Bugera ili blackstar

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kill surf city

Re: Bugera ili blackstar

Post by Kill surf city » 15 Mar 2012, 16:02

sinisake wrote:
Kill surf city wrote:Otvorili ste Bugerinu Pandorinu™ kutiju. :kokice:
:grummel_2:

I noć i dan kao neki ružan san pandora se otvorila a reč je samo laž mrtvo slovo na papiru istina je nestala! :bambi: :ziveli:
:1:

nebojsak

Post by nebojsak » 15 Mar 2012, 16:21

Je l probao neko tu Pandorinu kutiju? Koji zvučnici su unutra?

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 15 Mar 2012, 16:47

nebojsak wrote: Dođite u septembru, kolega.
A apsolventski,a junski :grummel_2:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 15 Mar 2012, 18:24

nebojsak wrote:Je l probao neko tu Pandorinu kutiju? Koji zvučnici su unutra?
Nisam probao. Unutra su 4 x 10 ancient vintage greek reissues.

Mrav

Post by Mrav » 16 Mar 2012, 01:59

nebojsak wrote:
bancika wrote:
Mrav wrote: Kad uzmes prosek, mesa ima bolja pojacala. Deal with it.
Ako se bavimo suvom matematikom, da. Ali, onda smo davno mogli da izračunamo i ko je bolji između Fendera i Gibsona, i da završimo vekovnu priču jednom za svagda :kokice:

Brate, ispade da sam ja ovo napisao, pogrešno si quotovao. Elem kada sam govorio o višoj srednjoj ili visokoj klasi, nisam se koristio bancika(tm) formulom da poredim proizvođače, nego pojačala po tipu i izradi.

Znači imaš mala krš tranzistorska (marshall mg, mali fender i ostala kung-fu pojačala), pa malo veća i bolja, pa tranzistorce koji su upotrebljivi za svirke, pa onda imaš hibride, koji dodaju malo lampaškog tona (manje ili više uspešno), pa onda manja čisto lampaška pojačalca, pa ona malo veća i jeftinija (bugere, niža klasa blackstar, poneki peavey itd, itd), pa onda full blown što bi rekli lampaška pojačala sa lošijom izradom i manje feature-a ka sve boljoj i sa više mogućnosti itd. Naravno ja ne pravim apsolutne skale i ovo > onog proizvođača poređenja, prema tome ima i veoma dobrih tranzistorskih pojačala koja su kud i kamo bolja od lošijih lampaša, pogotovu u zavisnosti od primene.

Evo mi probasmo CRATE GT1200H (da li iko uopšte zna koje je to pojačalo :XD: ) i bolje mi je radio u određenoj situaciji oh blackstar ht-100

Naravno Blackstar opet ima onu One seriju, koja bi tu bila van konkurencije .... i tako se vrtimo u krug

bancika

Post by bancika » 16 Mar 2012, 04:13

Mrav wrote: Brate, ispade da sam ja ovo napisao, pogrešno si quotovao. Elem kada sam govorio o višoj srednjoj ili visokoj klasi, nisam se koristio bancika(tm) formulom da poredim proizvođače, nego pojačala po tipu i izradi.
onda se slazemo, ja se vodim apsolutno istim parametrima. Samo mi je bilo lakse da klasifikujem proizvodjace nego svaki model, trajalo bi vecnost...mada i ova rasprava vec pocinje da se blizi tome :) Za kraj, evo kako tvojim/mojim kriterijumima dolazimo do onog sto sam u prvom postu rek'o

Mesa, Bogner i slicni = kvalitetni lampasi i nista vise. Ima modela koji vise ili manje odgovaraju nekome ali imaju model za (skoro) svakoga i svaki model je kvalitetan lampas
Marshall, Fender, Vox = kvalitetni lampasi, manje kvalitetni hibridi i trash tranzistorci, therfore ne mogu da imaju isti rating kao prethodna kategorija kad se sve sabere
Blackstar = hibridi i lampasi zadovoljavajuceg kvaliteta
Bugera = lampasi, jeftini klonovi prethodno pomenutih
Line 6 i slicni - trash digitalci

sto ne znaci da samo mesa valja, vecina mojih omiljenih tonova (blackmore, page, slash, satriani) dolaze iz marshalla i ko sto rekoh, voleo bih da imam jedan.

u zdravlje :ziveli:

Mrav

Post by Mrav » 16 Mar 2012, 04:28

ajd da je to to onda :ziveli:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 16 Mar 2012, 04:30

ontopic; Blackstar onda :D

bancika

Post by bancika » 16 Mar 2012, 04:59

spavate li b'e vi ljudi, i ovde kod mene je kasno :)

nebojsak

Post by nebojsak » 16 Mar 2012, 09:37

Mrav: kvotovanje poludelo, naravno da nisam mislio na tvoj post :)

Elem, poenta cele priče je: nemoguće je klasifikovati proizvođače onako đuture i određivati kvalitet generalne marke aritmetičkim sredinama :ziveli:

komil

Post by komil » 16 Mar 2012, 10:04

nemanjavelimirovic wrote:.... Mesu bi oshacovao, ali ona koju smo probali u NS, (dal je mark4 ili kako vec) mi je shit iskreno...tojest totalno je haj Gejn, a to meni ne treba...
Ne, ne, ne. Ona u NS je bila "Mesa Dual Rectifier", što je baš pojačalo pravljeno isključivo za haj gejn, i jeftinije je od Mark serije. Mark serija je ona koja je pravljena za versatilnost, stotine kombinacija i mogućnosti.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 Mar 2012, 10:52

Mrav wrote: Evo mi probasmo CRATE.... i tako se vrtimo u krug
Crate firma uvek zakivala...ne znam doduse za hibride i trandze, al' lampasi su im keva. Za sasma kul parinje.

nebojsak

Post by nebojsak » 16 Mar 2012, 10:54

Ja sam jednom na nekom certu u Zrenjaninu dobio nekog Crate tranzistorca, 100w glavudža, i sasvim prijatno sam se iznenadio tončugicom. Ni pre ni posle toga nisam svirao ništa od njih.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 Mar 2012, 10:55

Cek, a 'de prave ovaj Blackstar? Mada nije nesto ni bitno. Bitno da je sitno.

guv'nor

Post by guv'nor » 16 Mar 2012, 11:11

Koreja, tako bar navode u svakom Guitarist-u koji sam procitao.

Edit:Jer, kao, od samog starta im je bilo bitno da se nista ne radi u UK zbog cena.

Post Reply