Ibanez Les Paul
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Re: Ibanez Les Paul
E to je vec lepo!!! Lici mi malo na neku gitaru koju svira Josh iz QOTSA.., sto je ok... 

Pa ovu bih vec probao... 

- JloveGuitar
Hvala na odziv i na savete. Ipak izgleda da je gitara sa sumnucavog porekla. Nasao sam ove kataloge na net za ibanez gitare:
http://s93105080.onlinehome.us/Ibanez-Catalogs/
a nje nema u katalog za 1972
.
Izgleda da tip nesto muti, a gitara izgleda tako primamlivo. Ako se uzme sve u predvid dosada sta je bilo kazano, da bi nudili vi pare koliko bi ponudili za ovu gitaru?
a nje nema u katalog za 1972

Izgleda da tip nesto muti, a gitara izgleda tako primamlivo. Ako se uzme sve u predvid dosada sta je bilo kazano, da bi nudili vi pare koliko bi ponudili za ovu gitaru?
Gitara na slikama - 90% sam siguran da je "skidan" finish sto licno ne podrzavam; Imao sam prilike da probam relativno slican primerak, samo u crnoj (mat!) boji i imao je jeftin, zatvoren i ne bash rezonantan tonJloveGuitar wrote:Hvala na odziv i na savete. Ipak izgleda da je gitara sa sumnucavog porekla. Nasao sam ove kataloge na net za ibanez gitare:
a nje nema u katalog za 1972.

- MICKEY
- Location: ...to ti je tamo, jedno selo kod G.Milanovca, zove se Cacak
Ne znam zasto toliko mrze ljudi te bold-on vratove.
Ispravite me ako gresim, ali nisam bas vidjao stare stratove i gibsone sa setneckom.
Da mogu da biram, pre bih kupio matorog gibsona, nego novog.
Ispravite me ako gresim, ali nisam bas vidjao stare stratove i gibsone sa setneckom.
Da mogu da biram, pre bih kupio matorog gibsona, nego novog.
- JloveGuitar
Da takvo nesto bi bilo logicno, i valda zato i nema onu plastiku pod zice koju stiti gitaru od ogrebotine za trzalice. Na svaki model u katalogu je ima.Z*Z*Z wrote:Gitara na slikama - 90% sam siguran da je "skidan" finish sto licno ne podrzavam; Imao sam prilike da probam relativno slican primerak, samo u crnoj (mat!) boji i imao je jeftin, zatvoren i ne bash rezonantan tonJloveGuitar wrote:Hvala na odziv i na savete. Ipak izgleda da je gitara sa sumnucavog porekla. Nasao sam ove kataloge na net za ibanez gitare:
a nje nema u katalog za 1972.
Izgleda da tip nesto muti, a gitara izgleda tako primamlivo. Ako se uzme sve u predvid dosada sta je bilo kazano, da bi nudili vi pare koliko bi ponudili za ovu gitaru?Chovek je farbao gitaru bojama i lakovima za "drvenariju" i ubio je; Cenu je tesko odrediti jer je pitanje u kakvom je stanju vrat... Sad kad se prisecam ovaj model me podseca na Gibson Challengera koji je drugar imao pre 15-tak godina... Ta gitara je imala metalic silver finish i bizzare ton...
Strat sa set neckom?Nesto si gadno pobrkao, Gibson ima set neck (LP, SG)
- Rocket Roll
Grešiš - nikad nisam video Gibsona sa bolt-on vratom, bez obzira koliko je star.MICKEY wrote:Ispravite me ako gresim, ali nisam bas vidjao stare stratove i gibsone sa setneckom.
400 evra za refinisiranog, bolt-on ibaneza nepoznate istorije i nepoznatog porekla je preprepreevise! 

Ma kupi fender sto bi reko Duane!
mislim da svakako izbegnes ovaj ibanez jer vidis kolko je isturpijan na headstocku i po telu a i taj decal su imale post lawsuit ibanez les paul gitare.
mikijeva je pre lawsuit. a ako je ova tvoja starija od njegove onda je budala tip koji misli da ce da ti je uvali
mislim da svakako izbegnes ovaj ibanez jer vidis kolko je isturpijan na headstocku i po telu a i taj decal su imale post lawsuit ibanez les paul gitare.
mikijeva je pre lawsuit. a ako je ova tvoja starija od njegove onda je budala tip koji misli da ce da ti je uvali
- tyler durden
- MF veteran
vbraca wrote:Strat sa set neckom?Nesto si gadno pobrkao, Gibson ima set neck (LP, SG)

P.S. Sad moram da se osiguram kod svakog posta, i da napisem, da ne napadam nikoga, kako slucajno rocket i funkomat se ne bi odmah okomili na mene, Vidite, smajli,

- MICKEY
Pa ja imam gibsona sa setneckom, ali mi nije jasno zasto ljudi toliko "mrze" bold-on, kad je svaki fendza takav.
Ipak mislim da se nekada mnogo vise paznje poklanjalo izradama gitare nego danas. Danas se stancuju i veoma su privlacne za oko (ne sve),
imao sam epiphone-a i toliko je bila lepa i toliko neznog finisha, da sam se bojao da je noktom ne ogulim, to nije slucaj sa matorim japancima i amerima...
Ipak mislim da se nekada mnogo vise paznje poklanjalo izradama gitare nego danas. Danas se stancuju i veoma su privlacne za oko (ne sve),
imao sam epiphone-a i toliko je bila lepa i toliko neznog finisha, da sam se bojao da je noktom ne ogulim, to nije slucaj sa matorim japancima i amerima...
Niko ovde ne mrzi bolt-on nego jednostavno les paul je les paul ako ima set neck
Stare gitare nisu nuzno bolje od novih, cak je u 95% slucajeva sasvim suprotno
Stare gitare nisu nuzno bolje od novih, cak je u 95% slucajeva sasvim suprotno
- Rocket Roll
Tako nekako.cccira wrote:Niko ovde ne mrzi bolt-on nego jednostavno les paul je les paul ako ima set neck
Pazite se uletanja u "vintage" ludilo. Nije svaka stara gitara - "vintage" gitara. Većina ih je samo to - stare gitare. Neke su čak stari krševi. "Vintage" je izraz iz sveta degustatora, i znači "plemenito vino koje je sazrelo s vremenom".cccira wrote:Stare gitare nisu nuzno bolje od novih, cak je u 95% slucajeva sasvim suprotno
- MICKEY
Verovatno ste u pravu, ali po mojoj logici, ako je gitara za 30 godina sviranja ostala u dobrom stanju, ta gitara je dobra.
Ako vrat ostane prav posle toliko godina, onda se nikad nece ni iskriviti.
Ja nesto nemam poverenja u nove gitare, nove modele i sl, pogotovu ove pravljene u Kinama, Indonezijama...
Stare dobre gitare su pravljene za stari dobri zvuk, a to je ono sto ja zelim,
a recimo, iako mnogi otkidaju na zvuk gitara sa recimo EMG aktivnim magnetima i sl, koji imaju mu.. i kristalan clean,
meni licno bas ta cistoca je previse otuzna.
Ne secam se kad sam cuo neku moderniju pesmu, a da sam se odusevio zvukom gitare,
mada to je sve individualno...
...ukusi...
Ako vrat ostane prav posle toliko godina, onda se nikad nece ni iskriviti.
Ja nesto nemam poverenja u nove gitare, nove modele i sl, pogotovu ove pravljene u Kinama, Indonezijama...
Stare dobre gitare su pravljene za stari dobri zvuk, a to je ono sto ja zelim,
a recimo, iako mnogi otkidaju na zvuk gitara sa recimo EMG aktivnim magnetima i sl, koji imaju mu.. i kristalan clean,
meni licno bas ta cistoca je previse otuzna.
Ne secam se kad sam cuo neku moderniju pesmu, a da sam se odusevio zvukom gitare,
mada to je sve individualno...
...ukusi...