Da li je kasno?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
zadresar

Re: Da li je kasno?

Post by zadresar » 08 Nov 2008, 20:01

....onaj tko počinje razmišljati da je kasno za nešto;znači postoji več vjerojatnost da je kasno jer razmišlja kasno(razmišljaj u ranu zoru :mrgreen: ....nikad nije kasno do se diše,gleda,misli i postoji.....sve se odvija u ljudskim glavama u mozgu...čemu takvo kretensko pitanje ?! :lol:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 08 Nov 2008, 20:06

zadresar wrote:....onaj tko počinje razmišljati da je kasno za nešto;znači postoji več vjerojatnost da je kasno jer razmišlja kasno(razmišljaj u ranu zoru :mrgreen: ....nikad nije kasno do se diše,gleda,misli i postoji.....sve se odvija u ljudskim glavama u mozgu...čemu takvo kretensko pitanje ?! :lol:
Bravo care!!! Lepo receno... :wink:

bokicasa

Post by bokicasa » 16 Dec 2008, 22:20

jeste kasno je prestani da sviras...sta si ocekivao da ti kazemo-da batalis gitaru?tema ti je malko glupa brate

Fanatik

Post by Fanatik » 17 Dec 2008, 00:02

Kasno???
Pa danas ni najvecem anti talentu nije kasno,kad je tu GUITAR PRO!!!!!DA ga nema,90% klinaca ne bi moglo/znalo ni tri tona odsvirati...
Mozes i sa 69 godina krenit svirat i uz guitar pro ces nauciti robotski svirat...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 17 Dec 2008, 08:29

Fanatik wrote:Kasno???
Pa danas ni najvecem anti talentu nije kasno,kad je tu GUITAR PRO!!!!!DA ga nema,90% klinaca ne bi moglo/znalo ni tri tona odsvirati...
Mozes i sa 69 godina krenit svirat i uz guitar pro ces nauciti robotski svirat...
so wrong... guitar pro je kao internet... ima sve informacije koje postoje, a nicemu te nece nauciti ;) it's just a bundle of information, nothing more... a skidati hendzhu ili slicne momke po guitar prou je suicide... guitar pro je odlican program to stoji, ali bate nemozes ti da uzmes 100 skala i da naucis sve i da postanes odlican gitarista..

ps. tom morello je poceo da svira sa 20 a vidite sta on cini... tojes poceo je sa 13 i hteo je da nauci riff od black doga od zeppelina i onda je otisao na cas i profan ga je naucio C dur lestvicu... i on popizdeo i prestao, smorio se ;) tek je sa 20 poceo da je przhi i tad je vezbao 8 sati na dan... ;)

Santana

Post by Santana » 17 Dec 2008, 10:33

Gitar pro- smrt njemu.
nikad i nikad nisam u zivotu tablaturu pipnuo- prvo jer me mrzi da gledam tacku po tacku a drugo jer je to za antisluhiste i lenjivce. ja jednu kompoziciju sad mozda i da 5 puta vratim snimak necu odsvirati al za godinu dana hocu kad svojim uvetom i prstima ukapiram sablon ili ga nadjem negde drugde kao nesto slicno.
cinjenica je da ja napredujem tehnicki sporije ali meni to ne smeta-ja sviram za svoju dusu i MERAK.
bude mi krivo kad nesto ne uspem-ali sta sad... !
i stariji sam brat lika koji je postavio temu-treba da se ubijem sto sam kasno poceo-ajdeeeeeeeeeee (reko bi crni gruja)

Fanatik

Post by Fanatik » 17 Dec 2008, 10:48

Niste me shvatili...Pa ja mrzim Guitar Pro...To sam rekao usporedbe radi...Da ga nema ,danas bi bilo 60% manje "gitarista".
A spominjem Guitar pro,jer vidim da Highway svira uz(iz) njega...

alzo

Post by alzo » 17 Dec 2008, 11:25

Guitar pro nije los da ti ubrza skidanje stvari, cisto da ne gubis vreme,
a i da vidis neke fazone koji su standardni....posle ti nije potreban ali ako
nemas stof sa svirku i on je dzabe......ja ga po nekad pustim da mi eventualno
razresi neku dilemu ako moze, ali mi se dogadjalo da mu prstomet nije dobar
i da ti zada vise muke nego koristi.....probao sam nesto od Tommy Emanuela
i to nema veze sa onim kako covek svira uzivo........

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 Dec 2008, 11:50

Ok, shvatili smo.
Vi ne volite guitarPro, i ako je to najbolja stvar koja ce te motivisati da ucis da sviras.
Niko se nije rodio naucen, i nema svako apsolutni sluh.

Da nije bilo toga, mnogo ljudi, ovde mislim na sebe i jos mnoge koje poznajem, ne bi imali zelju da uce niti bi danas svirali, jer jednostavno, kada sam
pocinjao nisam imao dovoljno dobar sluh da bi mogao da skidam sve sto me je zanimalo.
Koristio sam txt tablature, a tek kasnije guitar pro.

Zasto ljudi u muzickim skolama sviraju po notama koje su dobili?
Zasto oni ne skidaju po sluhu?
Zasto idemo na casove matematike, gitare, bilo cega? Zato sto sami ne mozemo da naucimo.
Ko nema pare da placa profesora da ga uci da svira, on ce svirati uz guitar pro...
I profesor, kad odes na casove, da ti tabove, odsvira ti i kaze ponovi.

Po mom misljenju to je odlican program za vezbu ucenje i zapisivanje.

Isto tako neko moze da kaze i za usporavanje tempa "a sta to koji moj bla bla, ako ne mozes da sviras normalno ti si glup, treba da zakopas gitaru aaaa"
Sada ako je neko lenj, ili zloupotrebljava gp, to je druga stvar...

Alzo me je pretekao, ali slazem se sa njim.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 17 Dec 2008, 11:53

SMRT GUITAR PROU! TO JE DJAVOLJA STVAR!
dajte ljudi molim vas... GUITAR PRO je najbolji guitaroski program by far... ima sve sto program takve vrste treba da ima... ima cak i brdo skala za koje nikad niko nije cuo... sve zivo... samo kazem da je neke ljude prosto nemoguce skidati preko guitar proa... guitar pro je program pre svega u kom mozete da zapisete nesto svoje, da zapisete neku frazu, vezbu bilo sta, zatim da skinete pesmu, ok imas tab imas orijentir, haos....
GUITAR PRO za antisluhiste? what tha fuck? pa brate dok skines jednu pesmu po sluhu ti mozes da skines 50 sa guitar proom... jednostavno nemoras da radis sve kako pise tamo, ali kao orijentir je odlicno... zatim moze i kao backing track dobar da sluzi... ima hiljadu primena...

neznam cemu to inatjenje prema tehnologiji... neznam zasto je lose skinuti neke stvari iz tablature... pa ako cemo pravo... onda su betoven, bah, mocart, paco de lucia, al di meola... itd itd... sve shabani!!! koriste note, seljaci jedni... jednostavno ja nemam svaki dan 12 sati vremena pa da mogu da se cimam da skidam "po sluhu"...

ako je guitar pro za shabane, ok.. ja onda zelim da budem shaban i antisluhista... ;) odlican program...

ps. i pre svega DOBAR tab je vise nego orijentir... dobar tab ce da ti da odlican prstored za tu pesmu, odlican nacin na koji da se svira i sve zivo sto moze da bude nejasno... a svet je pun muzicara koji su skidali po sluhu, pa kad odes negde na neku svirku odma osetis ;)
evo npr. ja sam cuo tipa kako svira sultans of swing... pa fala bogu bar je tonalitet ubo ;)

cemu ljudi inacenje? necete poboljsati ni sluh ni timing time... a guitar pro vam sigurno nece pokvariti ista ;)
Last edited by Duane on 17 Dec 2008, 11:56, edited 1 time in total.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 Dec 2008, 11:55

Duane wrote:ako je guitar pro za shabane, ok.. ja onda zelim da budem shaban i antisluhista... odlican program...
+1

alzo

Post by alzo » 17 Dec 2008, 12:22

Meni je on par puta bas pomogao, kad sam "slepac" kod ociju
i nemam nikakvu muzicku skolu da ko covek odsviram kako je napisano
a ne da tupim satima i preslusavam nesto......znati skinuti po sluhu je
dar i to je ok, ali za neko brzo napredovanje je on ipak laksi put, a narocito
sto ces uz njega nauciti da sviras u ritmu a ne kako ti mislis da je ok.....
a masina ne gresi......dosta dobrih gitarista koje poznajem ga koristi
iako bi neko rekao da im nije potreban......uvek nesto novo provalis i olaksas sebi......
a sto rece 'mislim" ajd da zatvorimo muzicke skole i da se bacimo na skidanje Baha ili Wagnera...... :lol:

Fanatik

Post by Fanatik » 17 Dec 2008, 14:50

Dobar je GP da pomogne,kad sviras gaze i trebas na brzinu skinuti svega..(za takve stvari ga i sam ponekad koristim...).Ali da ucis prve korake iz njega ja ne bih preporucio nikome,jedino kad se bash nema izbora...Naravno da to nije losh program,ali ima hrpa retardiranih tabova i onda se nadju likovi koji skidaju takve mutave (lose..) tabove i briju da znaju svirati...Kad cujem nekog gitaristu,skoro svaki put prepoznam nekog ko svira iz GP. Jednostavno je mrtvija svirka,vise robotski odsvirano. Ja sam koristio GP za neka hebena sola. Da ga nije bilo,trebalo bi mi pun qurac da ih skinem,sva sreca ,pa su bili tabovi ok!

bokicasa

Post by bokicasa » 17 Dec 2008, 14:53

fanatik brate nije mi jasno kako nisi skontao da sam ono ironicno rekao...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 17 Dec 2008, 14:54

Ljudi koji su antigitarproisticki nastrojeni obicno imaju neki kompleks vise vrednosti. Lepo je vezbati sluh i skidati pesme istim, ali cesto to preraste u pricu "Ja bolji & pametniji od svih ostalih, bow down to me"

Guitar pro je ekstremno koristan program koji mnogo olaksava posao jednom gitaristi (bogami i drugim muzicarima) u svakom mogucem pogledu. Za neke potrebe je krajnje mongoloidno raditi bez njega - nesto poput osobe koja odbija da koristi digitron da pomnozi dva desetocifrena broja zato sto zeli da vezba mnozenje? :mrgreen:

Locked