električna gitara

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mislim_stvarno

Re: električna gitara

Post by mislim_stvarno » 21 Feb 2013, 14:18

mateuspoz wrote:Ono što skineš sa gitare (magnete npr.) ne treba čuvati, već staviš na prodaju odmah.
ako kupuje gitaru za ceo zivot, onda se slazem, ako namerava da jednom predje na bolju, onda ce ovim potezom biti samo na gubitku
mateuspoz wrote:Ono što ne bi trebalo raditi to je da se gitara budži nekakvim humbuckerom ili nezgrapnim tremolo sistemima.
razumem za tremolo, previse posla da se ubudzi floyd (a ako nekome treba gitara sa floydom i humom, onda bolje da ne uzima fendera) ali zasto ne hum? vecina gitara sada ima bar u bridzu mesta za hum. ok, tvoje misljenje, ali onda napises ovo:
mateuspoz wrote: ukoliko imaš potrebe, da intervencijom kod majstora da promeniš radijus koji je 7,25" i staviš malo punije i više pragove...
pa to je tek posao, veci od budzenja floyda i huma...

Sve to moze da prodje samo ako je u pitanju kao sto kazes gitara za ceo zivot, ali nisam siguran da ce se neko ko krene da svira zadovoljiti jednom gitarom u zivotu :D

cisto sam malo iskomentarisao. ne znam u kom je fazonu covek, moze biti tvoj savet dobar ako tako razmislja :ziveli:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 21 Feb 2013, 15:37

majtimika wrote:sa druge strane FGN je po meni klasicna prevara probao nekog LP-a i na suvo strata, i to po meni ne vredi ni 300 eura
i sta je tu klasicna prevara, to sto se tebi nije svidela?

nesharm

Post by nesharm » 21 Feb 2013, 17:17

Muzzy je jednom probao FGN u Artistu, ja slusao, odlican LP za 1200 evra.

majtimika

Post by majtimika » 21 Feb 2013, 18:09

LifelessDead wrote:
majtimika wrote:sa druge strane FGN je po meni klasicna prevara probao nekog LP-a i na suvo strata, i to po meni ne vredi ni 300 eura
i sta je tu klasicna prevara, to sto se tebi nije svidela?
daj ne seri, jesi li ih uopste i probao, gitara od 1200 eura mora da bude mnogo bolja i tonski i vizuelno, ono su smesni instrumenti, ne znam ,mozda ja imam visoke kriterijume, ali ono ne vredi ni 300 eura, mozda su delovi dobri, mozda je i drvo dobro, ali to sve zajedno ne radi nikakao, a osecaj je kao da si uzeo nejgoru kinesku kopiju.

Znam ja da se ti lozis na japanske polove ali ovo je daleko od kvaliteta koji je nekad nudjen.

i da zato sto se meni nisu svideli, mislis da bolje poznajes materiju mozda.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 21 Feb 2013, 19:27

:XD: ...a otkud znas da se ja lozim na japanske polove?

nisam ih probao, samo sam pitao, cisto da znam, nema potrebe da shizish... i ako si je vec probao onda bi trebao da znas da li su delovi dobri ili nisu, to se bar lako da proceniti...i ne znam i dalje sta je tu prevara...

Frostensen

Post by Frostensen » 22 Feb 2013, 01:27

Izvinjavam se, ovo je sad off, medjutim zapalo mi je za oko.
Varenika wrote:
I tu je ona prica da za pola sata u prodavnici ne mozes probati instrument kako valja, da prvi woow utisak cesto vara. O tome je bilo price mislim u temi Nemanje Velimirovica o blackop jazzmasteru, ili jaguaru, sta li je vec...
Zna li neko koja je to tema, posto ne mogu da iskopam nista pametno preko pretrazivaca, a interesuje me jako.
Hvala.

Varenika

Post by Varenika » 22 Feb 2013, 01:46

veljkovicdani

Post by veljkovicdani » 22 Feb 2013, 03:26

Поздрав,
Имам Blade-a Texas Standard Pro, па ако могу да помогнем око теме.
Што се тиче производње, писао сам фабрици и одговорили су ми на основу серијског броја, да је код моје гитаре дрво рађено у Кини, склапање и финиш у Јапану, а завршна обрада и подешавање у Швајцарској.
Blade који имам је урађен заиста добро.Имам га већ 2,5 године.Дрво и финиш су на нивоу МИА Фендера, делови су лошији, док су магнети негде између.И дан данас је загледам и што се тиче квалитета израде тешко је наћи ману.Могло би се рећи да је између Мексиканца и МИА Фендера, мислим на стандард моделе.Проблем некоме може да буде звук и врат, који нису као код Фендера.Звук је више средњи, мекши, може се рећи и топлији, али нема "вриштања", високих тонова као код страта.Врат је 12,5", шири је а танак, некоме то може да смета, јер тражи мање агресивно свирање, мада је то само мој утисак.
Што се тиче FGN гитара нисам их свирао, али сам за њих чуо само похвале.На Јутјубу сам гледао представљање ФГН гитара и нисам видео ове стандард моделе.Нисам их нашао ни на FGN сајту.
Нешто сумњам да су комплетно Made in Japan, поготово ако су 600 евра, то треба проверити.Мада као што су и други рекли то не мора да је лоше, али треба знати ако је већ продају као МИЈ.
Свако добро свима и извините што сам се мало распричао, мада ево сада ће 3 и 30 тако да нема никог па могу :)

fattwang

Post by fattwang » 22 Feb 2013, 07:43

veljkovicdani wrote:,,,И дан данас је загледам и што се тиче квалитета израде тешко је наћи ману...
To je veliki problem kada kupiš gitaru i stalno se preispituješ da li si dobro odabrao. Zatim ubeđuješ sebe i druge u ispravnost odluke. Ko je sklon ovakvom razmišljanju treba da, ako želi Fendera (Gibsona), kupi original.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 22 Feb 2013, 08:51

Pa to je problem i kod Fendera i Gibsona, samo te tamo jos vise grize savest jer si ceo vek stedeo za to, pa se preispitujes da li to vredi te pare :mrgreen: , pogotovo kad ih uporedis sa mnogo jeftinijim gitarama pa vidis da i nisu bas toliko bolje kolika je razlika u ceni.

Ja dok sam bio mladji isto sam tako bio opsednut da imam najbolje, ili ti najskuplje, sad vise ne, veci mi je uzitak kad uzmem solidnu gitaru za male pare. Meksiko i Kina je najdalje sto sam spreman da idem, osim ako ne naleti bas nesto povoljno na KP :XD:

Perce

Post by Perce » 22 Feb 2013, 09:58

LifelessDead wrote:...
Ja dok sam bio mladji isto sam tako bio opsednut da imam najbolje, ili ti najskuplje, sad vise ne, veci mi je uzitak kad uzmem solidnu gitaru za male pare. ...:
A tek da vidis kakav je uzitak kada sam sebi napravis gitaru :)

fattwang

Post by fattwang » 22 Feb 2013, 10:17

Perce wrote:A tek da vidis kakav je uzitak kada sam sebi napravis gitaru :)
Bitno je da sebe i druge ne ubeđuješ da je ta gitara bolja od originala.

Varenika

Post by Varenika » 22 Feb 2013, 12:23

veljkovicdani wrote:Поздрав,
Имам Blade-a Texas Standard Pro, па ако могу да помогнем око теме.
Што се тиче производње, писао сам фабрици и одговорили су ми на основу серијског броја, да је код моје гитаре дрво рађено у Кини, склапање и финиш у Јапану, а завршна обрада и подешавање у Швајцарској.
mozda grijesim, ali meni ta prica da se instrument(drvenarija) seli iz jedne u drugu, pa u trecu zemlju preko pola svijeta dok se ne zavrsi, djeluje u najmanju ruku bajkovito, da ne kazem lazno... Pa onda opet u maloprodaji moze da zavrsi u npr u Kini, ili USA, svejedno :shock:
Mislim posto firma jelte zivi od para, pa jeftinije i birokratski jednostavnije bi bilo da se mr. Levinston licno preseli u Kinu, unajmi 2 japanca da sa njima vrsi kontrolu kvaliteta na licu mjesta...

i sta pise na gitari made in gdje?
I odakle ih artist uvozi? Iz svajcarske? :D

Perce

Post by Perce » 22 Feb 2013, 14:01

fattwang wrote:
Perce wrote:A tek da vidis kakav je uzitak kada sam sebi napravis gitaru :)
Bitno je da sebe i druge ne ubeđuješ da je ta gitara bolja od originala.
Da li je nemoguce napraviti gitaru u rangu originala? I sta bi se podrazumevalo pod originalom, da uzmemo za primer Strata?

Da se razumemo, ne zelim da se svadjam, samo diskutujemo.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 22 Feb 2013, 14:10

Боље не потежи то питање, отвараш Пандорину кутију :)

Имаш 2 потпуно непомирљиве струје овде, једни сматрају да ручни рад никад не може да буде добар као серијска производња, други мисле обрнуто, и тако... Боље одмах одустани, нема ту дијалога.

Post Reply