Pomoc ^_^

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Pomoc ^_^

Post by sinisake » 14 Jun 2010, 16:24

Tako je.
Evo, dweezil bi pre nekih 20 godina sigurno ubio za Jem-a. A sad je sve drugacije. :wink:

MUzzY

Post by MUzzY » 14 Jun 2010, 18:42

dweezil wrote:a sto se tice muzickog staza naravno da on nema veze sa estetikom, nisam mislio time da ti spustam, jer ti strava sviras gitaru i talentovan si, samo sam hteo da ti kazem da ce ti se ukus i ideja sta je lepa elektricna gitara menjati sa godinama, uostalom videces vec. cheers
Od prvog razreda srednje skole ja se lozim na gitare :) Narvno da je sve krenulo sa RG-em, pa sa JS-om pa jem-om. Sada vise nemam nista "zacementirano" tipa samo ovo ili samo ono. Ponavaljam, mene "loze" detalji. To mi je neki pokazatelj da je neko seo i dobro razmislio kako i sta zeli da izgleda makar samo estetike radi. Dobro odabrane boje, drvo, hardware je nesto sto ja gledam kao full paket. Kao i kod devojke. Dzabe mi je, zaista, ako je devojka prirodno lepa a nema pojma to da nosi. Ne ume da izabere odecu, krivo hoda kad nosi stikle, nema stav ... itd. Ali NIKAD necu reci da je devojka zbog toga RUZNA. Kao sto nikad ne bih mogao da kazem da je recimo onaj Jakson sto ga je mislim_stvarno okacio u drugoj temi ruzan (onaj sa swrill-om ko povracka). Samo cu da kazem da mi se ne svidja zbog ogromne glave i tog swrill-a. Ali nikad da je RUZAN. O tome pricam.

Stavovi nam nikada nece biti identicni, bilo bi dosadno, zato budite konstruktivni pa dajte tacno razloge. Pogotovo za instrumente u koje je ocigledno ulozen ogroman trud i ideja.

:ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 14 Jun 2010, 19:24

@muzzy
to sto ti pricas, je ista prica kao i sto je valjda doolio pricao na nekim drugim temama, da ne mozes da kazes za neki bend da je sranje (ili objektivno los zato sto se tebi ne svidja ili sta vec) nego da se tebi ne dopada. Bilo kako bilo, i kad neko kaze, to je ruzno, ja kapiram da je to samo njegovo misljenje, njegov ukus, kao i za ribe, nekome je ruzna, a neko je vodi...

ne znam zasto te to toliko pogadja sto su neki od nas rekli da je gitara ruzna, pa jbg, meni se svidja onaj zeleni swirl, sto ti kazes k'o povracka, vise od ibanezovih swirlova, vise od bilo kog prs-a... mislim, neko voli blajhane kvarcovane plavuse, a neko metalke farbane u crveno :D (naravno ne grobove :mrgreen: )

MUzzY

Post by MUzzY » 15 Jun 2010, 02:49

Oki, ne pada mi napamet da udjem u koflikte sa vama zato sto se ne ocigledno ne kontamo. :) :ziveli:

Mrav

Post by Mrav » 15 Jun 2010, 13:32

Cheers za metalke farbane u crveno (ne grobove) ! :ziveli:

eg303

Post by eg303 » 15 Jun 2010, 13:57

Mislim da je dizajneru vrlo stalo da čuje šta o njegovom projektu misle oni koji su krajnji korisnici tako da je glupo snebivati se i ne reći ono što vam je na umu. Pogledajte kreacije Giugiaro-a, Pininfarine, Bertonea, zar mislite da oni ne osluškuju "publiku" pre nego što se odluče za konačno rešenje nekog dizajna?

Haralampije

Post by Haralampije » 15 Jun 2010, 14:05

Mrav wrote:Cheers za metalke farbane u crveno (ne grobove) ! :ziveli:
I veliki pozdrav za sve tri. :XD: :XD: :XD:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 15 Jun 2010, 14:56

Ako cemo o mišljenjima o izgledu, video sam tu Vlatkovu gitaru uživo, na koncertu, i meni je prelepa...
Ta braon boja, diskretna, deluje skroz vintage. Dok nešto ne vidite uživo, džaba sve slike na svetu. (ne može se steći osećaj veličine i proporcije) Oblik i jeste stara škola, tele/strat kombinacija, al na kraju krajeva skroz odgovara karakteru i muzici gospodina koji je svira. JbLa vas strele, munje, hokej palice, drške u telu i "mama vide me!" oblici i šare...
To je moje mišljenje.
Zvuk... čisto, glasno i moćno... ima "kohones" 8)
....mada, "u ruke Mandušića Vuka..."

Vaske023

Post by Vaske023 » 16 Jun 2010, 00:14

Hotstepper wrote:Ako cemo o mišljenjima o izgledu, video sam tu Vlatkovu gitaru uživo, na koncertu, i meni je prelepa...
Ta braon boja, diskretna, deluje skroz vintage. Dok nešto ne vidite uživo, džaba sve slike na svetu. (ne može se steći osećaj veličine i proporcije) Oblik i jeste stara škola, tele/strat kombinacija, al na kraju krajeva skroz odgovara karakteru i muzici gospodina koji je svira. JbLa vas strele, munje, hokej palice, drške u telu i "mama vide me!" oblici i šare...
To je moje mišljenje.
Zvuk... čisto, glasno i moćno... ima "kohones" 8)
....mada, "u ruke Mandušića Vuka..."
:1: :D
Intresuju me "mama vide me!" oblici i sare :XD:,da nije to nesto ovako:
Image

i kaze se "u rukama Mandušića Vuka..." :mrgreen:
Pozdrav!!! :ziveli: !!!

Haralampije

Post by Haralampije » 16 Jun 2010, 00:24

Hehehehe,vidi ko Harisonov Rocky
Image

inace ove boje su sijale u mraku...coool trip...jos kad si na acid-u...yeah man..VOOOHOOOOO... :Teddy: :veverica: :rlol:

Vaske023

Post by Vaske023 » 16 Jun 2010, 00:36

Gitara mu se slaze uz pantalone :D,a izgleda kao da su je deca iz vrtica bojadisala :XD: !!!Evo malo detaljnije:
Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 17 Jun 2010, 07:36

Izgleda da pricam svahili opet.

Nije uopste problem da li se nekom nesto svidja ili ne svidja, i zasto.

Problem je u tome da se nekolicina ljudi javlja svukud po forumu, na bilo kojoj temi, da daju svoj negativan sud. O cemu god da se prica, postoji ekipa koja nece propustiti priliku da nesto ispljuje, jer im se 'objektivno' ne svidja. Tu se onda potegnu argumenti tipa, 'ko sam ja ili ti pa da odgovorno tvrdimo' i onda idemo u krug.

Ponavljam, na ovom forumu ima stotine tema. Masa tih tema me ne zanima, masa mi se mozda i gadi. Ali nemam poriv da se javim na svakoj toj temi i iznesem javnosti kako se to eto meni gadi, ili ne svidja. Rekoh, ako covek nema nista pametno i/ili pozitivno da kaze, ne treba da se javlja po datom pitanju uopste, sem ako nije licno prozvan, poimenicno.

Elem, ne kapiram da li me shvatate, to me hebe. Ta cinjenica da danas svako moze da iskaze svoj sud o necemu, i ljudi to zloupotrebljavaju do bola. Ako se nekome Vlatkova gitara, ili gitare, ne svidjaju, nema potrebe da ceo svet to sazna. 99% vas dragi moji kolege i ex-zemljaci imate nekakve Fendere i Jipsone. Recimo da mene te gitare ne zanimaju ili mi se ne svidjaju. Znaci, treba da se javim i kazem kako mi se to ne svidja, na svakoj temi, posle svakog okacenog posta ili slike necije gitare, ili 'opreme koju nemate' ili 'gitare iz vasih snova'. Pojedinci apsolutno ne mogu da omanu (ne ti Stanko, daleko bilo) i mirodjija su u apsolutno svakoj corbi. Ergo 5000-6000 postova.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 17 Jun 2010, 09:49

Meni to nije ružna gitara. Takođe nije ni gitara kakvu bih voleo da imam, ali mi nije ružna. Ja volim te varijacije na temu Telca, i cenim da je ovo prilično spretna varijacija. Ozbiljan minus mi je zlatni hardver, koji nikad nisam voleo, i teško je da ću u ovim godinama da se predomislim po tom pitanju. Opet, to je najlakše promeniti, ne definiše suštinski ovu gitaru. I nisam baš fan ovih topova od egzotičnog drveta. Volim da vidim drvo, ali neku drugu vrstu.

E sad, tu je još jedan momenat. Kao neko ko se bavi vizuelnim oblikovanjem, i ko voli rad sa drvetom onako iz hobija, moram da primetim da nisam dovoljno objektivan u ovakvim situacijama. Kad vidim rad za koji je nesumnjivo da je delo ruku dobrog znalca, pre svega osetim poštovanje prema radu, a sve drugo dolazi posle. Lako mogu da ocenim koliko je truda bilo potrebno za nešto i ono... Stvarno ne mogu da pređem preko toga olako. Svakom pravom majstoru skidam kapu.

Osim toga, meni je malo koja gitara baš ružna. Hej, gitara! Ima 25 godina kako prevrćem gitare po rukama, od detinjstva sam fiksiran za gitaru, i jednostavno suviše volim taj instrument da bih mogao bez jakog povoda da za neku gitaru kažem da je ružna. Istina je, neko se baš ozbiljno ogreši o ovaj divan instrument, ima dizajnera kojima bih rado zabranio da sakate gitaru. Ali onako opšte uzev, meni je gitara lepa! I jednostavne kao Telecaster, i svakojake flashy gitare, i one što oslikava Sarah Ryan, i ekstravagantne, i uvrnute... To što većinu tih gitara ne bih imao želju da posedujem - to je druga stvar. Ali ne mogu da kažem da su ružne zato što ja nemam želju da ih imam u kolekciji.

Lamborghini Diablo je po meni lep auto, ali nikad ne bih želeo ni da sednem u njega, a kamoli da ga posedujem, zato što vozim neagresivno, i takav auto bi plakao da ga ja onako penzionerski ciguljam... a nisam baš ni čovek koji voli da privlači pažnju, da izazivam okretanje prolaznika. Samo to i dalje ne čini taj auto ružnim u mojim očima. Scarlett Johansson je lepa žena, samo mene ne privlači ni najmanje, čak mi deluje malo trashy-bitchy, ali bih bio bolestan da zbog toga pričam da je ružna. Ružno je ružna reč. I ovo ne pričam zato što sam pobornik totalno politički korektne žvake, nego ovo pričam kao neko ko voli život, i voli afirmativan stav. Ne bolesno afirmativan kao u filmu "Yes Man". Negde sam ubeđen da ono što mislimo, govorimo, pišemo... osim što ostavlja utisak na okolinu, ostavlja i tragove na nama samima. Ko stalno juri da uoči nešto ružno, s vremenom više ne ume da uoči ništa lepo.

Ružna gitara je ona koju smo ovde na forumu u nekoliko navrata videli, ona što izgleda kao spolovilo, čak na donjem delu trupa ima zalepljenu jamboliju kao stidne dlaje. To je nedvosmisleno ružno. Da, nekad nema adekvatnije reči. Ali ljudi... Onako realno, gitara sa početka ove teme nije ružna. Jednostavno uz nju ne ide ta reč. Jeste, ukusi su različiti, svako ima pravo da se izjasni. Samo kad za nešto kažeš da je ružno, automatski sebe deklarišeš kao nekoga ko ZNA šta je lepo. Prst na čelo... Da li sebe možeš da predstaviš u društvu kao stručnjaka za lepo? Zato se i kaže "Ne sviđa mi se" a ne "Ružno je". Ono, možda vic nije glup, možda ga samo nisi skapirao.

Izvin'te što sam (opet) preopširan.

progg

Post by progg » 17 Jun 2010, 10:21

Dersu Uzala wrote:Problem je u tome da se nekolicina ljudi javlja svukud po forumu, na bilo kojoj temi, da daju svoj negativan sud. O cemu god da se prica, postoji ekipa koja nece propustiti priliku da nesto ispljuje, jer im se 'objektivno' ne svidja.

Ponavljam, na ovom forumu ima stotine tema. Masa tih tema me ne zanima, masa mi se mozda i gadi. Ali nemam poriv da se javim na svakoj toj temi i iznesem javnosti kako se to eto meni gadi, ili ne svidja. Rekoh, ako covek nema nista pametno i/ili pozitivno da kaze, ne treba da se javlja po datom pitanju uopste, sem ako nije licno prozvan, poimenicno.

Elem, ne kapiram da li me shvatate, to me hebe. Ta cinjenica da danas svako moze da iskaze svoj sud o necemu, i ljudi to zloupotrebljavaju do bola.Ergo 5000-6000 postova.
Pa i tebe niko nije zvao da se javljas na onoj temi o Nirvani. Jel ti se ne svidja Nirvana? Sta si onda trazio "tamo"?
Ista stvar, samo ovde je rec o gitari, a tamo je bilo reci o bendu. I sad ti drzis kao neko predavanje ljudima kojima je Vlatkova gitara ruzna i kako ne bi trebali to da (ovako javno na forumu) komentaricu. A to isto si radio i ti.

Nemam nista protiv da neko pljune opremu, grupu ili nesto trece sto se meni (uslovno receno meni, moze biti i neko drugi) svidja. Ali zato pustimo i druge da "pljunu", posebno kada imaju apsolutno prava na to.

i vezano za temu... ruzna mi je ta gitara koju Vlatko svira... Vlatko je genijA, ali gitara je tezak trash (na izgled, o tehnickim karakteristikama necu da komentarisem).

dweezil

Post by dweezil » 17 Jun 2010, 10:33

Nije problem u tome sto neko za nesto kaze da je ruzno, problem je sto posle neko ostale krene da ubedjuje kako ne sme da se napise da je nesto ruzno. Pa valjda se podrazumeva da je taj to napisao kao subjektivan stav, ne treba svaki put valjda svako na forumu ovde da pise meni je ovo ruzno, meni se ovo ne svidja, podrazumeva se da je neciji post njegov licni stav. I uopste ne kapiram zasto to ikoga pogadja. Meni je vise smesna necija potreba da to nadgleda i kontrolise.
Dersu Uzala wrote: 99% vas dragi moji kolege i ex-zemljaci imate nekakve Fendere i Jipsone. Recimo da mene te gitare ne zanimaju ili mi se ne svidjaju.

rec nekakve ti ovde def ne treba
Dersu Uzala wrote: Ako se nekome Vlatkova gitara, ili gitare, ne svidjaju, nema potrebe da ceo svet to sazna.
pa ako je neko okacio sliku gitare i prica se o njoj, ne kapiram, to je deo diskusije, i vise ljudi je ovde spomenulo neke momente zasto im se ne dopada, znaci ne radi se ni o kakvom hejtu.

Post Reply