Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Re: Oprema Koju Imate

Post by Cortex » 13 Jan 2011, 10:55

To Baba Slim matory, to se ceni! :ziveli: Prichali smo vec o tome preko pp i zaista mislim da si uradio pravu stvar, nema druge ako je kabinet pojachala ako mali. Jbg, svaki cm neke dimenzije kabineta dodaje prvenstveno bass-a mada i drugih karakteristika zvuka, ako sam pogreshio ispravite me, tako da...bravo.

Heh, vidim da ste se uortachili, carevi, da pravite SHO-e :lol: Pedala je kraljevska, definitivno moj omiljeni OD booster, ali sam imao par...khm..deshavanja sa njim, naime kad ga otpanjim strashno, a smanjim jelte master pojachala, zvuk je jelte predivan, ali sam posle toga primetio da mi se lampe chudno ponashaju ako sam dugo svirao na taj nachin, tj kao da su se toliko przhile da su maltene crkle tako zvuche :lol: jbg SHO korishtjen odvrnut mnogo mozhe da uzrokuje kraj lampi to sam i prochitao negde chini mi se na netu, mozhda i na samom Zvex-ovom sajtu, ali ako se koristi umereno predstavlja vrlo vrlo mocnu stvar. Pogotovo u live kontekstima, na probama sam je koristio mnogo, tachno kad je zgazish za blagi boost, shto je u sushtini samo neznatni porast glasnoce ali se EQ cele stvari toliko suptilno promeni ali na pravi nachin, da ti odmah izletish u mixu, i chak ako svirash clean razlaganja a sa druge strane tvoj drugar cepa distorziju imash klavijature i basistu neandertalca, opet mozhesh da chujesh svoj pick attack iako se radi o clean-u!, nekako, kao da SHO medium output magnete pretvara u vintage output, hot high output u medium i sl. Zla i korisna pedala, srecno sa gradnjom :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Jan 2011, 11:20

Cortex wrote:To Baba Slim matory, to se ceni! :ziveli: Prichali smo vec o tome preko pp i zaista mislim da si uradio pravu stvar, nema druge ako je kabinet pojachala ako mali. Jbg, svaki cm neke dimenzije kabineta dodaje prvenstveno bass-a mada i drugih karakteristika zvuka, ako sam pogreshio ispravite me, tako da...bravo.
Hehe, hvala :ziveli: Pazi, onog momenta kada sam čuo kako mi pojačalo radi sa tim zvučnikom, nije više bilo dileme šta treba činiti, bilo je samo pitanje da dođe pogodan momenat za zamenu. Srećom, došao je relativno brzo. I, takođe srećom, je i Funkomat bio tu, pa sam bio siguran da ne tripujem strašno, pošto smo čuli isto. :lol:

Što se SHO tiče, baš mi je drago da si izneo utiske, jer nisam imao prilike da pričam sa bilo kim ko je koristio pedalu lično. I, sve što si naveo samo čini da još više želim da što pre počnemo i završimo gradnju. Naime, Funkomat će raditi klasičan SHO, a ja želim da napravim Super-Duper 2-in1, a to su 2 SHO-a vezana redno, sa master volume kontrolom nakon drugog SHO-a, što ti omogućava da dobiješ zvuk kada se SHO (samo drugi, ili oba) otpanji™, ali na razumnoj glasnoći, da bi bilo upotrebljivo i live, bez diranja pojačala.

Ali mi se definitivno sviđa i to što kažeš kako bustuje i oboji zvuk na blažim nameštanjima, kada ne gura u drajv, jer meni u suštini ta funkcija najviše treba, a sve što se dobije preko toga u funkcionalnosti je čist plus.

Još jednom, hvala za napisane utiske o SHO... :ziveli: Jedno pitanje - jesi koristio klona ili original? I da li si možda imao prilike da ih uporediš? Mislim, šeme koje se mogu naći na netu su potvrđene i ispitane u praksi, ali čisto da pitam...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Jan 2011, 11:58

@Cortex, koje ti pojacalo imas?

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 13 Jan 2011, 14:37

Baba Slim wrote:
Cortex wrote:To Baba Slim matory, to se ceni! :ziveli: Prichali smo vec o tome preko pp i zaista mislim da si uradio pravu stvar, nema druge ako je kabinet pojachala ako mali. Jbg, svaki cm neke dimenzije kabineta dodaje prvenstveno bass-a mada i drugih karakteristika zvuka, ako sam pogreshio ispravite me, tako da...bravo.
Hehe, hvala :ziveli: Pazi, onog momenta kada sam čuo kako mi pojačalo radi sa tim zvučnikom, nije više bilo dileme šta treba činiti, bilo je samo pitanje da dođe pogodan momenat za zamenu. Srećom, došao je relativno brzo. I, takođe srećom, je i Funkomat bio tu, pa sam bio siguran da ne tripujem strašno, pošto smo čuli isto. :lol:

Što se SHO tiče, baš mi je drago da si izneo utiske, jer nisam imao prilike da pričam sa bilo kim ko je koristio pedalu lično. I, sve što si naveo samo čini da još više želim da što pre počnemo i završimo gradnju. Naime, Funkomat će raditi klasičan SHO, a ja želim da napravim Super-Duper 2-in1, a to su 2 SHO-a vezana redno, sa master volume kontrolom nakon drugog SHO-a, što ti omogućava da dobiješ zvuk kada se SHO (samo drugi, ili oba) otpanji™, ali na razumnoj glasnoći, da bi bilo upotrebljivo i live, bez diranja pojačala.

Ali mi se definitivno sviđa i to što kažeš kako bustuje i oboji zvuk na blažim nameštanjima, kada ne gura u drajv, jer meni u suštini ta funkcija najviše treba, a sve što se dobije preko toga u funkcionalnosti je čist plus.

Još jednom, hvala za napisane utiske o SHO... :ziveli: Jedno pitanje - jesi koristio klona ili original? I da li si možda imao prilike da ih uporediš? Mislim, šeme koje se mogu naći na netu su potvrđene i ispitane u praksi, ali čisto da pitam...

Sad se setih kad sam video ovo. Jutros sam se čuo sam matorim, i verovatno ću sutra pokupiti zvučnik, više njemu tako odgovara. Tako, čisto da znaš . :ziveli:

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 13 Jan 2011, 14:40

Izvinjavam se u napred što ovde ovo pitam. Ali ne znam gde bi drugo postavio to pitanje.
Pitanje je za vas drugare novosađane. Jel ste u toku šta se dešava sa firmom PSP electronics. Vidim na sajtu da su se preselili posle nove godine. Ali stoji stari br telefona, i niko se ne javlja već danima, kapiram da je to na staroj adresi. Da li je neko malo upućeniji, i da li možda ima novi broj, ili neku drugu informaciju? Hvala.

xspaceman

Post by xspaceman » 13 Jan 2011, 14:57

tyler durden wrote:Izvinjavam se u napred što ovde ovo pitam. Ali ne znam gde bi drugo postavio to pitanje.
Pitanje je za vas drugare novosađane. Jel ste u toku šta se dešava sa firmom PSP electronics. Vidim na sajtu da su se preselili posle nove godine. Ali stoji stari br telefona, i niko se ne javlja već danima, kapiram da je to na staroj adresi. Da li je neko malo upućeniji, i da li možda ima novi broj, ili neku drugu informaciju? Hvala.
vidis da na sajtu imaju i likove za kontakt i njihove mob telefone...sto ih ne cimnes na mob...ako fiksni nije vise isti mob je sigurno isti!

http://www.psp.co.rs/english/kontakt.html

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Jan 2011, 15:59

sinisake wrote:@Cortex, koje ti pojacalo imas?
Trenutno nemam nishta, menjao sam proshlo za Parkera plus moja manja doplata.
Ali onaj opis SHO-a moj bazira se na iskustvima sa tim tube preamp-om koji je taj amp imao, i sa pojachalima u studio-u.

Baba Slim, no frks pitaj josh ako te zanima :ziveli: Probao sam dva SHO klona, oba su radila predivno, a fora je bukvalno u tom nekom tranzistoru, opampu ili chemu vec ne secam se niti se razumem, ali ono, probash 10 takvih i onda vidish neki koji pashe tvojoj gitrici. Meni je Rocket stavio jedan malo svetliji zbog SG-a i humova. Inache moj ima to neko duplo kolo imam dva knob-a na njemu, jedan za gain tj crackle ok knob i drugi je output volume shta vec. Ali ono...to je lepa zamisao ali u praxi ne radi bash tako dobro, mora to da se odvrne da bi zvuchao kako valja. Odvrnut SHO na maloj glasnoci...hm...nece bash moci. Nadam se da ce taj tvoj biti kulji po tom pitanju :ziveli: A za Funkomata sam predpostavljao da ce biti total troo :mrgreen: :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Jan 2011, 16:29

Cortex wrote: A za Funkomata sam predpostavljao da ce biti total troo :mrgreen: :ziveli:
:D
Pa jebiga, kontam da je najbolje krenuto od originala pa kasnije menjati po svom ukusu. :)

MetalFunk

Post by MetalFunk » 13 Jan 2011, 17:39

Funkomat wrote: kontam da je najbolje krenuto od originala pa kasnije menjati po svom ukusu. :)
:1: You're not the only one.
:ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 13 Jan 2011, 17:58

napravio sam i ja jednog Zvex SHO klona i spakovao ga u najmanju Hammond kutijicu koja postoji :bambi: osnovna fora kod ovog boosta je sto daje taj nadrkan-angry-krestav sound cak i pri smanjenom vol potu, ali ima i taj low end koji vecini booster dizajna nedostaje, i zbog dizajna koji generishe sekundarne harmonike i to proporcionalno otpanjenosti vol pota same pedale tako da pojacalo zvuci kao da ulazi u pocetak dobrog zdravog drive-a. Kao da ti neko skine cebe sa ampa kad se ukljuci :bambi: Zvex Supper Dupper je takodje strava dizajn, generalno ja nesto ne volim Zvex spravice ali ove su mi se bash dopale.
Last edited by dweezil on 13 Jan 2011, 18:05, edited 1 time in total.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Jan 2011, 18:05

Eto, svakako je bolje chuti iz ustiju/tastature choveka koji je pedal builder. :ziveli: Supper Dupper nisam probao, sad cu da ga guglam...
Ma The Machine mora da se nabavi, al o tom potom, kad se prvo reshi problem amp-a.

dweezil

Post by dweezil » 13 Jan 2011, 18:09

sad mozda skrecem sa teme al posto smo u zoni pedala i tijeh spravica, jedna od retkih fuzzova koji mi se koliko toliko dopao za neki noise Catalinbread V8 Fuzz Tone Engine

[youtube]0FIb4UIybKY&feature=related[/youtube]

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Jan 2011, 20:19

tyler durden wrote:Sad se setih kad sam video ovo. Jutros sam se čuo sam matorim, i verovatno ću sutra pokupiti zvučnik, više njemu tako odgovara. Tako, čisto da znaš . :ziveli:
E ok, javi sutra kad namontiraš zvučnik... :ziveli:
Cortex wrote:Baba Slim, no frks pitaj josh ako te zanima :ziveli:
Will do, ništa ne brini. :)

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 13 Jan 2011, 20:48

Baba Slim wrote:
tyler durden wrote:Sad se setih kad sam video ovo. Jutros sam se čuo sam matorim, i verovatno ću sutra pokupiti zvučnik, više njemu tako odgovara. Tako, čisto da znaš . :ziveli:
E ok, javi sutra kad namontiraš zvučnik... :ziveli:
Cortex wrote:Baba Slim, no frks pitaj josh ako te zanima :ziveli:
Will do, ništa ne brini. :)
Neću ga još montirati. Treba da kupim i drugi, a i boks još nisam završio...tako da treba još malo vremena za to... :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 14 Jan 2011, 20:42

Image

Pa da vidimo i kako ovaj radi. :ziveli:

Post Reply