Najbolja Gibson Les Paul Kopija?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
alzo

Re: Najbolja Gibson Les Paul Kopija?

Post by alzo » 14 Oct 2008, 08:17

Goja wrote:Cvrsto sam vezan za izgled Les Paula. JBG :D
Nemoj da se ljutis al` mi ovde zvucis ko plavusa.....
ocu Mercedes al da bude ko BMW.......
jesi li ti svirao na takvoj gitari ili bi takav oblik al` da svira kao nesto drugo........
malo mi nisi jasan.....onda kupi Les Paul sa P90 magnetima.....to su veliki
singlovi pa ti se mozda posreci da nadjes ton koji zelis........

Sava

Post by Sava » 14 Oct 2008, 09:53

alzo wrote:
.....onda kupi Les Paul sa P90 magnetima.....to su veliki
singlovi pa ti se mozda posreci da nadjes ton koji zelis........
Negde sam napisao vezano za pedale da "Gitare, pedale pa i drugi delovi opreme su kao žene: jedna se dopada meni, druga tebi, a treća nekome tamo. Zato mi smeta kada neko tvrdi kako je neka pedala predobra, a neka nikakva". Isto vađi i za gitare.

Koliko smo različiti! Ja recimo ne volim ni oblik ni zvuk Les Paula. Dobri su Gibsonovi humbuckeri naravno, ali svirao sam Fender TC-90 sa dva SD P-90 magneta i to je u kombinaciji sa Fender 75 i EV zvučnikom u njemu zvučalo jednostavno fanrastično za moje uši. Nekima se to možda ne bi dopalo.

Ako toliko insistiraš na izgledu LP onda uzmi Epiphone, to je ipak Gibsonova fabrika pa radi gitare koje prate izgled originala.

P.S. Baš ovih dana sam se nešto "naložio" da kao zaljubljenik u Gibson 335 gitaru kupim jeftinu Ibanez varijantu 335. Uopšte se ne zanosim da to ima zvuk kao original jer ga nema, a i ne izgleda sasvim kao original, ali znam da ću dobiti vrlo prijatan ton kakvim mogu poprilično da budem zadovoljan. Hoću da kažem da ne treba u kopijama tražiti original, toga nema.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 14 Oct 2008, 11:48

Goja wrote:
Pre sam se palio nesto na strat kopije ali mi ove les paul jos bolje izgledaju a cuo sam i da su univerzalnije...
a koliko si siguran da posle neces poceti da se palis na neku drugu gitaru? ja sam se palio na Les Paul dok sam imao Strata, a sad kad imam Les Paul, voleo bih ponovo Strata.....zato bolje 3 puta razmisli sta stvarno zelis od zvuka i od izgleda..

Goja

Post by Goja » 15 Oct 2008, 16:39

sad sam totalno zbunjen :shock: :shock: :shock:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 15 Oct 2008, 17:07

Guitar_thrill wrote: a koliko si siguran da posle neces poceti da se palis na neku drugu gitaru? ja sam se palio na Les Paul dok sam imao Strata, a sad kad imam Les Paul, voleo bih ponovo Strata.....
Ja sam se palio na Les Paul dok sam imao strata, a sad kad imam Les Paul i dalje se palim na njega :P Naravno, s' vremena na vreme se uzelim stratovoga zvuka. Jednostavno, you can't have it all! :wink:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 15 Oct 2008, 17:24

E pa onda je ova tema trebalo da se zove:
"Najlepsa Gibson Les Paul Kopija"
:wink:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 15 Oct 2008, 21:30

Goja wrote:sad sam totalno zbunjen :shock: :shock: :shock:
:D izvini ako sam ja kriv za to :lol: hocu da kazem,da sam se i ja lozio na Les Paula dok ga nisam kupio,a onda sam skontao da mi Strat vise lezi i po zvuku i po obliku (a bogme i Telecaster).....sto zbog duzine skale,sto zbog vrata,magneta....ali sam jos bio neupucen u to sta tacno zelim,znao sam samo da mi je jako cool kad vidim Slasha/Dary Moorea/Pagea sa Les Paulom :wink: a sam kazes da ti je lepsi clean pacifike sto donekle vodi da ti mozda ipak vise odgovaraju single coil magneti....pa da se ne zaleces to sam mislio :D sad sam te verovatno jos vise zbunio :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 Oct 2008, 10:25

Ako mogu da kazem neka svoja iskustva,
kod vecina pocetnika koji kupuju prvu gitaru, mislim da veoma velikog uticaja na odabir instrumenta ima:
1.Cena
2.Izgled
3.Saveti nekog ko nesto zna

Ako cena nije problem, uvek moze da povede nekog ko zaista zna nesto, da mu pokaze sta valja. Za gitare do 200-300e ne mozes traziti da ima zvuk kao gitara od 3000e.

Realno govoreci, covek koji prvi put uzima gitaru u ruke, koji ne zna da uhvati d-mol, nece primetiti veliku razliku u zvuku izmedju americkog strata i squier buleta. Treba da uzme gitaru koja mu lezi u ruci i koja mu se svidja na oko. Veoma je lako prodati tu gitaru, cak i za 50% cene kada bude znao sta stvarno hoce i kada bude zaista mogao to da izabere, da pronadje.
Ne treba uzeti gitaru ciji ti se izgled ili zvuk ne svidja, neces je svirati koliko bi svirao da uzmes neku koja ti i estetski i zvukom odgovara. Ako to znaci uzeti Appolo Les Paul zato sto ce ti pomoci da se po sobi uvijas kao slash, i koji ce te nagoniti da skidas guns'n'roses, so be it. Sve se svodi na uzivanje.
Nista ne znaci klincu od 12, 14 godina koji jos uci da hvata akorde da ima Hammera, koji je kvalitetnija kopija Gibsona, ako ce ga posle 6 meseci zaboraviti, a da jos ne sazna sta mu odgovara i da to pocne da trazi na drugim mestima.

Ako neko ko ni sam nije siguran sta zeli, krene da pita za savete mnogo random likova, samo ce zavrsiti zbunjen i izgubljen.

Za svoje pare treba traziti maksimum, a maximum je ono kada si ti srecan, pa makar to znacilo i izabrati Squier-a ispred Pacifice.

Ovo je samo moje vidjenje ovog problema, lespaul je samo jedan, i ako hoces i zvuk i izgled (i miris i ukus 8) ), moras da iskeshiras 1500e. Sve ostalo je manje ili vise blizu, ali i dalje daleko.

Goja

Post by Goja » 16 Oct 2008, 11:48

Guitar_thrill wrote:kazes da ti je lepsi clean pacifike sto donekle vodi da ti mozda ipak vise odgovaraju single coil magneti....
hmmm :|
ovo je verovatno tacno....
Ma najbolje bi bilo da ja sacekam da se napravi gitara oblika Les Paula a zvuka Fendera :D
Ma sacekacu ja Videna(Viden-a :? ) ili Nikolu iz Nisa da mi naprave jednu takvu...

alzo

Post by alzo » 16 Oct 2008, 11:56

Goja wrote:
Guitar_thrill wrote:kazes da ti je lepsi clean pacifike sto donekle vodi da ti mozda ipak vise odgovaraju single coil magneti....
hmmm :|
ovo je verovatno tacno....
Ma najbolje bi bilo da ja sacekam da se napravi gitara oblika Les Paula a zvuka Fendera :D

i da ima i ton kao Slash i SRV.......... :roll:

viden

Post by viden » 16 Oct 2008, 13:05

Goja wrote:Ma najbolje bi bilo da ja sacekam da se napravi gitara oblika Les Paula a zvuka Fendera :D
Ma sacekacu ja Videna(Viden-a :? ) ili Nikolu iz Nisa da mi naprave jednu takvu...
Samo nemoj tražiti da ima ugrađen i TV prijemnik :D .

Goja

Post by Goja » 16 Oct 2008, 21:23

viden wrote:
Goja wrote:Ma najbolje bi bilo da ja sacekam da se napravi gitara oblika Les Paula a zvuka Fendera :D
Samo nemoj tražiti da ima ugrađen i TV prijemnik :D .
Ma necu traziti TV prijemnik, samo radio :D

stara

Post by stara » 19 Oct 2008, 20:38

postovanje svima
prikljucicu se dilemama koje vladaju medju forumasima pitanjem koji svi postavljaju; elem, imam 500 evra i kupio bih gitaru za poklon. uz nju sam , tj. pre nje vec kupio peavay classic 30. momak, moj sin tek dva meseca uci da svira. pali se na muziku moje mladosti ato su EKV, du-du-a, sarlo, idoli... zeleo bih te dve stvari da mu poklonim, ali za gitaru ne znam sta da radim. mozda treba jos para? svaki savet je dobrodosao!

xspaceman

Post by xspaceman » 19 Oct 2008, 20:49

stara wrote:postovanje svima
prikljucicu se dilemama koje vladaju medju forumasima pitanjem koji svi postavljaju; elem, imam 500 evra i kupio bih gitaru za poklon. uz nju sam , tj. pre nje vec kupio peavay classic 30. momak, moj sin tek dva meseca uci da svira. pali se na muziku moje mladosti ato su EKV, du-du-a, sarlo, idoli... zeleo bih te dve stvari da mu poklonim, ali za gitaru ne znam sta da radim. mozda treba jos para? svaki savet je dobrodosao!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Svaka cast tata! :) Pa evo uz tog Peavey Classic-a moze i jedan Fender telecaster made in mexico! Polovni se mogu naci za 350-400eur!

Sava

Post by Sava » 19 Oct 2008, 21:30

stara wrote:...pali se na muziku moje mladosti ato su EKV, du-du-a, sarlo, idoli... zeleo bih te dve stvari da mu poklonim, ali za gitaru ne znam sta da radim...
Od nabrojanih praktično još jedino Vlada Divjan aktivno svira i to na Stratocasteru, ako ti to nešto znači.

Post Reply