Kupujem električnu gitaru do 400 e... tražim savete...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

Re: Kupujem električnu gitaru do 400 e... trazhim savete...

Post by mislim_stvarno » 16 Dec 2008, 17:10

bockonocode wrote:probaj obavezno Epiphone SG GOTHIC. Gitara je mekana, lagana, i sto je najvaznije moze da proizvede sirok spektar zvukova, ako se kasnije sa metala prebacis na neki bluesic. Probao sam dosta gitara i ovo je nesto najbolje za te pare.
Ne bih se slozio...
Svirao sam ga i ovi Jacksoni koje sam pomenuo koji su priblizno iste cene su mnoooogooo bolji...

bockonocode

Post by bockonocode » 16 Dec 2008, 17:14

A zasto su bolji? Daj obrazlozi malo ako si vec resio da pomognes decku. Mnogima se svidjaju jacksoni zato sto imaju ravan vrat i zato sto su zice blizu pragova, pa imas osecaj da ti prsti ``lete`` po pragovima. Nije sve u tome.

bokicasa

Post by bokicasa » 16 Dec 2008, 17:15

pa,da,to sam i ja pomislio,bolji ti je jackson za ono sto sviras i od jamahe i od ibaneza,realno,u porodici imam i ibanez i yamahu,al ipak je jack bolja za trvdji zvuk...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 16 Dec 2008, 17:28

Kod nas je epiphone veoma precenjen, ukljucujuci i taj sg. Gothic je najjeftinija serija epifona odmah posle specijal serije, i jednostavno ne vredi koliko traze za nju ovde
Ovaj jackson deluje ekstremno zanimljivo za te pare, doduse ne leze svakome jackson vratovi, svakako mora da se proba

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 Dec 2008, 17:37

Jbg svirao sam ga pre par godina, ali ni malo me nije odusevio...
Svirao sam vise epiphona, sg standard, les paul standard, les paul studio, les paul goth, sg goth, lp special2 i to bas u vreme kad sam trazio da kupim lespauliku gitaru, a sg spada u tu grupu. Jedino je SG standard bio, pa da kazem vrlo dobra gitara sto se zvuka tice...
Ovi ostali su mi zvucali isprano dosadno i monotono...

Jacksoni sa druge strane stvarno imaju fantasticne magnete (seymour duncan), stvarno pevaju...
Clean je odlican. Drive bez reci...
Nema to veze sa udobnosti. Za ovo sto pricam u opste ne uzimam u obzir debljinu vrata, samo zvuk.
Meni je Ibanezov Wizard II vrat udobniji za sviranje od ovih Jacksona.

Da sad imam 35000 otisao bih i kupio onaj beli Jackson sa maple fratboardom. Lepsu i bolju gitaru ja jos nisam svirao (bila je jedna Yamaha sa boljim zvukom ali to je posebna prica).
Na osnovu onoga sto sam probao, epiphoni su poprilicno precenjeni.
Ta goth serija je niza klasa od standarda, zapravo su u klasi studio gitara, chak im je to puno ime (goth studio)...

Da je cena LP Standarda koliko i goth-a (eventualno nesto malo visa), tada bi to bila dobra kupovina, ovako... :grummel_2:

CCCira me je pretekao dok sam ovo kucao, ali evo...

bockonocode

Post by bockonocode » 16 Dec 2008, 17:38

od svih SG-eva gothic je bio najskuplji-400e. Epiphone nije nimalo precenjen, naime on je postao brend mnoooogo pre Gibsona. I j.bem mu mater, jel hoce neko ovom decku da obrazlozi zasto bi trebao da uzme ``tu i tu`` gitaru, a ne samo komentari tipa ``deluje mi ekstremno zanimljivo``, ``dobra je``, itd.
I ti osakaceni jackson vratovi bi ti se smucili da krenes da sviras neku malo slozeniju funky jazz pratnju.

Edit: ti si mene pretekao sad :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 Dec 2008, 17:46

bockonocode wrote:od svih SG-eva gothic je bio najskuplji-400e. Epiphone nije nimalo precenjen, naime on je postao brend mnoooogo pre Gibsona
SG standard je provereno skuplji od gotha!
Epiphone jeste bio brend pre Gibsona, ali to nisu dovoljno kvalitetne gitare da bi ih platio toliko koliko su u mitrosu...

http://www.thomann.de/gb/epiphone_gothic_g400.htm
http://www.thomann.de/gb/epiphone_sg_g_400_eb.htm
Ovo su cene koje odgovaraju kvalitetu ovih gitara.
Kod nas dignu cene za, lupam, 50% pa je i razlika dosta veca...

A sto se tice jazzy funky stvari sa Jackson, pa to je stvarno druga prica...

bockonocode

Post by bockonocode » 16 Dec 2008, 18:00

Magneti nisu toliko bitni. (mislim naravno da jesu sto se zvuka tice, al ti njih mozes da zamenis kad god pozelis) Ja se vodim time da prvo pogledam drvo od kog je pravljena gitara, pa vrat, i sl. Al ako kazes da gitarama dizu cene za 50%, zasto bi se to odnosilo samo na epiphone, a ne i na npr jackson. Kad sam uzimao pomenutog epiphona probao sam u isto vreme i neke jacksone koji su bili slicni sa ovim po pitanju cene. Sve sam ih isprobavao na clean-u, na mesa boogie lampasu, i moj zakljucak je da epiphone ima neuporedivo topliji i masniji zvuk. Oni ``tone`` potenciometri mu rade savrseno, cak neuporedivo bolje nego kod mog fender strat-a.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 16 Dec 2008, 18:03

Jackson je deo familije Fender, a Mitros je uvoznik za Fender - samim tim i za Jackson i eto otud povoljne cene za Fender/Jackson dok sa Epiphone-om nije takav slucaj

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 Dec 2008, 18:14

bockonocode wrote:Kad sam uzimao pomenutog epiphona probao sam u isto vreme i neke jacksone koji su bili slicni sa ovim po pitanju cene. Sve sam ih isprobavao na clean-u, na mesa boogie lampasu, i moj zakljucak je da epiphone ima neuporedivo topliji i masniji zvuk
Ti Jacksoni koje si isprobavao (ovo kazem na osnovu cene koju kazes da si platio za sg, 400e) su X serije i oni su dosta slabiji od ovih PRO o kojima ja pricam, koji su na nekoj akciji i jeftiniji su za oko 10000din, i koji sam danas svirao, a svirao sam ga kroz mislim da je bio Fender deVile 212 isto lampas...
bockonocode wrote:Magneti nisu toliko bitni. (mislim naravno da jesu sto se zvuka tice, al ti njih mozes da zamenis kad god pozelis)
Da ali ako imas dve gitare koje ti jednako odgovaraju po fizickim gabaritima vrata i sve ostalo, ali jedna ima Seymour Duncan magnete a druga neke sh klase, a cena im je ista, logicnije je da kupis ovu sa boljim magnetima. Jbg magneti koji su u tom Jacksonu vrede 150e...
AKO ti se ne svidjaju, prodas ih i ubacis sta hoces (emg, dimarzio, gibson...)...

bokicasa

Post by bokicasa » 16 Dec 2008, 18:15

moji magneti vrede 220evra,prc!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 Dec 2008, 18:26

bokicasa wrote:moji magneti vrede 220evra,prc!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
UUU jesu te to marici odrali za emg? :mrgreen:
Zezam se...

bokicasa

Post by bokicasa » 16 Dec 2008, 18:34

kod marica jesam kupio,al sam dobio popust po 15 evra!prc!!!axaxaxaxaxaxaxaxaxa

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 Dec 2008, 18:37

u jbt, pa koliko onda kod njih kosta jedan emg?
Taj komplet je 205e u katalogu, chini mi se...
Izgleda se ugradjuju dosta (kao i uvek)...

bokicasa

Post by bokicasa » 16 Dec 2008, 18:39

joj sad si me bacio u nedoumicu,ne secam se da li su kostali 105 evra ili 120...ugradili su mi za pola dana i sad sljakaju sve u 16,prC!!e setio sam se,platio sam 205 evra magnete i jos neko sitno sredjivanje nekih 20 evra..

Post Reply