Ibanez Les Paul

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Ibanez Les Paul

Post by nemanjavelimirovic » 20 Feb 2009, 00:05

E to je vec lepo!!! Lici mi malo na neku gitaru koju svira Josh iz QOTSA.., sto je ok... :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Feb 2009, 00:12

Pa ovu bih vec probao... :mrgreen:

JloveGuitar

Post by JloveGuitar » 20 Feb 2009, 00:15

Hvala na odziv i na savete. Ipak izgleda da je gitara sa sumnucavog porekla. Nasao sam ove kataloge na net za ibanez gitare:
http://s93105080.onlinehome.us/Ibanez-Catalogs/
a nje nema u katalog za 1972 :palica: .
Izgleda da tip nesto muti, a gitara izgleda tako primamlivo. Ako se uzme sve u predvid dosada sta je bilo kazano, da bi nudili vi pare koliko bi ponudili za ovu gitaru?

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 20 Feb 2009, 00:42

JloveGuitar wrote:Hvala na odziv i na savete. Ipak izgleda da je gitara sa sumnucavog porekla. Nasao sam ove kataloge na net za ibanez gitare:
Izgleda da tip nesto muti, a gitara izgleda tako primamlivo. Ako se uzme sve u predvid dosada sta je bilo kazano, da bi nudili vi pare koliko bi ponudili za ovu gitaru?
Gitara na slikama - 90% sam siguran da je "skidan" finish sto licno ne podrzavam; Imao sam prilike da probam relativno slican primerak, samo u crnoj (mat!) boji i imao je jeftin, zatvoren i ne bash rezonantan ton :? Chovek je farbao gitaru bojama i lakovima za "drvenariju" i ubio je; Cenu je tesko odrediti jer je pitanje u kakvom je stanju vrat... Sad kad se prisecam ovaj model me podseca na Gibson Challengera koji je drugar imao pre 15-tak godina... Ta gitara je imala metalic silver finish i bizzare ton...

MICKEY
Location: ...to ti je tamo, jedno selo kod G.Milanovca, zove se Cacak

Post by MICKEY » 20 Feb 2009, 00:49

Ne znam zasto toliko mrze ljudi te bold-on vratove.
Ispravite me ako gresim, ali nisam bas vidjao stare stratove i gibsone sa setneckom.
Da mogu da biram, pre bih kupio matorog gibsona, nego novog.

JloveGuitar

Post by JloveGuitar » 20 Feb 2009, 00:50

Z*Z*Z wrote:
JloveGuitar wrote:Hvala na odziv i na savete. Ipak izgleda da je gitara sa sumnucavog porekla. Nasao sam ove kataloge na net za ibanez gitare:
Gitara na slikama - 90% sam siguran da je "skidan" finish sto licno ne podrzavam; Imao sam prilike da probam relativno slican primerak, samo u crnoj (mat!) boji i imao je jeftin, zatvoren i ne bash rezonantan ton :? Chovek je farbao gitaru bojama i lakovima za "drvenariju" i ubio je; Cenu je tesko odrediti jer je pitanje u kakvom je stanju vrat... Sad kad se prisecam ovaj model me podseca na Gibson Challengera koji je drugar imao pre 15-tak godina... Ta gitara je imala metalic silver finish i bizzare ton...
Da takvo nesto bi bilo logicno, i valda zato i nema onu plastiku pod zice koju stiti gitaru od ogrebotine za trzalice. Na svaki model u katalogu je ima.

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 20 Feb 2009, 00:50

Strat sa set neckom?Nesto si gadno pobrkao, Gibson ima set neck (LP, SG)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Feb 2009, 00:51

MICKEY wrote:Ispravite me ako gresim, ali nisam bas vidjao stare stratove i gibsone sa setneckom.
Grešiš - nikad nisam video Gibsona sa bolt-on vratom, bez obzira koliko je star.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 20 Feb 2009, 01:00

400 evra za refinisiranog, bolt-on ibaneza nepoznate istorije i nepoznatog porekla je preprepreevise! :grummel_2:

Santana

Post by Santana » 20 Feb 2009, 07:36

Ma kupi fender sto bi reko Duane!
mislim da svakako izbegnes ovaj ibanez jer vidis kolko je isturpijan na headstocku i po telu a i taj decal su imale post lawsuit ibanez les paul gitare.
mikijeva je pre lawsuit. a ako je ova tvoja starija od njegove onda je budala tip koji misli da ce da ti je uvali

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 20 Feb 2009, 14:11

vbraca wrote:Strat sa set neckom?Nesto si gadno pobrkao, Gibson ima set neck (LP, SG)
:lol: Nisi lepo procitao, rekao je sa bolt on ..... Koliko znam svaki fender je takav. Ali je napravio gresku sto je rekao da ima gibsona sa set neckom, a koliko ja znam, nema...... Verovatno si to hteo da kazes......

P.S. Sad moram da se osiguram kod svakog posta, i da napisem, da ne napadam nikoga, kako slucajno rocket i funkomat se ne bi odmah okomili na mene, Vidite, smajli, :D :D :D :D .....

MICKEY

Post by MICKEY » 20 Feb 2009, 14:19

Pa ja imam gibsona sa setneckom, ali mi nije jasno zasto ljudi toliko "mrze" bold-on, kad je svaki fendza takav.
Ipak mislim da se nekada mnogo vise paznje poklanjalo izradama gitare nego danas. Danas se stancuju i veoma su privlacne za oko (ne sve),
imao sam epiphone-a i toliko je bila lepa i toliko neznog finisha, da sam se bojao da je noktom ne ogulim, to nije slucaj sa matorim japancima i amerima...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 20 Feb 2009, 14:36

Niko ovde ne mrzi bolt-on nego jednostavno les paul je les paul ako ima set neck
Stare gitare nisu nuzno bolje od novih, cak je u 95% slucajeva sasvim suprotno

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Feb 2009, 15:15

cccira wrote:Niko ovde ne mrzi bolt-on nego jednostavno les paul je les paul ako ima set neck
Tako nekako.
cccira wrote:Stare gitare nisu nuzno bolje od novih, cak je u 95% slucajeva sasvim suprotno
Pazite se uletanja u "vintage" ludilo. Nije svaka stara gitara - "vintage" gitara. Većina ih je samo to - stare gitare. Neke su čak stari krševi. "Vintage" je izraz iz sveta degustatora, i znači "plemenito vino koje je sazrelo s vremenom".

MICKEY

Post by MICKEY » 20 Feb 2009, 15:32

Verovatno ste u pravu, ali po mojoj logici, ako je gitara za 30 godina sviranja ostala u dobrom stanju, ta gitara je dobra.
Ako vrat ostane prav posle toliko godina, onda se nikad nece ni iskriviti.
Ja nesto nemam poverenja u nove gitare, nove modele i sl, pogotovu ove pravljene u Kinama, Indonezijama...
Stare dobre gitare su pravljene za stari dobri zvuk, a to je ono sto ja zelim,
a recimo, iako mnogi otkidaju na zvuk gitara sa recimo EMG aktivnim magnetima i sl, koji imaju mu.. i kristalan clean,
meni licno bas ta cistoca je previse otuzna.
Ne secam se kad sam cuo neku moderniju pesmu, a da sam se odusevio zvukom gitare,
mada to je sve individualno...
...ukusi...

Post Reply