Kopija LP-a do 500e

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Kopija LP-a do 500e

Post by Dersu Uzala » 05 Feb 2010, 00:22

Nemam pojma, nisam ni procitao. Prelistao sam. to je neki nas Playboy :bambi:. Stoji tamo na stolu jedno par meseci, niko ga ne dira. Da uskaniram?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 05 Feb 2010, 01:08

E, Dersu, sad jos samo da nadjes nacin da nam doturis ove prelepe gitare :D

MUzzY

Post by MUzzY » 05 Feb 2010, 03:42

Dersu Uzala wrote:...oko kvaliteta izrade i dizajna) su tako ocigledne sa ovih slika da mi je prosto neverovatno da neko moze da poredi kvalitet bilo kakvih Epija sa ovim gitarama. Sve i ako je ne drzis u ruci, kazem slike oktrivaju puno toga oko dizajna i Epi jednostavno nije u istoj kategoriji kao ovi instrumenti
Bas sam hteo da na ovo skrenem paznju. Cak i po onoj prvoj slici sto si okacio. Zavrsna obrada pragova, sam fretbord (osim sto je ruzan inlay) i vrat izgledaju vrhunski.
A svaki epi LP koji sam video/svirao je izgledao uvek nekako jeftino.

Beli LP je savrsen! Ali SAVRSEN! Uh!
Ustvari, pickup ringove bih zamenio za krem ili chrome ... ako bas hocu da serem :D

P.S
Opet si zaboravio da poslusas ono? :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 05 Feb 2010, 04:31

MUzzY wrote:A svaki epi LP koji sam video/svirao je izgledao uvek nekako jeftino.
Nije sto je moj, ali epiphone midnight izgleda kao milion bucks. Stvarno ne kapiram sta ti je na njemu delovalo jeftino :?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 05 Feb 2010, 06:18

MUzzY wrote:
P.S
Ne stizem, ludnica je ako mozes da me shvatis i nadjes u svom srcu oprostaj :ziveli:.
to bese na FB si mi ostavio, a tamo nisam bio par dana.

Sava

Post by Sava » 05 Feb 2010, 10:25

Dersu Uzala wrote: Kad kupis ovog LP-ja od GKG za 500$ breakdown je sledeci (okvirno, da bas ne odajem poslovne tajne)

- izrada gitare u Koreji (u mnogo renomiranijoj fabrici koja radi za sve ov ostale renimirane firme mnogo skuplje instrumente od tog Epiphone modela) 250$
- shipping (sve gitare prolaze kroz americku GKG filijalu gde ih Leo licno setapuje i proveri za svakog kupca ponaosob) 100$ (manja serija veca cena po komadu)
- GKG se ugradi u cenu 150$ i proda tebi za 500$
Kada bi jedan Amer zaista mogao da ostvari zaradu na nekom proizvodu od 43% kako ti kažeš svi redom bi ga ljubili u dupe i bio bi poznatiji i bogatiji od Bil Gejtsa! To je bilo moguće jedino u bivšoj Jugi u vreme sankcija kada je zarada od 50% bila onako bljak, tek da se odradi, a 100% je bio standard! Zamisli da uložiš 1 dolar, a vrate ti se dva!

MUzzY

Post by MUzzY » 05 Feb 2010, 11:25

Dersu Uzala wrote:
MUzzY wrote:
P.S
Ne stizem, ludnica je ako mozes da me shvatis i nadjes u svom srcu oprostaj :ziveli:.
to bese na FB si mi ostavio, a tamo nisam bio par dana.

Sve ti je oprosteno samo mi ostavi onog belog lepotana kad ti na leto dodjem u goste :D

MUzzY

Post by MUzzY » 05 Feb 2010, 11:27

cccira wrote:
MUzzY wrote:A svaki epi LP koji sam video/svirao je izgledao uvek nekako jeftino.
Nije sto je moj, ali epiphone midnight izgleda kao milion bucks. Stvarno ne kapiram sta ti je na njemu delovalo jeftino :?
U svoju odbranu, tvog Epi-a nisam dugo svirao! :( finish je do jaja, nema price ali se kroz maglu secam da mi se vrat nije svideo uopste. Na sledecem jam-u rotiramo gitare ;)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 05 Feb 2010, 15:56

MUzzY wrote:ali se kroz maglu secam da mi se vrat nije svideo uopste
Sasvim ocekivano posto sam ja imao isti osecaj kad sam tvoju gitaru u ruke - prilicno su razliciti, a svaki od nas navikao na profil vrata svoje gitare
MUzzY wrote:Na sledecem jam-u rotiramo gitare ;)
Sure thing! :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 05 Feb 2010, 16:36

Prva razlika, velicina pragova! Toga se dobro secam :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 05 Feb 2010, 17:01

Meni je najveca razlika bila u profilu vrata. Tvoj Pivi ima D profil (ako se dobro secam) dok je na mom Epifonu C

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Feb 2010, 01:06

Sava wrote:
Dersu Uzala wrote: Kad kupis ovog LP-ja od GKG za 500$ breakdown je sledeci (okvirno, da bas ne odajem poslovne tajne)

- izrada gitare u Koreji (u mnogo renomiranijoj fabrici koja radi za sve ov ostale renimirane firme mnogo skuplje instrumente od tog Epiphone modela) 250$
- shipping (sve gitare prolaze kroz americku GKG filijalu gde ih Leo licno setapuje i proveri za svakog kupca ponaosob) 100$ (manja serija veca cena po komadu)
- GKG se ugradi u cenu 150$ i proda tebi za 500$
Kada bi jedan Amer zaista mogao da ostvari zaradu na nekom proizvodu od 43% kako ti kažeš svi redom bi ga ljubili u dupe i bio bi poznatiji i bogatiji od Bil Gejtsa! To je bilo moguće jedino u bivšoj Jugi u vreme sankcija kada je zarada od 50% bila onako bljak, tek da se odradi, a 100% je bio standard! Zamisli da uložiš 1 dolar, a vrate ti se dva!
Savo, brate slatki, daj se nadjemo na skype-u pa da se siti ispricamo. Nije tebi bas jasno sta se desava na zapadu i koliko para je zaradio Bill Gates vizavi profita. Na jedan ulozeni dolar njemu se vracalo oko 30. Firma u kojoj trenutno radim 'zaradjuje' (mada je velika razlika izmedju zarade i cistog profita, jelda) , elem moja firma na jedan ulozeni dolar zaradi pa negde 6-7. Naravno da to nije tipicno, ali ima zilion takvih slucajeva, to su biznisi koji hebu dadaiju. Drugo, ne znam kako si uopste izracunao da GKG pravi 'zaradu' od 43%. Molim te objasni :ziveli:.

Sava

Post by Sava » 06 Feb 2010, 10:43

Dersu Uzala wrote: Savo, brate slatki, daj se nadjemo na skype-u pa da se siti ispricamo. Nije tebi bas jasno sta se desava na zapadu i koliko para je zaradio Bill Gates vizavi profita. Na jedan ulozeni dolar njemu se vracalo oko 30. Firma u kojoj trenutno radim 'zaradjuje' (mada je velika razlika izmedju zarade i cistog profita, jelda) , elem moja firma na jedan ulozeni dolar zaradi pa negde 6-7. Naravno da to nije tipicno, ali ima zilion takvih slucajeva, to su biznisi koji hebu dadaiju. Drugo, ne znam kako si uopste izracunao da GKG pravi 'zaradu' od 43%. Molim te objasni :ziveli:.
Najveći deo svog radnog veka sam proveo u svetski poznatoj firmi koja je sada na zalasku, ali sumnjam da je nešto tako veliko i suštinski moglo da se promeni u biznisu za poslednjih 5 godina na primer. Procenat sam jednostavno izračunao iz onoga što si ti napisao. Ma nije ni bitno, zaradite vi koliko god možete samo mene ne možete ubediti u tvoj maštoviti pogled na taj biznis sa korejskim gitarama.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 06 Feb 2010, 14:29

:cekic: :eek4i_2: :mrgreen:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 06 Feb 2010, 14:32

Verovatno je na zalasku zato sto nije imala profit od 43%

Post Reply