro koliko mozhesh da doplatish, ochito ciljajuci na to da bi primio fazon i 100e da se reshi gitare. Obecao je i neke linkove, na moje insistiranje da nishta ne mozhe o gitri da se nadje na netu, koji ce mi rasvetliti sluchaj, i da je gitara chista kao suza samo da je naruchena sa zlatnim hardverom...ma zajebi Danko. Inache ochekivao sam nekog pedrkanog chichu, po glasu bih rekao da je to neko mladji mozhda i od mene.

Sve u svemu zaboravio sam bio koliko je taj KP zabavan :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 01 Oct 2011, 15:23

Kill surf city wrote:
Baba Slim wrote: Nosio sam kod Dancheta na poliranje pragova ne bi li resio problem, i naravno da problem nije 100% resen ali je zato servis uredno naplacen, i to momacki, no to je neka druga prica.
Nije vreme ni mesto, al ja sam jos gore prosao, platio sam naivnost def. Jbg. :bambi:
Ahahahaha, Kill, eto, nisi sam. Znaci, taj Danche je zesci prodavac magle, ili, u najmanju ruku, ekstremno neprofesionalan lik. Neka, treba da se zna. :ziveli:

Tufli

Post by Tufli » 01 Oct 2011, 16:49

..inache postoji grupa na facebook-u "Prodaja gitara i opreme (Srbija)" , tamo se doticni takodje oglasava , pa mozesh videti ko je.

http://www.facebook.com/groups/111785998834674/

Post Reply