Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Funkomat
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Funkomat » 13 Jan 2011, 01:19

Born_Dead wrote:
Funkomat wrote:+ ko zna koliko je on km vec presao u tom pakovanju. Jos tih 500 do PG mu nece biti problem. :)
ma 120km do jagodine,autoput nema truckanja i tako,plasilo me isto sto sam procitao da li je nemanjavelimirovic kako vec,ili neko drugi pisao,kako mu vozeci pojacalo kolima,razmotao zvucnik.
Posto je vece,bilo bi dobro ponesem jedan plasticni dzak :XD: jedino imam upalu misica,bolje receno celog tela,pocele pripreme,pa ce biti novo iskustvo ,sreca pa mi je prevoz ono bukvalno ko na slagalici,19od artista do crvenog krsta ,83 do bus stanice valjda ce biti sve ok.
E izvini ja te pomesao sa Andrejem. Post iznad pa valjda zato... :D
Sve u svemu, mislim da nema razloga da se brines.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Jan 2011, 01:19

Sretno onda s kupovinom, i javi kako je prošlo. :)

Born_Dead

Post by Born_Dead » 13 Jan 2011, 01:24

nebojsak wrote:Pa nemoj da si blesav, kupuješ pojačalo, ne grisine. Plati taksi 500-600 kinti od Artista do štajge, i doviđenja prijatno.
hvala drugari na savetima,uzecu sve ih sve u obzir,nebojsak nasmejao si me druze do suza(mislim ovo za grisine) :XD: :XD: :XD: :XD: :XD: a i ozbiljno ,sad se razmisljam koliko moze da me uopste i odere taxi,za takav vid usluge.hvala jos jednom svima,inace d-day je u subotu pa se obavezno javljam :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Jan 2011, 01:28

Born_Dead wrote:
nebojsak wrote:Pa nemoj da si blesav, kupuješ pojačalo, ne grisine. Plati taksi 500-600 kinti od Artista do štajge, i doviđenja prijatno.
hvala drugari na savetima,uzecu sve ih sve u obzir,nebojsak nasmejao si me druze do suza(mislim ovo za grisine) :XD: :XD: :XD: :XD: :XD: a i ozbiljno ,sad se razmisljam koliko moze da me uopste i odere taxi,za takav vid usluge.hvala jos jednom svima,inace d-day je u subotu pa se obavezno javljam :D
:ziveli:
Cekamo utiske i post ti je prijavljen.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Jan 2011, 01:42

Funkomat wrote:...i post ti je prijavljen.
Hahaha, vrh. :lol: Nema dalje™

Born_Dead

Post by Born_Dead » 13 Jan 2011, 02:00

:metal:

MUzzY

Post by MUzzY » 13 Jan 2011, 02:05

tyler durden wrote:
MUzzY wrote:Ma kakav TH...
ćuti, šta ti znaš, ti si papučar...... :p :P :p :metal:
Bite me! :mrgreen: :P

cccira
MF veteran

Post by cccira » 13 Jan 2011, 02:40

Baba Slim wrote:Menjao sam, jer kad smo Funkomat i ja prvi put upoređivali mog Carvina Vintage 16 njegovog Blues Junior-a onako, iz čiste znatiželje (a on je već bio zamenio stock zvučnik u Jr.-u sa G12H30), Carvin je zvučao jako kutijasto, i baš izraženo srednjasto (što i nije loše jer sigurno izlaziš u mixu, trika nema da te neko uguši). Majke mi, imao sam utisak kao da je zvučnik namontiran u kartonsku kutiju. Jednostavno je baš falilo low enda, pojačavao sam Bass eq na 8-9 da bi dobio koliko mi treba. Verovatno su ti nedostaci u velikoj meri zbog zaista malih dimenzija kutije u koje su pojačalo i zvučnik knap namontirani.

A onda smo spojili moje pojačalo na njegov zvučnik, i promena je bila neverovatna. Bas odličan, lepo prezentan zvuk, daleko prostorniji. Tada sam shvatio da moram menjati zvučnik ako hoću da izvučem još više iz svog pojačala... Sad samo preostaje da ga sviram koliko god mogu, da se zvučnik lepo razradi i da sve dođe na svoje mesto.
Vidim ja da cu ovu rabotu morati uskoro i sam raditi :)
Cestitke na kupovini :ziveli: :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Jan 2011, 02:59

Hvala :ziveli:

Međutim savetovao bih ti svakako, ako je ikako moguće da obavezno probaš kod nekoga taj zvučnik (ili koji god već planiraš da uzmeš umesto V30) u kombinaciji sa svojim pojačalom, pre nego što odlučiš išta konkretno da radiš po tom pitanju.

Ja sam zahvaljujući Funkomatu imao tu priliku, i tek kada sam probao ta 2 različita zvučnika jedan za drugim sam primetio drastičnu razliku. Inače mi je zvuk sa V30 bio sasvim ok sam za sebe, ali tek kada probaš kombinaciju sa drugim zvučnikom odmah posle njega, znači skoro pravi A/B test, tek onda vidiš kakva i kolika je razlika...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Jan 2011, 03:03

Ne pitah te... jel sad potpuno nestao onaj kutijasti "karton" zvuk?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Jan 2011, 03:13

Ja bih rekao da jeste u dobroj meri, ako nije potpuno. Mada, ne mogu sa sigurnošću da tvrdim jer nisam panjio u stanu... Za vikend će se pojačati bar malo na svirci... I naravno, može opet jedan uporedni test, da vidimo u kojoj meri je to rešeno. :lol: Nakon toga, i ako postoji razlika, onda je jedino moguće da je zbog možda različitog drveta kutije combo-a (ako je različito), jer su dimenzije B.Jr.-a i C.V.16 približno iste. Nemam pojma, nagađam.

No, videćemo već nekom prilikom...

Npr, kada napravimo pedale pa kada budemo isprobavali na full-otpanju™ :) :kokice:
Last edited by Baba Slim on 13 Jan 2011, 03:16, edited 1 time in total.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 13 Jan 2011, 03:14

@Baba Slim: takav mi je bio i plan, uz, naravno, detaljno vrsljanje po netu :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Jan 2011, 03:21

Baba Slim wrote: Npr, kada napravimo pedale pa kada budemo isprobavali na full-otpanju™ :) :kokice:
Dogovoreno. :ziveli:
Mislim da ce oba pojacala u bladom break up-u bustovani SHOima zvucati izvanredno. :obrve: Imam neki osecaj da je to upravo ono sto im treba da se izvuce savrsen drajv iz njih.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Jan 2011, 03:29

Iskreno, jedva čekam to... :)
Samo da prođe ova ludnica na faxu (koja, ruku na srce, nije ni počela pošteno), pa neka počne izrada...

E da, ako hoćeš mogu ti ovih dana doneti OCD da uporediš sa ovim što si napravio.
cccira wrote:takav mi je bio i plan, uz, naravno, detaljno vrsljanje po netu
Taj rad. :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Jan 2011, 03:38

Da brate, na fakultetu ludilo.
Sacekacu prvo da zamenim potove pravim vrednostima pa cemo ih onda uporediti.

Post Reply