bas je isto pricao jedan lik na ytubu... Emg81 je dosta "mracan",dubok, zaprljan niskim,nema toliko definicije koliko 85,koji ima "svetliji ton"..Mancha wrote:Organskije zvuci od 81, doduse manje utegnuto, pa za neki max gain to treba korigovati Tube Screamerom i malo drugacijim EQ-om, ali zvuci punije. Takodje je svestraniji od 81.
U principu, sad naginjem tome da je 89 u stvari najbolja varijanta izmedju 81 i 85 za klasicnu LP kombinaciju drveta, posto iako EMG tvrdi da je to 85+SA, realno je negde izmedju 81 i 85 (mada blize 85).
Killswitch Engage koriste 85, pa je to najbolja ilustracija sta magnet moze.
seymour duncan magneti
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: seymour duncan magneti
- mislim_stvarno
@mancha
ja sam bas cuo obrnuto na vise mesta, da je 81 definisaniji, a i cini mi se da je to mancha napisao, "manje utegnut" i "zvuci punije".

da nisi sad obrnuo 81 i 85 u ovom postu?Born_Dead wrote: Emg81 je dosta "mracan",dubok, zaprljan niskim,nema toliko definicije koliko 85,koji ima "svetliji ton"..

ja sam bas cuo obrnuto na vise mesta, da je 81 definisaniji, a i cini mi se da je to mancha napisao, "manje utegnut" i "zvuci punije".

Da, 81 fali ponesto tu i tamo, ali na pravim frekvencijama i u pravoj meri, pa je maksimalno fokusiran.
85 ima svega vise, pa ga je moguce shape-ovati na vise nacina, mada nikada ne moze biti utegnut kao 81.
85 ima svega vise, pa ga je moguce shape-ovati na vise nacina, mada nikada ne moze biti utegnut kao 81.
ne lepo sam napisao ali sam se pogresno izrazio,tacnije lose preveo reci ...ne mogu da nadjem ,neki do jaja compare 81vs85, na nekom forumu,samo sto sam siguran da 85 ima vise definicije,da pinch harmonics bolje izlaze,prirodniji je malo....
Jok, ovo je poseban slash model.eg303 wrote:A taj pa nema nikakve veze sa onim SH-5 Custom?
Sta znam, na ovom jednom LP-ju kojeg sam gustirao prosle godine su stavljeni umesto emg seta, vlasnik je prezadovoljan a i gitara je dobila totalno drugaciji mojo. Sljakaju odlicno oni i za bluz/rok/hard rok, imaju tu lepu midrange definisanost.umart wrote:to ti pokriva samo slash teritoriju.custom 5 je drugaciji magnet,ali mislim da ce ti dati vise.