Haralampije wrote:Eto prva predrasuda,gitare su upakovane u kutije(kao i svaki proizvod) kad se isporucuju,znas boju,znas model ne znas u kakvom je stanju dok ne dospe u radnju,i dok se ne otpakuje.ono kao i tv,pa sad 'oces izlozen il ces neki neotpakivan(samo sto za englesku il ameriku elektronika mora posebno,zbog posebne uticnice i voltaze),a kod instrumenata nepisano pravilo probaj pre nego sto kupis.Onog u Ensenadi zabole da ih klasifikuje dok pakuje koja mu je bolja,koja lepsa,to je masovna proizvodnja,po 50000-100000 komada godisnje,svaka prolazi isti test i zadovoljava standard(a izuzetak uvek svugde naidje i medju mnogo vrednijim stvarima)
Znaci malo ipak svetliji od nojzlesa.
Jbg kad niko nije generalni zastupnik za blejda kod nas(hehehe,sad je izgleda blejd preuzeo ulogu gibsona,ono dok su bili retkost pre nego sto je mjuzik trejd postao zastupnik za Srbiju)
Jel ih bilo mozda na sajmu?
Mislim da sam video dva komada,ali nemoj da me drzis za rec.....
Pretece me covek.....
Da se vratimo na temu Blade vs MIM Fender
1. Fender firma koja je def. izgubila kredibilitet, osrednja kontrola kvaliteta
2. Da bi nasao dobrog meksikanca moras da kopas i to dobro
3. Vecina meksikanaca ne odskace uopste od jeftinijih gitara (npr> Yamaha pacifica)
4. Dosta ljudi fendere kupuje samo zato sto ih je svirao Hendriks...
Sa druge strane je Blade, firma koja ima neverovatnu kontrolu kvaliteta, gitare koliko mi rekao prodavac radjene iz 2 dela drveta, koje imaju aktivnu elektroniku, koje su jednostavno drugacije, i gde ces jako tesko naci los komad, mozda onaj crni sto visi vec 5 godina u Artistu koji je eto los model......
Pogledajte Cort http://www.thomann.de/gb/cort_g260_na.htm jes malo skuplji kod nas ali po meni bolja gitara od vecine meksikanaca i jos je od jasena a ne od jove....
ognjen93 wrote:radjene iz 2 dela drveta, koje imaju aktivnu elektroniku, koje su jednostavno drugacije, i gde ces jako tesko naci los komad, mozda onaj crni sto visi vec 5 godina u Artistu koji je eto los model......
Taj aktivac,sa telom iz dva komada kosta mnogo vise od tog iz artista,nije ispod 1500 jevrejcica
ognjen93 wrote:radjene iz 2 dela drveta, koje imaju aktivnu elektroniku, koje su jednostavno drugacije, i gde ces jako tesko naci los komad, mozda onaj crni sto visi vec 5 godina u Artistu koji je eto los model......
Taj aktivac,sa telom iz dva komada kosta mnogo vise od tog iz artista,nije ispod 1500 jevrejcica
Svi bladeovi imaju aktivnu elektroniku, i po prici prodavca svi su iz 2 dela, samo je onaj custom radjen ceo u Svajcarskoj, svaki sraf bukvalno, dok kod ovih jeftinijih modela se neki delovi prave u Koreji
ognjen93 wrote:
Svi bladeovi imaju aktivnu elektroniku, i po prici prodavca svi su iz 2 dela, samo je onaj custom radjen ceo u Svajcarskoj, svaki sraf bukvalno, dok kod ovih jeftinijih modela se neki delovi prave u Koreji
nemaju, ako se dobro secam blade texas vintage nema...
a sto se ostatka tvog psta tice, ja stvarno nisam svirao blade-ove i verujem da su odlicni,ali tebi svaka cast kad si se sa 16 godina nasvirao tolikih mim fendera, i bladeova
ognjen93 wrote:
nemaju, ako se dobro secam blade texas vintage nema...
a sto se ostatka tvog psta tice, ja stvarno nisam svirao blade-ove i verujem da su odlicni,ali tebi svaka cast kad si se sa 16 godina nasvirao tolikih mim fendera, i bladeova
Cemu toliki cinizam?
Ono nemam 150 godina iskustva, ali svirao sam dosta meksikanaca sto kod drugova, sto svaki put kad navratim u mitros, a bladeova samo par ali jos nisam cuo da se neko zali na njega, I uopste nisam hteo da kazem da su fenderi lose gitare..samo su obicne, prosecne, nemaju nista cime bi se posebno izdvojile iz gomile....
Nisu svi aktivci.I mora jos nesto da opravda toliko razlicitu cenu tog svajcarca,ne samo to sto je pravljen tamo(pa i fenderov custom shop se razlikuje kao nebo i zemlja,ne samo od meksikanca,vec i od americkih standarda i delukseva)
I sta kaze prodavac,svi su iz dva dela?i ovaj od 500 i ovaj od 1500-2000 evara?Od jednog stabla urade cirke dve gitare i ostatak bacaju?Pa taj proizvodjac bi bankrotirao za dva dana sem ako ih ne prodaje za po 20000 evra komad(i koreanca bar za 5000).
I uopste nisam hteo da kazem da su fenderi lose gitare..samo su obicne, prosecne, nemaju nista cime bi se posebno izdvojile iz gomile....
Jao,jel si ti ozbiljan...nemoj da te neko cuje.Pa,ispade,po tebi ,da je svim ovim ljudima sto 50 godina sviraju Stratove,u stvari slon prdnuo u uvo......cccccccccccc
Ne izdvaja se iz gomile?
Fabrika u Mexicu i postoji da bi se postalo deo gomile koja se zove srednja klasa i koja se inace najvise i prodaje.Ako hoces da se izdvajas pravac Custom Shop bilo kog proizvodjaca.Da MIM Fender nije odlicna gitara to je istina ali odlican Fender (ili bilo koji drugi) nikada i nije kostao 500 eura.
Vecina ljudi kupuje Yamahe jer lice na Fendere koje je svirao Hendrix.
vlobrk wrote:Jos jedna tema koja ode pogresnim putem.
Ne izdvaja se iz gomile?
Fabrika u Mexicu i postoji da bi se postalo deo gomile koja se zove srednja klasa i koja se inace najvise i prodaje.Ako hoces da se izdvajas pravac Custom Shop bilo kog proizvodjaca.Da MIM Fender nije odlicna gitara to je istina ali odlican Fender (ili bilo koji drugi) nikada i nije kostao 500 eura.
Vecina ljudi kupuje Yamahe jer lice na Fendere koje je svirao Hendrix.
Prvo tema je bila Blade texas deluxe vs MIM Fender.... Blejd jeste gitara koja se po necemu razlikuje od ostlih stratova u tom cenovnom rangu , aktivnom elektronikom, kvalitetom izrade...
I generalno bolje odradjena gitara od meksikanca.....
Texas Deluxe jeste bolji od MIM Fendera ali je i cena znatno visa sto je po meni jako bitna razlika.
Vidim da se ne libis da dajes savete mada mislim da bi trebao da razmislis dobro kada ljudima koji se interesuju za Blade-a i Fender-a preporucis Cort-a.
Verovatno mislis da si izmislio time toplu vodu ali ja se ne bih bas tusirao tvojom toplom vodom.