Jackson vs. Ibanez

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mislim_stvarno

Re: Jackson vs. Ibanez

Post by mislim_stvarno » 12 Jun 2013, 19:52

fali onaj sto si ga reparirao i okacio u poslednjoj temi? :D

kod mene je 1:1 :D
Image

ApplePie

Post by ApplePie » 12 Jun 2013, 20:08

:) Da ... fali taj roze na slikama. Na domaćem terenu i kod mene je situacija 1:1, sve gitare mi prisvojila žena. Kao "moj" se računa onaj ležeći Jackson i Ibanez JEM BSB, onaj u sredini, paljeni, i to zato što sam je nepažnjom tim JEMom jednom klepio po glavi pa se od tad ne mirišu ;) U gostima je tako vodjstvo Ibaneza... dok se ne dočepam jednog Soloista from USA ;)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 12 Jun 2013, 20:47

kontam da tebe kao poznavaoca, i coveka koji ima ovakvu kolekciju, ipak zanima nesto matorije, ali meni ovi novi izgledaju odlicno

jedan od retkih novi jacksona koji izgleda kako bog zapoveda :D (shark fin, binding, floyd)
http://www.jacksonguitars.com/en-RS/pro ... 2804073815
Image

broderikov soloist koji izgleda tako dobro :D
Image

i ovi uvozni (ali valjda nisu vise iz japana)
Image
Image
Image

A evo ga i holy grail PRO!
Image

(nekom drugom prilikom cu kaciti ibaneze :mrgreen: )

ApplePie

Post by ApplePie » 12 Jun 2013, 21:32

NaraFski zanima me HSS Soloist sa kraja osamdesetih ali nemam nista protiv ni SLX-a npr kawasabi green :)

I tako tema dobi rasplet posle desetak godina :)

ToneChaser

Post by ToneChaser » 28 Jun 2013, 00:01

Pitanje da li bi se ovoliko ljudi lozili na Ibanez da ga ne svira Steva 8)

ApplePie

Post by ApplePie » 28 Jun 2013, 01:09

Chaseru, kad budes svirao jednog JEM-a sa pocetka devedesetih zaboravices i Stevu i Džeja i lepu Brenu... za tvoju informaciju Steva je svirao Jacksona Soloista (3 komada) pre nego je raspisao konkurs za gitaru sa rukohvatom. Promoter Steva tako više nikada javno nije svirao Jackson Soloista a ja ga i dalje smatram jednom od najboljih gitara iz tog perioda. JEM neretko ima sustain kao i pomenuti Jack (koji je "iz komada") I da su njega kojim slučajem pravili "iz komada" gde bi mu bio kraj ;)

P.S. Ovde pričamo o kvalitetu gitara ne o loženju ko je svira ili izgledu. Uzgred, nema nijednog poznatijeg (boljeg) gitariste da u nekom periodu nije svirao Jackson/Charvela (makar samo vrat, kao Gilmour) 8)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 28 Jun 2013, 06:04

Jubilarni peti put.

Image

ApplePie

Post by ApplePie » 28 Jun 2013, 10:24

Enough said :ziveli: 8)

MetalFunk

Post by MetalFunk » 29 Jun 2013, 16:58

wat djed said

Ace
MF veteran

Post by Ace » 08 Jul 2013, 11:04

ApplePie wrote:A pazi mene, ja mu dodjem ko nesvrstani u ovoj temi ;) Trenutno stanje je da imam dva Ibeneza više od Jacksona, na slici samo jedan :D

Image

Odlicna kolekcija, svaka cast.

Da te ispravim ipak imas 4 Ibaneza vise od Jacksona :lol:

Da li je ovaj Charvel 5 - neck thru, ili obicna 4-rka?

ApplePie

Post by ApplePie » 12 Jul 2013, 20:38

Charvel 1A 87, i 3 isto godište (čak su i m i serijalci slični). Nažalost nemam model 5 al biće nadam se i to. Računam ih u Jacksone jer zvanično i jeste Jackson samo je tadašnji vlasnik sačuvao ime Charvel i forsirao svoje, Jackson ne skupljim modelima. Model 5 i 6 su iz komada. Ja sam davno nekad hteo neki od ta dva modela jer nisam imao pare za vise nego duplo skupljeg Soloista a gitare stvarno jesu "tu negde". Elem .. jedna zanimljivost ... neke osamdeset i devete sam kod Željka Mitrovića u tadašnjem studiju gde je većinu stvari obavljala jedna hiljadu četrdesetica (ko zna, zna) probao Charvela četvorku u nekoj pink metalik boji. Prodavao za nekih 1700 maraka tada. I nisam je kupio. Bio sam mlad i zelen i nimalo vidovit da razlupam ono sto je tamo bilo od opreme pa da spasem bar neke uši narednih decenija.

ToneChaser

Post by ToneChaser » 13 Jul 2013, 00:20

ApplePie wrote:Charvel 1A 87, i 3 isto godište (čak su i m i serijalci slični). Nažalost nemam model 5 al biće nadam se i to. Računam ih u Jacksone jer zvanično i jeste Jackson samo je tadašnji vlasnik sačuvao ime Charvel i forsirao svoje, Jackson ne skupljim modelima. Model 5 i 6 su iz komada. Ja sam davno nekad hteo neki od ta dva modela jer nisam imao pare za vise nego duplo skupljeg Soloista a gitare stvarno jesu "tu negde". Elem .. jedna zanimljivost ... neke osamdeset i devete sam kod Željka Mitrovića u tadašnjem studiju gde je većinu stvari obavljala jedna hiljadu četrdesetica (ko zna, zna) probao Charvela četvorku u nekoj pink metalik boji. Prodavao za nekih 1700 maraka tada. I nisam je kupio. Bio sam mlad i zelen i nimalo vidovit da razlupam ono sto je tamo bilo od opreme pa da spasem bar neke uši narednih decenija.

...i tako je propao rock n roll i nastao Pink turbo folk :mrgreen: :metal:

ApplePie

Post by ApplePie » 13 Jul 2013, 09:15

Nije baš tada ... imao je studio koji se zvao Pink ali u to vreme narodnjaci nisu prilazili "čupavcima" ni cigar da im žickaju. Malo kasnije sa pojavom rata, jula i turbo folka Pinkmen je nabavio Studerov sto (tada stvarno najbolji) koji su turbo folkeri koristili jer su imali pare. Ceo studio je inače ostavio prvoj ženi a Pink imperija je već dobila julovsku injekciju . Charvel, Jackson i Ibanez srćom nemaju veze sa time 8)

ToneChaser

Post by ToneChaser » 13 Jul 2013, 13:04

Pa gde je sad taj rozi Charvel? Zanimljiva mi ta kombinacija... Opaka gitara, a roze nezne boje :lol:

ApplePie

Post by ApplePie » 13 Jul 2013, 13:18

Kao i većina gitara vrednih pažnje koje su tokom devedesetih emigrilale bez pasoša (moje mišljenje). Nikad ga više nisam video i godinu dana posle sam usrećio sebe jednom trojkom ... :)

Post Reply