Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)
danilo da nijesi slucajno ikad svirao dunlop heavycore i ako jesi da ih uporedis sa tim dean-ovim hibridom,jer koristim bas taj 10-52 set,tj. lezi mi.mada,kad smo vec kod toga,osjetno se razlikuju heavycore kod marica i kod mitrosa,jedino sto mi pada na pamet je da je razlika u starosti,mada mi i ove polubajate ili sta vec mitrosove leze.sve ono sto pisah minus 20-30 posto.
i da,kazes da su ti l6 skroz ok?mislim generalno kao tip,model,serija ili si se ogranicio na taj komad?
i da,kazes da su ti l6 skroz ok?mislim generalno kao tip,model,serija ili si se ogranicio na taj komad?
Bice pre da sam dosadno sviraoandrej] wrote:muzzy, preslusao sam ti gomilu klipova (sa spejsa i tako to) i priznajem da sam odusevljen, mnogo mi se svidjaju. samo jednu stvar ne kontam: kako se neko ko pravi onakve stvari odluci za ovakav, bolno dosadan ton? ovaj prs zvuci 50x bolje u onom prethodnom klipu, ovde si mu jebao mater, nit se cuje gitara nit zvuci zanimljivo, a i ovakav stil soliranja je suvishan. to bi se ocekivalo od tebe da bolje znas nego ja, je li.MUzzY wrote:PRS Tremonti test 2:
http://soundcloud.com/drasko-popovic/prs-hi-gain-test
Malo haj gejna
ne, stvarno, kad pomislim na dosadan gitarski ton, ovo mi pada na pamet kao arhetip. nikako ne pokusavam da te uvredim, kazem ti, imam veliko postovanje za tebe na osnovu onoga sto sam cuo. hocu samo da te pitam sta ovaj ton cini dobrim, koje kvalitete ima, ako ti nije frka da mi odgovoris.

ja se nikad ne trudim da ton gitare cinim zanimljivim vec prijatnim za moje usi. Keep it simple - gitara - kabl - amp. Ako mora neki OD da "zacini" ton tu i tamo ok. Wah je nesto bez cega se ne moze ziveti a volem i whammy tu i tamo. Uvek sam lead ton jurio da bude sto priblizniji gudackom tonu. Inace, u prethodnom klipu sam koristio identican patch samo sam vol. potom stisao neck magnet da bih dobio neki crunch. Ovaj PRS ima neki standardni PRS-ov neck magnet koji je prilicno taman i ne dopada mi se toliko ali ima boooolesno siroku dinamiku! Izuzetan test kontrole u desnoj ruci (na cemu sam pao

- tyler durden
- MF veteran
Slažem se potpuno sa draškom. Ton nije ni malo dosadan, nego vrlo prijatan za uši, a u tome i jeste poenta muzike.
Nego, pošto vidim da si se napalio na PRS i testiranje. Ja večeras donosim Customa kad budem došao. Pa da uradiš na brzinu onda i neki test njega

Nego, pošto vidim da si se napalio na PRS i testiranje. Ja večeras donosim Customa kad budem došao. Pa da uradiš na brzinu onda i neki test njega

Sve je to lepo momci...nego ko je taj Tremonti jbt??
Ozbiljno pitam
Ozbiljno pitam

Napalio sam se, bas sam se napaliotyler durden wrote:Slažem se potpuno sa draškom. Ton nije ni malo dosadan, nego vrlo prijatan za uši, a u tome i jeste poenta muzike.
Nego, pošto vidim da si se napalio na PRS i testiranje. Ja večeras donosim Customa kad budem došao. Pa da uradiš na brzinu onda i neki test njega![]()

Cortex: http://en.wikipedia.org/wiki/Alter_Bridge
- tyler durden
- MF veteran
Baja koji je kao klinac svirao u Creed-u. Posle toga, kad se raspalo, i kad se smorio. Lik rečio da nauči da svira. I naučio. I osnovao Alter Bridge, bend sa svojim ortacim iz Creed-a, samo zamenio pevača. Lik koji peva u alter bridge, je Myles Kennedy, koji je radio ovu poslednju turneju sa Slashom. I sledeči album će Slash ceo da uradi sa njim.Cortex wrote:Sve je to lepo momci...nego ko je taj Tremonti jbt??
Ozbiljno pitam
Tremonti ima svog signature PRS-a, ima i svoje signature Morley i T-rex pedale. Izdao je I školu gitare. Bio proglašavam za gitarsitu godine po onom najpoznatijem gitarskom časopisu.
I ako ga neki ne vole, zasigurno lik koji ima svoj stil, i koji je napravio nekog uticaja u muzici. Hevi rifova, odličnih clean razlaganja, opasnih melodja, sa shrederskim i bluz solažama. Stvarno jedan gitarista sa po meni odličnim stilom.
Evo ti i trailer za taj njegov DVD, samo da stekneš kratku predstavu
http://www.youtube.com/watch?v=Cpj1v95tx8A
- johnny_b_good
Ali M.A.Battio i frizura

z'tončuga!MUzzY wrote:PRS Tremonti test 2:
Malo haj gejna
neznam šta kolegi smeta, al meni je ovaj ton bruka! kad pomislim na prs-a čujem tako nešto...
ti bi care opušteno mogao vamo po bgdu da radis ko studijski muzicar... thinkabaut it, odlična je kinta, a sviraš za medalju
Bi ja rado al' niko ne zna za mene jbg.
U februaru ce opet guitar expo pa dodjite da navijate i da mi pomognete da se proslavim
Ovaj snimak je kul ali jedva cekam da snimim ovo na pravom pojacalu u studiju ... Ponavljam, gitara toliko rezonuje da ti lete leptirici u stomaku dok sviras.

U februaru ce opet guitar expo pa dodjite da navijate i da mi pomognete da se proslavim

Ovaj snimak je kul ali jedva cekam da snimim ovo na pravom pojacalu u studiju ... Ponavljam, gitara toliko rezonuje da ti lete leptirici u stomaku dok sviras.
- Dersu Uzala
Ko i svaka gitara, sem panjeva. Ooops.MUzzY wrote:...gitara toliko rezonuje da ti lete leptirici u stomaku dok sviras...
P.S. Mis'im, osnovni zadatak gitare je da rezonuje. Inteligentno.

Ako ne rezonuje, to je ko da si reko, 'u sto je lep ovaj Mesa Boogie ili Hiwatt ili Marshall ili P&K Audio'. Doduse ne cuje se nikakav zvuk, al sto je leeeep u bozju mater. Ako ne rezonuje, bacis tu gitaru (idealno, ne kupis je na prvom mestu).

- rock action
blagoje leba ti, preformulisi pitanje... nista te nisam razumeo 

e, pa, tu se razilazimo sa ukusima, onda. meni je nekako previse monoton taj zvuk, previse kompresije. ono, nema promena osim novih attackova i promene visine. i waha. ja sam izgleda od ovih sto vole da zakomplikuju i gledaju da ton bude interesantan. kako stojis sa octave pedalama?MUzzY wrote:Bice pre da sam dosadno sviraoandrej] wrote:muzzy, preslusao sam ti gomilu klipova (sa spejsa i tako to) i priznajem da sam odusevljen, mnogo mi se svidjaju. samo jednu stvar ne kontam: kako se neko ko pravi onakve stvari odluci za ovakav, bolno dosadan ton? ovaj prs zvuci 50x bolje u onom prethodnom klipu, ovde si mu jebao mater, nit se cuje gitara nit zvuci zanimljivo, a i ovakav stil soliranja je suvishan. to bi se ocekivalo od tebe da bolje znas nego ja, je li.MUzzY wrote:PRS Tremonti test 2:
Malo haj gejna
ne, stvarno, kad pomislim na dosadan gitarski ton, ovo mi pada na pamet kao arhetip. nikako ne pokusavam da te uvredim, kazem ti, imam veliko postovanje za tebe na osnovu onoga sto sam cuo. hocu samo da te pitam sta ovaj ton cini dobrim, koje kvalitete ima, ako ti nije frka da mi odgovoris.
ja se nikad ne trudim da ton gitare cinim zanimljivim vec prijatnim za moje usi. Keep it simple - gitara - kabl - amp. Ako mora neki OD da "zacini" ton tu i tamo ok. Wah je nesto bez cega se ne moze ziveti a volem i whammy tu i tamo. Uvek sam lead ton jurio da bude sto priblizniji gudackom tonu. Inace, u prethodnom klipu sam koristio identican patch samo sam vol. potom stisao neck magnet da bih dobio neki crunch. Ovaj PRS ima neki standardni PRS-ov neck magnet koji je prilicno taman i ne dopada mi se toliko ali ima boooolesno siroku dinamiku! Izuzetan test kontrole u desnoj ruci (na cemu sam paoal' imam valjda kredita ipak nije moja gitara
). E ovde vec mozete da pocnete da mi vracate za sve prozivke oko fuzz-a
![]()
- tyler durden
- MF veteran
Ne misli mništa loše, niti pričam za tebe, ali ja generalno sam se nagledao mnogo, mnogo primera, gitarista koji pale kojekakve efekte i tripuju se, ne bi li zamaskirali svoje ne znanje. Jer im je lakše da upale delay od 5 sekundi, reverb, octaver, i šta ja znam, i sviraju tripove neke, nego da sede kući i malo vežbaju.andrej wrote: e, pa, tu se razilazimo sa ukusima, onda. meni je nekako previse monoton taj zvuk, previse kompresije. ono, nema promena osim novih attackova i promene visine. i waha. ja sam izgleda od ovih sto vole da zakomplikuju i gledaju da ton bude interesantan. kako stojis sa octave pedalama?
Ima onih koji to lepo rade, ali u mnogo slučajeva to zvuči užas.
Ne mislim ništa loše, kao što sam rekao, niti ciljam na tebe, nisam te ni čuo nikad. Ali u ovome se slažem sa muzzyijem, keep it simple, i neka sve bude u ruci...
a tamo gde malo mesta za te efekte ima, tu mu ga daj kako treba...
ja lično (osim kada sam svirao u Rage against the machine tributu), koristim samo wah i delay, za poneki solo i razlaganje...ostalo je gitara i pojačalo, i tube screamer.....

Ma dobro, ovo je vec stvar ukusa, meni bi npr vise 'leglo' malo vise visokih, malo...'vristavije'
Ali naravno, svaka cast Muzzy-ju, jako fino sviranje
Ali naravno, svaka cast Muzzy-ju, jako fino sviranje
ma ja sam ti u fazonu upaliti octave fuzz, fuzz, tako nesto. da prsti. moze i neka modulacija, delay...
ili to ili samo boost (eventualno eq), za skroz prirodni OD, ali sa mnogo manje gaina, da se cuje gitara i da je dinamicno, ne ovako ujednaceno. ovi mi smooth zvukovi oduzimaju jednu dimenziju zvuku (dinamiku), nekako. al izgleda da je to stvar ukusa. moras biti velemajstor da bi napravio nesto stvarno interesantno sa ovakvim ogranicenjem (samba pa ti, europa od santane; pa cak ni tamo nije konstantno ovakav zvuk).
ili to ili samo boost (eventualno eq), za skroz prirodni OD, ali sa mnogo manje gaina, da se cuje gitara i da je dinamicno, ne ovako ujednaceno. ovi mi smooth zvukovi oduzimaju jednu dimenziju zvuku (dinamiku), nekako. al izgleda da je to stvar ukusa. moras biti velemajstor da bi napravio nesto stvarno interesantno sa ovakvim ogranicenjem (samba pa ti, europa od santane; pa cak ni tamo nije konstantno ovakav zvuk).